Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2010, o 16:04 

Tankowałem dzisiaj gaz:
Kwidzyn 2,23zł
Grudziądz 2,07zł

Nie tylko na paliwie jest duża różnica cenowa :mad:

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2010, o 18:23 
Przyjaciel forum

Sztum: Orlen 2,18 zł.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Bojkot?
PostNapisane: 1 czerwca 2010, o 19:40 

Nie bardzo rozumie ideę bojkotu. Jeżeli mnie nie stać na paliwo to po co mi samochód? Wszak Kwidzyn nie jest wielką metropolią. W 40 minut można dojść do każdego punktu w mieście. zawsze pozostaje rowerek. Odnośnie gościa między mostkami: to nie żadne "uprzejme" telefony zakończyły jego karierę w branży naftowej a syf jaki sprzedawał ( parę osób się przejechało). Czy was ktoś zmusza do tankowania w Kwidzynie? Mało tego nikt was nie zmusza do posiadania samochodów!

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2010, o 21:34 

Mnie się nie podoba, że ktoś uznaje mnie za bogatego i tylko dlatego mam mu płacić 20 gr więcej za każdy litr benzyny ( bo co to dla mnie). Równie dobrze on mógłby sprzedawać 5 gr poniżej normalnej ceny, bo co to dla niego, handlarze paliwami mają dużo kasy.

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2010, o 21:43 
chester napisał(a):
Tankowałem dzisiaj gaz:
Kwidzyn 2,23zł
Ja dzisiaj widziałem LPG za 2,19 na Sportowej w Orlenie...

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2010, o 22:49 

Czasem spotyka się typów co to mówią " I co z tego, że mnie okradają? Stać mnie." Jak ktoś lubi, to jego sprawa. Ja nie lubię być frajerem i raczej nikt mnie do tego nie przekona.

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 08:20 

odwiedziłem kumpla w bogatyni ! tam jest 3 granice :) i co ? i tam paliwo jest około 30% tańsze ! :-P i niema znaczenia czy "pl" czy "cz" czy "d" !!!
a wracając pod poznaniem ! "lotos " był o zeta ! tańszy ! niż w gdańsku !!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 20:15 

Witam czytając wasze posty widzę że z tematem trafiłem w 10. Mam nadzieję że jest mas dużo i cała ta akcja coś da. Piszecie że tankujecie poza miastem ok, ale nie każdy ma taką możliwość bo jechać specjalnie żeby tankować to się nie kalkuluje. Ci z nas którzy zmuszeni są tankować w Kwidzynie nie mają nic do gadania , nafciarze wyciągną z nas każdy grosz. Oni mają prostą zasadę jednego dnia cena leci o 5gr w dół a następnego o 10gr w górę , bo jak mówią jest nowa dostawa. Czas to zmienić i po to zapraszam was do BOJKOTU może to coś zmieni. I nie przejmujcie się ludźmi którzy piszą jak nie stać cię na paliwo to przesiądź się na rowerek. Jest czerwiec SHELL fe.

Tytuł: Bojkot?
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 22:14 

Suchy jak nie masz hajsu na wachę to nie płacz,że droga po za tym rowerek to fajna rzecz. Mózg można dotlenić, jak jedziesz rowerkiem to można wiele spraw przemyśleć itd, itd, Myślisz,że Shell zauważy ,że nie tankuje na nim paru facetów? Myślisz,że będą się przejmowali twoją szacowną osobą? Nie sądzę! Ale będę śledził z uwagą jak lecą w dół ceny paliw w Kwidzynie po twoim proteście :lol: Życzę szczęścia.
Tak na marginesie: najlepiej się wyprowadź do Kuwejtu albo do Rusków - tam to dopiero mają cenę wachy. Tańsza niż w Malborku albo w Grudziądzu.

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2010, o 22:31 

kingtiger dobrze że ty masz hajs na wachę do swojego poloneza, tak że nieprzygaduj Suchemu jak chce się bawić to niech się bawi jego sprawa i jemu podobnym. ty możesz tankować 5 litrów płacąc stówą i niebrać reszty twoja sprawa.

Tytuł: Jak pisałem wcześniej:
PostNapisane: 3 czerwca 2010, o 05:16 

jak chcesz mieć konia musisz mieć na obrok. Niech to będzie nawet "Maluch" czy "Polonez". Akurat nie jestem posiadaczem ani tego, ani tego. Mniejsza o to. Ja broń Boże nie przygaduję Suchemu! Tylko chcę go uświadomić, że ten jego cały bojkot nie ma najmniejszego sensu.Paliwo jak było tak będzie drogie bo Kwidzyn jest bogatym miastem z racji małego bezrobocia i sporej jak na liczbę mieszkańców liczbie dużych zakładów przemysłowych. To nic,że ludzie tam pracują po 3 miesiące, pół roku ale pracują! Dla mnie osobiście Suchy to może się oflagować i obanerować, jeździć po wachę Malborka ale co to da? Nic. Tak jak pisałem wcześniej będę pilnie obserwował skutki bojkotu i lawinowy spadek cen paliw na stacjach. Powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2010, o 05:24 

Zapomniałem : zawsze można jeszcze zalać na NESTE. Czy też mają drogo?

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2010, o 12:20 

Wychodzisz z założenia że jak ktoś ma kasę to może być robiony w balona bo go na to stać?Osobiście nie odczuwam zbytnio cen paliw ale dlaczego mam przepłacać za coś co nie jest tyle wart?W innych miastach paliwo jest tańsze a u nas nie może?Na temat bogactwa porozmawiaj z paniami z supermarketów...

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2010, o 12:44 

Dobrze że piszesz o NESTE dobry przykład na bzykanie nas z kasy, przypomnij sobie jak otwierali stacje w mieście to zapowiadali że na ich stacjach paliwo jest zawsze tańsze o 20-30gr, i tak było na początku a teraz co się dzieje różnica w cenie jest 5gr ( na ropie). To jest piękny przykład jak można sztucznie podnieść cenę paliwa bo mieszkańcy jak piszesz są " bardzo bogaci"

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2010, o 20:58 

Cena Pb95 dziś:
Lotos w Kwidzynie 4,79.
Neste w Kwidzynie 4,69.
Neste w Malborku 4,55.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1