Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 05:30 
Przyjaciel forum

Jabol_kw napisał(a):
Oto Fotka z fotoradaru w malborku

ale pasy zapięte ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 07:26 

Jabol_kw napisał(a):
Oto Fotka z fotoradaru w malborku :) KOSZTOWNA

Ty się tym chwalisz? Od kiedy głupota jest warta pochwały?

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 08:08 

Corzano, ja to bardziej widze jako rachunek sumienia... :mrgreen: :576:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 08:46 

Corzano napisał(a):
Jabol_kw napisał(a):
Oto Fotka z fotoradaru w malborku :) KOSZTOWNA

Ty się tym chwalisz? Od kiedy głupota jest warta pochwały?

.. Nie zamiesciłem tego Zdjecia w celu ! "WOW jaka FOTA" . A raczej jak napisali w poscie wyżej , Przestroga !! .
.....Jesli ty nie odstałeś nigdy fotki,mandatu to tylko się cieszyć ...
A co do głupoty.... "Wczoraj nie było terenu zabudowanego,dziś jest" Jak w Filmie MIś.
PS: ty nigdy nie przekraczasz dozwolonej prędkośći :?:

Fakt , faktem jest taki ze ,racja mozna bylo jechac wolniej... "mozna było "

Pozdro
Jabol_kw :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 08:51 

Jabol_kw napisał(a):
PS: ty nigdy nie przekraczasz dozwolonej prędkośći :?:

Nigdy.

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 11:44 

Dlatego dobrze mieć duże terenowe auto :D i zero sposobności do przekraczania prędkości. A co to strefy i 20km/h to nie wierze, że w gdańsku nigdy nie trafiło się Tobie Corzano jechać 30km/h w takim miejscu a to juz przekroczenie o 50%. No chyba, że nie jeździsz wcale.

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 14:09 

tomik_uno napisał(a):
nie wierze, że w gdańsku nigdy nie trafiło się Tobie Corzano jechać 30km/h w takim miejscu a to juz przekroczenie o 50%.

Przy całym szacunku do Ciebie, to Twoja wiara, bądź niewiara nie jest moim zmartwieniem.
Zwróciłem uwagę na fakt chwalenia się łamaniem przepisów, a przez to stwarzania zagrożenia na drodze. Wbrew deklaracjom nie uważam, by było to ku przestrodze, bo ton wypowiedzi i ilość użytych uśmieszków o tym nie świadczą.

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 14:36 

najwyzszy czas zaopatrzyc sie w zestaw sluchawkowy lub bluetooth... no dobrze ze chociaz pasy miales zapiete
jak ja sie ciesze ze niemam problemu z przekraczaniem predkosci... poprostu nie jezdze :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 18:44 

dzajant napisał(a):
najwyzszy czas zaopatrzyc sie w zestaw sluchawkowy lub bluetooth... no dobrze ze chociaz pasy miales zapiete
jak ja sie ciesze ze niemam problemu z przekraczaniem predkosci... poprostu nie jezdze :D

Co do "bluetooth" posiadam,ale po 4 h drydania bateryjka "Zgon" :cry: , hmm trza kupic ładowarke do autka , a jeśli chodzi o Pasy to nie ma z tym problemu... Jesli ktos spedza miesięcznie za kułkiem około 200 H. To zapinanie pasów jest "automatyczne".. A co do wypowiedzi Kolegi wyżej odnosnie łamiania przepisów i stwarzania zagrozenia na Drodze .. Szczerze gratuluje Przepisowej Jazdy i przestrzegania przepisów ruchu drogowego.... Co do wypowiedzi że "nigdy" nie przekraczasz prędkości moze tak byc , nie wątpie bo znam takie osoby.. np: moj Kochany tesciu :wink: , z tym że on robi srednio miesiecznie okolo 100km ( na rybki zasuwa), a nie 6 tyś miesięcznie . No ale śpieszmy się powoli..
Czas zakonczyc watek .. Stop Wariatom Drogowym...

