Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2009, o 19:23 
Darku, no to widzę, że do tej pory jesteś nieomylny :D Oby tak dalej, bo ktoś musi mi w Siemianach z Rudą pomóc :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2009, o 19:27 
Przyjaciel forum

casan napisał(a):
że do tej pory jesteś nieomylny :D

Gdzie tam, tyko, że mój zawód wymaga tego, że kontrolują się nawzajem trzy osoby nim się naciśnie ten guziczek :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2009, o 20:13 

Taki bar mleczny do dziś egzystuje w Bydgoszczy, nie daleko dworca głównego.
Daaaawno tam nie byłem, ale zawsze tam było super jedzenie i tanie.. Ostatnio przeszedł remont, jak tam niedawno przechodziłem, to wygląda bardzo elegancko jak na lokal tego formatu.

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2009, o 21:21 

Zbyszek napisał(a):
to wygląda bardzo elegancko jak na lokal tego formatu.

Jaki format?
Trochę to ma wydźwięk pejoratywny. Bar mleczny, bar szybkiej obsługi nie musi być barem VI kategorii.

— Oscar Wilde

Ostatnio edytowano 3 grudnia 2009, o 13:07 przez warzek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2009, o 21:29 

Slay napisał(a):
Myślę że z tą komuną to krzyzak tak sobie tylko palą, ale są i tacy którzy naprawdę tęsknią za tymi czasami

I to jest jeden z tych którzy czytają posty i rozumieją, co kto napisał i co miał na myśli.

Jak uważacie młodzi bojownicy NOWY(L), casan, dlaczego ja to tak napisałem,
Komuno wróć!!!! :-D :-D :-D jak myślicie, po co są ikonki ? Żeby wyrazić swoje jakiś emocje. I ja je wyraziłem.
Ja to ostatnie zdanie w takiej formie ( żartu) napisałem i każdy czytający, normalnie myślący , uważam że tak to odebrał.
A Wy jak nie potraficie tego odczytać, to nie zabierajcie głosu i nie obrażajcie ludzi.
A poza tym nie mam zamiaru się Wam tłumaczyć z tego czy tęsknie za komuną czy nie,to jest moja sprawa.
Wcale mi na tym (co Wy o tym myślicie) nie zależy, i wasze opinie na mój temat mnie nie interesują, a kto mnie zna,to wie co robiłem w tamtych czasach i jaki mam stosunek do czasów komunistycznych.
Wiecie co NOWY(L), i casan, jesteście bardzo młodzi, macie temperament, chcieli byście zabłysnąć i ja to rozumiem, ale wkurza mnie jak czytam i słyszę takich pseudo młodych gniewnych jak Wy, którzy tak naprawdę nie mają pojęcia o tamtych czasach i nie maja ochoty na dyskusję, tylko krzyczą żeby krzyczeć i chcą jakiejś wirtualnej rewolucji, i to takiej, w której niczym nie ryzykują. Nie ważne czy maja rację czy nie, chcą tylko pokazać jakie to wielkie mają muskuły, jacy są odważni i jakimi prawdziwymi są Polakami. Tacy trochę Młodzież Wszechpolska- dużo krzyku, wielkich haseł i dużo dymu.
Szczerze Wam powiem że dzisiaj odwaga nic nie kosztuje. Można mówić co się chce. I nic złego z tego powodu Was nie spotka. Wtedy było trochę inaczej, za niektóre słowa można było wiele zapłacić i wiele stracić wtedy odwaga była w cenie . Jest na tym forum człowiek który w tamtych czasach za odwagę i słowa zapłacił i to bardzo wiele, za to bardzo Go szanuję i szanował będę. Tacy właśnie ludzie mają prawo zwracać uwagę takim jak ja i takich jak ja pouczać i oceniać . A nie Wy.
Znam takich ludzi w moim wieku którzy, w czasach komuny siedzieli jak myszy pod miotłą ( bo się bali ) a dzisiaj, najgłośniej wykrzykują i promują się na bohaterów tamtych czasów.
Powoli chłopcy, chcecie rewolucji? chcecie się pokazać jacy to Wy jesteście prawdziwi Polacy? Rozumiem!! Wasza sprawa. Ale uważam że to nasze forum, to nie jest miejsce na takie,( jak to wy mówicie): jazdy. ;) :-) :-D

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2009, o 21:49 
A ja pamiętam lata 80te tak z perspektywy mglistej. Pamiętam jak mój Tato z Bratem za kalesonami dla mnie dwa dni w kolejce stał. Jak się "kombinowało" żeby cokolwiek mieć. Jak nam kola zaiwanili z malucha i chyba jak na mszy u Popiełuszki byłem z Babcią w Włocławku.... a! I jeszcze mortadelę pamiętam i Kaszpirowskiego :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2009, o 21:55 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
I jeszcze mortadelę pamiętam i Kaszpirowskiego :)

