Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 07:06 

A Dlaczego SIEDEM się tak denerwuje?
Przecież jak słusznie zauważył lakoc - przekonamy się za kilka miesięcy czy akcja przyniosła efekt.
Pepsi - gratuluję trafnych spostrzeżeń.
A tak na marginesie - to na dzień dzisiejszy do akcji "kupuj w Kwidzynie" przystąpili tylko bardzo dobrze prosperujący przedsiębiorcy. Myślę że tych "szaraków", którym akcja poprzez chociażby reklamę mogłaby przynieść jakiś wymierny efekt, po prostu na to nie stać.
Koszty dla przeciętnego małego handlowca są chyba jednak zbyt duże.

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 09:15 
pepsi napisał(a):
Problem zaczyna się ze stylem realizacji przedsięwzięcia i tu mam sporo uwag.
ola650 napisał(a):
A tak na marginesie - to na dzień dzisiejszy do akcji "kupuj w Kwidzynie" przystąpili tylko bardzo dobrze prosperujący przedsiębiorcy.
Nie wiedziałem, że Siedem to firma charytatywna, non profit czy może mają środki publiczne. Nie bronię Siedem i w zasadzie wisi mnie jego działalność. Nie rozumiem jednak Waszego rozliczania finansowego tej firmy. Mam wrażenie, że pepsi i ola650 oraz inni (niestety malkontenci) obudzili się po trzydziestu latach i nie wiedzą, że istnieje wolny rynek i mają prawo wyboru. Nie podoba się nie kupuj. Masz lepszą wizję, receptę na biznes? Zakładajcie go i zarabiajcie. Przecież o zarobek chodzi. :-|

Tytuł: Re: Dla sceptyków, konkurentów i przeciwników.
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 09:50 

Budslavsky napisał(a):
siedem napisał(a):
Wykonanie profesjonalnej strony Internetowej z informacjami o akcji, wyszukiwarką, katalogiem firm, które uczestniczą w akcji,
z systemem zarządzania CMS ... aktualizowana i uzupełniana newsami.
Koszt wykonania serwisu: 4 500 zł jednorazowo
Administracja - 2000 zł miesięcznie.
Biznes to biznes, ale za stronę i administrowanie nią to znacznie przepłaciliście. Służę kontaktem z doświadczoną firmą która za tyle samo zrobiłaby np. cztery takie strony (z fakturą).

Bardzo prosze o taki kontakt, a przedewszystkim jakieś portfolio, prześlij mi może kilka linków do ich stron, żebym mógł ocenic czy mówimy o "takich samych" jakościowo i technicznie stronach. Chciałbym zauważyć, że to co widzisz na naszej stronie, to tylko wierzchołek góry lodowej. Sercem i bardzo rozbudowanym systemem jest sposób zarządzania treścią, który pozwala mi na bieżącą aktualizację, mailing, automatyczne logowanie i wiele innych narzędzi. Jeżeli mówimy o takich samych i gwarantujesz, że zrobią mi za 1/4 ceny czyli około 1000 zł, w dodatku brutto, to dam Ci jeszcze niemałą prowizję. A jeśli nie, to nie wprowadzaj w błąd forumowiczów takimi informacjami. Pordrawiam

ola650 napisał(a):
A Dlaczego SIEDEM się tak denerwuje?
Przecież jak słusznie zauważył lakoc - przekonamy się za kilka miesięcy czy akcja przyniosła efekt.
Pepsi - gratuluję trafnych spostrzeżeń.
A tak na marginesie - to na dzień dzisiejszy do akcji "kupuj w Kwidzynie" przystąpili tylko bardzo dobrze prosperujący przedsiębiorcy. Myślę że tych "szaraków", którym akcja poprzez chociażby reklamę mogłaby przynieść jakiś wymierny efekt, po prostu na to nie stać.
Koszty dla przeciętnego małego handlowca są chyba jednak zbyt duże.

Wejdź proszę w zakładkę - Tu kupisz z rabatem - bo chyba nie zapoznałaś się szanowna Olu650 z naszą stroną, a przedewszystkim ideą całej akcji. Podrawiam.

Ostatnio edytowano 21 listopada 2009, o 09:59 przez siedem, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 10:05 

siedem napisał(a):
Wejdź proszę w zakładkę - Tu kupisz z rabatem - bo chyba nie zapoznałaś się szanowna Olu650 z naszą stroną, a przedewszystkim ideą całej akcji. Podrawiam.

