Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 19:02 

Cytuj:
Wyrazajmy zgode na marsze parady rownosci, badzmy tolerancyjny na rozne dewiacje a bedziemy czesciej doswiadczac takic zdarzen. .....
Czy możesz mi podać jakieś badania, na podstawie których opierasz się, że "parady równości" prowadzą do nasilenia częstotliwości występowania czynów karalnych na tle seksualnym? Chciałbym poszerzyć swoją wiedzę, a chyba opierasz na jakichś racjonalnych przesłankach swoje zdanie, prawda? To nie stereotyp kazał Ci to napisać? W końcu sam kiedyś napisałeś:
Cytuj:
powiem Ci ze duzym błedem jest kojarzenie wszystkich kibiców z bojkami, rozróbami itp. itp
a teraz obarczasz winą za gwałt na dziewczynie gejów i dewiantów. Bardzo zabawna "logika". :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 19:24 
Zbanowany

to ja może wytłumaczę to co Nowy(L) chciał powiedzieć - tak mi się wydaje:

- wszelkie parady równości itp - miast szerzyć tolerancję wobec innych orientacji - próbują szokować, na siłę forsując "jedynie słuszne poglądy". W ciągu ostatnich kilku lat wielu "aktywistów gejowskich" szerzy hasła typu - heteroseksualizm to zacofanie itp - nie twierdzę, że wszyscy tak myślą, ale zawsze zapamiętujemy najjaskrawsze wypowiedzi i przypadki. Wielu socjologów twierdzi, że tego typu imprezy i "propaganda" znieczula nas na wszelkie odchyły i dewiacje, a co za tym idzie - promując "liberalizm seksualny" i "tolerancję" na wszelkie "udziwnienia - znieczula i wypacza część społeczeństwa. Ja np - nie byłbym zadowolony słysząc z ust syna pytanie podczas spaceru - tato dlaczego ten półnagi pan tańczy na 2,5 metrowym różowym penisie? Uczestnicy takich manifestacji często promują twierdzenie, że jeśli chodzi o sex - każdy może robić co mu się żywnie podoba i to jego sprawa. Ktoś lubi się przebierać - nie ma sprawy, bić się podczas stosunku - dlaczego nie - skoro obie strony tego chcą - ale zapominają o kilku dość istotnych sprawach - nie każdy ma ochotę to oglądać i tego słuchać - bo co mnie interesuje kto z kim sypia, i druga chyba ważniejsza - część z nas odczytuje to trochę ponad zamiar manifestantów i widząc seks itp wszędzie wokół - do tego hasła dot. "wyzwolenia" - interpretuje to "trochę nazbyt daleko. To na szczęście jednostki patologiczne i marginalne, ale być może jakiś wpływ na ich zachowanie mają takie właśnie imprezy.

A jeśli chodzi o badania - to jest właśnie dość niepoważne pytanie - bo jak udowodnisz, że "bombardowanie" dewiacjami sprowokuje takiego delikwenta do takich czynów? musiałbyś przeglądać logi z jego procesów myślowych i na tej podstawie określić który z czynników uruchomił (nie)odpowiedni algorytm prowadzący do tego bestialskiego czynu jakim jest gwałt. Odnośnie gwałtów - każdy z Was zapewne słyszał o głośnej sprawie Jakuba T. Mimo, iż badania DNA potwierdziły jego udział w bestialskim czynie - nadal ma wielu zwolenników i obrońców - to jest właśnie znak czasów - każdy bydlęcy czyn znajdzie wytłumaczenie i ludzi którzy go poprą ( pamiętamy zapewne oburzonych obrońców "najsławniejszego psychologa dziecięcego") . Tamta sprawa skończyła się podwójnym dożywociem ( co prawda jest możliwość ubiegania się o zwolnienie warunkowe już po 9 latach, ale to temat na już zupełnie inną rozmowę) i miejmy nadzieję, że kwidzyński gwałciciel poniesie równie zasłużoną karę.
to tyle, miłego dnia.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 20:05 

magzeust, z przyjemnością przeczytałem Twój post i muszę przyznać, że zgadzam się z Tobą we wszystkich kwestiach.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 20:22 
Zbanowany

KrzaQ napisał(a):
z przyjemnością przeczytałem Twój post i muszę przyznać, że zgadzam się z Tobą we wszystkich kwestiach.

