Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lutego 2010, o 10:12 

siedem napisał(a):
tylko z przez przeglądarki http

Nie używam Wap. Mój sprzęt obsługuje pełny protokół HTTP. Także poprzez dostępne sieci WiFi. Przeglądarka to albo Opera Mini, albo przeglądarka Nokia pod Symbiana zgodna z Mozillą 5.0.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2010, o 19:06 

siedem napisał(a):
Niestety naszą stronę można oglądać tylko z przez przeglądarki http nie wap.

ktoś jeszcze używa dzisiaj WAP? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2010, o 19:09 

Piotr_J napisał(a):
siedem napisał(a):
tylko z przez przeglądarki http

Nie używam Wap. Mój sprzęt obsługuje pełny protokół HTTP. Także poprzez dostępne sieci WiFi. Przeglądarka to albo Opera Mini, albo przeglądarka Nokia pod Symbiana zgodna z Mozillą 5.0.

"więcej na pełnej wersji strony" tyle sie dowiedziałem - zestaw ten sam, na symbianie 6,3

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2010, o 09:42 

Rozmawiałem z naszym webmasterem w sprawie wyświetlania treści strony na komórkach, i dowiedziałem się, że jest to wersja "okrojona", dlatego, że bardzo długo by się ładowała. Zależało nam najbardziej na tym, aby można było zobaczyć na komórce w jakich firmach uzyskamy rabat. Nie wiem czy jest potrzeba, aby była cała treść strony. Myślicie, że ktoś będzie czytał newsy i komentarze za pomocą komórki ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2010, o 09:50 
Ja tak robię z niektórymi serwisami. Spróbujcie zintegrować stronę z modułami RSS Feed. Nie wiem na jakim silniku jest oparta wasza strona, ale to nie jest nic trudnego.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2010, o 09:53 

siedem napisał(a):
bardzo długo by się ładowała

:?: Zmień webmastera. Skoro komórka wykorzystuje Wifi czy sieć 3G, to jaki miałby być powód wolnego ładowania? Podkreślam, że sporo osób korzysta z małych urządzeń do korzystania z internetu. Ja np. bardzo często.

siedem napisał(a):
Myślicie, że ktoś będzie czytał newsy i komentarze za pomocą komórki ?

Oczywiście. Dlatego zacząłem całą sprawę. Wszedłem na forum, gdzie znalazłem Twój link do wywiadu z Panem Bartnickim. Chciałem się z nim zapoznać, kliknąłem i... dalej już wiesz, co zobaczyłem.

Nie twierdzę, że wersje skrócone są nie potrzebne. Po prostu wystarczy w nich zamieszczać link do pełnej wersji serwisu. Wtedy mam wybór, czy chcę oglądać skrót, czy pełną stronę.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2010, o 13:25 

siedem napisał(a):
Rozmawiałem z naszym webmasterem w sprawie wyświetlania treści strony na komórkach, i dowiedziałem się, że jest to wersja "okrojona", dlatego, że bardzo długo by się ładowała. Zależało nam najbardziej na tym, aby można było zobaczyć na komórce w jakich firmach uzyskamy rabat. Nie wiem czy jest potrzeba, aby była cała treść strony. Myślicie, że ktoś będzie czytał newsy i komentarze za pomocą komórki ?

jak mam nudne spotkanie to tak robię :P zobacz, jak wygląda np. allegro przygotowane w wersji na telefon

jeśli chcesz, żeby ładowało się szybko, pozbądź się zbędnej grafiki w wersji na telefon, pozostaw tekst

zresztą, jak już wspomniał kolega wyżej: na HSDPA mam nawet szybszy net, niż neo w domu

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 10:03 

Widzę, że temat dotyczący akcji "Kupuj w Kwidzynie" spowodował większe zainteresowanie naszym miastem. Temat "Rewitalizowana wiocha" to szersza debata na temat sytuacji gospodarczej naszego miasta. Właśnie na to chcieliśmy zwrócić uwagę od samego początku poprzez naszą akcję. Szkoda, że musieliśmy tak długo czekać i odpierać ataki ludzi którzy nie "trybili" o co nam chodzi, zaczęliśmy rozmawiać tym samym językiem. Dzięki.

P.S. Zwróciliście uwagę jak dużo jest w Kwidzynie pustych lokali "do wynajęcia". Ciekawe komu będą to wynajmować - kosmitom?

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 10:24 
siedem napisał(a):
Temat "Rewitalizowana wiocha" to szersza debata na temat sytuacji gospodarczej naszego miasta. Właśnie na to chcieliśmy zwrócić uwagę od samego początku poprzez naszą akcję. Szkoda, że musieliśmy tak długo czekać i odpierać ataki ludzi którzy nie "trybili" o co nam chodzi, zaczęliśmy rozmawiać tym samym językiem. Dzięki.
Czyli o co wam chodzi? Bo odwołując się do tematu"Rewitalizowana wiocha" to już nie wiem :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 10:31 
Przyjaciel forum

Teraz Pan Robert będzie miał okazje odwoływać się coraz częściej do takich tematów, bo pewnie kilka ich powstanie przy okazji kampanii przedwyborczych ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 11:14 
Zbanowany

A czy to źle, że odwołuje się do takich tematów? Wg mnie to jest ze sobą ściśle powiązane. Przyjemniej wydajesz pieniądze w miejscach, gdzie oprócz dobrych cen i wyboru (meritum akcji) masz możliwość także usiąść i wypić kawę. Dzisiaj idziesz do Kopernika - kawa, lody są i owszem i na tym kończą plusy tego miejsca. Jadąc do centrum na zakupy wiesz, że masz sporo sklepów, konkurencję, w między czasie możesz usiąść, zjeść, iść z synem na wystawę czekając aż żona z córką skończą "swoje" zakupy. Masz ochotę po prostu posiedzieć i odpocząć w parku, przy fontannie - nie ma sprawy - w Kwidzynie niestety tego nie ma i to tez na pewno wpływa na ilość kupujących. Promocje wiązane - tutaj kupisz spodnie to tam masz zniżkę na koszulę czy lody itp. Pojawił się pomysł na odbudowę starówki - jak to wygląda chyba nie trzeba wspominać. Nawet jeśli w końcu powstanie - dlaczego mam wrażenie, że jedyne co tam kupisz to kredyt i telefon komórkowy? Nie ma żadnego centrum skupiającego sklepy w jednym miejscu w którym chciałbyś spędzić więcej czasu niż droga z parkingu do sklepu i z powrotem.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 11:17 
Przyjaciel forum

magzeust,
Potrafisz wskazać takie idealne miasto (które masz w swojej wizji) w promieniu powiedzmy 150 km od Kwidzyna :?:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 11:49 
Zbanowany

drosik napisał(a):
Potrafisz wskazać takie idealne miasto (które masz w swojej wizji) w promieniu powiedzmy 150 km od Kwidzyna :?:

Idealne jak zapewne wiesz, są tylko i wizje i teorie:)
To, że takiego ideału nie ma, nie znaczy, że mamy usiąść - ok, oni tez nie mają słodko. Bo konsument jak widać idzie tam, gdzie jest lepiej co nie oznacza idealnie - nie idealnie - ale na pewno bliżej tego ideału.

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 12:32 
drosik napisał(a):
magzeust,
Potrafisz wskazać takie idealne miasto (które masz w swojej wizji) w promieniu powiedzmy 150 km od Kwidzyna

Gdańsk :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2010, o 13:09 
Mikrus napisał(a):
Gdańsk
No to nie jest tak źle z Kwidzynem skoro już jest porównywany z Gdańskiem :-D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1