Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Dlaczego przed 15.00
PostNapisane: 24 kwietnia 2008, o 08:12 
Mirrr napisał(a):
dlaczego większość postów kończy się przed 15.00

Ano dlatego, ponieważ sprawy mają się następująco:

Człek wstaje sobie o świcie niczym wolne ptaszę i już przy pierwszej kawie można swobodnie dokonać wyboru,
czy zacząć od przeglądu prasy, czy poskakać po portalach sprawdzając, czy urodziło się tam co ciekawego,
można sklecić posta, który być może kogoś zaciekawi, albo odwarczeć komuś, jeśli się wstało nie tą nogą.
Normalnie: luz, wolność, swoboda i samowola, bo można: już to naciachać się nieco kultury i wiedzy,
a już to zaspokajać swą próżną ciekawość świata odwiedzając strony w niezgłębionej otchłani netu.
I w dodatku, wszystkim tym można się dzielić z innymi, ale tylko do godz. 15.00.
Bo po 15.00 idylla i festiwal wolności kończą się. Pojawia się Dyrekcja (u innych zwana Szefostwem)
i następuje koniec świata gdy człek pechowo da się zaskoczyć przy kompie. Na nic tu się zdają żadne pokrętne
i kłamliwe wykręty, że „właśnie przed chwila usiadłem”, że „tylko sprawdzić pocztę” itp.
Przecież wiadomo, że marnotrawienie czasu przy klawiaturze jest najgorszym przejawem pasożytniczego trybu życia.
Że należy już z tym skończyć, że najwyższy już czas, by internet wreszcie odciąć, a kompa z przystawkami definitywnie defenestrować, by w domu zapanował ład i porządek.
A zresztą, prawdziwe oblicze internetu niedawno ujawnił przecież b. premier po osobistym swym odkryciu
o panoszącej się tam rui i porubstwie zakrapianych ponadto - o zgrozo - trunkowo.
Zatem by ustrzec się przed gwałtownym rozwojem sytuacji i innymi zamieszkami należy się przed 15.00 odłączyć
i przystąpić do różnych ruchów pozorujących. A to powiększyć stertę rąbanego opału, a to sprawdzić jak to się dzieje,
że obejście nie chce się posprzątać, ani dziury w ogrodzeniu nie chcą zniknąć itd.
Jednak z końcem dnia, gdy nastaje już spokój, ciemność i cisza z jedynymi odgłosami pohukujących za oknem sów,
to przecież można się znowu zakraść potajemnie do kompa i pod osłoną nocy skrycie wklepywać w nim to i owo, jeśli przypomniane w ciągu dnia to i owo nie ulotniło sie ze łba, „bo pamięć, bo paaaaamięć nie ta.

P.S. Natomiast lud pracujący pisze posty tylko do 15.00 pewnie dlatego, że o tej godzinie „bierze czapkę i kapotę i... porzuca robotę

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwietnia 2008, o 08:34 

Hmmmmm.........

Nie wiem czemu akurat tak myślisz, że większość się maskuje, bunkruje, chowa, kombinuje by szef ich nie zauważył, że buszują po "Necie" w prywatnych celach, ściągają i wysyłają prywatną pocztę a nie zajmują się solidną i uczciwą pracą za co są obwicie przez firmę wynagradzani. Ale zauważmy, że po godzinie 15:00 jeśli ktoś się nie chcąco nie wyrobił z robotą to może sobie posiedzieć nadgodziny. A tu już się mordka uśmiecha bo oddzielna pula $ jest na takie cele przeznaczona albo dzień wolny do wykorzystania.
Także powoli podsumowując a w zasadzie kończąc trzeba w tym zauważyć same plusy :grinka:

A tak w ogóle to brawo za pomysłowość tematu, bo jak byt nie było to muszę Ci przyznać RACJĘ :!: :!:

Strona poświęcona miastu Prabuty

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwietnia 2008, o 09:05 

riesenburg napisał(a):
nie chcąco nie wyrobił z robotą to może sobie posiedzieć nadgodziny. A tu już się mordka uśmiecha bo oddzielna pula $ jest na takie cele przeznaczona albo dzień wolny do wykorzystania.

przypomniało mi się takie coś: :grinka:

bash.org.pl napisał(a):
<mar3k> jakim cudem jeszcze cie tam trzymają?!
<zerco> tak naprawde to oni nie potrzebują informatyków ale my im tego przecież nie powiemy :D
<zerco> nie ma co robić więc ja głownie IRCuje i czytam komiksy a Andrzej pije bo 'jest za stary na takie pierdoły'
<zerco> Koleś ma już ze 128 nadgodzin tylko dlatego, że kilka razy był zbyt na***any aby o 17 wyjść z serwerowni :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwietnia 2008, o 10:52 

Jeżeli pracodawcę stać za płacenie sztucznie generowanych nadgodzin to albo jest on hojny (bo daje nie ze swojego) albo niekompetentny. Ja tu bardziej dopatrywał bym się samej organizacji pracy w firmie. W wielu zakładach, pod koniec zmiany/dnia pracy wszyscy zaczynają dostawać "obstrukcji" i na gwałt zaczynają podejmować ważkie decyzje które wymuszają angażowanie innych osób do działania, które z kolei to muszą rozwiązać narzucony im problem najlepiej "na wczoraj". Z mojego skromnego doświadczenia wiem że wszelka prywatę najlepiej jest załatwić na początku dnia pracy, oczywiście po dopełnieniu niezbędnych rytuałów związanych z rozpoczęciem „dniówki”

Wehikuł czasu - to byłby cud

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwietnia 2008, o 15:39 
Przyjaciel forum

a ja w pracy nie mam netu (tak, tak są jeszcze takie zakłady pracy :P), więc dla mnie forumowanie zaczyna się od 15:00 :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwietnia 2008, o 15:42 
Przyjaciel forum

grin_ajz napisał(a):
a ja w pracy nie mam netu

Zawsze można skrobnąć posta z telefonu :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwietnia 2008, o 15:52 
Przyjaciel forum

electro_nick napisał(a):
Zawsze można skrobnąć posta z telefonu :grinka:

hehe to faktycznie jakieś rozwiązanie, ale myślę, że te 8 h przymusowego odwyku mi źle nie robi :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2008, o 14:11 

Mnie się rzeczywiście zdarza pisać z pracy, ale pewnie już niedługo :cry: - czasami oderwanie się od realu na kilkanaście minut w sposób genialny przywraca równowagę psychiczną :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2008, o 15:16 

grin_ajz napisał(a):
a ja w pracy nie mam netu

Bidulka. :wink:

Strefa czasowa: UTC + 1