Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 09:28 

Porcellus napisał(a):

Mógłbyś siedem rozwinąć w miarę Swoich możliwości tok rozumowania.... zaciekawiłeś mnie :grinka:

Porcellus

Na pewno nie jestem tak bystry i inteligentny jak Ty. A twoje przecudne riposty na pewno mnie onieśmielą, dlatego nie będę rozwijał tematu bo moje możliwości mnie ograniczają aby z Tobą polemizować.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 17:42 

siedem,
jak się powiedziało A trzeba powiedzieć B.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 17:53 

rodzyneek napisał(a):
siedem,
jak się powiedziało A trzeba powiedzieć B.

Tak jak napisałem wcześniej, słyszałem o jakiejś spółce ALTUS (prace ana wysokościach) nie znam żadnych faktów tylko jakieś pomówienia, więc nie będę tego kontynuował. To nie jest temat, który mnie interesuje. Jego sprawa, nie moja. Nawiązałem tylko do tego, że oskarża mnie o "robienie w konia" a ja napisałem, że zawsze oceniam ludzi według swoich wartości, on chyba także. Tyle, co mam w tej sprawie do powiedzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 18:09 

siedem napisał(a):
nie znam żadnych faktów tylko jakieś pomówienia

Kontynuuj, siedem, kontynuuj. Może być ciekawie :grinka:

Szczególnie w temacie "Kupuj w Kwidzynie".
Czy będziesz robił selekcję uczestników Twojej akcji na podstawie pomówień?

Proszę, chociaż raz odpowiedz merytorycznie na moje pytania.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2010, o 21:37 

siedem napisał(a):
nie znam żadnych faktów tylko jakieś pomówienia

to po co nawiązywać do czegoś co nie jest związane z tematem, skoro to nawet nie są fakty?
pomyliłeś strony to nie jest pudelek.pl

najwidoczniej zmęczyła cię już wymiana opinii na temat twojej akcji.

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2010, o 07:46 

no i akcja KwK zamieniła się w temat "obrzućmy błotem SIEDEM" - gdzie są administratorzy ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2010, o 08:57 
mucha napisał(a):
no i akcja KwK zamieniła się w temat "obrzućmy błotem SIEDEM" - gdzie są administratorzy ?
Gdzie tu widzisz obrzucanie błotem SIEDEM? Póki co to SIEDEM obrzucił błotem a potem sprostował, że to "jakieś pomówienia". :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2010, o 11:57 

Kiedyś słyszałem coś takiego:
-" Czy to prawda panie premierze, że ma pan powiązania z mafią ?"- :evil:
Potem ten kto powiedział : :-)
To żadne pomówienia, ja tylko spytałem. Przecież mi wolno :-)

No i smród pozostał. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2010, o 12:58 
Zbanowany

krzyzak napisał(a):
Kiedyś słyszałem coś takiego:

A czy nie było to pytanie do prezydenta, i nie o mafię a alkoholizm?

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2010, o 20:51 

magzeust,
to ten sam mechanizm ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2010, o 10:36 
Dobra rada z "Gońca Nadwiślańskiego" 1926 rok:

Załączniki:
Kupuj w ....jpg
Kupuj w ....jpg [ 32.74 KiB | Przeglądane 25550 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2010, o 14:29 

Ponadczasowa maksyma.

Wiecie co? ostatnio się zastanawiałem, nad przedsięwzięciem moich kolegów. Otóż robili stronę gastrokwidzyn.pl, tam klient płaci zdecydowanie więcej miesięcznie niż u nas, nie dając nic w zamian oprócz bannerków na mieście i oczywiście info na stronie. Nie potępiam i nie krytykuję tego przedsięwzięcia jest bardzo fajne. Ale dlaczego nas się krytykuje za 100 zł miesięcznie przy takich dużych nakładach na materiały promocyjne? Może dlatego, że oni nie wdali się w dyskusję z ludźmi z tego forum?

Ostatnio edytowano 5 lutego 2010, o 20:48 przez siedem, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2010, o 15:31 

siedem napisał(a):
Może dlatego, że oni nie wdali się w dyskusję z ludźmi z tego forum?

Jesteś pewien :-) ?
http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php?t=6276

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2010, o 21:48 
Przyjaciel forum

siedem napisał(a):
nas się krytykuje za 100 zł miesięcznie

to jedyny koszt :?:

siedem napisał(a):
nie dając nic w zamian oprócz bannerków na mieście i oczywiście info na stronie.

ale za to jakie przydatne to info, zwłaszcza jak jest aktualne ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2010, o 18:40 

Dziękuję siedem, ze dzięki mojemu monitowi znalazła się jakakolwiek informacja o podsumowaniu Twojej akcji ( co prawda potrzebowałeś na to dwóch tygodni :twisted: ).