Co nie zmienia faktu, że wolałbym takich postów nie musieć pisać. :(

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 20:59 
magzeust dobrze Ci sie wydaje.Tak jak napisałem jest to moje prywatne zdanie i kazdy ma prawo sie z nim nie zgodzic. Tak samo jak ty mam nadzieje ze ten koles trafi do wiezienia na długie lata, chociaz jestem zwolennikiem bardziej radykalnych kar.

Ostatnio edytowano 11 lutego 2008, o 09:05 przez NOWY(L), łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 21:05 

Magzeust - triki w stylu "wielu tak myśli", "wielu tak mówi" na mnie nie działają. Podaj jakieś przykłady na potwierdzenie tego co piszesz. Cytaty mile widziane. Inaczej to nic innego jak Twoje opinie, na temat tego jak wygląda rzeczywistość. Nie rzeczywistość, a Twoja definicja sytuacji. A to co innego. Stąd mój przykład z kibicami - to, że uważam, iż kibice naparzają się z policją, demolują stadiony i to ogólnie rzecz ujmując niezbyt sympatyczna banda, nie ma nijakiej inklinacji do faktycznego stanu rzeczywistości. Pozwolę sobie przypomnieć:

Cytuj:
W ciągu ostatnich kilku lat wielu "aktywistów gejowskich" szerzy hasła typu - heteroseksualizm to zacofanie itp - nie twierdzę, że wszyscy tak myślą, ale zawsze zapamiętujemy najjaskrawsze wypowiedzi i przypadki.
Gdzie to słyszałeś? Jak wielu rzekomych aktywistów tak sądzi? I - chyba najważniejsze - co to ma do sprawy gwałtu na 16-letniej dziewczynie? :roll: Kobiety gwałcono na długo przed tym, nim ktokolwiek pomyślał o "paradach równości", tak więc powoływanie się na aktywność gejów jako czynnik powodujący tego rodzaju tragiczne wydarzenia jest po prostu śmieszny.

Cytuj:
Wielu socjologów twierdzi, że tego typu imprezy i "propaganda" znieczula nas na wszelkie odchyły i dewiacje, a co za tym idzie - promując "liberalizm seksualny" i "tolerancję" na wszelkie "udziwnienia - znieczula i wypacza część społeczeństwa.
Wielu, czyli nikt. Jakieś nazwisko? Tytuł pracy naukowej? Recenzje środowiska akademickiego?

Cytuj:
Ja np - nie byłbym zadowolony słysząc z ust syna pytanie podczas spaceru - tato dlaczego ten półnagi pan tańczy na 2,5 metrowym różowym penisie?
I fajno - nie byłbyś zadowolony, Twoje prawo. A teraz w jaki sposób to ma się do rzekomej "moralnej odpowiedzialności" aktywistów gejowskich, za gwałt na tej biednej dziewczynie?

Cytuj:
część z nas odczytuje to trochę ponad zamiar manifestantów i widząc seks itp wszędzie wokół - do tego hasła dot. "wyzwolenia" - interpretuje to "trochę nazbyt daleko. To na szczęście jednostki patologiczne i marginalne, ale być może jakiś wpływ na ich zachowanie mają takie właśnie imprezy.
:roll: Zabawne. Wykazujesz daleko idącą hipokryzję. Mówisz: manifestanci wokół, sodoma gomora, seks, biedne duszyczki się od tych niesmacznych widoków robią czarne i krzywdzą bliźnich. A teraz powiedz mi, skoro jedna manifestacja ma tak zasadniczy wpływ na naszą człowieczą jaźn, to co robią z nami reklamy w telewizji? Programy? Cała ta "pop kultura"? Polecam Michel Foucault "Historia Seksualności" pod rozwagę :roll: Geje i lesbijki to wcale nie awangarda tej obrzydliwej rewolucji seksualnej.

