Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 15:46 
Przyjaciel forum

megi napisał(a):
Zarobki-ok 1500-1700PLN netto. Operator/ka MCP: (montaż ręczny).
o jacie ja na zwolnieniu l4 a tu takie podwyżki elektro mi uszykował :shock:

Te sumy dotyczą operatorów ACP... Przykro mi. Dlaczego nie zwolnisz się z tego niewolnictwa? ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 16:57 
Niewolnictwo - dobre slowo, tak mozna okreslic prace na hali w jabilu :/

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 17:04 

dlatego jestem na l4 i intensywnie szukam czegoś na boku:)

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 17:08 

Dziwne to wszystko.
W moim zakładzie większośc chce się przenieśc do jabila, a pracownicy jabila chcą z niego uciekac... :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 17:50 

dixi napisał(a):
a pracownicy jabila chcą z niego uciekac...

ja nie :grinka: mi odpowiada i praca i zarobki, czasem ponarzekam jak to czlowiek bo czasem jest naprawde niezły zapierdziel (np. teraz jak posypało się duzo L4),
co do zarobkow... to wiadomo ze w sezonie wiecej... umowe mam na 3 lata, fakt byłoby lepeij jakby była na dłużej ale oni stałych umów raczej teraz niedają :/
co do samej pracy to powiem tak: pracuje na dolnym Jabilu i jestem "motylem" (czyli obskauje dane stanowisko jesli kogos niema), także pracy niemam aż takiej monotonnej, znam wiekszość stanowisk i co ważniejsze mam za to dodatkowe pieniadze... co do stanowisk: ktoś wkreca srubki czy sklada kartony ale niektorzy mają takie stanowiska gdzie trzeba wykazac sie tez troszke umyslowo (testowanie wyrobu gotowego)
dixi napisał(a):
W moim zakładzie większośc chce się przenieśc do jabila

myśle ze chodzi tu głównie o zarobki...

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 19:44 
dixi napisał(a):
Dziwne to wszystko.
W moim zakładzie większośc chce się przenieśc do jabila, a pracownicy jabila chcą z niego uciekac... :neutral:

Jest takie powiedzenie... Trawa jest zawsze bardziej zielona na drugim brzegu.

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 21:37 
electro_nick napisał(a):
Górny jabil, stanowisko operator/ka ACP(montaż automatyczny). Operator odpowiada za działanie całej linii montażu automatycznego, o to aby maszynie "nie skończyły się komponenty", o to aby pasta lutownicza była prawidłowo nakładana, aby nie była przeterminowana, aby nie była poza "lodówką" zbyt długo, aby matryca była zgodna z programem, aby program w maszynach był zgodny z zamówieniem, aby każdy komponent z (średnio) 150szt. był prawidłowy jakościowo i ilościowo. Przerwy-20 minut podczas 8 godzin zmiany. Poza tym oblicza produkcje, i inne wartości ważne dla rozliczenia np. postoje maszyny-co do minuty. Takich operatorów na jednej linii jest kilku-wydawałoby się że praca lekka i przyjemna, ale tak nie jest-często trzeba było główkować żeby minuty postoju maszyny się zgadzały z ilością wyprodukowanych płyt... Praca przeważnie stojąca, w ruchu.
dolny tez panie kolego...a jak ktos jeszce napisze ze ta praca nie wymaga myslenia to zapraszam na pare dni , pomoc sie przyda, tylko stawiam jeden warunek -trzeba miec głowe na karku i umiec ja uzywac-tyle w temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 21:55 

dzajant napisał(a):
pracuje na dolnym Jabilu i jestem "motylem"

hehe
To się pewnie widzimy (albo i będziemy widywać ) na "analizie" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 22:10 

Też pracuję na dolnym Jabilu i jak popatrzę na ludzi co siedzą na liniach to czasami mi ich szkoda. Co chwila patrzą na zegarek kiedy będzie przerwa. Stresują się gdy obok nich przechodzi audit. Jak już jest przerwa to nie wiedzą czy lecieć do kibelka czy zjeść kanapkę, o fajce już nie wspomnę.
Powoli produkcja na Fabryce B (Jabil dolny) zmienia się, więc coraz więcej będzie potrzebnych osób "myślących". Niewolnictwo przenosi się na Miłosną. Tam to już w szczelne kaftany ubierają (clean roomy).

