Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nagrody Burmistrza Kwidzyna 2010
PostNapisane: 23 czerwca 2010, o 12:29 
Tradycyjnym akcentem Dni Kwidzyna było wręczenie dorocznych Nagród Burmistrza Kwidzyna za szczególne osiągnięcia w dziedzinie sportu i upowszechniania kultury, Nagród Burmistrza Miasta Kwidzyna "Człowiek Roku" oraz wyróżnień Przewodniczącego Rady Miejskiej w Kwidzynie "Firma Roku". Miejski serwis internetowy
( http://www.kwidzyn.pl/portal.php?aid=ne ... f51cb6f3bb ) podaje nieco inna kolejność plus jeszcze inne wyróżnienia.

„Człowiek roku” jest w dwóch osobach: Jacek Borcuch i Bogusław Franckowski.
„Firmy roku” – trzy.
Nagród i wyróżnień w dziedzinie upowszechniania kultury: siedem (lista pod podanym linkiem)
Nagrody i wyróżnienia w dziedzinie sportu: siedemnaście.

Rozkład przyznanych nagród i wyróżnień wyraźnie wskazuje na sportowe preferencje (Burmistrza ? konsultantów ? kapituły nagrody?).
Nie jest znana lista wszystkich podmiotów nominowanych do wyróżnień, więc nie wiadomo , jakie zostały odrzucone.

Wiem tylko o jednej oddalonej nominacji do wyróżnienia (czyli wniosek do Burmistrza, który zgodnie z regulaminem nagród może złożyć każdy), dotyczącej Kwidzynopedii, która jak widać nie znalazła uznania kogo trzeba.
Złożyłem ten wniosek w stosownym terminie z uzasadnieniem. Upomniałem się o wyróżnienie kandydatury Piotra J. jako organizatora i lidera grupy redagującej ten internetowy leksykon.

Broń Boże, nie jest moim zamiarem kwestionowanie podjętych decyzji, nienależących wszak do szeregowego obywatela, ale po prostu żal, że nie dostrzeżono tego przedsięwzięcia znanego już nie tylko w Kwidzynie, a jak ostatnio mogłem się przekonać jest ono popularne zwłaszcza wśród kwidzyniaków żyjących już w innych miastach.

Juror nagrody, albo jurorzy może nie zaglądają do internetu? A może właśnie zaglądają? :roll:

Załączniki:
Wniosek-str.1.jpg
Wniosek-str.1.jpg [ 125.39 KiB | Przeglądane 6226 razy ]
Strona-2.jpg
Strona-2.jpg [ 90.98 KiB | Przeglądane 6226 razy ]
Komentarz: Mój wirtualny laur uznania dla zespołu redagującego KWIDZYNOPEDIĘ z Piotrem na czele.
laur.jpg
laur.jpg [ 150.2 KiB | Przeglądane 6226 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2010, o 14:02 

Nieprzyznanie dorocznej Nagrody Burmistrza Kwidzyna za stworzenie KWIDZYNOPEDII jest błędem, który powinien być naprawiony w przyszłym roku. KWIDZYNOPEDIA jest kopalnią rzetelnej wiedzy o Kwidzynie i regionie kwidzynskim. Dzięki internetowi, do fachowej wiedzy o Kwidzynie, można dotrzeć prawie z każdego zakątka kuli ziemskiej. KWIDZYNOPEDIA jest znakomitym przykładem obywatelskiej inicjatywy, która promuje miasto i region. Takie inicjatywy należy popierać ! Takie inicjatywy należy promować ! Takie inicjatywy należy nagradzać !!!

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2010, o 15:28 

Krzak39 napisał(a):
Nieprzyznanie dorocznej Nagrody Burmistrza Kwidzyna za stworzenie KWIDZYNOPEDII jest błędem Takie inicjatywy należy popierać ! Takie inicjatywy należy promować ! Takie inicjatywy należy nagradzać !!!

