Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2010, o 11:12 

Strasznie polityczna się zrobiła ta akcja. Jakbym kandydował na burmistrza a cele akcji Kupuj w Kwidzynie były kiełbasą wyborczą. Kochani, nie interesuje mnie polityka i w tym kontekście nie mam zamiaru się tłumaczyć. Cele akcji nie były obietnicą. To są ewentualne korzyści jakie moglibyśmy osiągnąć, gdybyśmy działali spójnie i solidarnie. Ale widać, że kilku z Was tego nie rozumie, bardziej Wam zależy na zbojkotowaniu jakichkolwiek działań, czy to prywatnych czy samorządowych. Mówił mi o tym fakcie Marek Sidor, że w tym mieście, ktokolwiek coś próbował zrobić to mu się nie udało. A co mądrzejsi wyjechali do "wielkich miast" lub za granicę. Spójrzcie na swoich znajomych i ich dorosłe dzieci, ilu z nich wyjechało. Ja bym dodał, że w tym mieście panuje marazm i zawiść. Nie jestem Don Kichotem i z wiatrakami walczył nie będę. Porcellus, robi zamęt i szuka afery jakbyśmy byli w jakiejś opozycji. Przecież to się zrobiła jakaś śmieszna debata polityczna. Jeśli tak bardzo Wam zależy na bojkocie tej akcji to już mogę powiedzieć, że wygraliście na tym forum. Mam naprawdę dużo do zrobienia, a odpowiadanie na ciągłe ataki przez kilku z Was zajmuje mi dużo czasu, i nie widzę potrzeby aby się tłumaczyć osobom nie związanym bezpośrednio z tą akcją. Jeśli ktokolwiek z uczestników będzie miał wątpliwości co do prowadzenia przez nas akcji, to czuję się zobowiązany. A co do naszych działań, to dalej będziemy prowadzić akcję Kupuj w Kwidzynie, zgodnie z planem. P.S. załącznik google analytics z ilością wejść i 8 560 adresów IP (z jednego adresu może wejść kilkanaście lub kilkadziesiąt osób)

Załączniki:
Komentarz: ilość wejść na stronę
analytics.jpg
analytics.jpg [ 65.44 KiB | Przeglądane 25851 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2010, o 12:27 

Załączam umowę uczestnictwa, dla tych co mają wątpliwości co do transparentności przedsięwzięcia. W tym zaznaczonym miejscu w umowie jest nota. "Uczestnik, będzie promował akcje przez umieszczenie logo "Kupuj w Kwidzynie" na swoich stronach internetowych, bannerach i innych materiałach reklamowych oraz honorował karty rabatowe "Kupuj w Kwidzynie" zgodnie z deklarowanymi rabatami podanymi w niniejszej umowie. Oświadcza również, ze zapoznał się z regulaminem akcji i akceptuje jego treść. Wstawiłem tą umowę abyście zobaczyli, że nasze umowy z uczestnikami akcji są sprecyzowane i jasne. Nikt nikomu oczu nie mydlił. A co do dalszych działań, to nie jesteśmy w stanie "pilnować" każdego uczestnika czy udziela rabaty, ma niskie ceny, duży wybór i miło obsługuje klienta, ogólnie mówiąc identyfikuje się z Akcją Kupuj w Kwidzynie. Aby nasza akcja osiągnęła sukces, to uczestnicy muszą się zaangażować, czy to jest trudne do zrozumienia?

Załączniki:
Komentarz: umowa uczestnictwa
umowa uczestnictwa.jpg
umowa uczestnictwa.jpg [ 296.22 KiB | Przeglądane 25142 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2010, o 13:10 
siedem, wszystko ok. Jednak moim skromnym zdaniem źle zacząłeś bo zacząłeś od kupujących i sądzę, że większość tutaj dyskutujących źle to odebrało bo każdy zna "realia handlowe" Kwidzyna. Myślę, że gdybyś akcję nazwał np. "Sprzedawaj w Kwidzynie" i zaczął od handlowców to byłoby to lepiej odebrane.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2010, o 13:32 
MACIEKZB napisał(a):
Myślę, że gdybyś akcję nazwał np. "Sprzedawaj w Kwidzynie" i zaczął od handlowców to byłoby to lepiej odebrane.
Od początku chodziło mi to po głowie.
Jakoś nie najlepsze skojarzenia wywołują hasła" "Kupuj u tego, a nie kupuj u tamtego"

Załączniki:
Słowo-Pomorskie-1925.jpg
Słowo-Pomorskie-1925.jpg [ 205.77 KiB | Przeglądane 25786 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2010, o 13:57 

