Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sportowe wychowanie....??
PostNapisane: 8 grudnia 2011, o 20:21 

Co wy na to :?:
Bo mi ręce opadły i zastanawiam się ,jakim trzeba być debilem żeby takich rzeczy uczyć dziecko......

Tytuł: Re: Sportowe wychowanie....??
PostNapisane: 8 grudnia 2011, o 20:31 

Teraz wiem skąd biorą się kibole.

PostNapisane: 8 grudnia 2011, o 21:00 

Cytuj:
"Zaraz kopnę ciebie, k...a, zaraz dostaniesz, ty frajerze je...y" - wykrzykuje chłopczyk, ćwicząc uderzenia pięścią, głową i kopniaki w obecności chwalącego go ojca. Rodzic, mieszkaniec Lublina, sam zgłosił się na posterunek policji i... jest oburzony, że nagranie trafiło do internetu. Policja skierowała sprawę do prokuratury, a Rzecznik Praw Dziecka chce, by sprawą zajął się sąd rodzinny.

Filmik, jak powiedział policjantom mężczyzna, zarejestrowano dwa lata temu. Nagranie pokazuje jak dziecko przeklina, kopie oraz uderza głową i pięścią w matę treningową, którą trzyma siedzący okrakiem na krześle, ubrany w dres, dorosły mężczyzna. "K...a! No co, no co g...o!" - krzyczy chłopczyk. "Zaraz kopnę ciebie, k..., zaraz dostaniesz, ty frajerze je...y" - krzyczy uderzając w matę.

"Dobre! Dobre!" - chwali go za dobre ciosy opiekun, "przybijając piątkę". "I łokieć! I dynia" - instruuje, a chłopiec posłusznie uderza łokciem i głową w matę.

Dzieckiem zajmuje się matka.

- Ojciec dziecka zgłosił się na komisariat i złożył zawiadomienie, że ktoś bez jego wiedzy zamieścił nagranie w internecie - mówi Andrzej Fiłek z lubelskiej policji. Funkcjonariusze, w sprawie przesłuchali też matkę 6 - letniego dzisiaj chłopca. - Rodzina ta nie jest już razem. Chłopca wychowuje matka - dodał Fiłek.

Rzecznik jest zaszokowany.

- Szokujące jest to, że to dziecko jest zachęcane i ma przyzwolenie osoby dorosłej - mówi Rzecznik Praw Dziecka Marek Michalak. Jego zdaniem rolą dorosłych jest korygowanie niewłaściwych zachowań dzieci, a nie ich potęgowanie. - Niewątpliwie tą sprawą powinien zająć się Sąd Rodzinny, i powinien być wgląd w sytuację tej rodziny, bo temu dziecku wyrządzana jest ogromna krzywda - dodaje Michalak.

"Szkolenie" na kibola.

Sytuacja wygląda jak "szkolenie" na kibola. Opiekun podpowiada: "Co, jesteś za Widzewem?". Chłopiec posłusznie powtarza to pytanie. Na to opiekun: "Powiedz mu za kim ty jesteś". Ale dziecko nie rozumie i znowu powtarza słowa opiekuna. "A ty?" - nieustępliwie pyta opiekun. Chłopiec patrzy w kamerę i pokazując na siebie, pyta: "Ja?". Jednak nie wie co ma odpowiedzieć.

Obrazek

PostNapisane: 8 grudnia 2011, o 21:35 

NOWY(L) napisał(a):

Kibole mogą być spokojni! :P
Narybek rośnie ;) :D :D :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 grudnia 2011, o 22:57 
Przyjaciel forum

Proponuję zamknąć temat, szkoda gadać :twisted: .
To tej rodzinie nie pomoże, a u nas nie potrzebnie rozwinie się pyskówka.

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 07:13 
Przyjaciel forum

Cytuj:
To tej rodzinie nie pomoże, a u nas nie potrzebnie rozwinie się pyskówka.

Myślę, że nie. Wydaje mi się, że na naszym forum nie znajdzie się idiota, który może pochwalić takie zachowanie.

