Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 11:10 

Tegoroczne Dni Kwidzyna zaliczam do najlepszych, jakie pamiętam :580:
W piątek niestety z powodu burzy bawiłam w Spichlerzu i zostałam bezwzględnie ograna w Crazy Crickieta, ale za to sobota, mmmmmm :D miodzio!

Rocktail jak zwykle dał czadu, grali wspaniale, po prostu widać, że profesjonalna kapela i wiedzą co robić na scenie :580:

A Kult ... Kult to Kult - jeszcze boli mnie szyja i ledwie mówię :580: Było SUPER!!! Jarki, Mirek, Drosik i Lordzik - dziękuję za towarzystwo :wink:

Ostatnio edytowano 17 czerwca 2007, o 11:14 przez Ciemna Strona M, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 11:14 
Przyjaciel forum

Chester, są jakieś normy ochrony imprezy. Na stadionie było piwo więc mogło być różnie, było ogrodzenie imprezy
i były bramki gdzie ochrona pilnowała abyś wszedł bez zbędnych przedmiotów i nie całkiem pijany, taka ich rola.

Ja widziałem kilka incydentów i uważam, że ochrona szybko i sprawnie osuwała delikwentów. Tłumaczono, to na bramce.
Na przykład ja miałem ochotę postać z piwem na koncercie i mnie na bramce zatrzymano.
Tak już jest, bezpieczeństwo wiąże się z pewnymi ograniczeniami a ochrona nie ma czasu na domyślanie się,
że ktoś miał zamiar tylko zrobić jakiś kawał lub popisać się przed dziewczyną.

No i na koniec. Na swoich stanowiskach ochrona była grzeczna i uprzejma, acz stanowcza.
I tak ma być. Brawo za dobrą robotę.

A Kult i Kazik był na super poziomie. Przestałem całe 2.5 godziny.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 11:30 
Przyjaciel forum

Ochrona zachowywała się grzecznie, kulturalnie i bardzo szybko i profesjonalnie reagowali na nieprzyjemne incydenty, co prawda ja widziałem tylko jeden, ale bardzo sprawnie przeprowadzono "akcje" stłumienia szarpaniny.

Co do koncertu Rocktail to tak jak CSM napisał, dali chłopy czadu :!: :!: Kazik z Kultem zresztą też. :grinka:

Szkoda, że pogoda troszkę nie dopisała w godzinach od 14-16 bo była rozgrywana konkurencja Rywalizacja Gmin i mnie, z racji padającego deszczu, tam nie było. :cry:

Pocieszające jest to, że do południa pogoda dopisywała i można było rozegrać kilka konkurencji sportowych, m.in Turniej "piątek" piłkarskich, turniej siatkówki plażowej oraz kilka konkurencji dla niepełnosprawnych.
Na własne oczy widziałem radość na buziach wszystkich zawodników, wszystko odbywało się w miłej, przyjacielskiej atmosferze. :) :)

Tych, co jeszcze nie widzieli fotorelacji zapraszam na Portal lub bezpośrednio tutaj

Ciemna Strona M napisał(a):
arki, Mirek, Drosik i Lordzik - dziękuję za towarzystwo :wink:

ja również dziękuje, było mi bardzo miło, zrobiłem mnóstwo fotek (głównie Jarkowi)
zaraz je wszystkie wrzuce na picase i podeśle linka osobom zainteresowanym :) :D
a tu jedna przykładowa:

Załączniki:
IMG_1533 copy.JPG
IMG_1533 copy.JPG [ 92.42 KiB | Przeglądane 7387 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 12:38 

Wracając do sytuacji opisanej już przez Chestera.... Akcja działa się tuż obok mnie i reakcja ochrony wprowadziła nagły zwrot zainteresowania widzów ze sceny na owych panów :grinka:
Moim zdaniem wszystko odbyło się prawidłowo. Ochrona zareagowała tak jak trzeba, gdy nagle ktoś przeskakuje barierki. Zgarnęli faceta i zaprowadzili do namiotu Straży Miejskiej. Może trochę zaskakiwała determinacja z jaką to robili :wink: Niemniej w takich sytuacjach nie ma miejsca na pytania, a kim pan jest, dlaczego pan przechodzi w ten sposób i tak dalej....
Z drugiej strony....jak się nie chce obejść namiotu dźwiękowca, to trzeba liczyć się z takimi rzeczami.

