Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 13:45 

:-D :-D :-D Coś się dzieje....

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 14:17 
Zbanowany

KrzaQ napisał(a):
Ty magzeust, podobnie jak reszta plebsu, chamstwa i pospólstwa masz sporo do powiedzenia i robisz to z coraz większym zamachem. Tym bardziej dziwię się , że siedząc na obczyźnie, z takim wyrafinowaniem wypowiadasz się o ludziach.

A czemu tu się dziwić? Czy fakt, że mieszkam daleko dyskwalifikuje mnie w roli jurora miejscowego rynku i ocen ludzi i opinii które tu padają? Czy żeby stawać w obronie, lub obrzucać fekaliami ( co choćby w tym wątku kilkakrotnie miało miejsce) organizatora lub samą akcję trzeba mieszkać na miejscu? Czy atakować można tylko wybrane grupy, nie zauważając co najmniej dyskusyjnych teorii innych? Może jestem wspomnianym chamstwem, plebsem lub pospólstwem - ale zauważ, że to nie ja wyznaczam standardy dyskusji i nie ja określam kto tu jest chamski i dlaczego.

Siedem walczy z wiatrakami - jego/ich sprawa - jeśli akcja się uda - należy przyklasnąć - ale po co te wszystkie ataki? Co jest złego w tym, że zarabia na tym pieniądze?

KrzaQ napisał(a):
Radzę ci kolego magzeust, spuść z tonu, bo zarobisz takiego bana, że do końca akcji KwK (życzę jej aby trwała jak najdłużej) nie wypowiesz się w żadnym temacie na forum e-kwidzyn.

Śmiało - ja się tym banem specjalnie nie przejmę a poczucie sprawiedliwości zatryumfuje. Forum będzie czyste w formie i treści i nikt już nie będzie burzył wody w szklance. Są niektóre działy które mam już zablokowane ponad rok, więc i zakaz pisania mi specjalnie nie zaszkodzi.

Temat "Rusza Akcja KwK" - zamieni się w porównywarkę cen i licytację oskarżeń pod adresem organizatora - ale jeśli o to w tym wszystkim chodzi....
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 14:39 
KrzaQ napisał(a):
... podobnie jak reszta plebsu, chamstwa i pospólstwa masz sporo do powiedzenia
Ale jazda. Aż własnym oczom nie wierzę. New Deal ?

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 16:12 
Przyjaciel forum

Budslavsky napisał(a):
własnym oczom nie wierzę

Czyżby czas się pakować?

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 18:22 

Budslavsky napisał(a):
KrzaQ napisał(a):
... podobnie jak reszta plebsu, chamstwa i pospólstwa masz sporo do powiedzenia
Ale jazda. Aż własnym oczom nie wierzę. New Deal ?

Niczego tu sam nie wymyśliłem, wszystkie określenia zaczerpnąłem z postu magzeusta, do którego się odniosłem. Wszystko wydaje się być jasne...

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 18:27 
Już pomyślałem, że to ktoś inny używa twego konta, bo to jakby nie twój język.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 19:15 

To mój język, tylko jak widzę co się tu dzieje, to mi ręce opadają i szczena i wychodzi z tego taki gardłowy bełkot ...

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 22:38 

Opisałem tylko pewną sytuację, która miała miejsce nie tak dawno. I która mnie dotyczyła.
Być może nie powinienem tego opisywać tutaj, być może komuś to nie pasuje ale poczułem się urażony tym jak ktoś pisze mi że wyskoczyłem jak "Filip z konopii".
Zastanawia mnie skąd tyle agresji jest w ludziach.
I pomimo, ze ten ktoś pisze mi o wybaczaniu i mnie pozdrawia to jednak te słowa mają się nijak do prawdziwym intencji piszącego.

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2010, o 09:47 

canario napisał(a):
Cytuj:
Chamstwem jest zarabianie na własny rachunek

To niestety pozostało niektórym z czasów PRLu - prywaciarz to kanciarz, spekulant i wróg publiczny numer jeden.

Coś w tym jest.

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2010, o 10:00 

beges napisał(a):
Opisałem tylko pewną sytuację, która miała miejsce nie tak dawno. I która mnie dotyczyła.
Być może nie powinienem tego opisywać tutaj, być może komuś to nie pasuje ale poczułem się urażony tym jak ktoś pisze mi że wyskoczyłem jak "Filip z konopii".
Zastanawia mnie skąd tyle agresji jest w ludziach.
I pomimo, ze ten ktoś pisze mi o wybaczaniu i mnie pozdrawia to jednak te słowa mają się nijak do prawdziwym intencji piszącego.