Cytuj:
A jeśli chodzi o badania - to jest właśnie dość niepoważne pytanie - bo jak udowodnisz, że "bombardowanie" dewiacjami sprowokuje takiego delikwenta do takich czynów?
:lol: To jest dość niepoważna odpowiedź. Bo jeżeli rzekomo nie ma badań, które potwierdzają związek pomiędzy byciem świadkiem "dewiacji", a chęcią dokonania czynu przestępczego, to na czym opierają się tego rodzaju twierdzenia? Na lanym wosku? "Wiedząca" z chaty obok powiedziała? Baby na rynku gadają? Przecież mamy XXI wiek! A tak poważnie, to jakoś behawioryści i psychologowie potrafią określić portret psychologiczny sprawcy. Magia, czy może jednak da się określić czynniki predysponujące do popełniania określonych czynów?

Cytuj:
tak samo jak ty mam nadzieje ze ten koles trafi do wiezienia na długie lata, chociaz jestem zwolennikiem bardziej radykalnych kar.
Ha, a teraz mimo, że przypiąłem sobie na forum zapewne już łatkę liberała, powiem: też żywię taką nadzieję! I również jestem zwolennikiem stosowania bardziej radykalnych kar. Taka mała "niespodziewajka".

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 21:11 
Zbanowany

mi wydaje się, że perspektywa spędzenia reszty życia w zamknięciu to "dość radykalna kara" - porozmawiaj z ludźmi którzy byli w zamknięciu trochę dłużej niż kilka godzin a każdy Ci powie jak dołujące jest to uczucie - a całe życie - zapewniam Cię, że będzie miał dużo czasu na rozmyślanie o swoim czynie. Pomijam koszty utrzymania takiego kogoś w więzieniu, ale mimo wszystko, jeśli chodzi o różne akcje odwetowe i plany związane z gwałcicielem - zawsze uważałem, że przemoc rodzi przemoc - nakręca się idiotyczna spirala i gdy w pewnym wieku dochodzisz do wniosku, że już nie chcesz brać w tym wszystkim udziału - nadal musisz - tym razem broniąc się przed zemstą itp - więc - lepiej niech straci resztę życia na pobyt za kratami niż życie jako takie - bo to go niczego nie nauczy - brnę w ślepy zaułek - myślę, że wiesz o co mi chodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 21:22 
magzeust napisał(a):
mi wydaje się, że perspektywa spędzenia reszty życia w zamknięciu to "dość radykalna kara"

powiedz to tej dziewczynie i innym ofiarom takich zwierzat...........

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 21:55 
Zbanowany

Oj, Grzegorzu - odpowiem, choć prawdę mówiąc nie widzę sensu, ale dlaczego nie...

Grzegorz napisał(a):
Gdzie to słyszałeś? Jak wielu rzekomych aktywistów tak sądzi? I - chyba najważniejsze - co to ma do sprawy gwałtu na 16-letniej dziewczynie? :roll: Kobiety gwałcono na długo przed tym, nim ktokolwiek pomyślał o "paradach równości", tak więc powoływanie się na aktywność gejów jako czynnik powodujący tego rodzaju tragiczne wydarzenia jest po prostu śmieszny.

Cytuj:
Wielu, czyli nikt. Jakieś nazwisko? Tytuł pracy naukowej? Recenzje środowiska akademickiego?

Cytuj:
I fajno - nie byłbyś zadowolony, Twoje prawo. A teraz w jaki sposób to ma się do rzekomej "moralnej odpowiedzialności" aktywistów gejowskich, za gwałt na tej biednej dziewczynie?

