Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Janusz Korwin Mikke w Kwidzynie
PostNapisane: 2 marca 2014, o 01:48 

Panowie Szlachcice! Znawcy sztuki wojennej i dysput sejmowych. Czyżbyście swe zmysły stracili? Któż was przepłacił tak bardzo wysoko, że wzrok oddaliście by schować w ciemnościach? Jakiej to maści, na zatkanie uszu, wam zmory nieczyste, nawrzucać zdążyły? ...o co chodzi?
J.Korwin.M. jednego nie zrobi, bo to by znaczyło koniec apokaliptyczny i zarazem kres żywota. Nie będzie bredził o świadczeniach emerytalnych czy innych bujdach socjalnych, które za lat 20-40 będą jedynie fikcją literacką! Nie stanie razem w szeregu z krętaczami, którzy np. raz potępiają homosiów i feministki bu potem wszystko odwołać.
Miał Korwin kilka szans i z żadnej nie skorzystał. Pamiętam go z sejmu i szukam po dziś dzień. Przecież obecna polityka, jeżeli można tak nazwać te kur*y, jest tak jednomyślna jak nigdy dotąd. Wszyscy lewicowi: podwyżki, emerytury, mieszkania, praca, publiczna służba zdrowia. Długo jeszcze chcecie tego słuchać?
Nie jestem aż taki prawicowy, żeby zamienić wszystkich obecnie na naszych oczach, w chujawalących, nierobów zwanych "posłami", na JKM i jego wszystkie pomysły. Wiem tylko że mój Naród zawsze rozliczy cwanego "kupca żydowskiego" z jego "żydostwa".
Jako osoba uciekająca się do przemocy, raczej, z konieczności niż z potrzeby. Wolałbym , żeby ktoś taki jak JKM zadawał niewygodne pytania w sejmie, niżeli miałbym pójść "siedzieć" za prawo do "traktowania poważnie".
Nie byłem na spotkaniu bo walczyłem z kominem i dymem wydostającym się do środka. Jest jednak płynąca z tego puenta, która łączy się z moim wywodem.
Ruiny się nie naprawia. Buduje się nowy obiekt na jej miejscu. Jest szybciej, krócej i zdecydowanie taniej. Chyba że ktoś uważa bieżącą sytuację na Ukrainie za wzór. Wówczas w myśl hasła że: "z idiotą się nie dyskutuję" napiszę list, rozbije świnkę skarbonkę i pójdę do Lwowa z biało-czerwoną flagą by odzyskać ojcowiznę moich przodków. Jeżeli zginę, a w pojedynkę to rzecz pewna, pocałujcie się w szlacheckie zady i gnijcie patrząc entropii w twarz.
Demokracja? Kto ją kiedyś widział. Bo największe zatrudnienie wykazuje kto? Administracja, oczywiście dostająca podwyżki w roku wyborczym i co? ...nie zagłosujesz na "szefa"? A jak jeszcze sprawdzi? "Przecież Oni mogą wszystko".
Stańczyk, srańczyk czy marsjanin, byle tylko był stały w "uczuciach"! Bo przecież Moje oczekiwania się generalnie nie zmieniły. Tylko reprezentanci poznikali. Umarli czy wyjechali, nie wiem? Widzę twarze, słyszę nazwiska, ale nikogo nie poznaje.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 marca 2014, o 08:27 

canario napisał(a):
Ruch Libertariański to nie utopia. I wcale nie jest aż tak ekstremalny jak się ludziom wydaje. Fakt, że Pan Mikke raczej nie zawalczy zbyt wiele z jednego prostego powodu: Jeżeli chcesz wszystkich obrazić mów im tylko prawdę.

Ludzie lubią być mamieni obiecankami, wizjami lepszego bytu. Przyjdzie ci taki, powie, żeś głupi i poprze to faktami to nic dziwnego, że możesz uznać go za buca.

Przecież nie możesz się mylić. Co ci będzie taki nic nie znaczący ekstremista imputował.

