Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 12:53 

A ja miałem taki przypadek, że we wrześniu chciałem kupić sobie nowy monitor. Poszperałem na allegro i znalazłem za 399zł, LCD ze sklepu, nówka. Patrzę na opis aukcji: "Nasze sklepy znajdują się w: Grudziądz, Kwidzyn, Malbork" (jakoś tak :P). No to poszedłem do Kwidzyńskiego sklepu (nazwy nie będę podawał) i pytam się o ten właśnie monitor i u nas kosztował 479zł... No to po dłuższej rozmowie ze sprzedającym dowiedziałem się, że jeśli chcę zakupić taki monitor za 399zł to muszę zamówić go na allegro... :/ Jakby nie mogli po takiej cenie sprzedać mi go w Kwidzynie. Oczywiście gdybym zamówił z allegro to mógłbym odebrać z naszego sklepu bez kosztów przesyłki... Podziękowałem i wyszedłem. Ale też nie zamówiłem z allegro, bo na zdjęciach wyglądał ładniej niż w sklepie.

P.S.
Pewnie nie dali się targować bo jestem za młody ;)

Akcja kupuj w Kwidzynie bardzo fajna, ale karty jeszcze sobie nie zorganizowałem :D Trzeba się zmobilizować i wreszcie po Nią pójść gdzieś :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 13:42 
Przyjaciel forum

Felo napisał(a):
Akcja kupuj w Kwidzynie bardzo fajna, ale karty jeszcze sobie nie zorganizowałem Trzeba się zmobilizować i wreszcie po Nią pójść gdzieś

Zapytaj tych co już mają, może Ci ktoś odda, bo średnio się ona przydaje, no chyba, że w zimę do skrobania szyb w aucie :twisted: .

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 20:54 

siedem napisał(a):
lakoc napisał(a):
teraz to Cie Kolego ponioslo.
mylisz produkty oleju mineralnego z full syntetykiem. ja pisalem o 5w50 a nie 15w40.
za wymiane wraz z filtrem placi sie za to cudo u nas 200 - 220zl.
osobno filtr + olej z netu z przesylka + platna wymiana wychodzi 160. roznica ~50zl, a grzebania w necie na 10min. zarobisz wiecej przez 10min? ja nie.
pewnie ze moze byc podrobka. jaka masz gwarancje ze w sklepie motoryzacyjnym nie kupisz bubla? gdzie jeszcze nagminnie unikaja wydawania paragonow za zakup.

rowniez pozdro.
lakoc

W hurtowni Gordon na dębowej Mobil 1 5W 50 4 litry kosztuje 113 zł a z kartą rabatową -5% czyli 107.35 gr + filtr zależy do jakiego samochodu około 20 - 30 zł wymiana gratis !!!
Razem wychodzi ~ 140 zł zarobiłem 20 zł więcej niż Ty, jednym telefonem. Co kolega na to ?

podałes super atrakcyjną cene jak na nasze drogie miasto. sprawdzilem w necie ich oferte. faktycznie maja jakas promocje na mobila. podjechalem do nich przed 18 sprawdzic jaka faktycznie maja cene. sprzedawca mi odpowiedzial:

150zl za 4l 5W50.

teraz to jeszcze bardziej jestem nastawiony anty do akcji "kupuj w kwidzynie"

lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 22:34 

Akcja rozwija się dynamicznie. Potwierdzeniem jest broszurka wydana przez organizatora, w której jest ponad 60 punktów obsługujących kartę. Znaczy to, że "siódemka"przekonała już sporą ilość kwidzyńskich przedsiębiorców. Super!!! Tylko proszę nie pisać, że też na tym zarobili, bo to oczywiste. Niezła promocja!!!
W ostatnim Pulsie naczelny odniósł się do tej akcji i wywróżył ewentualny sukces za wiele, wiele lat. Ciekawe spostrzeżenie. My tu gadamy o cenach, promocjach, a problem tkwi w głowach handlowców. I to jest tak jak z komuną: musi i tak upłynąć sporo czasu. :570:

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 23:07 

pepsi, znaczit to, iż muszą wymrzeć :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2009, o 10:00 

Witanko :wink:
No to może ja także dorzucę swoje "trzy grosze" do tego tematu.
Tzn przytoczę kolejny powód dlaczego tak często i z czystym sumieniem robię zakupy przez net, lub w ościennych miastach.
Nie dalej jak parę dni temu moja mama wybrała się na zakupy w naszym mieście, a konkretnie szukała zwykłych skórkowych damskich rękawiczek. Weszła więc do jednego sklepu z galanterią damską przy ul.Piłsudskiego, nieopodal złotnika :razz: Zapytała się grzecznie Pani za ladą czy posiadaja takowe, i tu zonk. Pani wyjechała z tekstem: A czy była Pani zapisana??? :grinka: :twisted: I tym sposobem dowiedziała sie, że na takie cudo jak rękawiczki sklep ten przyjmuje zapisy, ponieważ są one tak dobrej jakości, że schodzą na pniu :roll: Normalnie mama poczuła się jakby czas się cofnął i komuna trwała nadal :grinka: Dodam tylko, że rękawiczki warte cos koło 30zł były i dostać je w sumie można nawet na rynku :twisted: No, ale tu chodzi o podejście do klienta, i sposobu na handel. No bo jeśli faktycznie te rękawiczki to takie cudo, to dlaczego owy sklep nie zamówi od razu dużej ilości, skoro i tak wie że mu zejdą :609: Słysząc takie teksty odechciewa mi się robić zakupy w naszym pięknym mieście, bo zamówić to ja sobie bez wyściubiania nosa z domu, przez internet i to z dostawą do domu...
Pozdrawiam świątecznie wszystkich kwidzyńskich handlowców :682:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2009, o 17:25 

