Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2009, o 20:28 

Lub takie jak np Szymbark, Januszewo, Limża, Ogrodzieniec, Grudziądz, Pokrzywno, Lubawa, Kurzętnik, Świecie lub wspomniany już Radzyń Chełmiński.

Zapewne tego magzeust nie wygooglał i znowu pisze blazony :grinka: :grinka: :grinka:. :grinka:

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2009, o 20:33 
Nie wiem jak bardzo człowiek musiałby się starać to i tak nie znajdzie takich ruin jak na wyspach bo to całkiem inny styl. Tamtejszy jak dla mnie wizualnie jest ładniejszy. Teoretycznie powstawały mniej więcej w tym samym czasie, a różnią się diametralnie. Innymi słowy - u nas czerwone, u nich białe :]

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2009, o 20:39 
Przyjaciel forum

magzeust napisał(a):
przywożę zazwyczaj 4 - 8 GB zdjęć

ło ja Cie żesz pie*** tylko to mi się ciśnie na usta :)
a co potem z nimi robisz :?: pokazujesz je komuś czy tylko pstryk i na dysk :?: bo ja taką ilość na jednym wypadzie to robie tylko, chyba, na zdjęciach sportowych, ale i tak wtedy wybieram z tego ok 25 %, reszta w kosz.

Pewnie większość z tych "gigów" to zdjęcia rodzinne co :?:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2009, o 22:29 
Zbanowany

drosik napisał(a):
a co potem z nimi robisz :?: pokazujesz je komuś czy tylko pstryk i na dysk :?: bo ja taką ilość na jednym wypadzie to robie tylko, chyba, na zdjęciach sportowych, ale i tak wtedy wybieram z tego ok 25 %, reszta w kosz.

Pewnie większość z tych "gigów" to zdjęcia rodzinne co :?:

Tak jak mówisz, większość to dzieci, żona, brat (uprzedzając ignorowanego - mój brat też mieszka tutaj ;) ), więc na galerii ich nie pokazuję, bo nie widzę sensu. Do tego czasem trafi się ktoś znajomy i już mamy całkiem sporo zdjęć. Zdjęcia które pokazuję/publikuję to zdecydowanie poniżej 10%, e-kwidzyn niestety (?) widzi jeszcze mniejszy odsetek. 4-8 GB to już dalsze wyjazdy całodniowe, (choć czasem mimo kilku kart (4,8,2 GB) przydaje się laptop z ładowarką samochodową i pojemnym dyskiem - ale to już ekstrema, 8mpx JPG+RAW i już jest prawie 20 MB na sztukę, Gdy jadę gdzieś blisko po pracy (krótko) to rzadko kiedy uda mi się zapełnić jedną kartę. Do kosza lecą zazwyczaj tylko te zupełnie przypadkowe - reszta w katalog, dysk, płyty etc.

@mikrus - Zamki, zamkami - jest tutaj też trochę innych ciekawostek - np. Newgrange, ( Dún Fhearghusa ) budowla starsza niż sławne piramidy - to jest niespełna godzinę jazdy z lotniska w Dublinie - u nas choćbyś na głowie stawał to tak wielkich i starych budowli nie znajdziesz ( pod koniec tygodnia będę miał chwile to wrzucą może kilka zdjęć). Tak więc naprawdę nie ma co ograniczać się do zwiedzania okolicy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, o 07:40 
Przyjaciel forum

Zwiedzamy co możemy i co chcemy. Niejedni fascynują się Irlandią samą w sobie i chyba mają do tego prawo.

Ale żeby robić tyle zdjęć tysięcy to już trzeba mieć bzika :) Lecz skoro kochają tego pstryka to należy wybaczyć im bzika. :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1