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 08:58 

ukręciła bym wory takiemu ojcu.... porażka...

-- 9 grudnia 2011, o 09:48 --

wybaczcie, że post pod postem...

Wpadłam przed chwilą na coś takiego:
http://www.wykop.pl/ramka/970947/uwaga- ... za-klasa/#

:shock:

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 10:29 
krzyzak napisał(a):
NOWY(L) napisał(a):

Kibole mogą być spokojni! :P
Narybek rośnie ;) :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=iJ9_b-dT-fk

Policjanci moga byc spokojni.
Młoda krew ,wie o co w fachu chodzi :twisted: ;)
Pozdrawiam.

A na poważnie.
Skoncentrowaliście sie na jednej grupie społecznej.
Ale te dziecko mogło być równie dobrze wychowane w nienawiści do innej wiary,do ludzi o innym kolorze skóry,w nienawiści do innej opcji politycznej itp itd....
A problemem jest to ,że w takie małe dziecko jest ładowana ogromna ilość nienawiści i przemocy.A później takie dziecko ląduje w przedszkolu,szkole z naszymi dzieciakami...Przeraża mnie to.

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 10:35 
NOWY(L), zgadzam się z Tobą. Agresja dziecka skierowana została w stronę "ich". Przyczym ci "oni" to może być każdy. Nie wiem czy widzieliście drugio filmik z tym dzieckiem. Ku uciesze ojca paliło papierosa zaciagając się. Zupełnie nie rozumiem takiego postepowania. :sad:

P.s. A ten "nieumundurowany" z tego co wiem już nie będzie mógł iść po 15-stu latach na emeryturę... Filmik nieaktualny :roll:

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 10:41 
MACIEKZB, No własnie.Teraz jest szum medialny,rodzice zostana pociągnięci do odpowiedzialności,a najbardziej poszkodowane i tak zostanie dziecko.Nosi mnie jak widze takich debili-"rodziców"

P.S-KGP prowadzi wewnętrzne śledztwo.Mam nadzieje,że ta sprawa nie rozejdzie sie po kościach.

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 10:53 
Przyjaciel forum

Takie filmy, zachowania, brak odpowiedzialności rodziców to niestety nie nowość. Takich lub mniej drastycznych przypadków jest cała masa. I nie chodzi tu tylko o wpajanie, lub nie, agresji, ale o podstawowe zachowania, lub normy. Szlag mnie trafia jak widzę mamusię przeprowadzającą swoje dziecko przez ulicę w miejscu do tego nie przeznaczonym, a pasy 10 m dalej... Niektórzy rodzice zapomnieli że to od nich zależy kim stanie się ich własne dziecko.

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 10:57 

Bonne napisał(a):
Wpadłam przed chwilą na coś takiego:
http://www.wykop.pl/ramka/970947/uwaga- ... za-klasa/#

Normalnie szkok :shock: :shock: :shock: , takim rodzicom powinno odbierać się prawa rodzicielskie :!:

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 11:06 
Przyjaciel forum

bitabob napisał(a):
Szlag mnie trafia jak widzę mamusię przeprowadzającą swoje dziecko przez ulicę w miejscu do tego nie przeznaczonym, a pasy 10 m dalej... Niektórzy rodzice zapomnieli że to od nich zależy kim stanie się ich własne dziecko.

Też mnie coś bierze jak widzę taki widok :roll:

Coś z moich obserwacji:
Środek lata, wspólny spacerek. Mamusia przodem, do pasów kilkanaście metrów...

Załączniki:
DSC_5986.jpg
DSC_5986.jpg [ 187.65 KiB | Przeglądane 9218 razy ]

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 12:09 
Moja mała już z daleka krzyczy"pasy,pasy,pasy" :D
A co do tego zdjęcia
Niestety na ludzką durnotę nic nie poradzimy.

PostNapisane: 9 grudnia 2011, o 14:46 
Przyjaciel forum

Krzyczy "pasy,pasy" bo tak ja nauczyłeś i pokazałeś jak należy przekraczać prawidłowo jezdnię:) Czyli czym skorupka za młodu...

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1