Jeden miał Hanussena inny Kaszpirowskiego zawsze się jakiś wieszcz trafi :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2009, o 22:17 
krzyzak napisał(a):
A Wy jak nie potraficie tego odczytać, to nie zabierajcie głosu i nie obrażajcie ludzi.
A poza tym nie mam zamiaru się Wam tłumaczyć z tego czy tęsknie za komuną czy nie,to jest moja sprawa.
Wcale mi na tym (co Wy o tym myślicie) nie zależy, i wasze opinie na mój temat mnie nie interesują, a kto mnie zna,to wie co robiłem w tamtych czasach i jaki mam stosunek do czasów komunistycznych.
Wiecie co NOWY(L), i casan, jesteście bardzo młodzi, macie temperament, chcieli byście zabłysnąć i ja to rozumiem, ale wkurza mnie jak czytam i słyszę takich pseudo młodych gniewnych jak Wy, którzy tak naprawdę nie mają pojęcia o tamtych czasach i nie maja ochoty na dyskusję, tylko krzyczą żeby krzyczeć i chcą jakiejś wirtualnej rewolucji, i to takiej, w której niczym nie ryzykują. Nie ważne czy maja rację czy nie, chcą tylko pokazać jakie to wielkie mają muskuły, jacy są odważni i jakimi prawdziwymi są Polakami. Tacy trochę Młodzież Wszechpolska- dużo krzyku, wielkich haseł i dużo dymu.
Szczerze Wam powiem że dzisiaj odwaga nic nie kosztuje. Można mówić co się chce. I nic złego z tego powodu Was nie spotka. Wtedy było trochę inaczej, za niektóre słowa można było wiele zapłacić i wiele stracić wtedy odwaga była w cenie . Jest na tym forum człowiek który w tamtych czasach za odwagę i słowa zapłacił i to bardzo wiele, za to bardzo Go szanuję i szanował będę. Tacy właśnie ludzie mają prawo zwracać uwagę takim jak ja i takich jak ja pouczać i oceniać . A nie Wy.
Znam takich ludzi w moim wieku którzy, w czasach komuny siedzieli jak myszy pod miotłą ( bo się bali ) a dzisiaj, najgłośniej wykrzykują i promują się na bohaterów tamtych czasów.
Powoli chłopcy, chcecie rewolucji? chcecie się pokazać jacy to Wy jesteście prawdziwi Polacy? Rozumiem!! Wasza sprawa. Ale uważam że to nasze forum, to nie jest miejsce na takie,( jak to wy mówicie): jazdy. ;) :-) :-D

Drogi krzyzaku, uwierz mi, że wyłapałem Twój przekaz "Komuno wróć!!!! " bez żadnego problemu. Jak pewnie zauważyłeś nie czepiałem się w swoim poście Twojego podejścia do komuny, tylko podejścia do możliwości wypowiadania się na jakieś dane tematy.

krzyzak napisał(a):

Proszę Cię wskaż, w którym to miejscu obraziłem Ciebie lub innego użytkownika forum.
Co do tłumaczenia, to pewnie, że nie musisz, człowiek musi tylko jedno - umrzeć :)

krzyzak napisał(a):

Młody tak, może już nie tak bardzo, ale tak :), temperament... a i owszem, zabłysnąć... niekoniecznie na forum :) Co do pojęcia, to jestem pełen podziwu, że potrafisz określić moje pojęcie na dany temat, na który się praktycznie nie wypowiedziałem oraz postawę, kiedy mnie w ogóle nie znasz. Moim jedynym zamierzeniem było ukazanie Twojego - moim zdaniem - błędnego podejścia, że na dany temat nie może się wypowiadać osoba, która tego czegoś nie przeżyła, bo co może na ten temat wiedzieć. Z tym się nie zgodzę. Z takim podejściem, to wszystkie książki o Bogu, powstaniu świata i wielu wielu innych rzeczach można by wystrzelić w przestrzeń kosmiczną :) Nie mam się absolutnie za żadnego młodego gniewnego jak to określiłeś i nie widzę w swoich wypowiedziach krzykactwa. Co do końcówki Twojej wypowiedzi to znowu wydaje mi się, że dokonujesz nadinterpretacji pewnych rzeczy i wydajesz zbyt pochopne opinie.

krzyzak napisał(a):

Rewolucji? Nie doszukałem się w moich wypowiedziach chęci rewolucji, ale jeżeli bym jej pragnął, to na pewno nie na forum :) Nie kreuję również swojej osoby na najprawdziwszego Polaka, ale w postawie patriotycznej nic złego nie widzę... W sumie zakończę tutaj, bo nasze forum, to nie jest miejsce na takie jazdy.

Pozdrawiam :)

Ostatnio edytowano 2 grudnia 2009, o 22:19 przez casan, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2009, o 22:17 

warzek napisał(a):
Jaki format?
Trochę to ma wydźwięk pejoratywny. Bar mleczny, bar szybkiej obsługi nie musi być barem VI kategorii.

Bar mleczny nie musi być koniecznie z lamperią orzech jasny i stolikami z płyty wiórowej laminowanej laminatem szarym w krateczkę, zawsze klejącym się.
Może mieć sciany wyłożone ładnymi kafelkami i stoliki z obrusikami.

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2009, o 10:20 

Zbyszek napisał(a):
Bar mleczny nie musi być koniecznie z lamperią orzech jasny i stolikami z płyty wiórowej laminowanej laminatem szarym w krateczkę, zawsze klejącym się.
Może mieć sciany wyłożone ładnymi kafelkami i stoliki z obrusikami.

Tak jest w Poznaniu. Od czasu jak odkryłem takie bary jestem ich częstym gościem. Jest tam schludnie, a potrawy smaczne. Z lat 70-80 pozostały niestety kolejki.

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2009, o 13:06 

Witaj panienko otwórz okienko na ( no właśnie na którą stronę ? ) ...... żeby było poprawnie politycznie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1