Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 11:56 

To ja po raz kolejny poproszę o prostą odpowiedź :
Gdzie w Polsce jakakolwiek zadyma na drodze przyspieszyła jakaś inwestycję ?
Oczywiście poza wylansowaniem się paru osób (vide Lepper i Samoobrona).

Dobrze zostawiam gniewskie zadymy i pytam:
Co, za ile i z jakim efektem zrobiło "Stowarzyszenie Budowa mostu Gniew - Kwidzyn" ?
Czy Stowarzyszenie otrzymało środki od samorządu ?
Jakie działania planują aktualnie ?

Zamiast zajmować się pierdołkami proszę napiszmy list otwarty w tej sprawie ?
Zacznijmy rozliczać tych co o moście przypominają sobie przed wyborami.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 12:02 
a ja znowu powariowałem.. :roll: Rozumiem, ludziom może nie podobać się blokowanie dróg, w tym Malgos, która jest prezesem stowarzyszenia.. myślałem, że akcja Chcemy Mostu jest "wspólną inicjatywą gniewian i kwidzynian", jak to fajnie określają gazety, że działamy razem(nie mylcie ze wspólnym celem), rozmawiając o wspólnym podejmowaniu kolejnych kroków w sprawie przyspieszenia budowy mostu. Widać, że jednak wszystkiego nie ustaliliście, a teraz to wychodzi przy organizacji piątkowej manifestacji. Myślałem, że prezesi sie dogadali co do wszystkich planów.. Media myślą, że strona chcemymostu.pl została zapoczątkowana przez gniewską stronę, a tak nie jest i nie było :-) Kiedyś wspominałem o podziale pałeczek. Wydaje mnie się, że pałeczkę- "inicjatywę" teraz przejął Gniew i robi, co uważa za słuszne pod szyldem akcji, która powinna nas łączyć. Akcja jest jedna, a strony Wisły dwie. Jestem kwidzynianinem, do Gniewu mi daleko i nie należę do ich stowarzyszenia(nawet do Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn, choć tu myślałem, że przy najbliższej okazji włączę się w Wasze szeregi). Popieram to, co robi Grzegorz, nie uważam, że blokowanie jest wiejskim zachowaniem. Myślałem, że jak za pierwszym razem nie mogłem być z Wami przy Wiśle, za drugim razem się to uda, ale widzę, jednomyślności w działaniu nie ma :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 12:29 
Sugeruję zamiast "Blokady" zrobić "blokadkę", czyli zamiast tarasować całą drogę zatrzymywać każdy wóz i wręczać mu ulotkę o akcji. A z boku drogi zróbcie ognisko i postawcie transparenty. Może jak zatańczycie w stylu indiańskim "Taniec Mostu" to nam spadnie jakiś z nieba...

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 12:46 
Przyjaciel forum

nowm napisał(a):
Media myślą, że strona chcemymostu.pl została zapoczątkowana przez gniewską stronę, a tak nie jest i nie było

a kiedy powstała strona :?: odpowiem, dopiero tym, jak na forum pojawił się Grzegorz_gniew i namawiał do wspólnej współpracy.

nowm,
masz chęć jechać na blokadę to jedź, nikt Ci przecież tego nie zabroni.
Mój udział, stoi pod wielkim znakiem zapytania, miałem chęć się tam wybrać, ale nie po to by blokować drogę, ale po to by wyartykułować w mediach zasadność budowy mostu.

Myślę, że na chwilę obecną jedyną organizacją z którą chciałbym porozmawiać jest OTOP, którego stanowisko wszyscy znamy: Zablokujmy inwestycje tak na wszelki wypadek, a potem pomyślimy o robieniu badań czy ta konstrukcja faktycznie szkodzi.

Czy ktoś zna treść protestu jak złożył OTOP do Wójt Gminy Kwidzyn :?:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 12:58 

nowm napisał(a):
Myślałem, że prezesi sie dogadali co do wszystkich planów..

Przezesi się nie dogadali bo żadna ze stron z tym nie występowała. Wszystkie działania podejmowane były spontaniczne. Tak duża sprawa jak blokada drogi niewiele ma już wspólnego z oryginalnymi akcjami wzbudzającymi zainteresowanie i aplauz. Blokowanie dróg w jakiejkolwiek formie jest zbyt poważną sprawą aby SPMe-K tak po prostu z biegu weszło do działań. Bez spotkania wszystkich członków stowarzyszenia (są wakacje), bez wspólnych działań, bez wspólnych ustaleń jedynym sensownym wyjściem jest wstrzymanie się SPMe-K od tak drastycznych działań. Nie oznacza to oczywiście że jesteśmy przeciw wszystkim dzialaniom strony gniewskiej i na pewno mogą liczyć na nasz udział w innych, wspólnych akcjach.

