Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Polowanie z nagonką
PostNapisane: 29 marca 2012, o 21:44 
Czy ktoś na tym forum, za swoje wypowiedzi, czuje się zagrożony polowaniem na niego przez tzw. organa państwowe?

PostNapisane: 29 marca 2012, o 22:37 
MACIEKZB napisał(a):
Czy ktoś na tym forum, za swoje wypowiedzi, czuje się zagrożony polowaniem na niego przez tzw. organa państwowe?

Oczywiście tzw. organa państwowe mają nas w głębokim poważaniu, tak nawzajem, jak i słusznie do jakiegoś tam momentu. Natomiast organa wewnętrzne i zwierzchnie na forum, które Ty osobiście p.o. reprezentujesz, regularnie „zamykają paszczę” wszelkim krytycznym recenzentom poczynań ekipy nami rządzącej, a nie przypadkowo od samej góry do kwatery na Warszawskiej w naszym Kwidzynkowie.

Krytyka, jak i niewybredne dowcipasy z konkurentów politycznych były na tym forum tolerowane do rozpuku, a nawet pośmiertnie, ale gdy „dający chleb” rządzący zaczęli dostarczać znacznie więcej powodów do niepochlebnych recenzji, to z gorliwych obaw zamknięto na forum dzioby wszelkim krytykantom (z dala od polityki, zamykamy temat bo zabrakło argumentów, albo pozwolimy go skasztanić, bądź zarzucimy personalnie jakiś jad albo cokolwiek, byle z dala od tematu).
No i jak tu gadać o czymś, czego nie boją się tylko niezatrudnieni ? :roll:

PostNapisane: 29 marca 2012, o 23:18 
Budslavsky, ... przykro mnie się zrobiło i tyle. Łatwo jest kogoś opluć kogo wogóle się niezna...

PostNapisane: 30 marca 2012, o 06:31 
Budslavsky, skąd ty tyle jadu w sobie bierzesz?

PostNapisane: 30 marca 2012, o 08:37 
canario napisał(a):
Budslavsky, skąd ty tyle jadu w sobie bierzesz?
To co nazywasz jadem (?) wynika: z obserwacji rzeczywistości, z realizmu zyciowego oraz ze zdrowej diety Obrazek

PostNapisane: 30 marca 2012, o 09:03 
Jurek. Mamy dla ciebie rozwiązanie - Specjalnie dla Ciebie ponownie otworzymy dział Politykinierzy. Będziesz tam jedynym moderatorem i będziesz za niego odpowiedzialny. Utworzysz sobie tam swój regulamin i będziesz go sam egzekwował. My jako moderatorzy i Stowarzyszenie nie będziemy ci się wtrącać.
Co ty na to? Podejmiesz się wyzwania?

PostNapisane: 30 marca 2012, o 15:35 
To takie zaproszenie, by wejść i zamknąć się w rezerwacie. Zresztą nie wiem, po której stronie byłby wówczas rezerwat. Nieźle bym się ośmieszył, gdybym na to przystał. Dziękuję, nie skorzystam z tej propozycji.

PostNapisane: 30 marca 2012, o 18:48 
Tak sądziłem, że zabraknie ci odwagi. Odbierasz sobie przez to argumenty. Myślisz, że łatwo być moderatorem? Spróbuj jak to jest i dopiero potem jadem strzykaj.