Ludzi podzielających jego poglądy jest całkiem sporo. Jednak tak jak sam Korwin mogą czuć się alienami, gdyż popularniejsze są hasła socjalistyczne.
Żeby obecnie dojść do władzy trzeba byc albo gejem, albo feministka, albo przynajmniej ciągle tym mówić. Dobrze też, żeby miedzyslowami pojawił się Bóg, kościół, Matka Boska Częstochowska. Misz masz, nic nie znaczacy bełkot.
Z poglądami Korwina mogę się zgadzać lub nie, ale mówi on sensownie, logicznie i to nie pasuje do współczesnych polityków.
Od faktów i zmian lepsze jest ple ple ple, którego w TV cale dnie ludzie słuchają

PostNapisane: 2 marca 2014, o 08:46 
Przyjaciel forum

Kolego "Jacob_Spricel" JKM przede wszystkim jest w swoim rozumowaniu niespójny. Tak naprawdę namawia do anarchii, kiedyś z zainteresowaniem czytałem jego felietony, jeśli rzucał jakąś niegłupią myśl to zaraz w następnym zdaniu musiał napisać coś bardzo idiotycznego. Jest co krytykować w kraju nad Wisłą, kosztowny system oparty na przerośniętej administracji i ustrój gospodarczy w którym tam gdzie są jakieś pieniądze zwykłych ludzi narastają jak huby organizacje gospodarcze które tylko dopisują swoją prowizję. To się musi zmienić ale nie według recept JKM, które pozornie są proste (zrozumiałe dla szaraczka Polaczka) ale świat nie pójdzie w tym kierunku a przecież w systemie wzajemnych powiązań nie ma możliwości iść pod wiatr. Co do socjalu to pozwolę sobie się nie zgodzić, on być musi inaczej masz majdany w każdy większym mieście a po naszemu kryteria uliczne. Na razie w Polsce jeszcze nie, masa krytyczna już jest, ale świadomość społeczna jeszcze nie rozbudzona. Nie twierdzę że to jest pożądany kierunek, raczej nieuchronny jeśli sprawy będą toczyć się tak jak to ma miejsce.

PostNapisane: 2 marca 2014, o 09:35 

anduel napisał(a):
masa krytyczna już jest, ale świadomość społeczna jeszcze nie rozbudzona.

Niestety ale patrząc na obecne społeczeństwo odnoszę wrażenie, że ta świadomość społeczna nigdy się nie obudzi i takie zrywy, jak w naszej historii już nigdy nie wystąpią. Przecież zamiast się "majdanować" wolimy siedzieć przed tv z kuflem zimnego piwa w garści...

PostNapisane: 2 marca 2014, o 09:53 

anduel napisał(a):
ale świat nie pójdzie w tym kierunku a przecież w systemie wzajemnych powiązań nie ma możliwości iść pod wiatr.

A analizowałeś w jakim stopniu ten "świat" jest obecnie zadłużony i co ważniejsze względem kogo? Bo przecież jak się pożycza, by starczyło na wielce drogocennych ludzi dbających o nas wszystkich, to przecież od kogoś konkretnego. "Świat" pewnego dnia po prostu rewolucyjnie zbankrutuje.

anduel napisał(a):
Masa krytyczna już jest, ale świadomość społeczna jeszcze nie rozbudzona.

Póki nie odetną prądu i starczy na piwo (jak napisał kapeć) masa w dalszym ciągu zalegać będzie na kanapie, zachwycona, że może zbesztać z tego miejsca znane twarze z TV.

O zgubnym wpływie "socjalu" na ludzi oraz to skąd właściwie mamy na socjal pieniądze nie chce mi się niedzielnego ranka pisać. Napiszę jedynie w dużym skrócie, że wyciąganie od ludzi, którym się chce 100 zł, by dać ludziom którym się nie chce 50 zł, jakoś mnie nie przekonuje. Nie rozumiem także obawy, że ludzie zarabiający teraz 1500 zł mieliby organizować majdany, zarabiając "po nowemu" 2500 zł i płacąc mniej w sklepie.

PostNapisane: 2 marca 2014, o 13:20 
Przyjaciel forum

Michał napisał(a):
anduel napisał(a):
ale świat nie pójdzie w tym kierunku a przecież w systemie wzajemnych powiązań nie ma możliwości iść pod wiatr.

A analizowałeś w jakim stopniu ten "świat" jest obecnie zadłużony i co ważniejsze względem kogo? Bo przecież jak się pożycza, by starczyło na wielce drogocennych ludzi dbających o nas wszystkich, to przecież od kogoś konkretnego. "Świat" pewnego dnia po prostu rewolucyjnie zbankrutuje.

anduel napisał(a):
Masa krytyczna już jest, ale świadomość społeczna jeszcze nie rozbudzona.

Póki nie odetną prądu i starczy na piwo (jak napisał kapeć) masa w dalszym ciągu zalegać będzie na kanapie, zachwycona, że może zbesztać z tego miejsca znane twarze z TV.