Wiesz co? Jak czytam twój post to się zastanawiam, czy ty jesteś na tym samym forum co ja, wiesz ile razy mnie obrażono? I to zdecydowanie gorzej niż "filip z konopi". Jeszcze raz Tobie napiszę, że moje słowa wynikają tylko i wyłącznie z atmosfery tego forum i jego (niektórych) użytkowników. Też myślałem, że będzie miło i przyjemnie ale niestety jest inaczej. Nie wiem czy forum na którym jest wielu malkontentów i nieudaczników życiowych chowających się za monitorem jest dobrym miejscem na tego typu dyskusje. Ale jak zacząłem tą dyskusję to i muszę ją zakończyć. Całe szczęście jest także wielu rozsądnych ludzi ale czasami mam problem z ich identyfikacją. Wiesz, nie ma możliwości sprawdzić z kim dyskutujesz jak ktoś ma w profilu same głupoty. Nie mają odwagi się pokazać, kto, skąd, ile ma lat, co robi itd...
Jeszcze raz, pozdrawiam Cię serdecznie.

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2010, o 08:53 

Witam Was ponownie po dłuższym czasie. Szanowni forumowicze, odświeżyliśmy trochę nasze kontakty z uczestnikami. Rozmawialiśmy na temat honorowania kart rabatowych. Dziwne, ale każdy mówi, że udziela rabatów, rozdaje karty swoim klientom itd... Zastanawiam się, dlaczego w takim razie słyszę, że niewielu korzysta z tej karty? Mam wielką prośbę pomóżcie nam w tej akcji i korzystajcie z tych kart we wszystkich naszych sklepach. Jeżeli którykolwiek sklep nie udzieli rabatu zgodnie z deklaracją to podzielcie się z nami tą wiadomością. Nie chcemy, żeby przez jedną czy dwie niezdecydowane i nieodpowiedzialne osoby, ucierpiały inne, które angażują się aby osiągnąć cele naszej akcji. Mogę Was o to prosić? Jeżeli nie macie kart, to u nas jest ich jeszcze około 5 000 szt. Zapraszam.
P.S. Można dodawać na naszej stronie ogłoszenia i jest kilka nowych punktów gdzie kupicie z rabatem zapraszam na stronę www.kupujwkwidzynie.pl

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2010, o 13:26 

Jest to bardzo pozytywny objaw, że jesteś lokalnym patriotą ale Twoja akcja jest skazana na niepowodzenie. Kwidzyńscy handlowcy uwielbiają zawyżać ceny i nawet jakby dawali rabaty 30% to w Gdańsku , Grudziądzu lub nawet w Malborku dany towar można kupić taniej. A jak ktoś podróżuje po Polsce to w tzw. Polsce centralnej jest całkiem inny świat cenowy dużo tańszy. Najbardziej jaskrawy przykład zawyżania cen jest widoczny na kwidzyńskich stacjach paliw i niestety nawet samoobsługowa stacja Neste dorównuje do pozostałych,droższych.Różnica w cenie paliwa sięga nawet do 20gr na litrze w stosunku do Grudziądza lub nawet Sztumu.Jesienią moja żona kupiła w Gdańsku płaszcz z firmy TELIMENA za cenę 790zł a w jednym ze sklepów kwidzyńskich identyczny płaszcz z tej samej firmy kosztował 1290zł. Takie przykłady można mnożyć i dlatego też w weekendy trwa wędrówka ludu kwidzyńskiego do ościennych miast i miasteczek w celu poczynienia tańszych zakupów.
Uważam, że ta akcja mija się z celem, poniewaz kwidzyńscy handlowcy nie chcą w niej uczestniczyć. Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2010, o 16:10 

