Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2009, o 12:10 
Przyjaciel forum

herki napisał(a):
jakiech zabezpieczeń używacie w swoich routerach chodzi mi o wifi (WEP, WPA, WPA2, OTWARTA). A dlaczego pytam? Bo poziom zabezpieczen wifi nie jest wysoki w Kwidzynie

Więc dlaczemu tak naprawdę pytasz? Myślę, że to podstęp żeby wydobyć od forumowiczów rodzaj zabezpieczenia i szybciej z hakować ich komputery.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2009, o 12:32 

Jezeli chodziloby mi o informacje jakich zabezpieczen uzywacie to nie trul bym Wam zebyscie uzywali mocnych zabezpieczen i nie wyjasnial czym to grozi.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2009, o 13:27 
Przyjaciel forum

herki napisał(a):
A jakie jest najslabsze ogniwo w calej infrstrukturze - czlowiek. Wiec teraz akakuje sie pracownikow ich komputery zeby dostac sie do firmy.

To teraz oświeć mnie jak to robicie. Stajesz na osiedlu pod blokami i łapiesz dostępne sieci, włamujesz się do gościa i okazuje się, że gościu sprzedaje gazety w kiosku. Szukasz następnego i tak do skutku aż trafisz na takiego co pracuje w firmie do której byś chciał się włamać? Super. Metoda rewelacyjna, prosta i skuteczna :-D.
Dalej podtrzymuje, że jak będę miał coś do ukrycie to postaram się to zrobić skutecznie a do tego czasu szkoda mojego zachodu na takie manewry.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2009, o 15:34 

Nie wiem dlaczego zaliczasz mnie do osob ktore sie wlamuja :sad: Nie bede Ciebie przekonywal masz swoje racje ok. Dam Ci jeszcze jeden przyklad Twoja siec zostanie uzyta w przestepstwie. A odnosnie kioskarza nie tak to sie nie odbywa.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 08:06 
Przyjaciel forum

Czy ktoś mi może podpowiedzieć jaki ruterek Wifi trzeba zanabyć żeby podpiąć i uruchomić na nim internet z Vectry? Niestety w Techtroniku polecili jedyny słuszny jaki dziala (niby) za 180 plnów. Na allegro można kupić już za około 50 złotych i ciekaw jestem co musi w nim być żeby działał z Vectrą.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 08:14 
Jak idzie ci sieć od Vectry? Masz kabel skrętkę czy inne dziwadło?

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 09:34 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Jak idzie ci sieć od Vectry? Masz kabel skrętkę czy inne dziwadło?

Szczerze mówiąc dokładnie to się nie przyglądałem, bo to nie u mnie. Z wstępnych oględzie to do gniazda TV jest kablem podpięty ich jakiś modem/AP i od niego jest normalna skrętka z RJ45 do kompa. Chodzi o to aby zamiast kompa wpiąć ten routerek i rozesłać net po mieszkaniu do jednego laptopa.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 09:38 
No to wystarczy ci dowolny router z możliwością maskarady ip... czyli obecnie każdy na rynku.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2010, o 09:51 
Przyjaciel forum

Ok, dzięki wielkie. W sumie to nadaj się do wątku o akcji "Kupuj w Kwidzynae" ale dzięki koledze canario, i możliwości kupowania w sieci kolejne lekko licząc 100 zł. zostaje w kieszeni.

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2010, o 21:02 
Przyjaciel forum

dzwonek napisał(a):
dzajant napisał/a:
router Edimax BR-6204WG

ooo widzę dzajant, śmigamy na tym samy ;D... Ja także posiadam ten router do multimedii i nie narzekam wszystko działa ok.

Na Allegro można BR-6204WG dostać za niewielkie pieniążki , miałbym pytanie do użytkowników tego ruterka.Ile kompów macie podłączonych i w jakich konfiguracjach ( po lanie czy Wifi) ?
Spotkałem się z opinią , że przy 2 kompach po Wi-fi ruterek nie pracuje najlepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2010, o 21:56 
Ja od Edimaxa mam inny model - combo router i modem adsl (zestaw pralko zmywarka). Też nie narzekam. Orange Freedom śmiga jak ta lala a LAN po WIFI działa. W sumie jakieś 4 urządzenia (Linux Desktop, Laptop z XP, PDA z Windows Mobile i do niedawna Nintendo Wii). Urządzenie jest stabilne i za dostępną cenę.

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2010, o 23:20 

aszastra napisał(a):
miałbym pytanie do użytkowników tego ruterka.Ile kompów macie podłączonych i w jakich konfiguracjach ( po lanie czy Wifi) ?
Spotkałem się z opinią , że przy 2 kompach po Wi-fi ruterek nie pracuje najlepiej.

ja mam 1 kompa na lanie (na kablu) i lapka na wifi. Kiedyś miałem okazję podłączyć też i drugiego lapka na wifi i nie było problemu. Internet działał normalnie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2010, o 07:10 
Przyjaciel forum

canario, widzię, że wiedzę masz na temat więc podpowiedz mi jeszcze dlaczego łącząc dwa kompy przez Wifi za pośrednictwem routera (ja mam jakiegoś Siemensa) i próbie skopiowania kilku giga danych transfer jest tragiczny. Skopiowanie 3 giga trwało mi z 4 godziny. Kablami nie próbowałem. Komputery z Win XP.

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2010, o 08:10 
Wiedzy na ten temat nie mam za dużej. Sieci to nie moja działka. Radzę sobie jeżeli tego wymaga sytuacja :) Nie mam pojęcia dlaczego tak długo u ciebie kopiowało. Może masz sprzęt z takim limitem przesyłu; Może zasięg sygnału jest słaby. Ciężko powiedzieć.

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2010, o 11:10 
Przyjaciel forum

reflexes napisał(a):
Kablami nie próbowałem. Komputery z Win XP.

Nie wiem czemu wszyscy uparli się na WiFi pewnie moda :oops:

Ja mam okablowane mieszkanie i ruter D-Linka, śmiga wszystko net, dyski sieciowe, drukarki i koputery, śmiga i to w dodatku stabilnie.

Najważniejsze, że jest bezpieczne i praktycznie niedostępne.

Gdy zaś włączę swojego lapka, który ma wbudowany przez producenta port WiFi widzę urządzenia i najczęściej pliki na telefonach i komputerach sąsiadów. :grinka:

A to dla nich już takie bezpieczne nie jest :grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1