Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pożegnanie Lata 2008
PostNapisane: 2 września 2008, o 10:22 

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, o 14:04 

to w końcu pożegnanie lata jest na stadionie czy na Miłosnej bo już się zgubiłam.... :idea:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, o 14:25 
megi napisał(a):
pożegnanie lata jest na stadionie czy na Miłosnej bo już się zgubiłam.

na Miłosnej ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2008, o 07:25 

I będzie Feel i konie tylko ?? :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2008, o 09:00 
Przyjaciel forum

Rafikkk napisał(a):
I będzie Feel i konie tylko ??

MASAKRA!!!!

Imprezy plenerowe spadają na psy w naszym regionie. Myślę, że ludzie odpowiedzialni za organizację imprez kulturalnych w naszym mieście powinni trochę zmienić koncepcje tych imprez. Wszystkie są robione na jedno kopyto i zaczynają się lekko nudzić, co da się zauważyć po mniejszej ilości osób przychodzącej na stadion / Miłosną. Może lepiej zrobić imprezę jednodniową ale taką z prawdziwego zdażenia.

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2008, o 13:26 
reflexes napisał(a):
Może lepiej zrobić imprezę jednodniową ale taką z prawdziwego zdażenia

to będzie impreza jedno dniowa :-D Co masz na myśli, pisząc o imprezie z prawdziwego zdarzenia?

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2008, o 06:27 
Przyjaciel forum

nowm napisał(a):
to będzie impreza jedno dniowa

Tak wiem ale ja piszę ogólnie o jakości imprez plenerowych.
nowm napisał(a):
Co masz na myśli, pisząc o imprezie z prawdziwego zdarzenia?

Nie wiem, nie ja jestem od tego specem. Ale Dni Kwidzyna dla przykładu od kiedy pamiętam mają cały czas taką samą formułe - jakiś tam mecz, jakieś pierdoły dla dzieci, budy z piwem i jedzeniem, koncerty lokalnych gwiazd (z reguły ciąglę tych samych kapel), koncert gwiazdy i pokaz sztucznych ogni. Po drugie lipa odwalona w tym roku z hurtowym zakupem koncertów Golden Life też był lekkim przegięciem. Kilka imprez plenerowych w regionia i na połowie z nich gra ta sama kapela. Ludzie wymagają dzisiaj już trochę więcej niż buda z browarem i koncert orkiestry dętej. 15 lat temu to był szczyt marzeń. Wiekszość ludzi dzisiaj i tak w programach takich imprez szuka tylko kto zagra jako gwiazda i na to najczęściej się wybiera.

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2008, o 13:56 
No właśnie - nie wiesz... co byś chciał. Uważam, że formuła imprez w mieście jest dla każdego a po prostu już wszystko było w Kwidzynie, każdy topowy zespół i jak słyszę u ludzi takie komentarze jak twój to mam tylko jeden wniosek - ludziom się w d... poprzewracało. Poza tym zobacz, co dzieje się w innych miastach podobnej wielkości. Ja widziałem i stwierdzam, że tam to dopiero lipa. Cieszmy się z tego co mamy, bo każdy jeśli chce, to coś dla siebie znajdzie a jeszcze nie urodził się taki, który by każdemu dogodził.

Ostatnio edytowano 4 września 2008, o 14:34 przez MACIEKZB, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2008, o 21:16 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):
ludziom się w d... poprzewracało.

Zgadzam się z tobą w 100%. Poprzewracało się ludziom, łącznie ze mną. Ale niestety tak to już jest, a ktoś za organizację tych imprez bierze kasę i mógłby się trochę postarać. Z tego co obserwuję to program corocznych obchodów Dni Kwidzyna powstaje przez ctrl+c ctrl+v i zaproszenie dwóch gwiazd. Dobrze, że nie zapominają o nas radia, telewizje, browary itp. i organizują imprezy.
MACIEKZB napisał(a):
co dzieje się w innych miastach podobnej wielkości.

Może i dzieje się mniej ale może za to lepiej. Czasami jak przeglądam programy tych imprez to myślę, że można się ograniczyć do zaproszenia tych gwiazd na jeden dzień, zrobienia maratonu koncertowego i rozejscią się w pokoju.

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2008, o 21:30 
Dlaczego mamy się oglądać na innych? Lepiej zrobić wszystko by u nas było fajnie a nie siedzieć i podziwiać wspaniale zieloną trawę na drugim brzegu rzeki...

Chcecie coś zrobić ? Napiszcie plan imprezy, załatwcie sponsorów, nagłośnijcie temat, zróbcie kosztorys i idzcie z tym wszystkim do Urzędu. Sądzę, że jak wyjdzie wam ciekawsza i lepsza impreza zamiast "tej corocznej nudy" to Władze to docenią i być może takie osoby miałyby szansę zaistnieć w tej branży profesjonalnie. W końcu organizacja imprezy masowej jako osiągnięcie całkiem fajnie w CV wygląda...

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2008, o 11:48 
Canario, dobrze gadasz... dać mu w...ki (napój bezalkoholowy) :wink: A może by każdy wrzucił tu swoje trzy grosze z jakimś pomysłem na scenariusz "Dni Kwidzyna" ?

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2008, o 13:49 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):
A może by każdy wrzucił tu swoje trzy grosze z jakimś pomysłem na scenariusz "Dni Kwidzyna" ?

Może i to nie jest głupi pomysł. W końcu istnieje coś takiego jak Stowarzyszenie Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Może warto faktycznie stworzyć forumowy program takiej imprezy plenerowej i za pośrednictwem tego stwarzyszenia przedstawić go władzom naszego miasta. Forum i Portal e-kwidzyn są już dość mocno znane w naszym regionie i na pewno będzie łatwiej coś zorganizować niż takiej osobie prosto z ulicy.

P.S. Może ktoś się orientuje i może podać ile wynosi w przybliżeniu budżet takiej imprezy?

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2008, o 13:59 

reflexes napisał(a):
Może warto faktycznie stworzyć forumowy program takiej imprezy plenerowej i za pośrednictwem tego stwarzyszenia przedstawić go władzom naszego miasta.

Może i warto :grinka: :grinka: :-P

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2008, o 10:46 

reflexes napisał(a):
P.S. Może ktoś się orientuje i może podać ile wynosi w przybliżeniu budżet takiej imprezy?

Myślę, że coś około stówki. Gwiazdy formatu Blue Cafe, Feel biorą w granicach 30-40 tys. Tak więc sprowadzenie dobrego zespołu zagranicznego może podwoić koszty. Do tego wszystkiego dochodzi zapewnienie ochrony, konferansjerzy(znana osoba ok. 5 tys), noclegi, obsługa techniczna, wynajęcie firmy ze sceną, nagłośnieniem i oświetleniem (ok. 30 tys.)

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2008, o 11:25 
Przyjaciel forum

chester napisał(a):
konferansjerzy(znana osoba ok. 5 tys)

Ja dałbym tutaj naszego Okiego-ma gadane, nie przekręci nazwy żadnej miejscowości, kasy żadnej nie weźmie za to i jeszcze zasponsorowałby zegarki na wygrane w konkursach :grin:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1