Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 14:00 

Rachel napisał(a):
Albo umiesz się targować, albo jesteś frajer i płacisz?

W mojej branży to norma. :-D Może to dziwne dla przeciętnego konsumenta, ale w kontaktach firma-firma (handlowiec-handlowiec) tak jest od setek lat i nic się nie zmieniło. Czasy cen urzędowych skończyły się.

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 14:14 

Firma to większy biznes. Jako zwykły zjadacz chleba idę do sklepu po jeden ciuch czy jedną wiertarkę. Nie chcę żeby ktoś z boku pomyślał o mnie... frajerka, gdyby umiała targować się mogłaby kupić o wiele taniej. To przykre jak czujesz się w każdym sklepie oskubywanym.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 16:08 

Ej dorwałem dzisiaj w ręce gazetkęz prezentację projektu i wszystkimi zniżkami...

Niestety naszpikowana jest ona lipnymi numerami i z gruchy wziętymi adresami w niektórych momentach...

Taki projekt... takie zaangażowanie... tylu pracowników... a taka kicha

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 16:30 

Rafikkk napisał(a):
Ej dorwałem dzisiaj w ręce gazetkęz prezentację projektu i wszystkimi zniżkami...

Niestety naszpikowana jest ona lipnymi numerami i z gruchy wziętymi adresami w niektórych momentach...

Taki projekt... takie zaangażowanie... tylu pracowników... a taka kicha

CO MASZ NA MYŚLI ? Wiem tylko o błędzie w firmie Triumf podaliśmy zły adres, może wiesz więcej. Przyznaję w natłoku spraw nie uniknęliśmy błędów, ale będą następne wydania i obiecuję poprawę. A poza tym, odnieś się proszę do twojego motto w podpisie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 17:32 

Ta cała akcja to jedna wielka KICHA nastawiona i manipulowana przez SIEDEM skoro ktos na tym zarabia to nie zwykłky klient (czyt KONSUMENT )tylko CI którzy tą akcję zorganizowali czyt. SIEDEM

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 21:22 

raster napisał(a):
Ta cała akcja to jedna wielka KICHA nastawiona i manipulowana przez SIEDEM skoro ktos na tym zarabia to nie zwykłky klient (czyt KONSUMENT )tylko CI którzy tą akcję zorganizowali czyt. SIEDEM

Tak zarabiamy na tej akcji i innych działaniach naszej firmy, które są źródłem utrzymania nas i naszych pracowników. A kicha to Ty jesteś w dodatku ślepa. Bo nie widzisz nic, poza aspektem naszych finansów związanych z tą akcją. Żal.

Ostatnio edytowano 21 grudnia 2009, o 21:45 przez siedem, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 21:40 

siedem napisał(a):
nie widzisz nic poza aspektem finansowym tej akcji. Żal.

A jest inny aspekt z Twojego punktu widzenia :?: :grinka:
Nie zapominaj, że jest to forum ludzi inteligentnych, niekoniecznie kwidzyńskich handlowców, którzy na własną prośbę dają się naciągać :roll:
siedem napisał(a):
A kicha to Ty jesteś w dodatku ślepa i krótkowzroczna

Coż, skoro "Naczelny Higienista Forumowy" nie reaguje, bo jest uczulony na wypróżnianie (między innymi naszych kwidzyńskich portfeli),
pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę, że jest jeszcze kiszka stolcowa, która świetnie koreluje się z Twoją akcją :grinka: :grinka: "KUPuj w Kwidzynie" :grinka: :grinka: :grinka:

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 21:52 

Jeszcze raz dla tych, którzy nie wiedzą po której jestem stronie.
Tekst ze strony Kupuj w Kwidzynie, który pokazał się także w całości w Pulsie Kwidzyna.

Mentalność naszych kupców.