Siedem, Ewidentnie dałbym sobie spokój z jakimkolwiek przekonywaniem ludzi na forum do akcji KwK. Jak wiemy 90% forumowiczów na jakichkolwiek forach emanuje tzw. " polaczkowaniem " - chcą aby wyciągnąć do nich rękę, a jak tylko to zrobisz to powiedzą, że ręka nie jest idealnie prosta..... Sam osobiście nie jestem przekonany do akcji i podchodzę do tego sceptycznie, bo wiem że firmy reklamujące się dzięki akcji KwK wykorzystują to do czysto marketingowych celi. Ale podziwiam Twój zapał i próby. Życzę powodzenia.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Kupię u siebie w mieście. Dlaczego? Ponieważ te pieniądze mogą do mnie wrócić.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2010, o 14:23 
NMI napisał(a):
Kupię u siebie w mieście. Dlaczego? Ponieważ te pieniądze mogą do mnie wrócić.
Mogą ale nie muszą... Ja bym powiedział: Kupuję w innym mieście ponieważ pieniądze zostają u mnie w kieszeni. Robie to samo co każdy polaczek, niemiaszek, rusek, angol... kupuję tam gdzie taniej. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2010, o 14:30 

MACIEKZB napisał(a):
kupuję tam gdzie taniej

Puenta po 43 stronach dyskusji.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2010, o 15:42 

Całe szczęście, mamy także takie listy. ze strony KwK
Jestem współwłaścicielem Filii Hurtowni Motoryzacyjnej Gordon jest to sieć hurtowni obejmujący zasięgiem cały kraj mówiąc skromnie jesteśmy na medalowym miejscu w kraju.W Kwidzynie najbardziej ogranicza naszą działalność brak mostu przez Wisłe, każda z naszych filii sprzedaje towar w pewnym promieniu swojej lokalizacji w Kwidzynie jest to niemożliwe ,lewa strona Wisły jest dla nas niedostępna. Na początku roku uszkodzono nam szybę wystawową ponieważ jest ubezpieczona w firmie ubezpieczeniowej zgłosiliśmy szkodę-zgłoszenie telefoniczne na infolinie likwidator szkody wysyłany przez centrale wybierany z najbliższego miasta koło Kwidzyna , wybrano według mapy Gniew ,likwidador jechał do Kwidzyna ponad godzinę!Byłem na forum słuchałem wypowiedzi i sądze że były one trafne. Pan Robert Malinowski stara się dla handlu w Kwidzynie zrobić dobrą rzecz a że kosztuje go to trochę czasu i pieniędzy opłata 100 zł na miesiąc nie jest wygórowana. Nieraz klient szuka dobrego i taniego towaru poza Kwidzynem a taki towar ma na miejscu.Nasi odbiorcy z poza Kwidzyna opowiadają nam ,że przyjeżdżają do nich Kwidzyniacy i zamawiąją towar bo w Kwidzynie czeka się na niego tydzień a unich jeden dzień , MOŻNA TEN TOWAR ZAMÓWIĆ W KWIDZYNIE NIE WYJEŻDŻAJĄC Z NIEGO TRZEBA TYLKO WIEDZIEĆ GDZIE-SZKODA CZASU I PIENIĘDZY Pozdrawiam
Gordon

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2010, o 17:40 

NOWOŚĆ . NOWOŚĆ na stronie www.kupujwkwidzynie.pl
Nasi korespondenci sugerowali kilkukrotnie, że przydałyby się ogłoszenia drobne.
Proszę bardzo, zapraszamy do umieszczania ogłoszeń ZA FREE.

Pozdrowienia
Robert M

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2010, o 18:43 

siedem napisał(a):
ZA FREE

jako iz zyjemy w Polsce moze tak ZA DARMO!!! ?

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2010, o 18:47 
Przyjaciel forum

Hopeczka napisał(a):
iz zyjemy w Polsce moze tak ZA DARMO!!! ?

I pisze to Ta, która sama nie używa polskich znaków :P

Co do pomysłów na stronę to mam jeszcze jedną sugestię, kalendarium z wydarzeniami, które mają się odbyć w najbliższym czasie.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2010, o 19:12 

drosik, znow sie czepiasz :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2010, o 09:31 

Hopeczka napisał(a):
drosik, znow sie czepiasz :P

Przyganiał kocioł garnkowi.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2010, o 19:34 

Zapoznaję się już jakiś czas z akcją "Kupuj w Kwidzynie", czytam, oglądam, porównuję, myślę...

