Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, o 21:26 
siedem napisał(a):
ale całe szcęście jest 98% zwolenników akcji Kupuj w Kwidzynie
A skąd Ty takie dane wziąłeś. Może 98% handlowców? Rozmawialiśmy w gronie znajomych o tej akcji. Najcześciej reakcją było pukanie się w czoło, śmiech... siedem, jeśli rzeczywiście Ci uda się to Nobla masz zagwarantowanego :-D

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, o 21:27 
Przyjaciel forum

No właśnie też mnie te procenty troszkę zastanawiały :roll:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, o 21:32 
W sumie skoro jest 98% zwolenników to po co ta akcja? :-D

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, o 21:36 
Przyjaciel forum

Zagadka na wieczór ilu (najmniej) musi być uczestników akcji, żeby pozytywny wynik był 98% :?: :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2009, o 21:55 
Przyjaciel forum

chyba 100 i dwóch niezadowolonych :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 05:57 

:grinka:
drosik napisał(a):
ilu (najmniej) musi być uczestników akcji, żeby pozytywny wynik był 98% :?:

Czterdzieści dziewięć zadowolonych i jeden niezadowolony

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 06:05 

Porcellus napisał(a):
:grinka:
drosik napisał(a):
ilu (najmniej) musi być uczestników akcji, żeby pozytywny wynik był 98% :?:

Czterdzieści dziewięć zadowolonych i jeden niezadowolony

Porcellus

Dwudziestu czterech zadowolonych i jeden w rozterce. :grinka:

Wehikuł czasu - to byłby cud

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 07:50 

MACIEKZB napisał(a):
siedem napisał(a):
ale całe szcęście jest 98% zwolenników akcji Kupuj w Kwidzynie
A skąd Ty takie dane wziąłeś. Może 98% handlowców? Rozmawialiśmy w gronie znajomych o tej akcji. Najcześciej reakcją było pukanie się w czoło, śmiech... siedem, jeśli rzeczywiście Ci uda się to Nobla masz zagwarantowanego :-D

Jeszcze raz powtarzam, szanowny kolego. My nie jesteśmy naiwni i myślimy realnie, wiemy że to nie jest łatwe. Prosze poczytaj naszą stronę, na której jest wszystko opisane. Ale w wielkim skrócie. Nie zamierzamy siedzieć i narzekać. A 98% to zwolennicy akcji, a nie naiwniacy którzy twierdzą , że to się na pewno uda.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 09:06 

To jedna z tych akcji jak: kupuj polskie, kupuj nasze, kupuj bo pomorskie, teraz kwidzyńskie. Jak to wygląda w pomorskim? Handlowcy wpłacają na rzecz akcji od 1000 do 5000 zł. w zależności od dochdów. W zamian będą mieli prawo używania loga promocyjnego tej akcji na swych produktach. Jest to jakaś forma promocji. Cel szczytny i faktycznie towar wyprodukowany w okolicy powinien być bardziej widoczny gdyż przy zakupie nie zwracam uwagi na producenta. Wspieram to co regionalne, ale pod warunkiem, że oferowany towar nie odbiega jakościowo i cenowo od innych. W innym przypadku nie liczcie na mój patriotyzm lokalny. To dotyczy produktów codziennej potrzeby. Jednak po inne rzeczy wolę przejechać się do większych miast gdzie mam większą ofertę. Dlaczego? Chcę wybierać i przebierać, móc porównać jedno z drugim. Tu rynek jest ubogi. Owszem, mogą mi sprowadzić konkretny przedmiot, ale skąd mam wiedzieć wcześniej czy ja rzeczywiście tego chcę?
O butikach szkoda gadać. Jedne wyglądają jak lumpeksy inne ceny mają zaporowe. Trzeba się przejechać przez całe miasto zanim się na coś fajnego trafi.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 09:12 
Przyjaciel forum

Rachel napisał(a):
Trzeba się przejechać przez całe miasto zanim się na coś fajnego trafi.

Dużym plusem jest tu wielkość miasta, które od biedy można obejść pieszo :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 09:28 

Pieszo, po Kwidzynie.... w życiu. Mamy samochody, mamy taksówki za 7 zł. Pamiętam wypowiedź burmistrza sprzed kilku lat, jak mówił że w przeliczeniu na mieszkańców mamy więcej samochodów niż Warszawa. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 09:48 
siedem napisał(a):
A 98% to zwolennicy akcji, a nie naiwniacy którzy twierdzą , że to się na pewno uda.
Jeszcze raz poproszę o informacje o źrółach danych.
siedem napisał(a):
My nie jesteśmy naiwni i myślimy realnie, wiemy że to nie jest łatwe. Prosze poczytaj naszą stronę, na której jest wszystko opisane. Ale w wielkim skrócie. Nie zamierzamy siedzieć i narzekać.
A przeczytałem Waszą stronę i to zaraz jak pojawiła się akcja. Strona dość ładnie ułożona, czytelna ale np. Informacje o akcji to dla mnie żadne informcje. Szokująca ilość komentarzy, nomen omen aż siedem w tym dwa ogranizatora. Ogólnie dość naiwne.
Wypowiem się za siebie nie za 98% Kwidzyniaków. Nie jestem naiwny i sprawdzam w Kwidzynie dostępność i cenę towaru jaki zamierzam nabyć. Kalkuluję i wybieram to co mi bardziej opłaca się. Zwykle wyjeżdżam po zakupy. Dlaczego? Bo nie lubię nosić drogich ciuchów prosto z Tuszyna "orginalnych fińskich z Chin" a takie niestety oferują sklepy z odzieżą. Wyjątek to sklepy tzw. sieciowe, których co raz więcej w Kwidzynie. Elektronika? Owszem, są sklepy gdzie można się potargować ale nawet wtedy gdy z kalkulacji wynika, po odjęciu kosztów podróży posiłków itd., oszczędze 50zł to jadę i kupuję. Części samochodowe kupuję jeśli już to jakieś drobne sprawy w granicach 30-50 zł. Te zwykle kupuję w internetowych sklepach gdzie są zdecydowanie tańsze.
Na zakończenie. Cieszę się, że jestem naiwny i nie kupuję tego co chcą mi wcisnąć lokalni handlowcy w wysokiej cenie. Zmienię się w realistę jeśli lokalni handlowcy wyjdą do mnie z propozycja ale nie taką, która tylko im nabije kieszenie. Natomiast przykre jest, że żerują na tych Kwidzyniakach, którzy z różnych przyczyn nie mogą nigdzie wyjechac na zakupy: rencistach, emerytach, bezrobotnych, nie posiadających samochodu...

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 09:49 
Przyjaciel forum

Cytuj:
mamy więcej samochodów niż Warszawa. :-)

Ale rond Macie jeszcze zdecydowanie mniej :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 09:54 
Darek napisał(a):
Ale rond Macie jeszcze zdecydowanie mniej
Jakby przeliczyć na jednego mieszkańca to raczej więcej :-D

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2009, o 10:38 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):
Jakby przeliczyć na jednego mieszkańca

Bo się kiepsko rozmnażacie :oops: a to takie przecież proste i Kościół Wam pomoże i Państwo :grinka: :grinka: :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1