Anduel, jak zapewne zauważyłeś - w tym temacie staramy się nie rozważać tematów dookoła gospodarczych i dookołapolitycznych, staramy się tonować
wszelkie dyskusje, które ten temat rozjadą i rozmemłają. Dlaczego? Może powiem za siebie. Staram się tą budowę fotograficznie dokumentować, nie tylko
dla chwili dzisiejszej, ale też po to by w dalszej przyszłości zawsze z tej dokumentacji móc skorzystać bez przebijania się przez posty o innej naturze.
Kiedyś, gdy chciałem ograniczyć częstotliwość mych pobytów na moście, to odezwały się gromkie protesty, więc rozumiem że fotki z budowy są oczekiwane.
Proponowałem wielokrotnie by w tym dziale założyć temat mostowy do dyskusji wszelakich, bez ograniczeń i bez upominania kogokolwiek za rozciąganie tematu
- jakoś nie było i nie ma do tej pory chętnych, za to niejednokrotnie czytam, że w tym temacie grasuje cenzura. Kurczę czy to tak trudno zrozumieć?
Jak zapewne zauważyłeś, w tym tygodniu na moście uwieczniałem fotkowo wszystkie kwidzyńskie opcje polityczne oraz wszelkich przedstawicieli prasy.
Polityków nie trzeba tu promować, oni sobie poradzą bez naszego forum. Czy kogoś gloryfikuję? Tak, pracowników Budimexu, bo przez te dwa lata,
miałem okazję ich poznać, polubić i uważam że na tej budowie są godni takiego potraktowania. Nie widzę żadnego powodu by nie chwalić wykonawcy i jego
pracowników, którzy wykonują nam wzorowo tak dużą infrastrukturę. Możesz mnie nazwać piewcą neokapitalizmu kwidzyńskiego, ale ja tak już mam.
Nigdy nie miałem Canona 40D; mam Canona 50D z jednym, jedynym szkłem i katuję go na tej budowie niemiłosiernie, no ale w końcu - po to on jest