Co prawda, nie bardzo mnie stać na popieranie powyższej akcji, ale muszę obronić tu niektórych naszych właścicieli sklepów. Kupowałem swego czasu tapicerkę i trafiłem na filię producenta z Elbląga (już tego sklepu nie ma) i znając cenę mebla w internecie bez problemu nabyłem za niższą cenę. W jednym ze sklepów rtv-agd bez problemu można utargować cenę znając ceny u konkurentów. A dobrej jakości rękawiczki bez zapisu powinny być w centrum handlowym na tej samej ulicy. To są niestety nieliczne przykłady uczciwego podejścia do klienta. Niestety kupując cokolwiek trzeba się nabiegać żeby znać ceny konkurencji.
Wracając do akcji; jednym z jej elementów było zaśmiecenie osiedla "Piastowskiego" plakatami w sposób jaki do tej pory stosowali dawcy kredytów.

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2009, o 18:04 

reflexes napisał(a):
siedem napisał/a:
Szczerze irytują mnie te przepychanki, pisałem wcześniej, że nigdy nie wygramy z cenami z aukcji internetowych, ale można przy odrobinie chęci kupić, także w naszym mieście w miarę przyzwoitych cenach.

Szczerze irytują mnie Twoje "klapki na oczach". Cały czas wszyscy tu zgromadzeni i wypowiadający się mówimy o tym, że nie od nas to zależy powodzenie tej akcji i często popiermy swoje twierdzenia konkretnymi przykładami z życia codziennego, a Ty dalej swoje. Przyjeliśmy do wiadomości Twój punkt widzenia i wcale nie musimy się z nim zgadzać. Akcja ma szczytny cel i fajnie, że ktoś się podjął czegoś takiego ale posłuchaj rad wielu tu zgormadzonych i zrób kampanie propagandową dla handlowców.

Tylko, że Siedem na tym nie zarobi, no chyba, że my jemu zapłacimy za podobną akcję w kierunku handlowców. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2009, o 18:12 
Przyjaciel forum

ptomson napisał(a):
W jednym ze sklepów rtv-agd bez problemu można utargować cenę znając ceny u konkurentów.

Co z tego, że utargojesz i kupisz o 50 złotych taniej niż w sklepie za rogiem jak to i tak jest wciąż dużo droższe niż w necie. Już pisałem jak w tym roku kupowałem lodówkę dla rodziców i w necie była ona o około 500 czy 600 złotych tańsza niż u nas w najtańszym sklepie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2009, o 21:25 

Tylko pytanie:
Czy czas poświęcony na bieganie po mieście jest tego warty? Nie lepiej zamówić z fotela i się nie martwić o nic więcej?

Ja tam wolę siedzieć w fotelu i klikać, popijając ciepłą herbatę, niż poczuwać się do obowiązku poprawy kondycji kwidzyńskiego handlu...

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2009, o 22:42 

Boże, co Wy wszyscy mówicie, jakbym mieszkał na Marsie. Mieszkam w tym samym mieście, robię zakupy w tych samych sklepach i wiem o co Wam chodzi. Ta akcja nie ma na celu przekonać Was, żebyście zacisneli pasa i na siłę kupili tutaj bo ja Was namawiam! Przeczytajcie sobie mój tekst "Mentalność kwidzyńskich kupców" link: http://www.kupujwkwidzynie.pl/index.php ... getNews=25 to ocenicie po której jestem stronie.
Pozdrawiam Was serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2009, o 23:38 

Spójrzmy prawdzie prosto w rzyć.
Siedem nie robi tego charytatywnie, tylko ma z tego konkretny zysk.
Reszta to mamienie wszystkich.
Przy wykorzystaniu tego forum przy okazji :oops: .

Porcellus

P.S.Szkoda, że"Naczelny Forumowy Higienista" usunął mój poprzedni post.
Byłby teraz jak znalazł :grinka: :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 20 grudnia 2009, o 00:15 

Porcellus napisał(a):
Spójrzmy prawdzie prosto w rzyć.
Siedem nie robi tego charytatywnie, tylko ma z tego konkretny zysk.
Reszta to mamienie wszystkich.
Przy wykorzystaniu tego forum przy okazji :oops: .

Porcellus

Taki złośliwy chochlik z Ciebie, anonimowy i przez to bardzo odważny w wypowiedziach, serdecznie Cie zapraszam na forum "face to face" w auli PSW, które odbędzie się w styczniu. Będziesz miał okazję wyżyć się intelektualnie i dać nam wszystkim porządną lekcję życia. Wierzę , że będziesz.

Tytuł:
PostNapisane: 20 grudnia 2009, o 00:20 
Siedem przyzwyczaj się do tego, że zeszmacą Cię tutaj i zmieszają z gównem jak tylko mogą.W końcu to oni wiedzą co jest dobre i są najmądrzejsi.Na Twoim miejscu [...] stąd czym prędzej tak jak zresztą ja.Pozdrawiam
P.S.: A, i tak na marginesie to owe forum jest [...], o ile jeszcze nie zauważyłeś.

Ostatnio edytowano 20 grudnia 2009, o 12:48 przez DarekK, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 grudnia 2009, o 00:26 

DarekK napisał(a):
Siedem przyzwyczaj się do tego, że zeszmacą Cię tutaj i zmieszają z gównem jak tylko mogą.W końcu to oni wiedzą co jest dobre i są najmądrzejsi.Na Twoim miejscu [...] stąd czym prędzej tak jak zresztą ja.Pozdrawiam

:wink: dam sobie radę, ale dzięki. Wiem, że są tutaj też rozsądni ludzie i może własnie dla tych kilku warto.

Ostatnio edytowano 20 grudnia 2009, o 15:41 przez siedem, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1