O zgubnym wpływie "socjalu" na ludzi oraz to skąd właściwie mamy na socjal pieniądze nie chce mi się niedzielnego ranka pisać. Napiszę jedynie w dużym skrócie, że wyciąganie od ludzi, którym się chce 100 zł, by dać ludziom którym się nie chce 50 zł, jakoś mnie nie przekonuje. Nie rozumiem także obawy, że ludzie zarabiający teraz 1500 zł mieliby organizować majdany, zarabiając "po nowemu" 2500 zł i płacąc mniej w sklepie.

To jest temat na dłuższą dysputę, nie ma rewelacyjnych i prostych metod naprawy tego co przez chęć zysku zostało spartolone. W tej chwili jest tak że prosta praca poszła sobie do Azji, rodzimy handel został wyparty przez sieciówki, obecnie kwilą niezależne apteki a usługi ledwie dyszą. To gdzie mają ludzie zarabiać te 100 zł? Tak jest u nas i w większości krajów. Na razie starsi mają jeszcze pracę, młodzi albo za nią wyjechali za granicę albo są na utrzymaniu rodziców. Za granicą rynek pracy też jest nie ten jaki był lat temu parę, odzywają się głosy w sprawie ochrony tych rynków przed obcą siłą roboczą. Dokąd to zawiedzie? Ja obstawiam że stan obecny nie ma szans, coś się musi zmienić ale nie według wizji JKM. Jego pogląd na te sprawy to sposób żywcem przyjęty z Dzikiego Zachodu. W pewnym czasie to było jakieś rozwiązanie, kiedy zasoby się wyczerpywały lub konkurencja była za silna szło się dalej na zachód lub podbijało mniej zorganizowane społeczeństwa. My na zachód to raczej nie pójdziemy bo bezpośredni sąsiad ma niby te same czołgi tylko o generację młodsze no i jest ich tam więcej. Co najwyżej możemy z wyciągniętą ręką starać się o jałmużnę w postaci pracy czy jakiś dotacji unijnych.

PostNapisane: 2 marca 2014, o 13:37 

anduel napisał(a):
Co najwyżej możemy z wyciągniętą ręką starać się o jałmużnę w postaci pracy czy jakiś dotacji unijnych.

To jest najprostsze i tego tylko jesteśmy nauczeni.

PostNapisane: 2 marca 2014, o 19:29 

http://zapodaj.net/7262db051ae4f.jpg.html
Jak widać przedział wiekowy bardzo duży, od młodzieży po osoby starsze. ;)
Ogólna frekwencja to około 160 osób.
Niedługo więcej zdjęć,a także nagranie ze spotkania.

PostNapisane: 2 marca 2014, o 19:54 
Przyjaciel forum

xjad napisał(a):
http://zapodaj.net/7262db051ae4f.jpg.html
Jak widać przedział wiekowy bardzo duży, od młodzieży po osoby starsze. ;)
Ogólna frekwencja to około 160 osób.
Niedługo więcej zdjęć,a także nagranie ze spotkania.

Ja tam widzę głównie pryszczatych młodzieńców, jest to docelowy odbiorca rojeń JKM. Zresztą większość populistów stara się dotrzeć do młodego odbiorcy, niewyrobionego politycznie, bez większej wiedzy i podatnego na indoktrynacje. Było wielu mu podobnych, negujących demokrację w wydaniu europejskim i jej zdobycze socjalne. To że u nas jest źle to wcale nie wina tego systemu, u nas jak zwykle są idee i ciągle tych idei wypaczenia. Dla niektórych JKM jest jak mesjasz, jego wśród niektórych popularność w innym kraju by nie wystąpiła. Mam na myśli kraj który mamy po zachodniej stronie, tam jest rozwój i dobrobyt a Korwinowe klechdy powodować by mogły obrywanie się piwnych brzuchów ze śmiechu.

PostNapisane: 2 marca 2014, o 20:32 
Anduel,
Widzę, że jesteś wytrawnym specjalistą dermatologiem, psychiatrą, politologiem i do tego religioznawcą w jednej osobie.
Gratuluję spostrzegawczości i zmysłu analitycznego. Prawdziwy człowiek renesansu z ciebie. Udało ci się sprawnie ocenić i poddać analizie grupę ludzi, których zupełnie nie znasz na podstawie jednego zdjęcia.

