Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czasem aż odrzuca od człowieka !!!
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:05 

Znów, żeby mi było łatwiej włączyłam sobie „Dziwny jest ten świat”. Może i bym potrafiła przemilczeć to co mi się nie podoba, co nie jest uczciwe, ale nie chcę.

Darek napisał(a):
Zawsze chce się do człowieka tylko nieraz trafia się na świnię niestety :grinka:

Właśnie ten temat chcę poruszyć w odniesieniu do „malej zagadki” z tematu „rysowanie, malowanie”. Nikomu nie udało się trafić, więc:
ofi napisał(a):
Obrazek będzie dostępny w GALERI" Artram" (koło Tropsa) 6 stycznia od godz. 10.00.
Osoba, która pierwsza zgłosi się po landszafcik, podając prawidłowe hasło i swój forumowy nick - stanie się jego właścicielem.
Darek, jesli chce - moze ustanowić pełniomocnika..

casan napisał(a):
ofi napisał/a:

Mam nadzieję, że wart był spaceru...

Obrazek w galerii jest (był) już od soboty ...ale ze względu na swieżość farby do odbioru ...dzisiaj.

No Hopeczka już przed 10 okupowała wejście, więc musi być wart

Bylam przed 10 i czekalam do umowionej godziny
ucieszylam sie niesamowicie, ze jestem na konkretna pore 1 i jedyna
ALE
nie otrzymalam, bo okazalo sie, ze jest zarezerwowany dla Bombki

Bombka napisał(a):
Ja bardzo mocno chciałam być pierwsza przed wszystkimi i zajrzałam sobie tam wczoraj Obrazek był, więc sobie go zarezerwowałam

Bombka, a bylo to uczciwe? kazdy z nas o 10 dzis chcial byc pierwszy... bylam ja...jakie rezerwacje? zal!

casan napisał(a):
No tak trochę lipa Bombka, chyba każdy chciał go mieć w końcu, a ofi jasno i wyraźnie podał w jaki sposób można w stan posiadania obrazka wejść

Slay napisał(a):
Jestem w szoku. Wyobrażam sobie jak poczuła się Hopeczka.

Marisa napisał(a):
mi się wydaje że chcąc zarezerwować obrazek przed wszystkimi trzeba było przyjść tam np. o 7.00 ale dnia wyznaczonego.. wtedy było by bez bólu i sprawiedliwie..
ja tam przyznam że przemówił do mnie komentarz że jeden obrazek mam więc nie pchałam się po drugi i mówiąc szczerze byłam pewna że Hopeczka go zdobędzie ;)

Zachowanie Bombki tak mnie dotknęło, tak zabolało, tak odbiega od moich standardów, że zwyczajnie nie byłabym sobą, gdybym się do tego nie odniosła. Większość z nas tu na forum to ludzie dorośli. Mam też wrażenie, że potrafimy czytać ze zrozumieniem. Bombka Tobie jakoś nie poszło! Było przecież napisane czarno na białym co należy zrobić by stać się szczęśliwą posiadaczką owego obrazka. Nie dość, że zarezerwowałaś to jeszcze wybrałaś przed umówionym terminem ramkę. Żenujące!

Teraz poruszę temat regulaminu:
4.
Sposób wyrażania własnego zdania świadczy o Tobie i Twoim dobrym wychowaniu lub brakiem kultury osobistej. Każdy użytkownik forum powinien starać się traktować innych uczestników dyskusji tak samo, jak sam chciałby być traktowany. Forum nie służy odreagowywaniu własnych frustracji!

Bombka złamałaś ten punkt!

6.
Forum nie służy do załatwiania spraw prywatnych - do tego służy mechanizm PW (prywatna wiadomość) oraz email. Dotyczy to także obrażania, wyzywania, udowadniania swoich racji i utrzymanych w podobnym tonie wypowiedzi. Zaleca się korzystanie z PW albo spotkania osobiste.

Może ja naruszam ten punkt, ale czynię to celowo. Zwyczajnie w tym przypadku mam 100% racji, a sprawa została zamieciona pod dywan. Ma prawo mi się to nie podobać! Obawiam się Bombko, że nie tylko mi nie spodobało się Twoje zachowanie…

11.
Wobec zasad obowiązujących na forum, wszyscy użytkownicy są równi. Do przestrzegania regulaminu zobowiązani są zwykli użytkownicy, moderatorzy, oraz administrator forum.

Wszyscy… Bombka czy Ty nie poczułaś się moderatorką na zasadzie: OOOO MOGĘ WSZYSTKO !

Jeżeli, zauważyłeś odstępstwo od wyżej wymienionych zasad nie reaguj natychmiast odpowiedzią w temacie. Zgłoś post! Poczekaj na reakcję moderatora. W razie wątpliwości możesz zostać, za pomocą PW, poproszony o krótkie wyjaśnienie powodu zgłoszenia.

Zauważyłam karygodne zachowanie Bombki, nie reagowałam od razu, ale ile mogę milczeć?
Aminy i moderatorzy powinni nam wszystkim dawać przykład… Większość z Was Drogie Szefostwo przemilczała temat… To nie fair! Jedynie Drosik się odezwał… za co Ci Prezesie oczywiście dziękuję! Wasza rola jest taka, że macie dbać o porządek. Zwykle tak jest, niejednokrotnie ostrzegaliście, upominaliście, pouczaliście, a w momencie, gdy moderatorka postąpiła źle milczeliście. Dlaczego?

Funkcje administratora pełnią: malgos oraz KrzaQ
Funkcje moderatora pełnią: Bombka, drosik, grin_ajz, Piotr_J, Polowiec, Rachel.

