Magzeust - triki w stylu "wielu tak myśli", "wielu tak mówi" na mnie nie działają. Podaj jakieś przykłady na potwierdzenie tego co piszesz. Cytaty mile widziane. Inaczej to nic innego jak Twoje opinie, na temat tego jak wygląda rzeczywistość. Nie rzeczywistość, a Twoja definicja sytuacji. A to co innego. Stąd mój przykład z kibicami - to, że uważam, iż kibice naparzają się z policją, demolują stadiony i to ogólnie rzecz ujmując niezbyt sympatyczna banda, nie ma nijakiej inklinacji do faktycznego stanu rzeczywistości. Pozwolę sobie przypomnieć:
Cytuj:
W ciągu ostatnich kilku lat wielu "aktywistów gejowskich" szerzy hasła typu - heteroseksualizm to zacofanie itp - nie twierdzę, że wszyscy tak myślą, ale zawsze zapamiętujemy najjaskrawsze wypowiedzi i przypadki.
Gdzie to słyszałeś? Jak wielu rzekomych aktywistów tak sądzi? I - chyba najważniejsze - co to ma do sprawy gwałtu na 16-letniej dziewczynie?

Kobiety gwałcono na długo przed tym, nim ktokolwiek pomyślał o "paradach równości", tak więc powoływanie się na aktywność gejów jako czynnik powodujący tego rodzaju tragiczne wydarzenia jest po prostu śmieszny.
Cytuj:
Wielu socjologów twierdzi, że tego typu imprezy i "propaganda" znieczula nas na wszelkie odchyły i dewiacje, a co za tym idzie - promując "liberalizm seksualny" i "tolerancję" na wszelkie "udziwnienia - znieczula i wypacza część społeczeństwa.
Wielu, czyli nikt. Jakieś nazwisko? Tytuł pracy naukowej? Recenzje środowiska akademickiego?
Cytuj:
Ja np - nie byłbym zadowolony słysząc z ust syna pytanie podczas spaceru - tato dlaczego ten półnagi pan tańczy na 2,5 metrowym różowym penisie?
I fajno - nie byłbyś zadowolony, Twoje prawo. A teraz w jaki sposób to ma się do rzekomej "moralnej odpowiedzialności" aktywistów gejowskich, za gwałt na tej biednej dziewczynie?
Cytuj:
część z nas odczytuje to trochę ponad zamiar manifestantów i widząc seks itp wszędzie wokół - do tego hasła dot. "wyzwolenia" - interpretuje to "trochę nazbyt daleko. To na szczęście jednostki patologiczne i marginalne, ale być może jakiś wpływ na ich zachowanie mają takie właśnie imprezy.

Zabawne. Wykazujesz daleko idącą hipokryzję. Mówisz: manifestanci wokół, sodoma gomora, seks, biedne duszyczki się od tych niesmacznych widoków robią czarne i krzywdzą bliźnich. A teraz powiedz mi, skoro jedna manifestacja ma tak zasadniczy wpływ na naszą człowieczą jaźn, to co robią z nami reklamy w telewizji? Programy? Cała ta "pop kultura"? Polecam Michel Foucault "Historia Seksualności" pod rozwagę

Geje i lesbijki to wcale nie awangarda tej obrzydliwej rewolucji seksualnej.
Cytuj:
A jeśli chodzi o badania - to jest właśnie dość niepoważne pytanie - bo jak udowodnisz, że "bombardowanie" dewiacjami sprowokuje takiego delikwenta do takich czynów?

To jest dość niepoważna odpowiedź. Bo jeżeli rzekomo nie ma badań, które potwierdzają związek pomiędzy byciem świadkiem "dewiacji", a chęcią dokonania czynu przestępczego, to na czym opierają się tego rodzaju twierdzenia? Na lanym wosku? "Wiedząca" z chaty obok powiedziała? Baby na rynku gadają? Przecież mamy XXI wiek! A tak poważnie, to jakoś behawioryści i psychologowie potrafią określić portret psychologiczny sprawcy. Magia, czy może jednak da się określić czynniki predysponujące do popełniania określonych czynów?
Cytuj:
tak samo jak ty mam nadzieje ze ten koles trafi do wiezienia na długie lata, chociaz jestem zwolennikiem bardziej radykalnych kar.
Ha, a teraz mimo, że przypiąłem sobie na forum zapewne już łatkę liberała, powiem: też żywię taką nadzieję! I również jestem zwolennikiem stosowania bardziej radykalnych kar. Taka mała "niespodziewajka".