co to ma do sprawy gwałtu na 16 letniej dziewczynie - polecam czytanie ze zrozumiem...
a cytaty - jeśli aż tak Cię to nurtuje to polecam poszukać samemu - mi się nie chce, ale wystarczy obejrzeć jedną czy dwie telewizyjną relację z tego typu imprez by usłyszeć wyzwiska pod adresem ludzi nie akceptującymi takich zachowań i nachalnej promocji na ulicach - "ciemnogród", "zacofana homofobia" etc - pod hasłami tolerancji szerzą nietolerancję. Dlaczego muszę na to patrzeć? Czy Gdy ja wyjdę na ulicę i tańcząc będę opowiadał o swoim życiu intymnym zachwalając przewagę swojej żony nad "sąsiadem spod trójki" to będziesz równie mocno bronił mojego prawa do wyboru czy weźmiesz mnie za świra zakłócającego twój niedzielny spacer z dzieckiem? Zapewne skończyło by sie mandatem za naruszenie obyczajów - a gdy robi to gej - manifestuje swoją tolerancję i nie można mu nic powiedzieć! W UK kilka miesięcy temu uchwalono instytucję związków partnerskich - rozliczają się wspólnie, prawa do dziedziczenia itp - ale jednocześnie nie muszą odpowiadać w banku czy innej instytucji z kim żyją i dzielą budżet domowy - bo takie pytania naruszają ich prywatność i pachną szykanami - czyż to nie bzdura? Ja zakładając konto w banku, otrzymując kartę kredytową czy płacą składkę ubezpieczeniową muszę odpowiedzieć czy żyję sam czy z żoną - gej nie - bo jest świętą krową. Pamiętacie paradę w Rzymie kilka lat temu i hasła rzucane pod adresem Watykanu? Heteroseksualista poszedłby siedzieć za obrazę - homo - manifestuje odmienność. Gdy miastem przechodzą wszechpolacy - idą faszyści - z drugiej strony idą geje - choć hasła są identyczne tylko z drugiej strony i pod innym sztandarem - idzie z nimi Żakowski i cała lewica. Zdarzyło Ci się kiedyś, żeby ktoś napluł pod nogi Twojej dziewczynie za fakt, że przytula się do Ciebie czekając na autobus? Jego to obraziło - wg niego w ten sposób zamanifestowaliśmy swoją pogardę dla jego orientacji! Prawda jest niestety okropna - ale jesteśmy zakładnikami poprawności politycznej którą ONI świetnie wykorzystują - i właśnie przeciw takim zachowaniom się przeciwstawiam. Łatwo napisać - cytaty, bibliografie, nazwiska - powtórzę tutaj pytanie - co mnie interesuje z kim sypiają, że muszę na siłę ich wspierać i popierać? Odbiję piłeczkę - czy masz jakieś "dowody", że taka działalność nie miała wpływu na postrzeganie świata przez takie gwałciciela? Czekam na te dane - w innym przypadku - podtrzymam swoje zdanie.

Cytuj:
:roll: Zabawne. Wykazujesz daleko idącą hipokryzję. Mówisz: manifestanci wokół, sodoma gomora, seks, biedne duszyczki się od tych niesmacznych widoków robią czarne i krzywdzą bliźnich. A teraz powiedz mi, skoro jedna manifestacja ma tak zasadniczy wpływ na naszą człowieczą jaźn, to co robią z nami reklamy w telewizji? Programy? Cała ta "pop kultura"? Polecam Michel Foucault "Historia Seksualności" pod rozwagę :roll: Geje i lesbijki to wcale nie awangarda tej obrzydliwej rewolucji seksualnej.

Oj, chyba nie do końca zrozumiałeś tekst który napisałem, ale...
jest różnica między - znieczulają i przyzwyczają, źle interpretują, itp - a duszyczki robią się czarne. Stwierdziłem, że skąd wiesz czy to nie ma wpływu? 20 lat gdy ktoś powiedziałby o adopcji dzieci przez gejowską parę - wzięto by go za idiotę - dzisiaj - jeśli ktoś uważa, że to nie jest dobry pomysł - jest ciemnym zacofanym faszystą który nie daje żyć innym. A reklamy itp - dlaczego jest tyle tego wszystkiego w telewizji - czasy się zmieniają i coraz mniej szokuje - a takie organizacje mają w tym swój duży udział. Kiedyś każdy miał sypialnię w sypialni, teraz muszą się pochwalić przed światem co i z kim robią w tejże sypialni - a jeśli nie chcesz słuchać - jesteś nietolerancyjny (sic!)

