Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Strefy Kibica w Kwidzynie
PostNapisane: 6 czerwca 2012, o 08:12 

Czy są wytyczone w Kwidzynie jakieś strefy kibica czy tylko w pubach można obejrzeć mecze?wiece coś?

Tytuł: Re: Strefy Kibica w Kwidzynie
PostNapisane: 6 czerwca 2012, o 09:00 

Nie wiem czy będzie tam strefa kibica...

http://portal.kwidzyn.pl/portal.php?aid ... ef62810cfe

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 czerwca 2012, o 20:22 

Dlaczego wchodząc normalnie przez portal nie widzę żadnej informacji o tym, że będą wyświetlane mecze przed teatrem. Podany link chyba jest nieaktywny. Czyżby coś się zmieniło?

PostNapisane: 6 czerwca 2012, o 20:25 

Odnośnie pubów:

Spichlerz, ul. Magazynowa 1 - wszystkie mecze Euro 2012, promocyjne ceny na piwo, zagrycha dla kibica
Cafe Bordo, ul. Targowa 17 - mecze reprezentacji Polski i w miarę zainteresowanie pozostałe mecze Euro 2012
Music, ul. Kościuszki 30 b - wszystkie mecze Euro 2012 na 5 ekranach i 7 telewizorach
Magazyn, ul. Magazynowa 9 - wszystkie mecze Euro 2012, promocyjne ceny na piwo
Rock Cafe, ul. 11 Listopada 2 A - wszystkie mecze Euro 2012, na meczach reprezentacji Polski kiełbaski z grilla dla każdego kibica oraz promocyjne ceny na alkohol
Piwiarnia, ul. Chopina - wszystkie mecze, dużo telewizorów
Hotel Centrum, ul. Kopernika 32 - ogródek z piwem w promocyjnych cenach i daniami z grilla, liczba miejsc ograniczona
Cafe Kopernik w Galerii Handlowej Kopernik - start w piątek o godz. 17.35

źródło: kwidzyn.naszemiasto.pl
informacja bardziej skierowana do osób, które częściej zaglądają tutaj niż na wspomniany wyżej serwis.

PostNapisane: 6 czerwca 2012, o 20:33 
Przyjaciel forum

chester napisał(a):
Dlaczego wchodząc normalnie przez portal nie widzę żadnej informacji o tym, że będą wyświetlane mecze przed teatrem. Podany link chyba jest nieaktywny. Czyżby coś się zmieniło?

Spróbuj może inną przeglądarką, mi się odpaliło:
Cytuj:
EURO 2012 na Placu Jana Pawła II (06.06.2012r.)

Zapraszamy do oglądania, na telebimie zawieszonym na fasadzie Kinoteatru w Kwidzynie przy ul. Katedralnej 18, wszystkich meczy podczas turnieju EURO 2012.

Dodatkowa transmisja meczu Czechy - Polska odbędzie się w czasie Dni Kwidzyna, w dniu 16 czerwca o godz. 20.45, na Stadionie Miejskim.

Wujek,
dzięki za info, ja tego nie widziałem na stronie kwidzyn.naszemiasto.pl, dopiero po wpisaniu frazy w google udało mi się coś znaleźć :)

PostNapisane: 6 czerwca 2012, o 22:38 

Na portalu http://www.pulskwidzyna.pl też dzisiaj wyświetlaliśmy informację o STREFIE KIBICA NA PLACU JANA PAWŁA II. Niestety po kilku godzinach organizator (czytaj: miasto) odwołał całą imprezę i usunęliśmy planszę. Nieoficjalnie wiemy, że występują kłopoty z uzyskaniem zgody na transmisję pojedynków piłkarskich na takim nośniku. Może uda się nieco później... (do finału przecież sporo czasu) :573:

PostNapisane: 7 czerwca 2012, o 09:22 
simar napisał(a):
Nieoficjalnie wiemy, że występują kłopoty z uzyskaniem zgody na transmisję pojedynków piłkarskich na takim nośniku. Może uda się nieco później... (do finału przecież sporo czasu) :573:
Licencja na transmisję była uzyskana już dawno. Strefa kibica została jasno określona w przepisach. To nie tylko telebim ale i cała otoczka: marketing, sprzedaż gadżetów, piwa, jedzenia itd., wszystko pod marką UEFA. Na przeszkodzie stanęła jak zwykle policja i jej koncert życzeń dotyczący zabezpieczenia. Nie miałobyć stricte strefy kibica, nikt o niej nigdy nie mówił. Przez policję było to inaczej zinterpretowane i forma olądania meczów jaka miałabyć u nas, nie została przez nią pozytywnie zaopiniowana. Każda emisja z ekranu powyżej 3 m przekątnej jest według przepisów imprezą masową. W Kwidzynie miała być tylko zwykła emisja meczów na naszym telebimie, bez tej całej otoczki marketingowo-usługowej, po prostu kto miałby ochotę to oglądałby. Szkoda... :sad:
Tu znajdziedzie więcej