Uwielbiam takie podejście wszystkowiedzących komentatorów sceny politycznej. Widzisz co widzisz czy to co chcesz zobaczyć?

PostNapisane: 2 marca 2014, o 20:59 

anduel napisał(a):
W tej chwili jest tak że prosta praca poszła sobie do Azji

A dlaczego? Czy ma to coś wspólnego ze zdobyczami socjalnymi Europy?

anduel napisał(a):
usługi ledwie dyszą.

Ale dlaczego? Przecież usługi nie poszły do Azji? Czy to wina zbyt małego socjalu?

anduel napisał(a):
Za granicą rynek pracy też jest nie ten jaki był lat temu parę

Czy ma to coś wspólnego ze zdobyczami socjalnymi Europy?

anduel napisał(a):
Ja obstawiam że stan obecny nie ma szans, coś się musi zmienić

Też tak obstawiam. Ponadto obstawiam, że to "coś" to albo bankructwo albo wojna, która zrówna tych którzy pożyczali i brali pożyczki.

anduel napisał(a):
Co najwyżej możemy z wyciągniętą ręką starać się o jałmużnę w postaci pracy czy jakiś dotacji unijnych.

Korzystajmy dopóki nie jesteśmy jeszcze płatnikiem netto. Choć jakby tak nie zawężać naszego bilansu jedynie do wartości budżetu UE, to mogłoby wyjść, że płatnikiem netto byliśmy od samego początku - wchodzicie do Unii, ale bez przemysłu.

anduel napisał(a):
Zresztą większość populistów stara się dotrzeć do młodego odbiorcy, niewyrobionego politycznie, bez większej wiedzy i podatnego na indoktrynacje.

Nie zawężaj - Tuski, Kaczyńskie, Millery, Palikoty, Ziobry i chłopy nie pogardzą i starszymi. Nawet z nimi im łatwiej idzie.

anduel napisał(a):
Było wielu mu podobnych, negujących demokrację w wydaniu europejskim i jej zdobycze socjalne.

Którzy?

anduel napisał(a):
To że u nas jest źle to wcale nie wina tego systemu, u nas jak zwykle są idee i ciągle tych idei wypaczenia.

Socjalizm tak, wypaczenia nie. Anduel litości. Gdyby wszyscy ludzie byli pozbawieni wad, to obowiązujący system byłby zupełnie bez znaczenia. Monarchia, dyktatura, socjalizm, demokracja, kapitalizm - wszystko by się sprawdzało w jednakowym zakresie.

anduel napisał(a):
Mam na myśli kraj który mamy po zachodniej stronie, tam jest rozwój i dobrobyt

Rozwój? Najlepsze zostawiłeś na koniec. Gdybyś od tego zaczął, to uznałbym, że jesteś zupełnie nieprzygotowany do dyskusji, a tak żal nie wysłać tego co napisałem do tej pory :)

To, że Niemcy są w stagnacji wiedzą nawet najbardziej pryszczaci młodzieńcy od Korwina. Mimo, że robi na nich co najmniej pół Europy (na Niemców, nie na młodzieńców).

PostNapisane: 2 marca 2014, o 21:15 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Anduel,
Widzę, że jesteś wytrawnym specjalistą dermatologiem, psychiatrą, politologiem i do tego religioznawcą w jednej osobie.
Gratuluję spostrzegawczości i zmysłu analitycznego. Prawdziwy człowiek renesansu z ciebie. Udało ci się sprawnie ocenić i poddać analizie grupę ludzi, których zupełnie nie znasz na podstawie jednego zdjęcia.

Uwielbiam takie podejście wszystkowiedzących komentatorów sceny politycznej. Widzisz co widzisz czy to co chcesz zobaczyć?

Jestem zaszczycony Twoim uznaniem.

-- 2 mar 2014, 2014 22:02 --

Michał napisał(a):
anduel napisał(a):
W tej chwili jest tak że prosta praca poszła sobie do Azji

A dlaczego? Czy ma to coś wspólnego ze zdobyczami socjalnymi Europy?

anduel napisał(a):
usługi ledwie dyszą.

