drosik napisał(a):
a co potem z nimi robisz

pokazujesz je komuś czy tylko pstryk i na dysk

bo ja taką ilość na jednym wypadzie to robie tylko, chyba, na zdjęciach sportowych, ale i tak wtedy wybieram z tego ok 25 %, reszta w kosz.
Pewnie większość z tych "gigów" to zdjęcia rodzinne co

Tak jak mówisz, większość to dzieci, żona, brat (uprzedzając ignorowanego - mój brat też mieszka tutaj

), więc na galerii ich nie pokazuję, bo nie widzę sensu. Do tego czasem trafi się ktoś znajomy i już mamy całkiem sporo zdjęć. Zdjęcia które pokazuję/publikuję to zdecydowanie poniżej 10%, e-kwidzyn niestety (?) widzi jeszcze mniejszy odsetek. 4-8 GB to już dalsze wyjazdy całodniowe, (choć czasem mimo kilku kart (4,8,2 GB) przydaje się laptop z ładowarką samochodową i pojemnym dyskiem - ale to już ekstrema, 8mpx JPG+RAW i już jest prawie 20 MB na sztukę, Gdy jadę gdzieś blisko po pracy (krótko) to rzadko kiedy uda mi się zapełnić jedną kartę. Do kosza lecą zazwyczaj tylko te zupełnie przypadkowe - reszta w katalog, dysk, płyty etc.
@mikrus - Zamki, zamkami - jest tutaj też trochę innych ciekawostek - np. Newgrange, ( Dún Fhearghusa ) budowla starsza niż sławne piramidy - to jest niespełna godzinę jazdy z lotniska w Dublinie - u nas choćbyś na głowie stawał to tak wielkich i starych budowli nie znajdziesz ( pod koniec tygodnia będę miał chwile to wrzucą może kilka zdjęć). Tak więc naprawdę nie ma co ograniczać się do zwiedzania okolicy