PostNapisane: 7 czerwca 2012, o 11:32 

To że w tym mieście coraz mniej się dzieje każdy widzi...nawet nie można w fajnej atmosferze obejrzeć meczy pod teatrem:((wiocha się robi z tego miasta.

PostNapisane: 7 czerwca 2012, o 12:33 
Rave84 napisał(a):
To że w tym mieście coraz mniej się dzieje każdy widzi...
Ja tego nie widzę :arrow: http://kalendarz.e-kwidzyn.pl/

PostNapisane: 7 czerwca 2012, o 14:34 

Witam
Wiecie może czy wejścia do kwidzyńskich pubów są związane z rezerwacjami. Czy rezerwacje są płatne?

PostNapisane: 7 czerwca 2012, o 17:47 

blochos, myślę, ze wolnych miejsc już nie ma i rezerwacje zwykle nie są płatne, ale to wyjątkowy przypadek, także może być różnie.

PostNapisane: 9 czerwca 2012, o 07:26 

Witam nie wiem jak wy uważacie ,ale moim zdaniem to żenada ,że nie puszczają meczów pod katedrą.Zastanawiam się po co miasto w ogóle kupiło ten telebim.Żeby reklamy na nim puszczać? Wydana duża kasa ,a z niego "0" pożytku. Najważniejsza impreza w historii polski ,a telebim się kurzy , paranoja.
Niestety jeżeli policja oczekuje ,żeby to było odpowiednio zorganizowane to miasto powinno to zrobić.

pozdrawiam
soho

PostNapisane: 9 czerwca 2012, o 10:50 

Tak napawdę, to kwestia dogadania. Tak mi się wydaje. Jeżeli na ekran do 3 metrów przekątnej nie trzeba zezwolenia, to w końcu mamy firmę w mieście zajmującą się projekcjami na telebimach led (nie podaję nazwy z oczywistych względów firmy z ul. 15-go Sierpnia) i pewnie możnaby się z nimi dogadać. Strefa kibica? Gdziekolwiek postawić taki ekran, atmosfera sama się zrobi. Jeśli dodatkowo info rozejdzie się pocztą pantoflową - teoretycznie nie jest to zorganizowana impreza. Zgoda Policji? Pewnie przydałaby się do ewentualnych rozrób, ale jeśli jest to spontaniczne zgromadzenie to jak prosić o zgodę? 150 osób? Postawmy 2 telebimy na przeciwko i już liczba wzrasta do 300. Pewnie zbyt kolorowo widzę rozwiązanie, życie zweryfikowałoby moje spostrzeżenia, ale czy nie wartoby spróbować? Aj, jakoś tak różowo mi się zrobiło :D I nie krzyczcie zaraz na mnie. Po prostu taka myśl mi się nasunęła...

Obrazek

PostNapisane: 9 czerwca 2012, o 18:13 

Widziałem takie wytyczne

Aby móc przeprowadzić legalnie, bez żadnych opłat, publiczną transmisję rozgrywek EURO 2012 pokaz musi mieć charakter niekomercyjny oraz spełniać następujące warunki:

wykorzystania ekranu o przekątnej nie przekraczającej 3 metrów;
uczestniczeniu w pokazie nie więcej niż 150 osób;
braku angażowania żadnych sponsorów oraz braku opłaty za wstęp (istotnym jest, aby prowadzenie transmisji nie łączyło się z uzyskiwaniem przez podmiot prowadzący transmisję meczu korzyści majątkowej).

Może na takie wyświetlanie potrzeba koncesji? Tylko jak mają się do tego plany transmisji meczu POLSKA - CZECHY 16ego?

PostNapisane: 13 czerwca 2012, o 11:49 

Jak wyglądało obłożenie na meczach Polaków w pubach ? Planuje się wybrać w sobotę, bo akurat będę w sobotę w Kwidzynie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1