nowm, Nie chodzi o to czy jest szlak czy go nie ma - bo do niczego nie jest wykorzystywany - Malbork się promuje na całym świecie i rok rocznie spija śmietankę - Kwidzyn - leżymy na szlaku, więc czemu nie ma turystów? Chodzi mi o to, że szkielety mogą być dodatkową atrakcją, ale nikt specjalnie nie przyjedzie ich oglądać! Gdy ja kogoś zapraszam do Kwidzyna to słyszę pytanie - co wy tam macie ciekawego - nie mamy co się oszukiwać - to co wydaje się ciekawe dla nas niekoniecznie musi interesować przeciętnego turystę - bo jadąc z rodziną na wakacje nie wybierzesz Kwidzyna - przez tydzień będziesz mieszkał w hotelu robotniczym i zwiedzał zamek - z przerwami na oglądanie komina IP? Bo nic innego nie ma! Mnie przyciągać nie trzeba, bo jestem w Kwidzynie co kilka tygodni, ale ja jadę do rodziców i znajomych a nie jako turysta - bo ten za wiele atrakcji nie ma. Odnośnie poezji - szkoda - jesteś dość młodym człowiekiem i uwierz, mi że warto czasem posłuchać czegoś ponad
nowm napisał(a):
przeżutej papki
- Pan Sztompka udowadnia w jednej ze swoich prac, że czytanie i słuchanie poezji w wieku szkolnym i wczesnej młodości zmusza do pobudzania szarych komórek - a co za tym idzie - sprawia, że jesteśmy "lepszymi" ludźmi - z wyobraźnią, umiejących się zastanowić nad problemem i samodzielnie podejmować decyzję. Rozwija samoświadomość i sprawia, że człowiek interesuje się czymś ponad to, co podadzą mu media... etc. Reasumując - warto zainteresować się czymś ponad wspomnianą papką. Mam kilku znajomych którzy potrafią wiele godzin rozprawiać o muzyce i zapewniam Cię, że takich rozmów nie dałoby się prowadzić odnośnie festiwalu w Sopocie.
Piotr_J, - do tego nie trzeba dorastać - nie chcę oceniać niczyich rodziców - ale wg mnie gusta muzyczne i zainteresowania kształtują właśnie oni. Mnie ojciec "męczył" mnie muzyką za młodu i teraz mimo, że nie wyglądam ( bo musisz przyznać, że nie wyglądam na miłośnika Bursy:) ) to nadal lubię zarówno Demarczyk SBB czy (stosunkowo młodych w tym zestawieniu) Czerwonego Tulipana.

Kiedyś nawet podjąłem się próby zrozumienia tekstów Locomotiv GT

Jak zwykle OT.
pzdr