PostNapisane: 30 marca 2012, o 18:50 
Przyjaciel forum

No więc wychodzi na to, że nie tylko "zatrudniony się boi". Jerzy: prosta sprawa: nie mamy nikogo chętnego kto podjąłby się moderowania tej części forum jaką miałby być dział "Polytika lokalna". Myślę że układ byłby sprawiedliwy-robisz tam co chcesz, zgodnie z regulaminem(który możemy uzupełnić i dopasować do wymagań dyskusji o polityce), no i jednocześnie przyjmujesz "na klatę" wszelki jad jaki wypłynie z takich dyskusji, a właśnie tego jadu każdy z moderatorów/administratorów się boi... Nie sądze że byłbyś tam jedynym dyskutantem, raczej bardziej chodzi o to aby w miarę utrzymać tam równowagę polityczną i poziom dyskusji. Zastanów się nad tym, to nie jest żart ani próba prowokacji.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 marca 2012, o 15:08 
Tak na chłodno i całkiem spokojnie, to proponuję: nie wyjeżdżaj do mnie Krzysztof z tym „jadem” i z „brakiem odwagi”, jakbyś się pojawił na forum dopiero dzisiaj, a nie znał jego dotychczasowej zawartości.
Chociaż.... właściwie, to może i masz rację z tym brakiem odwagi u mnie, bo rzeczywiście brakowało mi jej, by przyłączyć się do znaczącej grupy forumowiczów, gdy zdarzało im się tak odważne obelżywe „strzykanie” swymi uczuciami do konkretnych ludzi, gdy sam jeden "tchórzliwie" byłem temu przeciwny (zaoszczędzę tu sobie i innym mocnych cytatów, które pozostały bez reakcji modów). Jakoś wtedy przed wynalezieniem argumentu-epitetu „jadu” modowie na to nie reagowali, jak teraz to czynią na zwykłą krytykę swych działań.

Gdy liczę tutaj osoby wspierające mnie, a na pytanie: ilu was? widzę, że aż … raz, to proponujecie mi jednoosobową klatkę (dla tchórza ?).
Sławku, Twoja uprzejma propozycja sprowadza się jednak do skutecznego wyłączenia mnie z rozmów. Jako właściciel bardzo konkretnych i nieukrywanych wyraźnych poglądów nie mogę być modem, bo rzecz by się rypła na samym początku. Istnieje zasada (u nas teoretycznie), że moderator jest neutralny, odpowiada za trzymanie się tematu, pilnuje sensu i kultury wypowiedzi, wymiatając jałowe i głupie uwagi oraz in. trolling, a przede wszystkim jest bezstronny. Byłbym w sytuacji bohatera niemego kina z filmu „Artysta” , któremu się śni świat pełen dźwięków, a tylko on sam nie ma głosu. Z propozycji nie skorzystam, bo żyję wedle zasady, „jeśli nie potrafisz, nie pchaj się na afisz” i swój charakter mam.

Moderowanie to trudne i niewdzięczne zajęcie. Jest co najmniej kilka jego systemów. Wydaje mi się, że u nas przyjęto „System moderacji przez nadzorców” i jest jak jest.
Jeśli za użyte przeze mnie straszne słowo „cieć” zostałem wyróżniony ostrzeżeniem, to za swoje krytyczne uwagi, z braku argumentów nazywane tu „pluciem” i „jadem”, dlaczego to nie zostałem jeszcze zbanowany, co byłoby jakimś wygodnym rozwiązaniem.
Chociaż ja nie Ślunzok, ale też się tak łatwo byle czym nie obrażam, więc nie będę się tu rewanżował za epitety nieprzystojne moderatorom.

A skoro biologia jakoś ciągle zwleka z „ostatecznym rozwiązaniem” mojej zawady, to cała nadzieja jest jeszcze w przyrodzie. Skończył się właśnie mój czas wolny i od wczoraj mam już konkretne pole do popisu, z którego zejdę gdzieś przed zimą (taki ze mnie optymista). Niestety, w tamtej dziedzinie też jest brak tak upragnionej i powszechnej jedynie słusznej jednomyślności, choć zasady są tam równie czytelne, jak i tutaj: co siejesz, to zbierasz.
To tyle, tak na chłodno i całkiem spokojnie. Mimo wszystko keep smiling.

PostNapisane: 31 marca 2012, o 16:49 

Budslavsky napisał(a):
A skoro biologia jakoś ciągle zwleka z „ostatecznym rozwiązaniem” mojej zawady, to cała nadzieja jest jeszcze w przyrodzie. Skończył się właśnie mój czas wolny i od wczoraj mam już konkretne pole do popisu, z którego zejdę gdzieś przed zimą (taki ze mnie optymista). Niestety, w tamtej dziedzinie też jest brak tak upragnionej i powszechnej jedynie słusznej jednomyślności, choć zasady są tam równie czytelne, jak i tutaj: co siejesz, to zbierasz.
To tyle, tak na chłodno i całkiem spokojnie. Mimo wszystko keep smiling.

Mimo wszystko na forum też czasami wpadnij.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1