Co do sobotnich koncertów - tym razem chyba Kult będzie miło wspominał koncert w Kwidzynie. Kto był na ich koncercie zorganizowanym z okazji WOSP dawno temu w sali wojskowej, wie o czym mówię :grinka:
Minus dla organizatorów, którzy pozwolili na robienie zdjęć tylko przez 3 minuty. Potem ochrona konsekwentnie zabraniała fotografowania i dopiero interwencja Kazika rozwiązała sytuację.

Natomiast Rocktail The Band - jak zwykle rewelacja..... Tak naprawdę powinni być główną gwiazdą jednego dnia, a że grają covery - to każdy znalazłby na pewno coś dla siebie. A tak przysłuchiwała się temu garstka ludzi - nie licząc ławek i stoisk w z piwem.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 15:49 

Zgadzam się w 100%, że Rocktail mógłby być gwiazdą jednego wieczoru - są świetnie przygotowani i aż szkoda, że grali tak wcześnie :neutral: Gdyby zaczynali ok. 21-22, z pewnością przyciągnęliby nie mniej ludzi niż inne gwiazdy i wszyscy by się świetnie bawili :grinka: I nie jest to tylko moje zdanie - wczoraj potwierdziło je kilka osób zupełnie niezależnie od siebie :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 16:45 

dni Kwidzyna zostały sprzedane.Agencja, która odpowiedzialna była za zorganizowanie imprezy (rola KCK była tylko taka że podpisali z nimi umowę) miała wyłączność do jakichkolwiek ingerencji.Straż miejska na terenie imprezy pozbawiona była jakichkolwiek praw.Tak właśnie dyrektor KCK piastuje stanowisko dyrektora. Dostaje minimum 3000zł za to że zadzwoni do agencji, która zorganizuje imprezę. Na tegorocznych dniach Kwidzyna mieszkańcy nie mieli prawa czuć się jak u siebie bo byli na terenie agencji.Siedziałem za barem cały weekend i nawet na sekundę nie zajrzałem na stadion.Podejrzewam że nie wiele osób czuło się dyskomfortowo.Nie mniej warto się chyba zastanowić, w obliczu takiej informacji, czy potrzebne nam KCK skoro nic nie robią??DO takiego przedsięwzięcia wystarczy jedna sekretarka, która wykona jeden telefon, a nie sztab ludzi którzy na dupach siedzą i nic nie robią kasując przy tym kupę kasy.Zamiast wydawać na utrzymanie centrum kultury i prowizję dla agencji lepiej przekazać te pieniądze na małe inicjatywy społeczno kulturalne.Niech ludzie zaczną zakładać stowarzyszenia (służę pomocą) opracują dobre projekty i jazda!!Gwarantuje że będzie się wówczas działo.A jak nie to pozwólmy na to co się dzieję i nie miejmy pretensji że dobry zespół z Niemiec gra jak nikogo nie ma na stadionie.Pozdro

Ostatnio edytowano 7 października 2008, o 16:38 przez Jacob_Spricel, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 18:21 
Przyjaciel forum

Jacob_Spricel, ilę przedsięwzięć społecznych zrealizowałeś osobiście, że tak łatwo ferujesz wyroki?

Osobiście wolał bym aby osoba krytykująca jakąś inicjatywę była w stanie pokazać jakąś własną, bardziej udaną.
Pewnie nie zgodzi się ze mną Porcellus, który też lubuje się w krytyce nie swoich inicjatyw.

A towarzystw w Kwidzynie jest ponad 60 i nie ma żadnych ograniczeń i przeciwwskazań by powstawało ich więcej.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 22:05 

Ciemna Strona M napisał(a):
Jarki, Mirek, Drosik i Lordzik - dziękuję za towarzystwo

Nie pozostaje mi nic innego jak również serdecznie podziękowac za miłe towarzystwo, jak też za litry wspólnie wypitego piwa.
Impreza ta na długo "zagości" w mojej głowie :-D
Co do oprawy muzycznej sobotniego wieczoru to Rocktail The Band skosił mnie z nóg (idealny wieloosobowy band na tego typu imprezy plenerowe), no i oczywiście bezkonkurencyjny Kult.
"Dni Kwidzyna", mimo, iż dla mnie był to ten jeden sobotni wieczór, uważam za udane.
Jeszcze raz pozdrawiam całe Towarzystwo z... "Agą na przedzie" :!:

PS
drosik napisał(a):
wrzuce na picase i podeśle linka osobom zainteresowanym

Jestem jak najbardziej zainteresowany tymi fotkami :-D[/code]

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 22:13 

no tak nie ma to jak impreza z dobrą muzą i jeszcze lepszym towarzystwem :razz:
tak więc dzięki chłopaki i dziewczyno :grinka:

drosik dawaj te foty :) bo w przeciwnym wypadku upublicznię swoje :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2007, o 23:04 

oki44 napisał(a):
który też lubuje się w krytyce nie swoich inicjatyw

Krytykuje jeśli te "inicjatywy" nie pochodzą od "pomysłodawców" co ja również częstokroć czynię niekoniecznie na forum :roll:

oki44 napisał(a):
tak łatwo ferujesz wyroki?