Ale dlaczego? Przecież usługi nie poszły do Azji? Czy to wina zbyt małego socjalu?

anduel napisał(a):
Za granicą rynek pracy też jest nie ten jaki był lat temu parę

Czy ma to coś wspólnego ze zdobyczami socjalnymi Europy?

anduel napisał(a):
Ja obstawiam że stan obecny nie ma szans, coś się musi zmienić

Też tak obstawiam. Ponadto obstawiam, że to "coś" to albo bankructwo albo wojna, która zrówna tych którzy pożyczali i brali pożyczki.

anduel napisał(a):

Korzystajmy dopóki nie jesteśmy jeszcze płatnikiem netto. Choć jakby tak nie zawężać naszego bilansu jedynie do wartości budżetu UE, to mogłoby wyjść, że płatnikiem netto byliśmy od samego początku - wchodzicie do Unii, ale bez przemysłu.

anduel napisał(a):
Zresztą większość populistów stara się dotrzeć do młodego odbiorcy, niewyrobionego politycznie, bez większej wiedzy i podatnego na indoktrynacje.

Nie zawężaj - Tuski, Kaczyńskie, Millery, Palikoty, Ziobry i chłopy nie pogardzą i starszymi. Nawet z nimi im łatwiej idzie.

anduel napisał(a):
Było wielu mu podobnych, negujących demokrację w wydaniu europejskim i jej zdobycze socjalne.

Którzy?

anduel napisał(a):
To że u nas jest źle to wcale nie wina tego systemu, u nas jak zwykle są idee i ciągle tych idei wypaczenia.

Socjalizm tak, wypaczenia nie. Anduel litości. Gdyby wszyscy ludzie byli pozbawieni wad, to obowiązujący system byłby zupełnie bez znaczenia. Monarchia, dyktatura, socjalizm, demokracja, kapitalizm - wszystko by się sprawdzało w jednakowym zakresie.

anduel napisał(a):
Mam na myśli kraj który mamy po zachodniej stronie, tam jest rozwój i dobrobyt

Rozwój? Najlepsze zostawiłeś na koniec. Gdybyś od tego zaczął, to uznałbym, że jesteś zupełnie nieprzygotowany do dyskusji, a tak żal nie wysłać tego co napisałem do tej pory :)

To, że Niemcy są w stagnacji wiedzą nawet najbardziej pryszczaci młodzieńcy od Korwina. Mimo, że robi na nich co najmniej pół Europy (na Niemców, nie na młodzieńców).

Chciałbym po kolei odpowiedzieć, nie wiem czy się da - zobaczymy.

Prosta praca poszła do Azji, bo jest tego powód. Jest tańsza niż chociażby w Polsce - nie ma tam obciążeń socjalnych, nikt sobie nie zawraca głowy np. emeryturami. Po okresie przydatności do produkcji, jej element (człowiek) wraca na wieś. Nasze firmy np LPP (Reserved, Cropp, House) szyją w Azji jakieś przykładowe dżinsy za 5 dolarów, puszczają przez raj podatkowy gdzie płaci się 1% podatku od ceny 40 dolarów i za 40 sprzedaje w Polsce. Wizyta towaru w raju jest tylko papierowa, zysk niebotyczny w stosunku do inwestycji. Przykład w skali mikro to jakieś nasze małe rodzime firemki produkujące w przeszłości opaski elektryczne, kołki do betonu itp. Inwestycja w maszyny była niewielka, produkcja tych wyrobów niemal w każdej wsi ale już nie, powód powyżej.

Usługi nie istnieją bez rzeszy zatrudnionych w produkcji. Jest rzesza przyzwoicie zarabiających, są usługi.

Hordy emigracji zarobkowej z biednych krajów niszczą rynek pracy w krajach gdzie rynki pracy funkcjonowały doskonale. Nastąpiła deregulacja tych rynków i konserwacja tego stanu z prostej przyczyny. Dopóki się da to obniża się standardy pracownicze - są z tego zyski. Są też i straty (społeczne) ale dopóki społeczeństwo się godzi to dokręca się śrubę i testuje próg wytrzymałości.

Stagnacja niemiecka? Marzy mi się coś takiego, póki co to ich gospodarka daje radę. Ciągną za uszy pół Europy, mają innowacyjny przemysł i doskonałą jakość. Ich kłopoty są niczym wobec tego co my mamy od lat. Śmieszą mnie za to nasze perspektywy rozwoju, ponoć wychodzimy z kryzysu. Mam świadomość że spokój był kupowany kredytami których masa krytyczna jest niewyobrażalna - tu się chyba zgadzamy.

