Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak szacunku dla prezydenta ze strony Jabila.
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 16:02 

11 kwietnia 2010 roku to dzień po katastrofie lotniczej w Smoleńsku. Naród objęty nostalgicznym nastrojem ubolewa nad stratą głowy państwa. Prezydent miał swoich zwolenników jak i przeciwników politycznych, nie zmienia to faktu, że był prezydentem wszystkich Polaków. Jako mieszkańcy naszego pięknego kraju zgodnie z ogłoszonym komunikatem o godzinie 12:00 mieliśmy uczcić jego śmierć dwiema minutami ciszy. Spotkałam się z niemiłym zaskoczeniem, ponieważ Jabil nie uszanował tego postanowienia. Jest to firma produkcyjna, która mogłaby się tłumaczyć, że nie może zatrzymać linii, jednak tłumaczenia te są bezpodstawne gdyż wypadek wydarzył się ponad dobę przed wymaganymi dwiema minutami szacunku, co sprawia, że mieli wystarczająco dużo czasu aby się na to przygotować. Jabil chociaż jest korporacją zagraniczną znajduje się na ziemi polskiej, więc powinni się do tego dostosować, dlatego śmiem negować ich postępowanie zastanawiając się czy słowo "negować" nie jest zbyt delikatne do obecnej sytuacji. W wypowiedzi wielu pracowników usłyszałam ogromne oburzenie i żal, że nie mogli uczestniczyć w tak istotnym dla kraju wydarzeniu. Jabil swą bezmyślnością, brakiem współczucia i materializmem zabrał pracującym na pierwszej zmianie Kwidzynianom prawo do patriotyzmu, naruszając przy tym prawo do obywatelstwa i uczestniczenia w życiu publicznym.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 16:30 

No czemu nie jestem zdziwiony?
Teraz pytanie kto to zarządził?
Koordynator? Czy może ktoś wyżej? Czy to sami liderzy?

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 17:14 
Wcale mnie to nie dziwi,tak własnie sie zastanawiałem jak to bedzie dzis wyglądac na 1-szej zmianie
.
GSXR napisał(a):
eraz pytanie kto to zarządził?
Koordynator? Czy może ktoś wyżej? Czy to sami liderzy?

Wydaje mi się ze takie decyzje nalezą juz do samej"góry".Szkoda słów na takie cos.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 18:27 

Przypuszczam, że w IP też nie stanęła żadna maszyna papiernicza. Nie wydaje mi się, żeby to był brak szacunku. Po prostu pewne procesy muszą trwać. Tak to już jest w produkcji taśmowej. Zawsze możesz poświęcić dwie minuty po pracy i to będzie Twoje indywidualne okazanie szacunku, a do pracy przychodzi się pracować, a nie uczestniczyć w życiu publicznym.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 18:29 
Przyjaciel forum

KrzaQ już napisał szybciej, w szpitalach nie przerwano operacji, piloci nie odeszli od sterów, więc nie róbmy szopki :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 18:35 
Darek, KrzaQ, z jednej strony macie racje,ale musicie przyznac ze od wczoraj jestesmy swiadkami niecodziennych wydarzen,wydarzen które zasługuja na okazanie szacunku pamieci.Mowimy tu o dwoch minutach ciszy,to chyba nie jest aż tak wiele,prawda?

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 18:36 

Dla mnie brakiem szacunku dla ofiar katastrofy jest powieszenie w mieście flag bez kiru.Jechałem dziś przez Sztum,Malbork,Tczew Gdańsk Sopot Gdynię i wszędzie na flagach są czarne wstążki.A w Kwidzynie nie! Ciekawe dlaczego?????????

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:07 
Przyjaciel forum

NOWY(L), masz rację to nie tak wiele, ważne jednak jak my myślimy i postępujemy a nie jacyś fabrykanci.

Zbytnie manifestowanie swojej żałoby jest zdecydowanie podejrzane, czynione zazwyczaj na pokaz :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:11 

gdzwonek, nie masz racji, w wielu miejscach wisi flaga z czarna wstazeczka...

wracajac do tematu - bez przesady wiadomo ze swiat nie stanie w miejscu jezeli ktos z was chcial oddac czesc o tej wlasnie 12 to trzeba bylo 2 minuty wtedy pomilczec nawet pracujac

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:12 

Hej

Poniżej treść maila dyrektora Jabial Pana Marka Bani:
Drodzy Państwo,

Stało się coś niepojętego, niezrozumiałego, jesteśmy wszyscy w szoku. Katyń ponownie zabrał nasze elity polityczne i wojskowe. Jest to dramat dla nasz wszystkich zarówno w wymiarze politycznym jak i czysto ludzkim.

Oddając hołd tym którzy zginęli oraz łącząc się w bólu z ich rodzinami proszę o 2 minuty ciszy dzisiaj o 12.00.

Marek Bania

Dlaczego tak się nie stało?? Nie mam pojęcia...

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:16 

bo zeby byc 2 minuty w ciszy nie trzeba stac jak slup, mozna normalnie pracowac...

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:25 
Najwyraźniej łatwiej jest utworzyć jednorazowe konto na forum i rzucić anonimowe oszczerstwo. Gratuluję zachowania powagi sytuacji.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:26 

Uważam, że to żaden brak szacunku - podejrzewam, że koszt zatrzymania i ponownego uruchomienia procesów jest nieporównywalnie większy niż utrzymanie pracy tych maszyn nawet przez dłuższy czas, więc jakoś specjalnie mnie to nie dziwi ani nie szokuje.

Jak ktoś chce naprawdę uczcić to po powrocie do domu albo przed snem niech zrobi sobie swoje własne 2 minuty ciszy i pomyśli nad tym wszystkim bądź pomodli się, jeśli jest wierzący.

Co do flag - myślę, że ważniejsze jest podejście niż afiszowanie się :)

(Znów tylko przyklasnąłem ;))

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:29 

Na flagach które wiszą na słupach nie ma czarnych wstążek.Chopeczka i Darek wejdźcie na stronę BBW tam są warunki eksponowania flag państwowych

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:35 

A to prawda akurat, tutaj:
http://www.pl.info.pl/IHW_WWW/index.php ... 32&idt=125
(ceremoniał, punkt drugi)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1