Zgadzam się z Tobą w tej sprawie bo obrażanie kogokolwiek w tak bezpośredni sposób to nie tutaj. Nie tutaj używa się takich słów (automat wyciął popularne k...a) i nie tutaj wyzywa się człowieka który nie może odpowiedzieć (nie znam dyrektora KCK).

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, o 07:32 

Han_Solo napisał(a):
....jak się nie chce obejść namiotu dźwiękowca, to trzeba liczyć się z takimi rzeczami

To nie była ta sytuacja. Ok, każdy ma swoje zdanie na temat ochrony imprezy, więc na tym powinniśmy zakończyć dysputę. Na moje to trochę była za ostra i tyle.

Co do niedzielnego koncertu Stachurskiego. Tym razem frekwencja dopisała. Widać to było po zawalonych parkingach (trawnikach) na Miłosnej. Sam koncert nie był rewelacyjny. Stachursky robił co mógł, aby włączyć do zabawy publiczność, ale ludzie jakoś nie próbowali angażować się w śpiewanie razem z artystą. O klaskaniu nie wspominając.
Słyszałem, że koncert Mezo z Kasią Wilk wypadł lepiej. Ich godzinny występ nawet spodobał się starszej publice.

P.S. Nie wiem czy ktoś zauważył, ale Stachursky był słabo doświetlony z przodu. Może to spowodowało, że brakowało kontaktu na lini artysta-publika.

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, o 07:54 

skoro mowa o Stachurskim.. Parę osób z pod sceny powiedziało mi, że śpiewał ostatnią piosenkę z playbacku, czy to prawda ?

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, o 08:22 
Przyjaciel forum

Mi to sie na Stachurskym nie podobało nagłośnienie, było po prostu zbyt dudniące, ktoś chyba przesadził z bassami.
Nie wiem czy tak było przez cały koncert, bo po jakiś 20 minutach się zmyłem do domu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, o 10:03 

drosik napisał(a):
Mi to sie na Stachurskym nie podobało nagłośnienie, było po prostu zbyt dudniące, ktoś chyba przesadził z bassami.
Nie wiem czy tak było przez cały koncert, bo po jakiś 20 minutach się zmyłem do domu.

Rzeczywiście coś z nagłośnieniem było nie tak. Ale gdy oddalałem się od sceny (w kierunku hipodromu-tam gdzie auta stały) to coraz lepiej było słychać.

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, o 10:19 

chester napisał(a):
Widać to było po zawalonych parkingach (trawnikach) na Miłosnej.

Na samym koncercie nie byliśmy, ale świetnie się ubawiliśmy słuchając CB-radia wjeżdżając do Kwidzyna od strony Bądek ok. 23.30. Okazało się, że żaden z tak lubianych przez niektórych stróżów prawa nie domyślił się, że trzeba pokierować ruchem wyjeżdżających z parkingu samochodów. Ponieważ stróże byli opieszali, do ciężkiej pracy zaangażował się społecznie... podchmielony koleś w pomarańczowej koszulce. Żebyście słyszeli te komentarze w CB-radiu. :grinka: :grinka: :grinka: Zastanawiałem się, gdzie jest w tym czasie ktoś z drogówki. Spotkaliśmy ich 200 m dalej. Dwóch strasznie poważnych panów z zapalonymi mieczami świetlnymi stało po dwóch stronach drogi i... chyba pilnowali się nawzajem. Kiedy zatrzymałem się przy jednym z nich i poprosiłem o interwencję na wyjeździe z parkingu 200m powyżej bramy głównej, strasznie poważnie odburknął, że mam jechać dalej, bo oni wiedzą co mają robić. :neutral: Przy stacji Orlen spotkałem jeszcze trzech mundurowych, ale już nie miałem ochoty się zatrzymywać. Komentarze w CB wskazywały, że sympatyczny człowiek w pomarańczowej koszulce nadal skutecznie wprowadza chaos na wyjeździe z parkingu. :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1