Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1610 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 108  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2006, o 16:36 

Rylek napisał(a):
Panie i panowie, a już za kilka tygodni wychodzi nowa płyta Slayera, cieszmy się jak małe dzieci

Rzucił hasło i ani widu ani słychu!!! :-D

Tak na serio to również czekalem na ten album (właśnie go słucham). Tytuł albumu to "Christ Illusion" (dość kontrowersyjny jak na ówczesne trendy polityczne w RP, ale okładka jest jeszcze bardziej kontrowersyjna). Gdzieś w sieci przeczytałem, iż jest to płyta antywojenna.
Osobiście oczekiwałem tej płyty, gdyz ukazała się ona po 20 latach od najlepszego albumu Reign In Blood (dla niewtajemniczonych to każda kapelka z tamtego okresu działalności ma w swoim dorobku płytę nagraną u szczytu powiedzmy "możliwości" i tak np. Metallica ma Master Of Puppets, Anthrax ma Among The Living, a Slayer właśnie Reign In Blood).
Najnowszy album Slayer'a jest jak dla mnie ponad przeciętny, ale nie należy zapominać, iż jest to Slayer w pierwotnym składzie i, że jest to Slayer - "górna półka metalu".

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2006, o 19:29 

House of Pain, Ice-T, Ice Cube, Snoop Dogg, Nauthy by Nature, Everlast ;), ogólnie Realy Black Rap and Soul.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2006, o 07:36 

Chociaż nie do końca przemawiają do mnie twoje klimaty Everlast to mamy trochę wspólnej muzy. I tak:
Everlast napisał(a):
Ice-T

Pan ten tworzył również formację Body Count, która muzycznie tworzyła w stylu HC (duży plus dla tego pana za jego działalność na rzecz gangów, bo to bardzo szczytny cel).

Everlast napisał(a):
House of Pain

oraz
Everlast napisał(a):
Everlast

w tym miejscu nic dodać nic ująć sam Everlast to przecież rdzeń House of Pain, a DJ Lethal obecnie zasila szeregi Limp Bizkit.

Mógłbyś jeszcze dodać Cypress Hill i Public Enemy, te darzę szczególną sympatią (powodów nie podam ale powiem tyle... Legalized - zainteresowani będą wiedzieli w czym rzecz :-D )

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 21 sierpnia 2006, o 08:06 przez jarekm, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2006, o 07:41 

jarekm napisał(a):
nic dodać nic ująć sam Everlast to przecież rdzeń House of Pain, a muzę tych formacji polecił bym każdemu!!!

Zgadza się - ale jak posłuchasz płty HoP a potem Everlast-a to widać znaczącą różnicę.
Dal mnie to poezja .. i ten głos wokalisty jest The Best !

Body Count - tej jest o'key - szkoda że nie ma u Was " piwa " ( na naszym forum są ;) bo w tym miejscu bym ci je postawił ! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2006, o 07:46 
Przyjaciel forum

Everlast napisał(a):
szkoda że nie ma u Was " piwa "

czy o to chodzi :
:564:

musisz wybrać na dole "Wszystkie emotikony" :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2006, o 07:47 

Troche wyedytowałem swojego poprzedniego posta, a piwo (i nie tylko) oczywiście jest!!!
:564:

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2006, o 07:50 

Hehe niestety nie o to piwko chodzi ;) Wejdzie na moje www i zobaczycie. U nas w odnośnikach obok pw, gg, www jest coś takiego jak PIWKO można je postawić każdemu tzn temu który napisał post i " mi " się to bardzo spodobało/

PS
Bosów tego Forum przepraszam za odejście od tematu ale chciałem jedynie wytłumaczyć o co mi chodziło.

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2006, o 20:43 

a słyszeli wy o takim zespole Toto? jakies dwa miesiace temu myslalem ze maja tylko dwie piosenki Africa i Hold the line. a tu sie okazuje ze nagrali ok 15 plyt :shock:

no i kazda plyta cacy!
na poczatku 2006 roku wydali po 7 latach nowy album, chyba najostrzejszy :twisted:

:gitara: naprawde polecam wszystkie plyty Toto :twisted:

szkoda ze nie zagrali jeszcze żadnego koncertu w Polsce, ale może kiedyś :roll:

pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2006, o 07:20 

gemer napisał(a):
szkoda ze nie zagrali jeszcze żadnego koncertu w Polsce, ale może kiedyś

To fakt!!! Żeby zobaczyć TOTO na żywo trzeba wybrać się we wrześniu do Meksyku :-D , gdzie wówczas oglądnąć będzie można koncerty w ramach trasy promującej ich ostatni album FALLING IN BETWEEN.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2006, o 21:20 

jarekm napisał(a):
Najnowszy album Slayer'a jest jak dla mnie ponad przeciętny, ale nie należy zapominać, iż jest to Slayer w pierwotnym składzie i, że jest to Slayer - "górna półka metalu".

