Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 14:26 

Generalnie zgadzam się, że w Kwidzynkowie potrzebna jest fajna knajpka z ciekawym wystrojem, klimatem, jedzonkiem i klimatyzacją. Jedyną barierą na to żeby knajpka nie zrobiła się masówką to jednak wprowadziłbym ograniczenie wiekowe tak od 21 lat. Osobiście wole Toruń jako mekkę rozrywki i dobrej kuchni. Z jedzonka to Metropolis i Manekin. Przystępne cenny np. pizza 12-15 zł, spageti po włosku 8 zl, naleśniki 5,8-12 zł, piwo 5 zł, z knajpek to Kuranty, Kredens. W np. Sfinksie w Toronto porządny, smaczny obiad można już zjeść do 20 zł :-D

P.S A gdzie otworzycie tą knajpkę? Na jakiej ulicy? :-P

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 14:31 

wrobi napisał(a):
(...) A gdzie otworzycie tą knajpkę? Na jakiej ulicy? :-P

raczej w jakiej piwnicy ... :razz: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 14:55 

Ograniczenie wiekowe?!?!? Gdybym miała możliwości wykupiłabym budynek, który znajduje się na deptaku (stare kino tęcza). Stworzyła klimat taki teatralno - kinowy... Założyła klub wielbicieli dobrego kina i "puszczała" tam filmy

Moim zdaniem miejscówka idealna - deptak...

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 15:18 

A niechby i była jakaś knajpa typu "Karczma Polska", z regionalnym jadłem, albo jakiś lokal z pomysłem na dobre, domowe jedzenie (np. "Kuchnia u babuni", że się posłużę pomysłem z poprzednich postów), w fajnym otoczeniu - myślę że w Kwidzynie znajdzie się dużo miejsc z klimatem

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 16:52 

Kiedyś w miejscu dawnej księgarni na rogu był bar mleczny... Szkoda, że będzie tam kolejny bank :(

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 17:02 

Symetria napisał(a):
Kiedyś w miejscu dawnej księgarni na rogu był bar mleczny... Szkoda, że będzie tam kolejny bank :(

Jeśli chodzi Ci o szkrzyżowanie Chopina z Piłsudskiego to księgarenka była zawsze, natomiast bary były dwa - jeden jakby "za ścianą" księgarni - wejście od Chopina i drugi - naprzeciwko księgarni (dzisiejszy Zygus) - który głównie zajmował się garmażem

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 17:05 

Niestety nie było mnie jeszcze na świecie pewnie, kiedy one istniały.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 17:21 

Symetria napisał(a):
Ograniczenie wiekowe?!?!? Gdybym miała możliwości wykupiłabym budynek, który znajduje się na deptaku (stare kino tęcza). Stworzyła klimat taki teatralno - kinowy... Założyła klub wielbicieli dobrego kina i "puszczała" tam filmy

Moim zdaniem miejscówka idealna - deptak...

Jezeli kiedys to zrealizujesz to masz pierwszego klienta, niestety (jak zawsze w moich postach) obawiam sie, ze jednego z nielicznych. Mamy teraz plastikowo-elektroniczne oczekiwania konsumentow, nie wiem czy tego typu lokal znajdzie popyt - oby znalazl i oby sie pojawil.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 17:48 

Wachu

heh.. długa droga przede mną.... Moze keidyś przyjdziesz z wnukami w dzień dziadka do mojej knajpy:)

Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2006, o 19:02 przez Klementyna, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 18:26 

Symetria napisał(a):
Ale naprawde brakuje takiej fajnej knajpki, gdzie można spotkać się z przyjaciółmi. Nie trzeba drzeć się do ucha, aby porozmawiac, wdychać dumu papierosów... Tak sympatycznie ... Oczywiście z jedzonkiem

Prawda! Też mi brakuje takiej knajpki.

Małgoś - propo Prabut to dobrze wiedzieć, może przy okazji wpadnę tam coś zjeść ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 19:55 

Cytuj:
tam nigdy nie byłem, ale ... dzięki za namiary, może kiedyś się tam wybiore

nie masz po co tam jechać! chyba że chcesz zjeść odgrzewaną w microfali pizzę z "biedrony",a w dodatku na stole pokrytym ceratą... WOLNY WYBÓR

Cytuj:
Wychodzi na to że jeśli ktoś z nas się nie uprze i nie otworzy takiej naprawdę fajnej, miłej i sympatycznej knajpki to nadal pozostanie nam narzekanie

uważam, iż jakiej byś nie otworzył/a to i tak wszystkim nie dogodzisz.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 20:05 

jarekm napisał(a):
nie masz po co tam jechać! chyba że chcesz zjeść odgrzewaną w microfali pizzę z "biedrony",a w dodatku na stole pokrytym ceratą... WOLNY WYBÓR

Cerata :shock: :?: :?:
Pizza z "biedrony" :shock: :?: :?:
pizza odgrzewana :shock: :?: :?:
mikrofala :shock: :?: :?:

O jakim Ty lokalu mówisz :shock: :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 20:10 

Joker w Prabutach. Chyba że jeszcze jest jakiś inny... lub nastąpiła jakaś radykalna "reforma" lokalu, gdyż przyznam się szczerze, iż od 1,5 roku tam nie byłem.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2006, o 20:12 

jarekm napisał(a):
Joker w Prabutach. Chyba że jeszcze jest jakiś inny... lub nastąpiła jakaś radykalna "reforma" lokalu, gdyż przyznam się szczerze, iż od 1,5 roku tam nie byłem.

To się lepiej wybierz :mrgreen: bo ciasny lokalik z dwiema dziewczynami za barem to już prehistoria :mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2006, o 12:28 

No to ile tam tych dziewczyn teraz jest ? :grin:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 152 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1