Niestety, nie docenili. :roll:
Nie każdy tak myśli i jest takiego zdania. :sad:
Przykro. :sad:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2010, o 10:04 

Od wczoraj wahałam się czy zabrać w tym temacie głos, bo mi lekko nie wypada, wszak współtworzę Kwidzynopedię i mój głos jest z pewnością stronniczy, ale przeglądałam listę nagrodzonych i wyróżnionych. Jedno nazwisko, pana Małkowskiego musiałam sobie wygooglować, bo w ogóle człowieka nie kojarzyłam i powiem tyle ile Krzyzak powiedział przykro
Nie mamy tam księgi pamiątkowej żeby wiedzieć co ludzie o tym myślą. Mamy jednak świadomość, że ludzie z tego narzędzia korzystają, nawet powołują się na Kwidzynopedię :-) to cieszy. Cieszy również fakt wiedzy, że mamy takich orędowników idei jak Budslavsky, Krzak39, czy krzyzak,
Dziękuję
a dla Piotra :piwo: W tym roku musi mu wystarczyć.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2010, o 10:48 

Macie okazje podziekowac wymienionym Panstwo za pamiec -> w tym roku sa wybory na fotel burmistrza i do samorzadow:))

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2010, o 10:58 
fusek napisał(a):
w tym roku są wybory na fotel burmistrza
Nie przesadzaj. Zamiast wybierać ryzykownie "nie wiadomo co", lepiej chyba podjąć trud "resocjalizacji" tego co mamy. Zadanie trudne, ale możliwe. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2010, o 11:45 

Rachel napisał(a):
dla Piotra :piwo:

:oops: :oops: :oops:

To Wam się należą wielkie brawa! Wam, którzy dokładacie mrówczą pracą kolejne cegiełki do Kwidzynopedii. Rozumiem, że Jurek wpisał tam mnie, bo musiało być personalnie. Otóż nie czuję się godny nagrody, chyba, że tę nagrodę można by było podzielić na wszystkich uczestników projektu. :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2010, o 12:11 
Zbanowany

Budslavsky napisał(a):
Nagrody i wyróżnienia w dziedzinie sportu:

Zawodnicy Kwidzyńskiego Ośrodka Piłkarskiego "RODŁO":

Rozumiem, że to tak na zachętę?:)

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2010, o 13:27 
Nie ,na "odczep się",żeby nie gadali,że sie nie interesują.

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2010, o 16:36 

magzeust napisał(a):
Budslavsky napisał(a):
Nagrody i wyróżnienia w dziedzinie sportu:

Zawodnicy Kwidzyńskiego Ośrodka Piłkarskiego "RODŁO":

Rozumiem, że to tak na zachętę?:)

Czytaj ze zrozumieniem, albo tez caly tekst a nie tylko jego czesc...

Przemysław Pokwicki, Marcin Baprawski, Piotr Myścich, Mateusz Szpakowski, Łukasz Szpakowski, Mateusz Gretkowski, Kamil Pepliński, Patryk Kalarus, Mateusz Modzelewski, Michał Kłos, Michał Szewczak, Krystian Kida, Przemysław Grycman, Mateusz Studziński, Adrian Oleszczak, Mateusz Goerke, Alan Ziemianek, Mateusz Muzolf oraz trener Sławomir Koralewski

To sa nazwiska z druzyny juniorow ....

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2010, o 16:07 

Klucz według którego przyznawane są wspomniane nagrody zawsze mnie "fascynował". Mam świadomość, że użyty miernik nie posiada (a raczej w ogóle nie miał) stosownego atestu.
Wy piszecie o Piotrze i słusznie. A ja przy okazji zasiadania w jury Miss Dni Kwidzyna miałem pod bokiem Jerzego Śniega i zadałem mu pytanie, czy kiedyś jego spółdzielnia mieszkaniowa otrzymała tytuł firmy roku? Jak myślicie jaka była odpowiedź?
Specjalnie o tym przypadku wspominam, bo raczej do fascynatów szeroko pojętej lewicy się nie zaliczam, ale jakieś proporcje i umiar czasami trzeba zachować, jeżeli jest się najważniejszym w samorządowej hierarchii. Czyż nie?

Strefa czasowa: UTC + 1