Właśnie o to chodzi że się zapoznałam, a nawet miałam przyjemność z Wami rozmawiać, ponieważ i moja firma została do tej akcji zaproszona.
Wiele było już pomysłów na rozbudzenie lokalnego rynku, ale jak dotąd nic z tego nie wyszło. Szczerze wierzę iż Wam się uda, wówczas z miłą chęcią my również przyłączymy się do tej akcji.
Nie neguję kategorycznie pomysłu, a na dowód pochwalę Was za miłą, konretną i bardzo precyzyjną formę przedstawienia propozycji współpracy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 10:06 

MACIEKZB napisał(a):
Nie wiedziałem, że Siedem to firma charytatywna, non profit czy może mają środki publiczne. Nie bronię Siedem i w zasadzie wisi mnie jego działalność. Nie rozumiem jednak Waszego rozliczania finansowego tej firmy. Mam wrażenie, że pepsi i ola650 oraz inni (niestety malkontenci) obudzili się po trzydziestu latach i nie wiedzą, że istnieje wolny rynek i mają prawo wyboru. Nie podoba się nie kupuj. Masz lepszą wizję, receptę na biznes? Zakładajcie go i zarabiajcie. Przecież o zarobek chodzi. :-|
Moj kolega często powtarza swoim pracownikom, obserwatorom i znajomym, którzy liczą jego pieniądze i wyciągają fałszywe wnioski o jego stanie majątkowym, żeby sami założyli firmę, zatrudnili 5-6 pracowników, wynajęli lub kupili lokal i utrzymali się choć 1 rok podatkowy. Wtedy może z nimi usiąść do stołu i rozmawiać przy flaszce o przedsiębiorczości w Polsce. P.S. Dziękuję za rozsądny post.

ola650 napisał(a):
Właśnie o to chodzi że się zapoznałam, a nawet miałam przyjemność z Wami rozmawiać, ponieważ i moja firma została do tej akcji zaproszona.
Wiele było już pomysłów na rozbudzenie lokalnego rynku, ale jak dotąd nic z tego nie wyszło. Szczerze wierzę iż Wam się uda, wówczas z miłą chęcią my również przyłączymy się do tej akcji.
Nie neguję kategorycznie pomysłu, a na dowód pochwalę Was za miłą, konretną i bardzo precyzyjną formę przedstawienia propozycji współpracy.
DZIĘKUJĘ BARDZO

Ostatnio edytowano 21 listopada 2009, o 10:21 przez siedem, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 11:01 
siedem napisał(a):
Moj kolega często powtarza swoim pracownikom, obserwatorom i znajomym, którzy liczą jego pieniądze i wyciągają fałszywe wnioski o jego stanie majątkowym, żeby sami założyli firmę, zatrudnili 5-6 pracowników, wynajęli lub kupili lokal i utrzymali się choć 1 rok podatkowy.
Jeśli już zatrudnia tylu pracowników to biedy nie klepie i na pewno jego zyski są zdecydowanie wyższe niż zarobki jego pracowników ;) Jednak po to tworzy się firmę, własną działalność żeby zarabiać.

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 11:13 

pepsi napisał(a):
Wypada dodac dozę objektywizmu. Nikt nie powinien mieć za złe, że Studio 7 chce na tym zarobić. Dla mnie mogą mało i bardzo dużo. Oczywistym jest, że dużo zarobią jak akcja się rozwinie. A ja im tego życzę. Problem zaczyna się ze stylem realizacji przedsięwzięcia i tu mam sporo uwag.

Dlaczego Partner akcji, ten od świecących ledów, zgarnia dodatkowo kasę?

Dlaczego tak duża kasa płynie do macieżystego periodyka Studia 7? Panorama ma
specyficzny sposób dystrybucji,który ogranicza jej zasięg w stosunku do innych wydawnictw.

Dlaczego przedstawione kwoty, w większości, są zawyżone w porównaniu do cen wolnorynkowych?

Dlaczego cena papierowego i skromnego etui stanowi aż połowę porządnej karty plastikowej?

Dlaczego zaczęto rozprowadzanie kart od urzędów? Zwykli ludzie się nie liczą?

Ile kart z 15000 będzie żyć swoim żywotem?

Odpowiedzi.
1. Art led współpracuje z nami na zasadzie wymiany barterowej (towar za towar).
2. Panorama ma nakład 10 000 egz i jest bezpłatna - wskaż inną, o podobnym charakterze, i jakości druku, to też zamieścimy tam reklamę Akcji.
3. Ceny są rynkowe, możesz sprawdzic u innych (wlicz oczywiścię skład graficzny, naświetlanie druk, transport, koszty utrzymania pracowników zaangażowanych tylko w tą akcją itd...)
4. Cena etui nie jest tak wysoka jak jej konfekcjonowanie. Każda karta musiała być ręcznnie wklejana do etiu.
5. Karty są dostępne dla wszystkich, nie tylko urzędników.

Ile kart z 15000 będzie żyć swoim żywotem - nie rozumię pytania.

