Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2008, o 07:35 

nowm napisał(a):
jak nie sobota, to niedziela.

dzisiaj jest podobna pogoda, więc chyba nici z latania

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2008, o 09:15 
chester napisał(a):
dzisiaj jest podobna pogoda, więc chyba nici z latania

wczoraj nie mogli wzbić się w powietrze, bo padał deszcz, a dzisiaj, bo jest mgła.. takiej mgły dawno nie widziałem. Pozostaje dzień jutrzejszy.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2008, o 13:57 

pogoda nie dopisała i jutro będzie raczej podobnie, dwa dni wstawałam rano i patrzałam na niebo a jutro pewnie zaśpię a balony polecą :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2008, o 14:48 
Przyjaciel forum

megi napisał(a):
patrzałam

Patrzyłaś na niebo :grinka: :grinka: :grinka:
Przepraszam :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2008, o 20:14 
mam złą wiadomość. Konkurencji nad Kwidzynem nie będzie. Zawody zakończone. :-(

Cytuj:
CZWARTEK, 2008.04.10
Prawie wszystkie zgłoszone Załogi stawiły się w Lisich Kątach. Po powitaniu i wstępnej organizacji funkcjonowania w Aeroklubie (choć większość osób to już stali bywalcy tej imprezy) spróbowano rozegrać pierwszą konkurencję. Spróbowano, ponieważ podstawa chmur gwałtownie zmalała do... zera! Chcąc nie chcąc wszyscy byli zmuszeni do poskładania zabawek i powrotu do hotelu. Wieczorne rozmowy w barze wyraźnie wskazywały na spore oczekiwania wobec piątku...

PIĄTEK, 2008.04.11
Dziś rano cała ekipa wyruszyła na konkurencję do Kwidzyna. I na tym się skończyło ponieważ aura była tego poranka wyjątkowo niesprzyjająca - konkurencja została niestety odwołana. Wszyscy z nadzieją wpatrują się w niebo, zaklinając padający deszcz...

Po południu deszcz najpierw zelżał a później odpuścił. Na płycie lotniska zaroiło się od załóg szykujących swoje statki do walki. Konkurencja wydawała się prosta - jeden cel i lądowanie w granicach (!) lotniska - jednak bardzo kapryśny wiatr spowodował, że niektóre ekipy próbowały ponownie. Udało się pstryknąć kilka fotek, część sprzętu naziemnego utknęła na mokrej nawierzchni - było ciekawie.

SOBOTA, 2008.04.12
Pogoda, jak to pogoda, jest. Nie zawsze jednak nadaje się do lotu. Rano udało się jedynie wyciągnąć model, a i dla niego warunki nie były najlepsze - podstawy rzędu 30m, mgła i lekki wschodni wiatr. Typowa przedfrontowa sytuacja - od południowego zachodu nadciąga nad nasz kraj chłodny front, przed którym rano nagromadziły się mgły. Konkurencję odwołano i ogłoszono termin popołudniowej odprawy na 16:30.

źródło: http://www.lisie.prv.pl/

miejmy nadzieję, że za rok ta durna pogoda będzie dla nas łaskawsza..

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwietnia 2008, o 12:17 
napisałem maila do Aeroklubu Grudziądzkiego z zapytaniem, co z odwołaną konkurencją w Kwidzynie. Niedziela jest dniem rezerwowym, w wypadku złej pogody. Przydała się w tym roku, ale bez korzyści dla Kwidzyna. Dostałem odpowiedź od "szefa wyszkolenia":

Cytuj:
Witam,
Jak Pan słusznie stwierdził pogoda w tych zawodach wygrała. Dzisiaj o 6:00 rozegrano ostatnie dwie konkurencje i niestety wiatr był wschodni i Kwidzyn został ominięty bokiem. W najbliższym czasie nie przewidujemy takiego przelotu.

Pozdrawiam
Marek Chamera

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, o 21:41 
Przyjaciel forum

nowm napisał(a):
wiatr był wschodni i Kwidzyn został ominięty bokiem

I już wiadomo co znaczy zrobić kogoś w balona :grinka: :grinka: :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1