Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 15:26 
Przyjaciel forum

Czy ktoś dostał już kartę :?: To już ostatni dzień października, a karty nie widać :sad:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Kart rabatowe
PostNapisane: 1 listopada 2009, o 19:27 

rafał12 napisał(a):
Czy ktoś dostał już kartę :?: To już ostatni dzień października, a karty nie widać :sad:

Karty powinny być w tym tygodniu, czekamy, aby było więcej uczestników akcji, cały czas podpisujemy umowy abyśmy mogli skorzystać z jak największej "sieci" sklepów. Karta będzie miała większą "wartość" dla użytkowników. Ale napewno nie będziemy przedłużać tego momentu i w ciągu kilku dni napewno Was poinformujemy o wydawaniu kart.

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2009, o 11:38 
Przyjaciel forum

Widzę, że temat lekko przycichł więc pozwolę sobie na opisanie kilku przykładów podejścia kwidzyńskich handlowców do klienta z ostatnich kilku dni.
Wymyśliłem sobie małą modernizację swojej kuchni poprzez zakup zmywarki, przeróbkę i przestawienie kilku mebli i montaż dodatkowego oświetlenia.

Pierwsze co zrobiłem to zamówiłem sobie oświetlenie, oczywiście z Allegro. W sklepach szczerze mówiąc nawet nie szukałem, bo wiedziałem, że będzie albo drożej albo nie znajdę tego co chcę. Zapomniałem niestety przez nieuwagę zamówić do tego oświetlenia transformatora. Poszedłem do jednego z kwidzyńskich sklepów i zdębiałem. Najtańszy a właściwie jedyny dostępny transformator o mocy 105 watów (bez możliwości wybory dobry i drogi albo gorszy a tańszy) kosztował 35 złotych. Zdziwienie moje było wielkie, bo jak zamawiałem światełka to rzuciłem również okiem na owe transformatory, które na Allegro kosztują od 10 - 20 zł. Uprzejmie Pani podziękowałem :607: i zamówiłem z netu. Koszt z przesyłką 20,40 zł.

Zmywarka - wycieczka po kilku sklepach upewniła mnie tylko w tym, że trzeba to kupić w necie. Po pierwsze nigdzie nie było modelu, który wstępnie sobie upatrzyłem (a jest to raczej prostszy model jednego z dobrze znanych producentów). Po drugie: przy ewentualnym zamówienia cena sporo odbiegała od ceny wraz z kosztami transportu ze sklepu internetowego. Po trzecie: przy ewentualnym zamówieniu również termin realizacji dłuższy niż w sklepie internetowym (dodam, że od zamówienia do momentu gdy zmywarka stała u mnie w domu minęło 27 GODZIN :shock: :shock: :shock: :one: ).

Cała modernizacja wymaga również wymiany jednej części blatu kuchennego, po który to, a właściwie w celu zamówienia tego blatu wraz usługą docięcia go na wymaganą długość i oklejenia brzegów okleiną wysłałem wczoraj żonę (ja czekałem na kuriera ze zmywarką). Wszystko wymierzyłem, spisałem na kartce z podaniem wzoru i producenta. No i wszystko w sumie ok, cena jakiej się mniej więcej spodziewałem ale termin realizacji mnie powalił na kolana. Cytat z Pana który przyjmował zamówienia "jak będzie do końca miesiąca (listopada) to będzie dobrze" :shock: :shock: :shock: :059: :zly: :/ :651: :651: . Blat został zamówiony i tylko chwilowy brak mobilności spowodowany brakiem pojazdu powstrzymał mnie od tego żeby wybrać się w najbliższy weekend na wycieczkę do Trójmiast w poszukiwaniu tego blatu w jakimś markecie. Rozumie, że dla firmy której to zleciłem zrobienie blatu za 150 złotych to bardzo średni biznes ale wolałbym usłyszeć, że mają taki biznes głęboko, że wolą zrobić w tym czasie coś konkretnego i zarobić na tym więcej niż traktowanie mnie jak klienta piątej kategorii, który im 4 litery zawraca jakimiś pierdołami . A na dodatek wiem, że jest to firma, która nie pierwszy raz tak potraktowała klienta za kilkaset złotych, a tych za kilkanaście tysięcy traktuje z należną starannością i potrafią zabudowę całej kuchni zrobić w podobnym terminie.

Podsumowując napiszę tylko tyle, że dużo jeszcze wody upłynie zanim zakupy w tym mieście będą przyjemnością a całą akcję proponuję sprowadzić do znalezienia sponsora i zorganizowania szkolenia dla naszych kwidzyńskich biznesmanów z obsługi klienta, prowadzenia badań rynku, marketingu i paru innych zagadnień, które pomogą się nam dogadać.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2009, o 20:21 

normalka, po co sie niepotrzebnie wk... jak mozna to wszystko kupic poza naszym kochanym miastem. byyyznesmenow omijajmy.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2009, o 21:22 

Jestem nieco ździwiony, po przeczytaniu tego wątku, że mieszkańcy Kwidzyna robią zakupy w Grudziądzu. Moje zdziwienie wynika z faktu, iż podobne wpisy, uwagi są słyszane u nas w mieście. Grudziądzanie też twierdzą: u nas nic nie ma, drogo, mały wybór, trzeba jeździć na zakupy do Torunia, Bydgoszczy, Gdańska.

Żeby było ciekawiej to często jest wspominany Kwidzyn jako wzór, miejsce gdzie inwestują znane firmy-tworzą miejsca pracy, odbywają się ciekawe imprezy, koncerty.