Ostatnio edytowano 27 sierpnia 2009, o 13:22 przez malgos, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 13:15 
Hmm... To chyba pierwszy most, który zaczyna dzielić a nie łączyć :-(
Moim zdaniem nie jest dobre dla sprawy zablokowanie drogi. Przychylałbym się raczej do pomysłu Drosika, ewntualnie canario czyli przy drodze z transparentami i rozdając ulotki jako swego rodzaju "strajk ostrzegawczy", że może być w przyszłości całkowita blokada drogi. Dawno nie korzystałem z promu ale zdaje się, że jest sygnalizacja świetlna, którą można wykorzystać gdy "zapali się czerwone" i wtedy wręczać ulotki. Konsekwencje z blokady drogi mogą być różne a widzieliście je w mediach przy okazji innych protestów tego typu. Niektórzy kierowcy są nerwowi i na to, domyślam się, chciali zwrócić uwagę Porcelli i Małgoś. Nie ma możliwości zalegalizowania tego typu protestu i to też powinni wziąć pod uwagę organizatorzy tej blokady.
Ja najchetniej zablokowałbym budynek czy biura OTOPu... może wywrotką g...na ptasiego

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 13:37 
drosik napisał(a):
a kiedy powstała strona :?:

strona powstawała na początku lipca, ale dopiero jakoś pod koniec ów miesiąca kupiłem domenę i wrzuciłem banner informujący o akcji na serwer, a uruchomiłem ją przed moim wyjazdem, bo wiedziałem, że Grzegorz coś planuje robić. Fakt, że Grzegorz planował jakieś manifestacje, ale strona była zupełnie innym planem i nie była jego pomysłem, a już na pewno nie strony gniewskiej..

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 13:39 

nowm napisał(a):
Media myślą, że strona chcemymostu.pl została zapoczątkowana przez gniewską stronę, a tak nie jest i nie było

Mnie, obserwatora z zewnątrz, to guzik obchodzi, kto zaczął, kto przewodzi, kto ważniejszy. No, ale to może dlatego, ze nie jestem medium. :wink:
Ja z chęcią, wbrew hasłu "czyny, nie słowa", zobaczyłbym debatę zwolenników mostu z jego przeciwnikami, bo na razie było tylko zbiorowe potakiwanie stwierdzeniu, że ta konstrukcja jest potrzebna. Chciałbym zobaczyć, jak przeciwnicy mówią w twarz ludziom, by ci jeździli kilkadziesiąt kilometrów dookoła. Chciałbym zobaczyć jak zaproponują coś konstruktywnego.
Wojenki, przepychanki, blokady powołują u mnie mimowolne odpychanie tematu, bo napatrzyłem się na podobne działania i nie kojarzą się one dobrze.
Proszę nie potraktować tego jako krytyki, a raczej opis wrażenia, jakie mam śledząc temat.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 14:43 

Ludzie ! To już jutro ! Kto może niech przyjeżdża, a kto nie ma ochoty sie tam zjawić mógłby ocenić sprawe po a nie przed :) W każdym bądź razie nie ma czasu na kłutnie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 15:00 

A może by tak: :grin: :-D
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 15:06 
Cytuj:
W każdym bądź razie nie ma czasu na kłutnie.

Sugeruję zacząć używać Firefox'a. On podkreśla byki ortograficzne.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 15:06 
Przyjaciel forum

A to oglądaliście :?:

http://polskajestfajna.wp.pl/kat,76118, ... omosc.html

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 15:19 
Przyjaciel forum

KrzaQ napisał(a):
Porcellus, wiemy już, że nie popierasz akcji. Kto upoważnił Ciebie do wypowiadania się i przepraszania w imieniu Kwidzynian?

Zgadzam się w 100%

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 17:42 

canario napisał(a):
Sugeruję zacząć używać Firefox'a. On podkreśla byki ortograficzne.

Szybko pisany, zwykły błąd ortograficzny :D Nie czepiaj sie takich szczegółów.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, o 17:56 
Przyjaciel forum

Bartosz, a nie lepiej przeprosić za byka i to poważnego i się poprawić w przyszłości :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1