Co do wypaczeń to ja ich nie wiąże tylko z socjalizmem. W 1990 Balcerowicz obiecał że po dwóch, trzech latach zaciskania pasa będzie już tylko lepiej, Wałęsa bajdurzył o drugiej Japonii, wg. Millera miały rosnąć gruszki na wierzbie jeśli je tylko obieca, druga Irlandia się kłaniała nam po to żeby na początku kryzysu być zieloną wyspą. Euro 2012 miało stworzyć efekt drugiej Barcelony etc..............

JKM niemal zawsze proponował anarchię, jedź autem ile ci się podoba, łaź ze spluwą i jeśli ktoś ci wejdzie w drogę to go po prostu zastrzel, nie płać podatków bo one tylko utrzymują bandy nierobów (sejm, senat, administrację) jednocześnie starał się tam dostać - nawet raz mu wyszło.

PostNapisane: 3 marca 2014, o 07:58 

Anduel - oczywiście masz rację, no może poza prawdziwą sytuacją gospodarczą Niemiec, która jedzie na coraz droższym kredycie. Wiemy, że się pali. Spieramy się co jest w tej sytuacji wodą a co benzyną.

anduel napisał(a):
JKM niemal zawsze proponował anarchię, jedź autem ile ci się podoba, łaź ze spluwą i jeśli ktoś ci wejdzie w drogę to go po prostu zastrzel, nie płać podatków bo one tylko utrzymują bandy nierobów (sejm, senat, administrację) jednocześnie starał się tam dostać - nawet raz mu wyszło.

Anarchię? Jesteś pewien? Byłby to pierwszy monarchista w dziejach świata, który optuje za anarchią.

"jedź autem ile ci się podoba" - jemu chodzi o nakaz zapinania pasów, a nie brak ograniczenia prędkości.

"łaź ze spluwą i jeśli ktoś ci wejdzie w drogę to go po prostu zastrzel" - nie KTOŚ i nie PO PROSTU, tylko złodziej lub morderca w twoim domu. Mało tego, jeżeli zastrzeliłbyś kogoś "po prostu" mógłbyś podlegać karze śmierci.

"nie płać podatków bo one tylko utrzymują bandy nierobów" - nie "nie płać podatków", tylko "zlikwidujmy większość podatków".

"jednocześnie starał się tam dostać" - a jak inaczej zmienić rzeczywistość? Poprzez samospalenie pod sejmem?

Użyłeś świadomej przesady, czy po prostu tak widzisz program KNP?

PostNapisane: 3 marca 2014, o 10:24 

anduel napisał(a):
Usługi nie istnieją bez rzeszy zatrudnionych w produkcji. Jest rzesza przyzwoicie zarabiających, są usługi.

I tak i nie. Tak, bo zarabiając zakładamy, że część tych pieniędzy wydamy na usługi. Nie, bo taka jest nasza mentalność, a w dobie kryzysu, zaciskania pasa i niedopinania się budżetu domowego ograniczamy wydatki i każdy z nas staje się specjalistą w każdej dziedzinie. Przecież nie od dziś wiadomo, że każdy Polak jest domorosłym mechanikiem, elektrykiem, hydraulikiem, malarzem itd.
Doskonale te różnice widać jest w Niemczech. Sporo tam pojeździłem, sporo się naoglądałem. Ich gospodarka oprócz przemysłu polega na mikrofirmach, gdzie jeden daje robotę drugiemu. Mam chałupę do pomalowania - dzwonię do malarza, a za to malarz zadzwoni do mnie, jak będzie potrzebował hydraulika.
Ostatnio zaobserwowana sytuacja. Mała stacja paliw w Niemczech, ruch niewielki. Podjeżdża busik, wysiada 2 kolesi i za chwilę myją wszystkie witryny. 10 min i po robocie, wystawiają na kolanie rachunek, wsiadają do wozu i po robocie. U nas sytuacja wyglądałaby tak, że w przerwie pomiędzy myciem kibla a serwowaniem hotdogów pani z obsługi ogarnęłaby jeszcze umycie witryn.
Na tym polega ta różnica.

PostNapisane: 3 marca 2014, o 15:06 

Jeśli ktoś tutaj widzi samych 'pryszczatych młodzieńców' to najlepsza chwila aby zainwestować w okulary.
Populistyczne? Żaden polityk nie potrafi tak uargumentować swojego zdania jak JKM. Do tych osób, które tak negują KNP i poglądy konserwatywno-liberalne - powiedźcie coś o swoich poglądach..
Bez większej wiedzy? Z przyjemnością spotkam się na kawę w ramach wymiany poglądów i zderzenia ich ze sobą.. :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1