Wyglada na to, że to typowe malkontenctwo. Zawsze gdzieś jest lepiej niż u nas.

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2009, o 07:44 
Przyjaciel forum

milo napisał(a):
Grudziądzanie też twierdzą: u nas nic nie ma, drogo, mały wybór, trzeba jeździć na zakupy do Torunia, Bydgoszczy, Gdańska.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia. U was jest trochę więcej niż u nas to ludzie jeżdżą. W Toruniu czy Bydgoszczy jest więcej niż w Grudziądzu to ludzie też jeżdżą.
Ciekawe swoją drogą, dokąd na zakupy jeżdżą mieszkańcy Gdańska czy np. Warszawy?

milo napisał(a):
Żeby było ciekawiej to często jest wspominany Kwidzyn jako wzór, miejsce gdzie inwestują znane firmy-tworzą miejsca pracy, odbywają się ciekawe imprezy, koncerty.

To, że inwestują firmy i organizowane są koncerty nie ma nic wspólnego z handlem i podejściem naszych jak to nazwał lakoc, byyyznesmenów do lokalnego rynku towarów i usług.
Taka nasza mentalność. U nas prawie wszyscy twierdzą, że nic się nie dzieje i koncerty są do bani.

Tytuł: Mamy karty !!!
PostNapisane: 10 listopada 2009, o 22:39 

Są karty !!! Już w czwartek można otrzymać karty rabatowe, póki co są dostępne w biurze Studia SIEDEM przy ul. Krasickiego 20 A. Tak jak napisałem wcześniej karty będą w etui, pełniącym jednocześnie instrukcję dla osób, które nie znają tematu akcji, (właśnie je konfekcjonujemy), ale dla tych którzy wiedzą o co chodzi w naszej akcji i już teraz chcą otrzymać kartę, zapraszamy. W piątek będziemy dostarczać do naszych uczestników (patrz na stronie - TU KUPISZ Z RABATEM) tam, także będzie można otrzymać kartę.

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2009, o 17:44 

Ostatnio wpadła mi w ręce broszura reklamowa Panorama Regionu. Zamieszczona w niej krzyżówka jest ściśle związana z akcją, gdyż hasło to "Kupuj w Kwidzynie" i nagroda jest do wykorzystania u jednego z handlowców akcji.
Żona, maniaczka wysyłania haseł z krzyżówek wysłała 2 smsy z rozwiązaniem o ustalonej godzinie i dacie. Cóż może nie wygrała, ale organizatorzy mogliby w smsie zwrotnym napisać podziękowanie za udział lub zaprosić do następnych konkursów i samej akcji. Chyba we wszystkich konkursach smsowych tak jest? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2009, o 18:45 
Przyjaciel forum

chester napisał(a):
organizatorzy mogliby w smsie zwrotnym napisać podziękowanie za udział lub zaprosić do następnych konkursów i samej akcji. Chyba we wszystkich konkursach smsowych tak jest? :roll:

Po co? To są koszty. Koszty trzeba ograniczać do minimum.

Ja przestałem grać w cokolwiek. Stwierdziłem, że mnie na to nie stać. W szczególności smsy z 22% vatem. :evil: Już nikt nie będzie na mnie żerował, a także na mojej najbliższej rodzinie.

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2009, o 18:54 

chanbord napisał(a):
Stwierdziłem, że mnie na to nie stać. W szczególności smsy z 22% vatem.

Ten sms kosztował grosze, bo podany był numer telefonu z orange. Tych z vatem pow. 3zł też nie wysyłam.

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2009, o 12:05 

chester napisał(a):
Ostatnio wpadła mi w ręce broszura reklamowa Panorama Regionu. Zamieszczona w niej krzyżówka jest ściśle związana z akcją, gdyż hasło to "Kupuj w Kwidzynie" i nagroda jest do wykorzystania u jednego z handlowców akcji.
Żona, maniaczka wysyłania haseł z krzyżówek wysłała 2 smsy z rozwiązaniem o ustalonej godzinie i dacie. Cóż może nie wygrała, ale organizatorzy mogliby w smsie zwrotnym napisać podziękowanie za udział lub zaprosić do następnych konkursów i samej akcji. Chyba we wszystkich konkursach smsowych tak jest? :roll:

Zgadzam się powinienem odpisać, w następnym numerze Panoramy będzie informacja kto wygrał i podziękowanie za ponad 70 smsów od uczestników konkursu. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2009, o 13:31 

Dziękuję za wyjaśnienie, tylko szkoda, że dopiero po wywołaniu do tablicy.

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2009, o 14:56 

chester napisał(a):
Dziękuję za wyjaśnienie, tylko szkoda, że dopiero po wywołaniu do tablicy.
Proszę o wybaczenie, w związku z akcją Kupuj w Kwidzynie mam bardzo dużo obowiązków, a jeszcze do tego ktoś od piątku próbował zhakować naszą stronę, no i dziś mu się udało. Zgłosiliśmy ten fakt na policję i mam nadzieję, że szybko go namierzą, aby w przyszłości nie przychodziły mu do głowy takie pomysły. Pozdrowienia

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2009, o 17:35 

Z ciekawości zapytam, na czym polegał atak i jakie były jego skutki ?

Tytuł:
PostNapisane: 15 listopada 2009, o 19:16 

KrzaQ napisał(a):
Z ciekawości zapytam, na czym polegał atak i jakie były jego skutki ?
Na naszej stronie nie było nic, tylko czarna plama z zielonym napisem HaCkEd

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1