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, o 22:46 
chester napisał(a):
Tam to już w szczelne kaftany ubierają (clean roomy).
to jest super fucha ....jak u mnie ludzi przenosli to dziewczyny płakały na wiesc ze jada na zesłanie na Miłosną....

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, o 12:14 

Bartosz-B napisał(a):
hehe
To się pewnie widzimy (albo i będziemy widywać ) na "analizie"

Bartku napisz mi na PW na jakiej zmianie i lini pracujesz jesli mozesz :) to ci powiem czy sie widujemy ;)

NOWY(L) napisał(a):
jak u mnie ludzi przenosli to dziewczyny płakały na wiesc ze jada na zesłanie na Miłosną....

bo dziewczyny nielubia byc ubrane tylko rozebrane ;) :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, o 12:38 

dzajant napisał(a):
bo dziewczyny nielubia byc ubrane tylko rozebrane

a jeszcze bardziej lubią być rozbierane ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2008, o 01:04 
Praca w Jabilu to naprawde dobre doświadczenie.Pracowałem tam 2 lata z półroczną przerwą.Byłem operatorem ACP łącznie na 3 działach(Philips,Sharp,Toshiba).Praca ta wymaga zarówno myślenia, jak i sprawności fizycznej.Mimo, że są inne osoby odpowiedzialne za pozostałe sfery produkcji (dystrybucja,mechanicy) za wszystko odpowiada operator i on ma pilnować, żeby brakujący komponent w miare szybko został przyniesiony i żeby postoje nie były zbyt długie(najlepiej jakby operator sam wykonywał naprawy).Dochodzi do tego presja ze strony niezbyt wyrozumiałych,a czasem nie znających się na produkcji, liderów.Nad nimi są oczywiście jeszcze koordynatorzy,ale oni z racji zajmowanego stanowiska przeważnie wiedzą o co tu w ogóle chodzi :-D .Praca zmianowa,osoby uczące się mają naprawde duży problem z pogodzeniem studiów.Momentami,a w sumie często,otrzymywanie wolnego graniczy z cudem.Wiem to z doświadczenia,zresztą tak samo jak wszystko co tu napisałem :-) .No,ale semestr zaliczony :grin: .Zarobki może niepowalające,ale na studia i "życie" starczało :-) .Fajna,pomimo tego że ciężka,praca.No i oczywiście te wszystkie przeżycia w pracy,imprezy na stadionie po ostatnich nockach :grinka: ,poznane znajomości,które przetrwały do dziś - bezcenne :-) .

Tytuł: ZMIENIC BRYGADZISTKE
PostNapisane: 5 kwietnia 2008, o 00:15 

Mam tak zlozenie pieluchy na odbiorniku zeskanowanie stolika wzycenie kartki i instrukcji i poskladanie spowrotem kartonow z stolikow i z instrukcji czy to nie jest za duzo troche?na innych zmianach sa pomocnicy ja jak sie zapytalem brygadzistki czy dostane pomocnika powiedziala mi ze nie bo dzien kobiet jest tylko raz w roku i nie dostane taka jest wlasnie brygadzistka pewna na milosnej

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwietnia 2008, o 06:58 

energo napisał(a):
Mam tak zlozenie pieluchy na odbiorniku zeskanowanie stolika wzycenie kartki i instrukcji i poskladanie spowrotem kartonow z stolikow i z instrukcji czy to nie jest za duzo troche?na innych zmianach sa pomocnicy ja jak sie zapytalem brygadzistki czy dostane pomocnika powiedziala mi ze nie bo dzien kobiet jest tylko raz w roku i nie dostane taka jest wlasnie brygadzistka pewna na milosnej

Może wymagam zbyt wiele ale pisz po polsku.

— Oscar Wilde

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1