Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 10:11 

przebisnieg napisał(a):
A jeżeli chodzi o Croppa to nie powinniśmy narzekć ze jest az tak źle

Jakbyś mi powiedziałą że nie byłaś w Croppie z prawdziwego zdarzenia to może i bym uwierzył w to co mówisz... :) Ale wierzę że byłaś więc powiedzmy że tego nie słyszałem...
przebisnieg napisał(a):
bo wybór jest w miare duży jak na Kwidzyn.
no własnie... a ja chcę jako klient nie "jak na kwidzyn" tylko jak na sklep przystało :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 10:22 

Jako moderator tego forum mam obowiązek poinformować, że mamy dowody, iż albo oba konta siedem, przebisnieg należą do tej samej osoby, albo osoby te są ze sobą powiązane.

Panie Robercie, czy mógłby Pan nam to wyjaśnić?

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 10:59 

Piotr_J napisał(a):
Jako moderator tego forum mam obowiązek poinformować, że mamy dowody, iż albo oba konta siedem, przebisnieg należą do tej samej osoby, albo osoby te są ze sobą powiązane.

Panie Robercie, czy mógłby Pan nam to wyjaśnić?

W naszej firmie jest 7 komputerów połączonych w sieci, możliwe, że przebiśnieg to mój pracownik, wyjaśnię to. Ale co to ma do rzeczy, czy oni nie mogą się logować na tej stronie?

Tytuł: Re: Nie tędy droga.
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 11:02 
siedem napisał(a):
nowe pomysły i sposoby na zwrócenie uwagi handlowcom na ten problem
Wasza akcja jest "w porządku", nie ma tu żadnego przymusu ani monopolu i oby przyniosła zamierzone efekty.
Jako klienci ciągle mamy ten sam pomysł: większy wybór towarów, taniej i przyjemniej. Handlowcy przecież to wiedzą i liczą głównie na tych, którzy muszą kupować bez ruszania się z Kwidzyna, a takie nastawienie nie sprzyja uatrakcyjnianiu ofert. A powinni sami się tym zająć, bo pewne trendy cywilizacyjne są nieuniknione.
Zakupy w sieci net są coraz tańsze i coraz bardziej popularne, można już tam kupić prawie wszystko (po przeprowadzce wyposażyłem w ten sposób prawie cały dom łącznie z meblami zaoszczędzając krocie; i ta dostawa pod same drzwi :roll: ).
W miasteczkach jak Kwidzyn działają delegatury dużych sieci sprzedaży i one maja szansę przetrwania, a drobniejsi handlowcy, rozwijają i zwijają swe interesy, coraz to nowi, bo chcą na kwidzyniakach i na sobie przećwiczyć, czy da się tu zrobić kokosy. Większą szansę mają ci, których zadowala bułka z masłem i coś tam do tego. Mam pod bokiem sklepik wiejski jeden i drugi, które były i będą. Przetrwały one kilka desantów z próbami instalowania okazałych punktów sprzedaży tego samego, które jednak padły z powodu błędów w kalkulacjach (chciwość ?) Powtórzę tu za innymi po raz "enty", że ruch w akcji jest po tamtej stronie lady. My głosujemy nogami i kalkulacją własną.

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 11:07 

siedem napisał(a):
Ale co to ma do rzeczy, czy oni nie mogą się logować na tej stronie?

Mają prawo, tak samo forumowicze mają prawo wiedzieć, że osoba mocno zachwalająca akcję jest powiązana z organizatorem. I to nie tylko na zasadzie znajomości:

przebisnieg napisał(a):
Rachel wiem i to bardzo dobrze że Studio Siedem wklada duzo pracy w ta akcje . Znam osoby ktore tam pracuja i mimo wielu przeciwnosci staraja sie o to aby ta akcja miala jakis pozytywny skutek.

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 11:23 

Piotr_J napisał(a):

To było czuć od pierwszego postu przebisnieg... ale nic złego chyba się nie dzieje, siedem i każda inna osoba z nim związana będzie promować akcje do upadłego, trzeba przyznać że robią to cierpliwie i rzeczowo :-D

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 11:41 

Slay napisał(a):
nic złego chyba się nie dzieje

Oczywiście, po prostu teraz mamy pełny obraz sytuacji.

Panie Robercie, prosi Pan o pomysły? Bardzo proszę.

Zamiast karty rabatowej wprowadziłbym system Payback. Każda firma naliczałaby punkty wymienialne na nagrody jak na stacjach benzynowych. Ludzie często korzystają z takich systemów i łatwo jest ich wciągnąć do zabawy. Kupować i tak kupują, a tu przy okazji dostają punkty. Kilkadziesiąt firm zaangażowanych w akcję (koniecznie powinny pojawić się w niej sklepy spożywcze jak Payko, czy U Ewy) i powinno zadziałać.

Pan jako koordynator byłby odpowiedzialny za dostępność nagród i system naliczania za odpowiednią prowizję.