marekzet napisał(a):
Jest to bardzo pozytywny objaw, że jesteś lokalnym patriotą ale Twoja akcja jest skazana na niepowodzenie. Kwidzyńscy handlowcy uwielbiają zawyżać ceny i nawet jakby dawali rabaty 30% to w Gdańsku , Grudziądzu lub nawet w Malborku dany towar można kupić taniej. A jak ktoś podróżuje po Polsce to w tzw. Polsce centralnej jest całkiem inny świat cenowy dużo tańszy. Najbardziej jaskrawy przykład zawyżania cen jest widoczny na kwidzyńskich stacjach paliw i niestety nawet samoobsługowa stacja Neste dorównuje do pozostałych,droższych.Różnica w cenie paliwa sięga nawet do 20gr na litrze w stosunku do Grudziądza lub nawet Sztumu.Jesienią moja żona kupiła w Gdańsku płaszcz z firmy TELIMENA za cenę 790zł a w jednym ze sklepów kwidzyńskich identyczny płaszcz z tej samej firmy kosztował 1290zł. Takie przykłady można mnożyć i dlatego też w weekendy trwa wędrówka ludu kwidzyńskiego do ościennych miast i miasteczek w celu poczynienia tańszych zakupów.
Uważam, że ta akcja mija się z celem, poniewaz kwidzyńscy handlowcy nie chcą w niej uczestniczyć. Pozdro.

Wiesz co? po kilku miesiącach tej akcji mogę stwierdzić że masz 100% racji, dla przykładu jeden z naszych uczestników podczas rozmowy ze mną stwierdził: "wyszedłem ze sklepu i zobaczyłem puste ulice, zamknąłem szybciej sklep i pojechałem do Grudziądza na zakupy a tam masę samochodów z rej, GKW" To tyle, resztę sami sobie dopowiedzcie. Ale są pozytywne strony tej akcji:

- świadomość sytuacji
- zbadanie kwidzyńskiego rynku
- zwrócenie uwagi na to zjawisko

Może jeszcze trochę cierpliwości i upartego działania i ta akcja przyniesie jakieś wymierne efekty. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2010, o 09:53 

Po co zwracać uwagę na to zjawisko skoro to i tak nic nie da, mieszkańcy chyba wszyscy już o tej akcji wiedzą i co jakoś to nie zatrzymało ich od robienia zakupów i nabijania kasy w ościennych miastach. Prosty przykład wydając 1000zł na zakupy np. w Gdańsku wliczając w to koszt paliwa i tak 9/10 pojedzie do Gdańska powód jest prosty, większy wybór i nieporównywalnie niższe ceny. Nie mogę zrozumieć po co ta cała akcja , karty ,rabaty, gadanie , skoro nasi lokalni sprzedawcy nie chcą wyjść na przeciw ludowi tego miasta. ceny z kosmosu, wybór towary że pożal się boże (wszędzie to samo). Co mi da rabat 10% jak wiem że właściciel sklepu na tym towarze zarabia jeszcze 70%, czy nie da się sprzedawać więcej i taniej a nie liczyć na jakiegoś desperata który kupi jedną rzecz na cały dzień. Myślę tu o sklepikach w Koperniku jedyna osoba która tam się kręci to sprzątaczka ale jak się wszyscy domyślacie jej nie stać na robienie zakupów w tym ekskluzywnym sklepie. Życzę powodzenia całej akcji. Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 25 marca 2010, o 12:30 przez suchy, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2010, o 10:45 

suchy napisał(a):
Po co zwracać uwagę na to zjawisko skoro to i tak nic nie da, mieszkańcy chyba wszyscy jóż o tej akcji wiedzą i co jakos to nie zatrzymało ich od robienia zakupów i nabijania kasy w ościennych miastach. Prosty przykład wydając 1000zł na zakupy np. w Gdańsku wliczając w to koszt paliwa i tak 9/10 pojedzie do Gdańska powód jest prosty, większy wybór i niporównywalnie niższe ceny. Nie moę zrozumieć po co ta cała akcja , karty ,rabaty, gadanie , skoro nasi lokalni sprzedawcy nie chcą wyjść na przeciw ludowi tego miasta. ceny z kosmosu, wybór towary że pożal się boże (wszędzie to samo). Co mi da rabat 10% jat wiem że właściciel sklepu na tym towarze zarabia jeszcze 70%, czy nie da się sprzedawać więcej i taniej a nie liczyć na jakiegoś desperata który kupi jedną żecz na cały dzień. Myślę tu o sklepikach w Koperniku jedyna osoba która tam się kręci to sprzątaczka ale jak sie wszyscy domyślacie jej niestać na robienie zakupów w tym ekskluzywnym sklepie. Zyczę powodzenia całej akcji. Pozdrawiam

No właśnie po to, ta akcja. Nie nam należy otworzyć oczy, tylko sprzedawcom.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1