siedem napisał(a):
Podsumowanie akcji po 4 miesiącach działań.
Jak wiecie, odbyło się forum, które zorganizowała Powiślańska Szkoła Wyższa. Niestety z 60 uczestników zaangażowanych w akcję Kupuj w Kwidzynie pojawiło się zaledwie kilku. To przedstawia nam faktyczne zaangażowanie w działania na rzecz osiągnięcia celów akcji. Po 4 miesiącach możemy stwierdzić , że mamy jeszcze wiele do zrobienia aby osiągnąć nasze cele. Możemy stwierdzić jednoznacznie, że zaczęło się o tym mówić co widać na forum e-kwidzyn.pl i kwidzyniacy.pl ale czy dobrze nas postrzegają, otóż nie do końca. Zarzuca się nam, że nie udzielamy rabatów zgodnie z deklaracją. Nie mamy oznakowanych sklepów (mimo próśb) nie identyfikujemy się z akcją Kupuj w Kwidzynie. Zaczęła się przepychanka kto jest winien tego stanu rzeczy, organizator czy uczestnicy? Nie będę się wypowiadał na naszej stronie w tej sprawie. Pojawiły się także zarzuty o słabej reklamie. Ktoś kto kiedykolwiek miał do czynienia z reklamą wie, że 1000 zł rocznie na ten cel to kropla w morzu. Wydaliśmy już około 40 tyś zł na promocję akcji i jak widać nie na marne, ponieważ do dziś mieliśmy 45 000 wejść na naszą stronę. O akcji się wiele mówi, piszą o niej w gazetach. Myślę, że jeszcze mamy trochę czasu, aby wszyscy w Kwidzynie dowiedzieli się o akcji, ale czy to będzie sukces? Myślę że nie. Sukcesem będzie nie nagłośnienie, tylko dążenie do osiągnięcia celów akcji, musimy działać konsekwentnie i spójnie. Jeżeli znajdzie się kilku, którzy robią złą renomę (nie udzielają rabatów i nie identyfikują się z akcją) to reszta uczestników na tym ucierpi, ponieważ ta karta straci jakąkolwiek "wartość", a klienci tym bardziej się zniechęcą do robienia zakupów w naszych sklepach. Dla potwierdzenia tych słów przedstawiam jeden z postów z forum e-kwidzyn.pl napisanego przez magzeust.

Pozwolę sobie na kilka uwag i myślę siedem, że ustosunkujesz się do nich merytorycznie.

Cytuj:
Jak wiecie, odbyło się forum, które zorganizowała Powiślańska Szkoła Wyższa.

Moim skromnym zdaniem, wypadało by podziękować, ale tu zwykła kindersztuba się kłania.
Bardziej istotne jest to, że pomimo tego, iż wiele młodych osób poświęciło Swój czas, zabrakło analizy SWAT na Twojej stronie.
Rozumiem, że jest to efektem tego, że wyniki rozmijają się z Twoimi intencjami.

Cytuj:
Zarzuca się nam, że nie udzielamy rabatów zgodnie z deklaracją.

Nam, to znaczy komu? Myślę, że w swoim regulaminie podzieliłeś dość znacząco "who is who": uczestnicy, partnerzy, organizator.
Rozumiem z tego, że w porywie szczerości przyznajesz, że Ty nie udzielasz rabatów zgodnie z deklaracją :twisted:

Cytuj:
Ktoś kto kiedykolwiek miał do czynienia z reklamą wie, że 1000 zł rocznie na ten cel to kropla w morzu.

To Ty ustalałeś cenę za konkretną usługę i niezależnie od tego musisz się z niej wywiązać.
Skoro kwota jest według Ciebie za mała, to znaczy, że "zrobiłeś w konia" uczestników akcji.

Cytuj:
ponieważ do dziś mieliśmy 45 000 wejść na naszą stronę.

Zauważam, że jakoś tak straszliwie starasz się emanować potencjalnych uczestników tą liczbą.
Skoro masz dostęp do statystyk, to podaj nam: z ilu indywidualnych adresów IP było faktycznych wejść na Twoją stronę?
Myślę, że to będzie miernikiem Twoich osiągnięć.

Cytuj:
aby wszyscy w Kwidzynie dowiedzieli się o akcji, ale czy to będzie sukces? Myślę że nie. Sukcesem będzie nie nagłośnienie, tylko dążenie do osiągnięcia celów akcji, musimy działać konsekwentnie i spójnie.

Dobrze myślisz. Skoro jakiś fragment Twojej akcji, jak sam, bez bicia przyznajesz już stał się problemem, to jak zamierzasz zrealizować pozostałe elementy ?

Cytuj:
Dla potwierdzenia tych słów przedstawiam jeden z postów z forum e-kwidzyn.pl napisanego przez magzeust.

Na koniec, aby osłodzić Ci gorycz mojej skromnej krytyki, przyznam, że w ramach promocji Swojej akcji, wybrałeś wyjątkowo znanego, forumowego znawcę kwidzyńskich problemów. Rzekłbym prawdziwego fachowca.
Serdecznie pozdrawiam i czekam na merytoryczną odpowiedź.

Porcellus

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1