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2009, o 14:55 

przebisnieg napisał(a):
lakoc, no wiesz skoro stać Cie na wyjazdy do Grudziadza <gdzie na pewno wydajesz wiecej niż planowaleś> to na pewno Cie stać na zakupy w Kwidzynie.... bez przesady :neutral:

no wlasnie nie stac mnie na to.
kazdorazowo przy wyjezdzie do 3miasta zaoszczedzam na zakupach pare setek.
w sierpniu przy wiekszych zakupach, sypialnia, lcd, mikrofala + pare innych drobiazgow zaoszczedzilem ok 2000zl.
dlatego napisalem ze nie stac mnie na kupowanie u nas u miejscowych handlarzy. moze inni sa sklonni przeplacic ta roznice. ja nie.
lakoc

EDIT:
A tak juz OT odnosnie tych punktow na stacjach benzynowych to jakies 2 lata temu odebralem sobie na shellu za punkty scyzoryk victorinoxa. oferta super, hyper tylko przy zamowieniach przez int.
porownalem pozniej za ile $$$ musialem wlewac do baku PB z shella w porownaniu np. z siecia neste gdzie roznica w dol byla przyjmijmy 12gr na litrze.
wyszlo ze gdybym caly czas tankowal na neste to za zaoszczedzone pieniadze wobec tych zebranych punktow za paliwo z shella moglbym kupic dokladnie 10 takich samych scyzorykow ze sklepu internetowego. od tamtej pory z kart na punkty nie korzystam :)

Tytuł: Payback, czy to jest pomysł?
PostNapisane: 25 listopada 2009, o 08:54 

Piotr_J napisał(a):
Panie Robercie, prosi Pan o pomysły? Bardzo proszę.

Zamiast karty rabatowej wprowadziłbym system Payback. Każda firma naliczałaby punkty wymienialne na nagrody jak na stacjach benzynowych. Ludzie często korzystają z takich systemów i łatwo jest ich wciągnąć do zabawy. Kupować i tak kupują, a tu przy okazji dostają punkty. Kilkadziesiąt firm zaangażowanych w akcję (koniecznie powinny pojawić się w niej sklepy spożywcze jak Payko, czy U Ewy) i powinno zadziałać.

Pan jako koordynator byłby odpowiedzialny za dostępność nagród i system naliczania za odpowiednią prowizję.

Pomysł dobry, choć nie nowy i wcale oryginalny. Na pewno bardzo drogi, w takich programach jest potrzebne zezwolenie ministra finansów. Do tego mogłyby w takim programie uczestniczyć tylko duże firmy które posiadają terminal do naliczania takich punktów, połączony w sieci internetowej z bardzo drogim programem do obsługi typu PAYBACK. Musielibyśmy przed rozpoczęciem akcji kupić wiele różnorodnych nagród, wydrukować piękne katalogi. Jak myślisz, ile firm kwidzyńskich mogłoby spełnić takie wymogi, kto by zapłacił takie potężne pieniądze? Zwróć uwagę szanowny Piotrze_J, że w takich programach uczestniczą międzynarodowe firmy jak: Allegro, PB, Telekomunikacja Polska, Real, Orange itd.. Inne firmy, takie jak Carrefour, czy stacja paliw Bliska rozdają nagrody rzeczowe tylko u swoich droższych "braci" czyli Carrefour Express i Orlen. W naszej akcji możesz kupić w kwiaciarni, sklepie z odzieżą używaną, pizzerii, małej galerii itd..

Pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2009, o 11:03 

System zbierania punktów i ewentualna wymiana na nagrody jest prowadzona w kwidzyńskiej małej firmie jakim jest automyjnia "Neptun". Więc to nie muszą być wielkie firmy, a co za tym idzie wielkie pieniądze. Siedem chyba dobrze nie sprawdziłeś jak wygląda system punktowy. W Polsce nie tylko istnieje Payback.

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2009, o 12:14 

chester napisał(a):
System zbierania punktów i ewentualna wymiana na nagrody jest prowadzona w kwidzyńskiej małej firmie jakim jest automyjnia "Neptun". Więc to nie muszą być wielkie firmy, a co za tym idzie wielkie pieniądze. Siedem chyba dobrze nie sprawdziłeś jak wygląda system punktowy. W Polsce nie tylko istnieje Payback.

Bez sensu rozmowa, przepychanka. Musimy najpierw określić o jakiej skali, wielkości, formie, grupie przedsiębiorców, targecie itd.. rozmawiamy. A jeśli chodzi o promocje, to będę bezczelny i Ci powiem szanowny "chester" , że prawdopodobnie wiem więcej niż Ty, bo to jest moja praca i mam z tym do czynienia na co dzień.

Pozdrawiam i proszę o rzeczowe wypowiedzi, albo wcale.

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2009, o 14:54 

Co ostatnio wszyscy tacy nerwowi. Ja tylko wskazałem mikro przedsiębiorstwo w Kwidzynie, w którym działa system lojalnościowy dla klienta i nie potrzeba na to dużych pieniędzy.

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2009, o 23:20 

Cytuj:
Pozdrawiam i proszę o rzeczowe wypowiedzi, albo wcale.

Nerwowy jest tak w sumie tylko promotor akcji :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 listopada 2009, o 07:15 
Przyjaciel forum

chester napisał(a):
Co ostatnio wszyscy tacy nerwowi. Ja tylko wskazałem mikro przedsiębiorstwo w Kwidzynie, w którym działa system lojalnościowy dla klienta i nie potrzeba na to dużych pieniędzy.

Bo to nie jest tak trudne jak się wydaje. Często i gęsto wszelki markety raczą nas "naklejkowymi" promocjami. Na przykład za każde wydane 10 zł. 1 naklejka, a później za naklejki prezenty albo rabaty.
Ja już widzę jak to będzie wyglądało u naszych kwidzyńskich handlarzy. Za każde 10 zł. 1 naklejka, za każde 100 naklejek ołówek z mapą Warszawskiego metra :-D .

Tytuł:
PostNapisane: 26 listopada 2009, o 08:00 

chester napisał(a):

Słaby przykład chyba.. bo czy czasem te punkty to tylko za zakupy w Neptunie nie są?

Mówimy o większym systemie, gdzie punkty są naliczane za zakupy w kilku punktach. Jak by to przemyśleć, żeby to sprawnie działało to dość skomplikowane przedsięwzięcie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1