Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2008, o 12:40 

Bierrocker napisał(a):
nowm napisał(a):
moim skromnym zdaniem to oni powinni zacząć od budowy ratusza

Na razie lepiej niech nie zaczynają, bo wątpię, żeby były środki na odbudowę z prawdziwego zdarzenia.
Ratusz będzie, tak jak katedra, symbolem naszego miasta, wiec powinno to być zrobione z klasa.
Jak wygram w totka to sie chętnie dołożę ;)
:shock: Nowoczesne kamienice i ratusz z 2008 roku - ach pozostaje tylko czekać -chociaż zdjecia przedstawiają że coś juz rusza ,nawet szybciej niż most na Wiśle. :shock: aby tak dalej.

Ostatnio edytowano 3 kwietnia 2008, o 12:41 przez kesokiz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2008, o 13:13 

Mega, a skąd masz takie informacje?
Mega napisał(a):
3000zl do 3700zl (netto) za metr
bo ja bym się chciała czegoś wiecej dowiedzieć ale strona działu sprzedaży nie działa nadal...

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2008, o 13:43 
kesokiz napisał(a):
ratusz z 2008 roku

ratusza w 2008 roku nie wybudują, bo nawet te "nowoczesne" kamienice nie zostaną wybudowane w tym roku, lecz w 2009. A to, że zostaną wybudowane w nowoczesnych czasach, nie oznacza, że one będą wyglądały nowocześnie. Miejmy nadzieję, że ktoś pomyśli i zarządzi w projekcie więcej szczegółowości w odwzorowywaniu wyglądu budynków, bo z projektów mało ciekawie to wygląda..

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2008, o 14:36 
Przyjaciel forum

nika napisał(a):
Mega, a skąd masz takie informacje?

Na stronie firmy g-c znajdziesz numer telefonu, zadzwon i zapytaj.
Podane ceny byly aktualne mniej wiecej rok temu. Teraz powinny byc ok 20% wyzsze (chyba o tym juz tu pisalem), ze wzgledu na nowego wykonawce.
Aha to ceny mieszkan, nie lokali uzytkowych.
Napisz jak bedziesz miala nowe informacje :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2008, o 15:22 

nowm napisał(a):
ratusza w 2008 roku nie wybudują, bo nawet te "nowoczesne" kamienice nie zostaną wybudowane w tym roku, lecz w 2009
daj ci los żeby dali radę zdążyć jeszcze za naszych czasów,no ale chyba tak źle to już nie będzie :grinka:
nowm napisał(a):
A to, że zostaną wybudowane w nowoczesnych czasach, nie oznacza, że one będą wyglądały nowocześnie. Miejmy nadzieję, że ktoś pomyśli i zarządzi w projekcie więcej szczegółowości w odwzorowywaniu wyglądu budynków, bo z projektów mało ciekawie to wygląda..
Z tym się zgadzam nowoczesność kontra klimat architektury i budownictwa starego Marienwerder

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2008, o 18:47 

Mega napisał(a):
Na stronie firmy g-c znajdziesz numer telefonu, zadzwon i zapytaj.
hehe no taki właśnie miałam zamiar, ale niestety ta strona nie działa :( myślałam, że może Ty masz jakieś informacje.
Mega napisał(a):
ceny mieszkan, nie lokali użytkowych.
takie właśnie mnie interesują :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2008, o 23:49 
Przyjaciel forum

nika napisał(a):
niestety ta strona nie działa

faktycznie cos u nich nie-teges :)
dzwon na (55)6464205

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, o 13:41 

No to już wszystko wiem. Ceny mieszkań od 3600 do 4200 netto za m kw. , mieszkania 1, 2 i 3 pokojowe (od 29 do 80 m kw.), większość niestety bez balkonu ( 3 z dużymi tarasami ok 23 m kw.) Mieszkań jest chyba 42, z tym że kilka już zostało wykupionych. Pani, która udzielała informacji twierdzi, że ostateczny termin oddania to czerwiec 2009, ale ja czytając umowę znalazłam, że do 31 marca 2009. Cen lokali użytkowych nie znam, bo mnie nie interesowały. Natomiast miejsce parkingowe ( w podziemiach) ok 18.000 zl. No to było by tyle.

Aha należy dodać jeszcze, że mieszkania będą w stanie deweloperskim. :)

Rozkład mieszkań:
www.karty1pietro.architect.net.pl
www.karty2pietro.architect.net.pl
www.karty3pietro.architect.net.pl

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, o 14:08 
nika napisał(a):
miejsce parkingowe ( w podziemiach) ok 18.000 zl.

Dżizys, chyba będą jakoś pilnie strzeżone te miejsca parkingowe, oczywiście ma się rozumieć, że żadna kolizja naszemu autku tam nie grozi ze strony innych kierowców, no i mamy gwarancję, że nikt nam nie zajmie miejsca.. budowa garażu tyle kosztuje..

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, o 14:44 

nika napisał(a):
karty3pietro.architect.net.pl

Ja nadal nie wyobrażam sobie trzeciego piętra w tak bliskim sąsiedztwie Katedry. :sad:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, o 15:27 
Rachel napisał(a):
Ja nadal nie wyobrażam sobie trzeciego piętra w tak bliskim sąsiedztwie Katedry.

ja wręcz przeciwnie. Popatrz Rachel na kamienice w Gdańsku, tam gdzie jest fontanna Neptuna. Takie kolosy, że miło popatrzeć. Fakt, że nasze kamienice będą blisko katedry, ale najważniejszych jej części nie będą przysłaniać, nie będą przeszkodą dla turystów, będą za to wspaniałym uzupełnieniem tamtego rejonu, tylko byleby przypominały te oryginalne kamienice, a nie jakieś osiedle bloków..

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, o 15:55 

Daleko nam do Długiego Targu w Gdańsku.
Nowm znazłam w archiwum takie ujęcie:

Załączniki:
katedra glockenturm.jpg
katedra glockenturm.jpg [ 17.7 KiB | Przeglądane 6499 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, o 20:53 

Świetne zdjęcie , widzę je pierwszy raz

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2008, o 16:31 

Przeglądając przedwojenne fotki Marienwerder mam wrażenie że historia fotek zespołu zamkowo-katedralnego zatacza koło. Dostępne, przedwojenne zdjęcia zamku w większości są to ujęcia od strony gdaniska. Nieliczne wyjątki do zdjęcia lotnicze lub wykonane z sąsiadujących budynków (w tym i ratusza). Powojenna galeria fotek została dodatkowo wzbogacona o zdjęcia wykonane z terenu dawnego starego rynku. Teraz zbliża się czas gdy częściowo widok zamku, podobnie jak przed wojną, zostanie przysłonięty przez powstające obok budynki odbudowywanej kamienicy i na powrót stanie się niedostępny dla fotografów może już na zawsze. Jeszcze mamy niepowtarzalną, historyczną okazję uwiecznić zamek w tej formie którą dotychczas znaliśmy i która towarzyszyła nam przez lata.

Pzdr.

Wehikuł czasu - to byłby cud

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2008, o 18:22 

Großvater napisał(a):
Dostępne, przedwojenne zdjęcia zamku w większości są to ujęcia od strony gdaniska. Nieliczne wyjątki do zdjęcia lotnicze lub wykonane z sąsiadujących budynków (w tym i ratusza).

Na stronie drosika http://www.drosik.msi.pl/pliki/galerie/ ... es/26.html jest ujęcie kamienic od tyłu. W sumie nigdy wcześniej nie widziałam ujęcia od tej strony.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1