Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 11:23 

przebisnieg, zastanów się. Czy oni są przeciwko samej akcji? Czy rozważają powodzenie tej akcji?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 11:31 

Rachel wiem i to bardzo dobrze że Studio Siedem wklada duzo pracy w ta akcje . Znam osoby ktore tam pracuja i mimo wielu przeciwnosci staraja sie o to aby ta akcja miala jakis pozytywny skutek. I siedem nie jest przeciw akcji ale przeciez nikt tez nie gwarantuje sukcesu. Ale mozna dac szanse prawda? pamietajmy że nie odrazu Rzym zbudowano:)))

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 11:38 

Ja w to przynajmniej nie wątpię. O zaangażowaniu świadczy chociażby wysiłek, czas szefa Siedem poświęcony na rozmowy, odpowiedzi w dyskusji.

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 11:46 
Przyjaciel forum

przebisnieg napisał(a):
pamietajmy że nie odrazu Rzym zbudowano:)))

Ja tego już nie pamiętam bo trochę dawno było, od pewnego czasu hołduję hasłu kupuj w necie :grinka:

Tak jak już nie wrócimy do pisania gęsim piórem, tak już nie wrócimy do kupowania w sklepach.

Oczywiście z wyjątkami, pożywienie, lekarstwa, odzież itp.

Tylko cena i zdrowy rozsądek jest moderatorem naszych zakupów.

Każda tego typu akcja jest dobra, tylko tak naprawdę do końca nie wiadomo dla kogo :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 11:49 

I tak żle i tak źle. widze że ludzią można by było rozdawać pieniądze na ulicy a i tak pewnie byliby nie zadowoleni. I jak tu cokolwiek wprowadzić pozytywnego do tego miasta? :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 11:51 
Przyjaciel forum

przebisnieg napisał(a):
widze że ludzią można by było rozdawać pieniądze na ulicy a i tak pewnie byliby nie zadowoleni.

Wałęsa już rozdawał po 100 tysięcy w efekcie tylko On sam zarobił :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 11:57 

Nie rozumiem dlaczego co niektorzy nie potrafią zrozumieć przesłania KUpuj w Kwidzynie. Dlaczego nasze ciężko zarobione pieniądze wydajemy na zakupy internetowe i zakupy w innych miastach. Fakt faktem taniej, wiekszy wybor ok zgadza sie. Ale wezmy pod uwage to że ta akcja moze zmienic wiele w tej sprawie w niedalekiej przyszlosci prawda?

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:02 
Przyjaciel forum

przebisnieg napisał(a):
Ale wezmy pod uwage to że ta akcja moze zmienic wiele w tej sprawie w niedalekiej przyszlosci prawda?

Proszę o podanie przynajmniej trzech logicznie uzasadnionych przykładów :!:

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:05 

przebisnieg napisał(a):
Dlaczego nasze ciężko zarobione pieniądze wydajemy na zakupy internetowe i zakupy w innych miastach.

Widać bardzo się przejmujesz tym "problemem"..

przebisnieg napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego co niektorzy nie potrafią zrozumieć przesłania KUpuj w Kwidzynie.

Ja też nie rozumiem dlaczego nikt nie rozumie.. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:06 
przebisnieg napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego co niektorzy nie potrafią zrozumieć przesłania KUpuj w Kwidzynie
Jesli dobrze wczytasz się w wypowiedzi forumowiczów to wszyscy, może z paroma wyjatkami, nie są przeciwni tej akcji. Stawiają tylko dwa warunki - chcą zobaczyć efekty tej akcji i musi ona wyjść od handlowców.
P.s.
Ostatnio kupiłem sprzęt typu kino domowe o 1000zł(!) taniej w innym mieście niż ten sam oferowamy przez jeden ze sklepów z (niby)dużym upustem u kwidzyńskiego handlowca. Rzekomo z prawie ceną hurtową :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:07 

po 1 : Rabaty mogą przyciagnąć klienta i jednak może bedzie chciał kupuć u "nas"
po 2: IM wiecej zbierze sie firm beda miały większą siłe przebicia w Urzędzie i można bedziie wywalczyc zmiejszenie czynczu za wynajem lokali
po 3 : sklepy może same zauważą że trzeba robić "coś" żeby przyciagnąc klienta i zaczna sprowadzac nowe kolekcje i robić wieksze obniżki

MACIEKZB oczywiscie czytam dokładnie forum i wiem że oprocz przeciwników ma ona takze wielu zwolennikow;)

Slay tak bardzo przejmuje sie tym problemem bo może jestem lokalna patriotką :-P

Ostatnio edytowano 23 listopada 2009, o 14:45 przez przebisnieg, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:15 

Forum ma wielu zwolennikow ale akcja ma wiecej realistow wiec nie koniecznie zwolennikow :D raczej opserwatorow i nieodwiarkow, bo taka akcja cudow nie da i mysle, ze wyraznych zmian i tak nie przyniesie

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:15 
przebisnieg napisał(a):
wiem że oprocz przeciwników ma ona takze wielu zwolennikow;)
A jednak nie zrozumiałaś. Nie chodzi o stosunek ilości przeciwników do zwolenników. Zapewniam Cię, że wszyscy będą kupować w Kwidzynie ale napewno nie zależy to od kupujących a tylko od handlujących. Klient zawsze wybierze tańsze, jakościowo lepsze i z miłą i fachową obsługą. Kolejność nie przypadkowa.

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:18 

Zrozumiałam Twoje przesłanie i wiem że nie chodzi o stosunek jednych do drugich. i Ze to własnie od handlowcow wszystko zależy dlatego własnie Siedem uderza bezpośrednio do nich w sprawie tej akcji.

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2009, o 12:19 
Przyjaciel forum

przebisnieg napisał(a):
IM wiecej zbierze sie firm beda miały większą siłe przebicia w Urzędzie i można bedziie wywalczyc zmiejszenie czynczu za wynajem lokali

Obstawiam, że większość wynajmowanych lokali należy do osób prywatnych i to one tak windują ceny.

P.S. Swego czasu pracowałem w sklepie. Sklep był na owe czasy w dośc kiepskiej lokalizacji i lekko podupadał. Siedziba i właściciele sklepu byli z Grudziądza. Jednym z moich zadąń było znalezienie lepszego lokalu w centrum miasta. Znalazłem i to kilka fajnych lokalizacji. Niestety jak przyjechali właściciele i usłyszeli, że za 100 m2 mają zapłacić 2 razy więcej niż w Grudziądzu za 200 m2 w samym centrum dali sobie na luz i się z biznesem z Kwidzyna wynieśli.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1