Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, o 19:22 

no ja dziś doznałem szoku gdy zadzwoniłem do dialogu i dowiedziałem się że nie są w stanie puścić mi 6mb :/ no i teraz jestem w kropce bo niby mieszkam w centrum , ale większość dostawców nie jest w stanie podłączyć u mnie internet :???: bo skromne 2mb mi nie wystarczają , więc jedynie co mi zostało to asco (ma ktoś może aktualną ich ofertę ?) i MSI (jeśli oczywiście będzie możliwość założenia)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, o 20:06 

Cytuj:
mieszkam w centrum

Daj mi znać na priw gdzie dokładnie to centrum . Może coś wymyślimy.

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, o 20:14 
Przyjaciel forum

stardust napisał(a):
jedynie co mi zostało to asco (ma ktoś może aktualną ich ofertę ?) i MSI (jeśli oczywiście będzie możliwość założenia)

Jeśli chcesz bezprzewodowo to sam mogę Ci to podłączyć...

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, o 20:21 

warzek napisał(a):
Cytuj:
mieszkam w centrum

Daj mi znać na priw gdzie dokładnie to centrum . Może coś wymyślimy.

Wysłane ;)

electro_nick napisał(a):
stardust napisał(a):
jedynie co mi zostało to asco (ma ktoś może aktualną ich ofertę ?) i MSI (jeśli oczywiście będzie możliwość założenia)

Jeśli chcesz bezprzewodowo to sam mogę Ci to podłączyć...

Najpierw trzeba znaleźć dostawce ;) i poprzeglądać kilka ofert czy są warte zachodu

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, o 20:30 
stardust napisał(a):
Ja tylko dodam od siebie że często rozbijam się po wielu domach w celu nareperowania kompa
no i w większości jest to internet który nie działa z powodu winy że tak powiem dostawcy , i statystycznie wygląda to tak (na oko) :

70% - telekomunikacja
10 % - Dialog
10 % - Asco
5% - Multimedia
5% - pozostałe....

Telekomuna raczej zdziwienia nie robi że ciągle są z nią problemy , ale czasami mogli by w jakiś sposób informować klientów że sieć im padała lub mają z nią inne problemy itp... nie było by w tym nic aż tak złego ale spotykałem się z przypadkami że z winy dostawcy net nie śmigał nawet kilka tygodni

Z tym sie zgodzić nie mogę. Od kilku lat mam neta z tpsa i z tego co pamietam zaliczyłem aż 2 awarie z ich winy, które po kilku godzinach naprawili. Uważam ze tpsa to najmniej awaryjne łącze czego nie moge powiedzieć o multimedii :/

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, o 20:42 

Mikrus napisał(a):
stardust napisał(a):
Ja tylko dodam od siebie że często rozbijam się po wielu domach w celu nareperowania kompa
no i w większości jest to internet który nie działa z powodu winy że tak powiem dostawcy , i statystycznie wygląda to tak (na oko) :

70% - telekomunikacja
10 % - Dialog
10 % - Asco
5% - Multimedia
5% - pozostałe....

Telekomuna raczej zdziwienia nie robi że ciągle są z nią problemy , ale czasami mogli by w jakiś sposób informować klientów że sieć im padała lub mają z nią inne problemy itp... nie było by w tym nic aż tak złego ale spotykałem się z przypadkami że z winy dostawcy net nie śmigał nawet kilka tygodni

Z tym sie zgodzić nie mogę. Od kilku lat mam neta z tpsa i z tego co pamietam zaliczyłem aż 2 awarie z ich winy, które po kilku godzinach naprawili. Uważam ze tpsa to najmniej awaryjne łącze czego nie moge powiedzieć o multimedii :/

Tylko że ....
w/w dane to moje spostrzeżenia odnośnie reperacji systemu u różnych osób , gdzie głównym winowajcą był dostawca , aktualnie sam mogę przyznać że jeśli chodzi o tepse to spotykam się z coraz mniejszą ilością błędu ze strony operatora , no chyba że ktoś inny teraz się tym zajmuję :-D
No i trzeba też dodać że w 70% przypadkach są to straty na bramce domyślnej z winy operatora (100%) i takie awarie są usuwane w przeciągu 10-20 min.

Ostatnio edytowano 15 stycznia 2009, o 20:58 przez stardust, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, o 09:00 

Dzień dobry! Czy może ktoś wie z jakiego internetu mozna skorzystać w Korzeniewie ?
Od jakiegoś czasu mieszkam tam i łącze się przez i-plusa ,ale nie jest to najlepsze łącze na tym terenie .Kontaktowałam się z tp ,ale twierdzą ,że nie można .Jedynie proponują dołączenie się do sąsiada i dokopanie kabla na własną rękę ,ale dla mnie to rozwiązanie odpada. Może ktoś jest w temacie i coś podpowie?

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2009, o 12:27 
Przyjaciel forum

Myślę, żeMSI i ewentualnie ASKO (niestety www nie mają ale w necie znajdziesz na nich namar. Biuro mają na ul. Sztumskiej.) ze swoimi sieciami bezprzewodowymi mogę Ci coś zaoferować.

Tytuł: Re: Kwidzyn - dostawcy internetu
PostNapisane: 24 sierpnia 2011, o 20:24 

Widzę, że ostatni post napisano daawno temu, więc chciałabym odświeżyć temat - jak wiadomo 2 lata to dość długo :) od września chciałabym zmienić dostawcę internetu z netii na jakiegoś innego. Przegladając mozliwości zastanawiam się nad przewodowych od MSI, może ktoś zna ich aktualną ofertę? W necie znalazłam, ale z zeszłego roku.

PostNapisane: 24 sierpnia 2011, o 22:52 

Kropka napisał(a):
Widzę, że ostatni post napisano daawno temu, więc chciałabym odświeżyć temat - jak wiadomo 2 lata to dość długo :) od września chciałabym zmienić dostawcę internetu z netii na jakiegoś innego. Przegladając mozliwości zastanawiam się nad przewodowych od MSI, może ktoś zna ich aktualną ofertę? W necie znalazłam, ale z zeszłego roku.

Aktualna cena www.msi.pl.

gdzie miałby być założony internet ?

PostNapisane: 24 sierpnia 2011, o 23:00 

Tam naprawdę jest 20 Mbit/s? I niby jak i czym oni to robią? :)

A moja lokalizacja - Sokola, jestem zywo zainteresowany tymi 20 Mbit/s

PostNapisane: 25 sierpnia 2011, o 08:33 

jest 20 Mbit/s. Przesyłane drogą światłowodową ;)

Na ul. Sokolej jest możliwość podłączenia takiego internetu.

PostNapisane: 25 sierpnia 2011, o 09:58 

a jak wygląda to na staszica? ale z tymi 20 Mbit/s to nie chce mi się wierzyć :shock:

PostNapisane: 25 sierpnia 2011, o 10:02 
Przyjaciel forum

dzwonek, skoro jesteś tak zorientowany w ofercie MSI to napisz jak możesz czy radiówka z MSI ma już zasięg w rejonie ulicy Południowej i Koło.

PostNapisane: 25 sierpnia 2011, o 10:21 

Kropka, Na ul. Staszica w blokach Staszica 26, 28, 30,32,34,36, 50 i 54 jest możliwość podłączenia 20 Mbit/s.

reflexes, Niestety na ul. Południowej nie ma możliwość podłączenia internetu z MSI. W tamtym rejonie jedyne budynki jakie mogą być podłączone to te przy ul. Łużyckiej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1