W sumie nie jest źle... Najciekawszy jest chyba Cult i Jihad (tekst opowiada o zamachach 9/11 widzianych z oczu terrorysty)

No panowie, jest nowy Vader, w sumie płytka (jednak trochę inny gatunek) podobna jakościowo do nowego Slayera. Też nie jest źle.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2006, o 10:01 

Slyszalem obie plyty (nie mialem na to wplywu :smile: ), choc nie jest to muza, ktorej namietnie slucham, ale Vader zebral u mnie wiecej punktow niz Slayer (do tej pory nie moge przebic sie przez wokal Tom'a). Reasumujac: obie plytki na dobrym poziomie i godne zauwazenia :-)

Obecnie obcuje z dzwiekami portugalskiego MOONSPELL , a dokladnie z "Wolfheart" i "Sin/Pecado" i tu prosba: nie jestem internauta i nie bawie sie w sciaganie muzy, czy innych danych, ale szukam kawalka/covera "Will Tear Us Apart" Joy Division nagranego przez Moonspell przy okazji sesji "Darkness And Hope". Moze kolega jarekm cosik bedzie mial, skoro tak intensywnie buszuje w necie i Joy Division nie jest mu obce :wink: Z gory dzieki :mrgreen:

Ogladajac relacje z jakiegos wegierskiego festiwalu trafilem na kapele o nazwie AMOK i na tyle przypadli mi do gustu, ze na drugi dzien zaopatrzylem sie w ich krazek "Szent Ver" (chyba "swieta wojna"). Nie jest to jakas super-rewelacja, "odkrycie ameryki" i cos, czego wczesniej nie bylo, ale jest na tyle dobre, ze jestem zadowolony z zakupu. Kolesie graja, jak to sami okreslaja, evil-heavy metal - okreslenie niezle :razz: ale mi to przypomina cos, co zwyklo sie dekade temu okreslac jako "metal klimatyczny" z niemala domieszka doom metalu - walcowate, wolne tempa, nisko strojone gitary idealnie wspolpracujace z perkusja i duzo "wysunietych do przodu" partii klawiszowych. Material rzetelny, konkretny i nieprzeslodzony.

"Każdego dnia, raz dziennie,dawaj sobie prezent. Nie planuj tego. Nie czekaj. Niech się zdarzy. To może być nowa koszula,drzemka w fotelu, albo... dwie filiżanki dobrej, gorącej, czarnej kawy. Takiej jak ta."
Special agent of FBI, Dale Cooper

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2006, o 19:43 

DunkelWald napisał(a):
szukam kawalka/covera "Will Tear Us Apart" Joy Division nagranego przez Moonspell przy okazji sesji "Darkness And Hope". Moze kolega jarekm cosik bedzie mial, skoro tak intensywnie buszuje w necie i Joy Division nie jest mu obce Z gory dzieki

nooo!!! :-D :-D :-D
To może zacznijmy od początku...
W najśmielszych domysłach nie przypuszczałem nawet, iż na tym forum znajdę, aż tak "bratnią" duszę :-D (jednak nie zbadane są wyroki boskie!!!).
Jeśli chodzi o twórczośc Joy Division to muzykę tą słuchałem w czasach kiedy komputer nie mieścił się w granicach mojego (jak na te czasy - zdrowego) rozsądku, a wójek Gates nie mial jeszcze swojego szablonowego "twora".
Utwór, o którym mowa w poprzednim poście pochodzi niestety ze składanki z 1988 roku grupy Joy Division. Ukazała się ona niestety na płycie 8 lat po śmierci Ian'a Curtis'a (niestety dlatego, iż nie znajdziemy tego utworu na dwóch perełkach Joy Division - Unknown Pleasures czy Coser):
Cytuj:
18 maja 1980 natomiast, zaledwie na dwa dni przed planowaną amerykańska trasą koncertową, Ian Curtis odwiedził swój dom przy ulicy Barton St. 77. Przez całą noc pił i oglądał film "Stroszek" Wernera Herzoga - jednego ze swych ulubionych reżyserów. Następnie włączył piosenkę "Idiot" Iggy Popa i w tej scenerii sięgnął po sznur od suszarki, na którym powiesił się. W chwili śmierci miał niespełna 23 lata.

Co do covera (którego pełen tytuł brzmi Love Will Tear Us Apart) w wykonaniu formacji Moonspell to służę pomocą :-D .

PS
Ponadto chciałbym polecić ujmujący cover Joy Division New Dawn Fades w wykonaniu Moby, którego wspomagali New Oreder, de facto grupa utworzona przez byłych członków Joy Division po śmierci Curtis'a.

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2006, o 18:10 

Jak zwyklę "rozwinę" pytanie/wypowiedź. Słyszał ktoś nowego Mastodona? A już nie takie nowe Silver by Jesu?

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2006, o 19:06 

Zważywszy, iż nie mam dziś humoru odświeżam sobie tzw G3, czyli trzy gitarki :smile: - Joe Satriani, Steve Vai, no i oczywiście Yngwie Malmsteen (bynajmniej do wokalu nie można sie przyczepić :!: :-D , a samych wirtuozów chyba nie trzeba nikomu przedstawiać).

PS
W sumie to nie moge strawić image'u tych panów, jednakże to co robią ich palce na gryfie, to przechodzi ludzkie pojęcie, no i oczywiście ucho łaskocze. :-D

Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2006, o 08:42 

Ich wykonanie Keep on Rockin' (bynajmniej te z Denver) rządzi, imho przebija nawet oryginał.
Tak walnę offtopem, potrzebuję programu, który nagra głos z gitary podłączonej do kompa. GoldWave się buntuje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1610 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 108  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1