Znów, żeby mi było łatwiej włączyłam sobie „Dziwny jest ten świat”. Może i bym potrafiła przemilczeć to co mi się nie podoba, co nie jest uczciwe, ale nie chcę.
Darek napisał(a):
Zawsze chce się do człowieka tylko nieraz trafia się na świnię niestety

Właśnie ten temat chcę poruszyć w odniesieniu do „malej zagadki” z tematu „rysowanie, malowanie”. Nikomu nie udało się trafić, więc:
ofi napisał(a):
Obrazek będzie dostępny w GALERI" Artram" (koło Tropsa) 6 stycznia od godz. 10.00.
Osoba, która pierwsza zgłosi się po landszafcik, podając prawidłowe hasło i swój forumowy nick - stanie się jego właścicielem.
Darek, jesli chce - moze ustanowić pełniomocnika..
casan napisał(a):
ofi napisał/a:
Mam nadzieję, że wart był spaceru...
Obrazek w galerii jest (był) już od soboty ...ale ze względu na swieżość farby do odbioru ...dzisiaj.
No Hopeczka już przed 10 okupowała wejście, więc musi być wart
Bylam przed 10 i czekalam do umowionej godziny
ucieszylam sie niesamowicie, ze jestem na konkretna pore 1 i jedyna
ALE
nie otrzymalam, bo okazalo sie, ze jest zarezerwowany dla Bombki
Bombka napisał(a):
Ja bardzo mocno chciałam być pierwsza przed wszystkimi i zajrzałam sobie tam wczoraj Obrazek był, więc sobie go zarezerwowałam
Bombka, a bylo to uczciwe? kazdy z nas o 10 dzis chcial byc pierwszy... bylam ja...jakie rezerwacje? zal!
casan napisał(a):
No tak trochę lipa Bombka, chyba każdy chciał go mieć w końcu, a ofi jasno i wyraźnie podał w jaki sposób można w stan posiadania obrazka wejść
Slay napisał(a):
Jestem w szoku. Wyobrażam sobie jak poczuła się Hopeczka.
Marisa napisał(a):
mi się wydaje że chcąc zarezerwować obrazek przed wszystkimi trzeba było przyjść tam np. o 7.00 ale dnia wyznaczonego.. wtedy było by bez bólu i sprawiedliwie..
ja tam przyznam że przemówił do mnie komentarz że
jeden obrazek mam więc nie pchałam się po drugi i mówiąc szczerze byłam pewna że Hopeczka go zdobędzie

Zachowanie Bombki tak mnie dotknęło, tak zabolało, tak odbiega od moich standardów, że zwyczajnie nie byłabym sobą, gdybym się do tego nie odniosła. Większość z nas tu na forum to ludzie dorośli. Mam też wrażenie, że potrafimy czytać ze zrozumieniem. Bombka Tobie jakoś nie poszło! Było przecież napisane czarno na białym co należy zrobić by stać się szczęśliwą posiadaczką owego obrazka. Nie dość, że zarezerwowałaś to jeszcze wybrałaś przed umówionym terminem ramkę. Żenujące!
Teraz poruszę temat regulaminu:
4.
Sposób wyrażania własnego zdania świadczy o Tobie i Twoim dobrym wychowaniu lub brakiem kultury osobistej. Każdy użytkownik forum powinien starać się traktować innych uczestników dyskusji tak samo, jak sam chciałby być traktowany. Forum nie służy odreagowywaniu własnych frustracji!
Bombka złamałaś ten punkt!
6.
Forum nie służy do załatwiania spraw prywatnych - do tego służy mechanizm PW (prywatna wiadomość) oraz email. Dotyczy to także obrażania, wyzywania, udowadniania swoich racji i utrzymanych w podobnym tonie wypowiedzi. Zaleca się korzystanie z PW albo spotkania osobiste.
Może ja naruszam ten punkt, ale czynię to celowo. Zwyczajnie w tym przypadku mam 100% racji, a sprawa została zamieciona pod dywan. Ma prawo mi się to nie podobać! Obawiam się Bombko, że nie tylko mi nie spodobało się Twoje zachowanie…
11.
Wobec zasad obowiązujących na forum, wszyscy użytkownicy są równi. Do przestrzegania regulaminu zobowiązani są zwykli użytkownicy, moderatorzy, oraz administrator forum.
Wszyscy… Bombka czy Ty nie poczułaś się moderatorką na zasadzie: OOOO MOGĘ WSZYSTKO !
Jeżeli, zauważyłeś odstępstwo od wyżej wymienionych zasad nie reaguj natychmiast odpowiedzią w temacie. Zgłoś post! Poczekaj na reakcję moderatora. W razie wątpliwości możesz zostać, za pomocą PW, poproszony o krótkie wyjaśnienie powodu zgłoszenia.
Zauważyłam karygodne zachowanie Bombki, nie reagowałam od razu, ale ile mogę milczeć?
Aminy i moderatorzy powinni nam wszystkim dawać przykład… Większość z Was Drogie Szefostwo przemilczała temat… To nie fair! Jedynie Drosik się odezwał… za co Ci Prezesie oczywiście dziękuję! Wasza rola jest taka, że macie dbać o porządek. Zwykle tak jest, niejednokrotnie ostrzegaliście, upominaliście, pouczaliście, a w momencie, gdy moderatorka postąpiła źle milczeliście. Dlaczego?
Funkcje administratora pełnią: malgos oraz KrzaQ
Funkcje moderatora pełnią: Bombka, drosik, grin_ajz, Piotr_J, Polowiec, Rachel.
Do nich także można zwracać się o pomoc w różnych sprawach dotyczących problemów z prawidłowym funkcjonowaniem, wykorzystywaniem narzędzi forum.
Bombka pomocy! Pomóż mi zrozumieć Twoje zachowanie. Wyjaśnij czy to co zrobiłaś można nazwać oszustwem? Czy uważasz, że jesteś dobrą moderatorką?
ofi napisał(a):
Dziękuję za fajną zabawę...
ofi podziwiam Cię za to, że chciałeś coś poprostu od siebie dać człowiekowi… bezinteresownie… coraz trudniej o taki gest jak Twój!
Zabawa była fajna!
Zakończenie nie… stąd temat…
P.S. Darku z Warszawy i Mariso, któras tego dnia pracowała mogliście jak widać mieć ten obrazek, wystarczyło zarezerwować…