Przepraszam za surową ocenę, ale, jak na tak rozdmuchaną sprawę, to postawa większości firm biorących udział (rabat 5% i podobne "okazje") jest komiczna.

Mieszkam w Kwidzynie praktycznie rzecz biorąc od urodzenia, z czego teraz drugi rok (nie licząc wakacji) od poniedziałku do piątku jestem w Gdańsku, gdzie studiuję. Moje przemyślenia zobrazuję może przykładami.

Jakieś półtora tygodnia temu poszedłem na zakupy z zamiarem kupienia spodni, z budżetem 160 złotych. Standardowo - Galeria Bałtycka. Spodnie Bershka kupiłem w przecenie za 50 złotych (przecenione ze, zdaje się, 110). Kolejne kupiłem w Croppie, również za 50 złotych (przecenione ze 160). Za resztę kupiłem longsleeve w Reserved za 40 złotych.
Zostało 20 złotych, za które (gdybym miał dojechać) po dorzuceniu 2 złotych kupiłbym bilet tam i z powrotem na pociąg.
W pierwszym przypadku przecena wyniosła 60/110*100%=~55%
W drugim 110/160*100%=~70%
Fakt, że można to zrzucić na to, że mogły być to odpady zimowe, ale odkąd tu mieszkam mało pamiętam akcji w stylu "wyprzedaż zimowa, wszystko za połowę ceny".

Nawet zakładając powyższe okazje jako wyprzedaże zimowe, moja dziewczyna była dziś w H&M i pani przy wejściu poczęstowała jej karteczką, z której wynika, że do 17.02 ma rabat 20% na dowolny produkt, zarówno ze starej, jak i z nowej kolekcji. I nie ma znaczenia czy jest z Gdańska czy nie ;)

Zmieniając branżę - po sprzęt elektroniczny też albo jeżdżę albo zamawiam z internetu. Po aparat na przykład opłacało się bardziej jechać samochodem w sobotę do Stodoły w Warszawie niż zamawiać poprzez kwidzyńskie sklepy. O tym, że poszukiwanego towaru często w sklepie nie ma chyba już nie wypada wspominać ;)

Póki co, mnie jako klienta obecne warunki nie kuszą - dalej opłaca się jeździć gdzie indziej, bo przy promocjach z zewnątrz lepiej nawet dorzucić na ten bilet kolejowy w jedną i w drugą stronę.
I chyba odosobniony w moim myśleniu nie jestem, bo w Galerii nawet w tygodniu spotkać można ludzi od nas z liceów, o weekendach nie mówiąc ;)

Pozdrawiam serdecznie i życzę rozwoju sprawy, bo sam pomysł na inicjatywę jest ciekawy :) Ja zostaję przy Gdańsku.

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2010, o 21:23 

Dzisiaj byłem w sklepie meblowym za stacją paliw BP. I co mnie spotkało to szok podejście do handlu. I w ogóle się nie dziwię że ludzie nie chcą kupować i myślę że nie będą tego robić specjalnie. Mieliśmy z żoną kupić zestaw stół i krzesła koszt w Kwidzynie 3300. zapytaliśmy się o jakiś rabat to pan powiedział że nie ma szans dopiero powyżej 7000 możemy mówić o jakiś 3%. To sie spytałem co to jest za firma.
Oczywiście powiedział, że oni są sklepem firmowym i nie ma co myśleć o zakupie z internetu, a ja już to firma produkująca jest z Opola gdzie jest 600 km i koszt transportu będą takie duże że nie będzie się opłacać.
To podziękowałem i wziąłem ulotkę i poszedłem szukać po necie tej firmy. Znalazłem zadzwoniłem i co się okazało że ten zestaw sprzedadzą za 2000 pln + 200 pln transport do domu.
To jest 1100 pln w suchym tylko pani powiedziała, że mam powiedzieć z jakich materiałów, iść do sklepu zobaczyć i podać jej przy zamówieniu. Poszedłem i jak pani w sklepie się dowiedziała po co przyszedłem to kazała mi się wynosić ze sklepu bo wezwie policje, po czym kiedy powiedziałem, żeby wzywała to wyleciał ojciec (właściciel) z rękami i kazał mi się wynosić.

I takie jest podejście do handlu w Kwidzynie, a mnie by wystarczyło 10% rabatu do tych 3000 i miałbym to w nosie. Ale tutaj aż się odechciewa cokolwiek kupować.
Dla przykładu jak byłem byłem w Bydgoszczy w salonie ZIBI po zegarek to 15% dostałem bez żadnego "ale" nawet nie za bardzo się targując.

Życzę powodzenia i Kupujcie dalej w Kwidzynie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1