Cytuj:
:lol: To jest dość niepoważna odpowiedź. Bo jeżeli rzekomo nie ma badań, które potwierdzają związek pomiędzy byciem świadkiem "dewiacji", a chęcią dokonania czynu przestępczego, to na czym opierają się tego rodzaju twierdzenia? Na lanym wosku? "Wiedząca" z chaty obok powiedziała? Baby na rynku gadają? Przecież mamy XXI wiek! A tak poważnie, to jakoś behawioryści i psychologowie potrafią określić portret psychologiczny sprawcy. Magia, czy może jednak da się określić czynniki predysponujące do popełniania określonych czynów?

Może faktycznie trzeba by zaaplikować kurs czytania ze zrozumiem... Napisałem, że ani mi się nie chce szukać ani nie muszę tego udowadniać. Czytam dość sporo, ale nie notuję każdej przeczytanej pozycji aby później popierać nią swoje zdanie. Stawiając takie żądania postępujesz dokładnie jak "postępowi tolerancyjni" - udowodnij, że mamy zły wpływ - to wy udowodnijcie, że takiego nie macie. Kiedyś nie było manifestacji, każdy żył po swojemu i nie było aktów poparcia dla gwałcicieli i pedofilii - dzisiaj niestety są taki przypadki - więc jest duże prawdopodobieństwo, że jakaś relacja tu zachodzi. Powoływałeś się na logikę - w takim razie także doczytaj fragment o wysnuwaniu wniosków opierając się na przesłankach.

Cytuj:
Ha, a teraz mimo, że przypiąłem sobie na forum zapewne już łatkę liberała, powiem: też żywię taką nadzieję! I również jestem zwolennikiem stosowania bardziej radykalnych kar. Taka mała "niespodziewajka".

Jest na szczęście różnica między liberałem a obrońcą bzdur - w Kalifornii i kilku innych stanach zabroniono używania w szkołach zwrotów matka, ojciec, mąż, żona itp - bo to obraża homoseksualistów - nie ma to nic wspólnego z liberalizmem - to idiotyzm w najczystszej postaci! A odnośnie "radykalnych" kar - patrz poprzedni post - do czego to ma prowadzić? Gwałciciel pomyśli - skoro i tak dostanę czapę - to ją zabiję - zawsze jednego świadka mniej - a kara taka sama. ;( Bo niestety do takich zachowań prowadzi zaostrzenie kar - i nie zmuszaj mnie do szukania dowodów.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 22:00 
Zbanowany

NOWY(L) napisał(a):
powiedz to tej dziewczynie i innym ofiarom takich zwierzat...........
nie jest łatwo, ale osoba świadoma potrafi myśleć racjonalnie i kierować się tymi myślami a nie tylko wściekłą chęcią odwetu. Nie po to nosimy garnitury i piszemy wiersze aby nadal stosować prawo Hammurabiego - Czy Ty chciałbyś aby po chwili dziecięcej słabości i bójce w szkole stosowano wobec Ciebie takie prawo? Więzienie jest najbardziej z humanitarnych rozwiązań - choć nerwy nakazują co innego - warto pomyśleć chwilę zanim postąpi się jak wspominane zwierze kierujące się instynktami - zaatakował stado, więc my zaatakujemy go - ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 22:23 
ja nie mowie o wsciekłosci o checi odwetu,zyjemy w demokratycznym kraju.ja mysle cały czas o wyroku niezawisłego sadu....
z całym szacunkiem ale nie porownuj mi szkolnej bójki do brutalnego gwałtu.....troche nie ta liga...pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 22:26 
Przyjaciel forum

magzeust, NOWY(L),
A nie warto czasem poczekać na ujęcie sprawcy, może okazać się synem kogoś ważnego w Kwidzynie i ucichniecie jak myszki :-P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 22:28 
jak juz pisałem sprawca został złapany.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 22:29 

Darek nie przemilczymy .

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2008, o 22:31 
Zbanowany

zupełnie nie rozumiem po co ten komentarz? w takim przypadku nie pomoże nawet pomroczność jasna.

@nowy - w takim razie jak wyobrażasz sobie te "bardziej radykalne rozwiązania"?

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1