Do nich także można zwracać się o pomoc w różnych sprawach dotyczących problemów z prawidłowym funkcjonowaniem, wykorzystywaniem narzędzi forum.

Bombka pomocy! Pomóż mi zrozumieć Twoje zachowanie. Wyjaśnij czy to co zrobiłaś można nazwać oszustwem? Czy uważasz, że jesteś dobrą moderatorką?

ofi napisał(a):
Dziękuję za fajną zabawę...

ofi podziwiam Cię za to, że chciałeś coś poprostu od siebie dać człowiekowi… bezinteresownie… coraz trudniej o taki gest jak Twój!
Zabawa była fajna!
Zakończenie nie… stąd temat…

P.S. Darku z Warszawy i Mariso, któras tego dnia pracowała mogliście jak widać mieć ten obrazek, wystarczyło zarezerwować…

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:31 
Przyjaciel forum

No cóż, widać że moderatorzy też ludzie, a jacy no to niestety wyszło w praniu.

P.S.
Proszę o zaktualizowanie regulaminu i usunięcie mnie z listy moderatorów.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:36 
Przyjaciel forum

ale ja mam jedno pytanie...co mają moderatorzy do prywatnych zachowań Bombki?
mamy ją publicznie potępić i spalić na stosie czy jak? bo nie rozumiem za bardzo....

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:38 

grin_ajz, inne osoby nie raz upominacie... ja jej nie potepiam... ale ma prawo mi sie jej zachowanie nie podobac...
a Tobie... podobalo sie to co odstawila?

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:45 

Cóż, mleko się wylało i nieładnie cuchnie.

Długo milczałem w tym temacie, ale teraz trzeba sprawę wyjaśnić do końca.
Szkoda tylko, że forumowi Ajatollahowie broniący moralności i internetowi mudżahedini strzegący czystości zachowań na tym forum nagle nabrali wody w usta.
Jakże łatwo zauważyć źdźbło w cudzym oku nie widząc belki we własnym.
Pozamiatane i po krzyku.
Czyżby takie standardy stają się normą :?:

Wydaję mi się, że niczyje tłumaczenie niczego tu nie zmieni, bo czas minął, a niesmak pozostał.

Sprawa jednak musi zostać wyjaśniona przez administrację KONIECZNIE,
bo rzutuje ona na uczciwość i reputację wszystkich uczestników forum.

Porcellus

Temat powinien znaleźć się w dziale " Niefajne sprawy" gruntownie wyjaśniony i zamknięty.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:46 
Przyjaciel forum

Hopeczko ja Bombce powiedziałam co na temat tej całej sytuacji myślę i nie było to poklepywanie po ramieniu :)

poza tym, jeśli o mnie chodzi, upominam w sprawach związanych z forum (chociaż raczej moje moderowanie ogranicza się głównie do oddzielania kasztanów i próśb o nie pisanie posta pod postem :P)...a ta sytuacja nie wydarzyła się stricte na forum, tylko już poza nim, więc nie wiem jakiego zachowania moderatorów oczekujesz?

Hopeczka napisał(a):
ale ma prawo mi sie jej zachowanie nie podobac...

oczywiście, że ma prawo, widać, że Ciebie to wkurzyło czego efektem jest ten temat

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:47 

Hopeczka, :bomba: :bomba: :piwo:

Hopeczka napisał(a):
OOOO MOGĘ WSZYSTKO !
lubię tą piosenkę :D

drosik napisał(a):
Drosik : why :065:

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:48 
Przyjaciel forum

drosik napisał(a):
P.S.

Proszę ten tekst usunąć na moją prośbę :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:51 

grin_ajz, komentarza, publicznego upomnienia Bombki tu na forum, bo sprawa zaczela sie tu, a zakonczyla sie... nie wiadomo jak... i nie dotyczyla tylko mnie wszystkich bioracych udzial w "konkursie"

widze, ze zasada "reka reka myje" i wycofanie sie jak rak ma zalatwic sprawe :) gratuluje! :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 20:52 

grin_ajz napisał(a):
a ta sytuacja nie wydarzyła się stricte na forum

Konkurs został ogłoszony na forum, regulamin także, uczestniczyć mogli tylko forumowicze.
Tak więc organizatorem konkursu było forum.
Kto więc odpowiada za to co się stało.
Rząd?????????

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 21:06 

Sama konstrukcja konkursu trafiona-podajesz wymiar, jest Twój, ale druga część, to już amatorszczyzna.
Jak to miało wyglądać? O godz. 10 zainteresowani mieli się ciągnąć za włosy i przepychać w galerii?
A już wcześniejsza rezerwacja, to chwyt poniżej pasa, pozostaje smród jak bąki po bigosie.
Może faktycznie trzeba było wystawić na licytację na WOŚP?
Okazało by się jasno ile chętni są w stanie ''dać'' za piękną miniaturę.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 21:09 
Przyjaciel forum

Zbyszek napisał(a):
to chwyt poniżej pasa

Chyba trafiłeś niechcący w sedno :grinka: :grinka: :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 21:17 
Każdy popełnia błędy. Dajcie Bombce szanse naprawić swoje.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 21:21 

canario, Bombka siedzi i milczy, czy to nie pokazuje jej lekcewazacego stosunku do nas?

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 21:23 

canario napisał(a):
Dajcie Bombce szanse naprawić swoje

canario, myślisz że 5 dni to za mało?? Bombka miała czas na to by zrozumieć ze jej postępowanie jest niesprawiedliwe..
wydaje mi sie że i tak Hopeczka długo czekała.. zapewne by ochłonąć i nie napisac czegoś niemiłego :D

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1