Niedługo się zapewne Pojawi Śnieg .. a więc dla wszystkich mobilnych duzo PRZYCZEPNOŚCI :) .. A dla nie mobilnych przyczepnosci pod podeszwą..

Pozdro
[/i][/b]Jabol_kw :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 19:31 

Corzano, nie zakumał o co chodziło w Twoim pierwotnym poscie iszuka dziury w całym... taka jego natura :!:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 19:35 

Jabol_kw napisał(a):
Co do wypowiedzi że "nigdy" nie przekraczasz prędkości moze tak byc , nie wątpie bo znam takie osoby.. np: moj Kochany tesciu :wink: , z tym że on robi srednio miesiecznie okolo 100km ( na rybki zasuwa), a nie 6 tyś miesięcznie .

Czyli ci, którzy jeżdżą dużo mogą łamać przepisy? Zgodnie z tą logiką siedzący dużo przed komputerami, mogą kraść programy, dużo jeżdżący autobusami - jeździć na gapę, itd.
Ciekawe to, bo kiedyś spotkałem się z tłumaczeniem, że jak ktoś robi coś rzadko i popełni wykroczenie, to powinien spotkać się z wyrozumiałością właśnie z powodu okazjonalności.
Łamanie przepisów, to łamanie przepisów, a one są dla wszystkich niezależnie od przejeżdżanych kilometrów. Nie ma znaczenia czy zabije mnie i moje dzieci niedzielny kierowca czy gość spędzający miesięcznie za kółkiem tysiące kilometrów.

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2006, o 19:52 

:arrow: ........ Masz Racje .... :arrow:

Pozdro
Jabol_kw :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2006, o 13:10 
Przyjaciel forum

Corzano napisał(a):
Jabol_kw napisał/a:
PS: ty nigdy nie przekraczasz dozwolonej prędkośći

Nigdy.

wiem że dyskusja o tym została praktycznie zakonczona, ale ja też napisze, że nie wierze, że nigdy nie przekroczyłeś prędkości albo, że nie przejechałeś kawałka drogi bez zapięcia pasów, a może Ty wcale nie jeździsz autkiem jako kierowca :?: pytanie to zadał też Tomik i nie odpowiedziałeś....

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2006, o 13:47 

drosik napisał(a):
nie wierze

Trudno, nie mój problem. Nie bardzo rozumiem, co zmienia moja postawa na drodze. Jeśli łamałbym przepisy, robiłbym źle i to w niczym nie usprawiedliwiałoby innych robiących to samo.

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2006, o 13:49 

W absurdalnych warunkach naszych dróg i ich oznakowania (o czym też wspominał Jabol) jest po prostu wyczynem robi latami wszystko jak w zegarku. Nie mówię, że niemożliwe (bo jak pisze Corzano, jemu się nie przydażyło), ale sam się złapałem ostatnio kiedy to jadąc jak co dzień do pracy wjechałem w ulicę jednokierunkową od dupy strony :P (jeszcze dzień wcześniej była dwukierunkowa - ta króciutka koło Urzędu Pracy) i fakt moja bezsprzecznie wina! Niby była oznakowana tak jak trzeba. Najpierw znak nakazu, a po wjechaniu w uliczkę - znak zakazu. I niby wszystko gra, ale wydaje mi się, że powinien się tam jeszcze znaleźć znak informacyjny - zmiana organizacji ruchu. I masz babo placek - ja zatrzymałem sie dopiero przy znaku zakazu i przed maską jadącego z naprzeciwka (bezkolizyjnie).

A co do Jabola to owszem - ma się czym chwalić. Znam go na tyle dobrze żeby to powiedziec. Wiem jak jeździł i wiem jak zaczął jeździc po tym wydarzeniu z foto radarem. Jednym słowem: nauczka w las nie poszła - jakby wszyscy po takiej nauczce zmieniali swoje zachowanie na drodze, byłoby o wiele bezpieczniej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1