MACIEKZB napisał(a):
Jeśli już zatrudnia tylu pracowników to biedy nie klepie i na pewno jego zyski są zdecydowanie wyższe niż zarobki jego pracowników ;) Jednak po to tworzy się firmę, własną działalność żeby zarabiać.

Niekoniecznie wyższe zarobki. Zatrudniamy pracowników, którym w Kwidzynie płaci się sporo. Podobno w Kwidzynie średnia pensja to 3600 zł netto, nie jeden przedsiębiorca zamknąłby firmę i poszedł do pracy za taką kwotę. Nie narażałby się na ryzyko bankructwa, stresów związanych z mnóstwem kontroli z US, ZUS, PIH, Saniepidu i wielu innych. Pracownik z taką pensją ma wszystko w d.... jak firma upada, to on nie ponosi odpowiedzialności finansowej. Nikt mu nie zabierze samochodu i domu, na który pracował całe życie. [fade]Uwierz mi, wiem coś o tym[/fade] :sad:

Ostatnio edytowano 21 listopada 2009, o 11:45 przez siedem, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 11:52 
siedem napisał(a):
za 1/4 ceny czyli około 1000 zł, w dodatku brutto, to dam Ci jeszcze niemałą prowizję. A jeśli nie, to nie wprowadzaj w błąd forumowiczów takimi informacjami.

W ramach osobistej akcji popierania wolnego rynku i konkurencji proszę bardzo: http://www.dagraf.pl/
Prowizje ... :roll: ? bardzo mile widziane, ale kosztorys jest Ci korzystny, wiec pewnie już go nie zmienisz :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 12:08 

Budslavsky napisał(a):
siedem napisał(a):
za 1/4 ceny czyli około 1000 zł, w dodatku brutto, to dam Ci jeszcze niemałą prowizję. A jeśli nie, to nie wprowadzaj w błąd forumowiczów takimi informacjami.

W ramach osobistej akcji popierania wolnego rynku i konkurencji proszę bardzo: http://www.dagraf.pl/
Prowizje ... :roll: ? bardzo mile widziane, ale kosztorys jest Ci korzystny, wiec pewnie już go nie zmienisz :neutral:

Dziękuję za kontakt, napewno złoże zapytanie przy następnych realizacjach. I zapytam o koszt wykonania takiej strony jak Kupuj w Kwidzynie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 13:40 

Drogi Panie Robercie!

nie zamierzam zaglądać Panu do kieszeni, bo mam swoją i zaglądanie do niej mi wystarczy. W związku z wartką dyskusją i padającymi tu deklaracjami o pro lokalności tej akcji mam do Pana pytanie:

czy ulotki wymienione przez Pana powyżej są drukowane w kwidzyńskiej drukarni?

Życzę dalszych sukcesów.

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 17:45 

Piotr_J napisał(a):
Drogi Panie Robercie!

nie zamierzam zaglądać Panu do kieszeni, bo mam swoją i zaglądanie do niej mi wystarczy. W związku z wartką dyskusją i padającymi tu deklaracjami o pro lokalności tej akcji mam do Pana pytanie:

czy ulotki wymienione przez Pana powyżej są drukowane w kwidzyńskiej drukarni?

Życzę dalszych sukcesów.

Tak w Kwidzyńskim Drukekspresie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2009, o 15:18 

no wiec tak ja bym chiała powiedzec tak . W tym mieście zrobić cokolwiek żeby dogodzić większości ludnośći jest bardzo trudno. Przecież wiadomo że akcja KUpuj w KWidzynie nie jest akcja charytatywna i ktoś musi na niej chociac coś zarobic ponieważ sa ludzie ktorzy nad tym pracują a przeciez nikt nie bedzie pracował sobie za darmo prawda!:)

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 10:03 

przebisnieg napisał(a):
a przeciez nikt nie bedzie pracował sobie za darmo prawda!:)

mnie tylko nurtuje cały czas jedno... czy siedem robi to dla reklamy własnej działalności czy dla pewnego rodzaju zysku którego nikt w tej akcji nie widzi a jednak się pojawia...

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 10:36 

Rafikkk napisał(a):
mnie tylko nurtuje cały czas jedno...

I spać przez to w nocy pewnie nie możesz... :-P

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 11:18 

NO wiec biorąc na logike akcja akcja no ale przeciez wiadomo ze jest to dodatkowa reklama dla Siedem. Jednakze tutaj nie chodzi o wyreklamowanie Siedem a o Kupuj w Kwidzynie. Dlaczego wszyscy sie doszukują jakiegoś "ale" w tej akcji. Ona ma duzo wniesc do naszego miasta ale co z tego jak tak wiele osob jest na nie i nawet nie chca dac zadnej szansy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1