W ten weekend byłem w moim rodzinnym mieście Iławie i wpadła mi do rąk lokalna gazeta, która był dosłownie "wypchana" reklamami.
Ten fakt i wiele wypowiedzi z forum zainspirował mnie do napisania tego wywodu. Zdałem sobie sprawę "choć mogę się mylić", że wielu kwidzyńskim kupcom nie zależy na klientach. W owej gazecie można było znaleźć różne oferty firm, które wszelkimi sposobami próbują "zaprosić" klienta do swoich sklepów, sklepików i punktów usługowych. Czemu to robią? Pracuję w Kwidzynie już 8 lat, dużo rozmawiam z moimi klientami i często słyszę stwierdzenie "w Kwidzynie wszyscy nas znają" hm...Coca colę też, ale ta firma, mimo to cały czas się reklamuje. Po co? Właściciele nowo otwieranych sklepów wydają wszystkie pieniądze na towar i wyposażenie sklepu, siadają i czekają, czakają zdziwieni, dlaczego taki mały ruch, tłumaczą sobie jakby szukali usprawiedliwienia, że ludzie biedni, nie sprzedaje się, ogólnie masakra. Czy przez chwilę pomyśleli, już na etapie biznesplanu o tym jak trafić i z jaką ofertą do klienta. Nie namawiam przedsiębiorców do tego, aby wydali wszystkie pieniądze na reklamę, namawiam aby nasi kupcy zastanowili się, czy napewno starają się o względy klientów. W czasach ogromnej nadprodukcji i poteżnej konkurencji nie jest sztuką otworzyć sklep i liczyć na szybki zysk. W tych czasach musimy cały czas zabiegać o klientów, którzy są bardzo kapryśni (łacznie ze mną) i obsłużyć go tak, aby powrócił po następny produkt. Niestety w wielu Kwidzyńskich sklepach jest dosłownie odwrotnie; niemiło, mało, zimno, ciemno, i z pewnego rodzaju "łaską", że mi pan czy pani poda produkt, który mnie interesuję. Czy tak nasi handlowcy mają nas zaprosić do zakupów? Czy mają podstawy, aby mieć do nas pretensje, że wyjeżdżamy nawet po klilka produktów do innych miast? raczej nie, powinni mieć pretensję tylko do siebie i swoich dziwnych teorii na temat współczesnego marketingu. Mój zacny kolega, który piastuje poważne stanowisko w pewnym urzędzie powiedział mi kiedyś, że jest wielka róznica między handlowcem a handlarzem. Ciekawe, których w Kwidzynie jest więcej, bo to może jest przyczyną tego stanu rzeczy. Pewnie wielu kupców będzie miało za złe, że to napisałem, ale nie byłem w stanie się powstrzymać. A może będzie to bodziec do tego aby zrobili rachunek sumienia, czy oby nie mam racji.
Robert Malinowski

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 22:04 

Który to już raz ten sam tekst pokazujesz w tym wątku.
Mam nadzieję, że stać Cię na więcej niż propaganda,
Bo tak się składa, jak mniemam , że z "kąpielą propagandy próbujesz wylać dziecko rozsądku mieszkańców Kwidzyna".

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 22:31 

Porcellus napisał(a):
Który to już raz ten sam tekst pokazujesz w tym wątku.
Mam nadzieję, że stać Cię na więcej niż propaganda,
Bo tak się składa, jak mniemam , że z "kąpielą propagandy próbujesz wylać dziecko rozsądku mieszkańców Kwidzyna".

Porcellus

Będę go pokazywał tak długo, aż dotrze do Ciebie i innych, którzy nie wiedzą że jestem kupującym, klientem, konsumentem i też nie mam nadmiaru pieniędzy na przepłacanie ani ochoty na szukanie cały dzień spodni w moim rozmiarze. Mieszkam w Kwidzynie.

Ostatnio edytowano 21 grudnia 2009, o 22:31 przez siedem, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 23:00 

siedem napisał(a):
na szukanie cały dzień spodni w moim rozmiarze

Co nie przeszkadza Ci "kroić" kwidzyńskimch hadlowców.

Skoro płacą Ci za akcję "Kupuj w W Kwidzynie " aby jak najdłużej trwała.
To zastanawiam się, ile zapłacą Ci za akcję " Nie kupuj w Kwidzynie"
Abyś ją zakończył jak najszybciej ..... :grinka:

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 23:01 

siedem napisał(a):
Będę go pokazywał tak długo, aż dotrze do Ciebie i innych, którzy nie wiedzą że jestem kupującym, klientem, konsumentem i też nie mam nadmiaru pieniędzy na przepłacanie ani ochoty na szukanie cały dzień spodni w moim rozmiarze. Mieszkam w Kwidzynie.

Siedem, to jest walka z wiatrakami reagowanie na zaczepki kilku infantylnych forumowiczów silących się nosić miano przedstawicieli społeczności lokalnej. Najlepszym rozwiązaniem będzie ignorowanie ich postów w końcu znudzi im się. Byłoby lepiej skupiać się na racjonalnych postach (niekoniecznie przychylnych akcji KwK) przebijających się w tym wątku. No bo cóż możesz zrobić w sytuacji, kiedy ktoś używa argumentów "rudej matki"...

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 23:04 

chivas napisał(a):
reagowanie na zaczepki kilku infantylnych forumowiczów silących się nosić miano przedstawicieli społeczności lokalnej.

Ciekawe, kogo reprezentuje "chivas" :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 23:09 

Porcellus napisał(a):
Ciekawe, kogo reprezentuje "chivas" :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Siebie, mój punkt widzenia, moją teorię i praktykę, moje widzenie świata, to w co wierzę i co czyni mnie człowiekiem. Czy wystarczająco zaspokoiłem Twoją ciekawość?

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 23:13 

chivas napisał(a):
co czyni mnie człowiekiem

Proszę, sprecyzuj to twierdzenie w kontekście tego co napisałeś.
Tak po żołniersku, bez owijania w bawełnę :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Porcellus

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1