Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kwidzyński Szpital - Apel do lekarzy
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 08:41 

Musze się wyżalić, bo już mnie szlag trafia jak słyszę o kolejnej śmierci pacjenta, który nie doczekał się za życia prawidłowej diagnozy. O spapranych standardowych zabiegach i operacjach nie wspomnę...
Faceta brzuch zaczął boleć tak, że nie mógł z bólu wytrzymać. Pojechał w piątek do szpitala. Lekarze nic nie stwierdzili, odesłali go do domu. W sobotę ból był już tak mocny, że trzeba było wezwać pogotowie. W niedziele zmarł. To nie pierwszy przypadek w Kwidzyńskim Szpitalu, kiedy słyszy się o złej diagnozie. W mojej rodzinie niedawno był przypadek ostrego bólu w okolicy prawego łuku żebrowego. W szpitalu postawili jakąś śmieszną diagnozę. Dopiero wizyta prywatnie u lekarza wykazała kamicę.
Wisienką na torcie może być fakt, że sami lekarze podczas prywatnej wizyty proponują pacjentowi, badania, zabiegi, czy operacje w innym szpitalu niż nasz.
Dlatego mój apel do lekarzy! Proszę Państwa zanim zaczniecie znowu walczyć o podwyżki proponuję najpierw przysiąść nad lekturą medyczną i się dokształcić, bo Wasze zarobki nie idą w parze z umiejętnościami. Najgorsze jest to, że MY PACJENCI musimy Wam ufać w momencie zagrożena życia i zazwyczaj ufamy... innego wyjścia nie mamy.
I na koniec - drodzy lekarze trochę pokory i samokrytyki. Dziękuję.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 09:07 

A może spróbowałbyś podpisać ten apel i wysłać go do szpitala, może trafił by we właściwe ręce

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 10:23 

Koledze ostatnio diagnozowali 4 miesiące połamany kręgosłup ....

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 10:38 

To może ja dodam następną historię o Kwidzyńskich lekarzach która o mało co nie skończyła się śmiercią. Dość niedawno pewna kobieta po dość długim staraniu zaszła w ciążę... Lekarz prowadzący długo jednak nie widział na badaniach USG płodu. Pewnego dnia rzekomo poroniła tą ciążę samoistnie. Poszła do szpitala aby lekarze ją do końca "wyczyścili" i w sumie wszystko miało być dobrze. Po około tygodniu kobieta dostała napadu silnego bólu brzucha. Jej mąż wzywając karetkę pogotowia usłyszał od dyspozytorki że nie wyśle karetki ponieważ jedna pojechała do wypadku a do drugiej nie chce im się wnosić noszy, więc zawiózł żonę do szpitala sam. W szpitalu inny już ginekolog stwierdził że ciąża dalej się rozwija poza macicą ale da się ją usunąć zastrzykami. Niestety się nie udało bo "płód pękł" i krew zaczęła się wylewać do środka organizmu. Gdyby nie szybka operacja w nocy, kobieta mogłaby tego nie przeżyć. Jakim cudem lekarz mógł nie zauważyć ciąży pozamacicznej i po "poronieniu" usuwać coś czego nie było?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 10:43 
Niestety kazdy z nas moze opowiedziec historię o tym co zle zrobili lekarze w szpitalu.Niestety ja tez.Skandaliczne jest to,ze kazdy z nas pracuje,płaci podatki w tym na słuzbe zdrowia a nie moze liczyc na dobrą opiekę medyczną.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 11:11 
mojego syna kwidzynski lekarz poslal ze zlamana noga (konkretnie koscia piszczelowa) na lekcje do szkoly a potem z tornistrem na grzbiecie piechota do domu, syn mial wtedy 10 lat.....

aha-prokuratura umożyla wzgledem niego postepowanie :twisted:

Ostatnio edytowano 22 lipca 2010, o 12:03 przez catani, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2010, o 22:05 

również mam nieprzyjemne wspomnienia z kwidzyńskiego szpitala
Nie mogąc zdiagnozować popychają jak zabawkę do szpitala w prabutach na tydzień
oczywiście kupa śeta to dało, po miesiącu cierpień samo przeszło, bez żadnych działań ze strony lekarzy, bo nie mogli zdiagnozować. Bez komentarza.

Czy można do kogoś pisać skargi na funkcjonowanie kwidzyńskiego szpitala ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2010, o 18:52 

justyna2707 napisał(a):
Jakim cudem lekarz mógł nie zauważyć ciąży pozamacicznej i po "poronieniu" usuwać coś czego nie było?

Napisz jaki lekarz to powiem Ci dlaczego. Pewnie ten sam zrobił mojego syna prawie kaleką :-(

Z innej beczki córkę z obitymi płucami i złamaną nogą w dwóch miejscach wypisali mi do domu. Sam ryzykując jej zdrowie (może nawet więcej) zawiozłem ją do Grudziądza. A tam nie mogli nadziwić się...

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2010, o 19:39 

Pamiętam jak miałem okropny ból brzucha, prawa strona.
Poszedłem do lekarza, tam podejrzewano zapalenie wyrostka, w ten sam dzień skierowano mnie na USG. Tego samego dnia wieczorem byłem już w szpitalu, na drugi dzień byłem po operacji.

Działo się to w .........Kwidzynie. Tak jak wszędzie, jak w każdym zawodzie są dobrzy i mniej dobrzy

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2010, o 22:32 

Pytanie jak często trafiamy na tych dobrych, a jak często na tych złych. Kwidzyński szpital nie bez powodu nazywany jest umieralnią.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2010, o 00:52 

Hedon napisał(a):
Napisz jaki lekarz

Przykro mi ale na forum nazwiskami chyba rzucać nie będę mimo wszystko. Tym bardziej że to nie ja jestem poszkodowana, więc nie powinnam.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2010, o 07:00 
Przyjaciel forum

No ja słyszałem inne określenie, że to rzeźnia a nie szpital. Historii jest multum, sam znam kilka. Pytanie, czemu tak się dzieje. Pieniądze niby są, szpital źle nie wygląda, tyko dobrej kadry nie ma. Może szwankuje zarządzanie?

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2010, o 16:29 

Troche z innej beczki .Moze ktos po krótce wyjasnic co to jest ZUS i do czego jest mi on potrzebny ?? pytam powaznie :roll: .Wiem tylko tyle ze zabiera mi 1/3 wypłaty a potem mówia ze za badania musze płacic , za konsultacje takze , do specjalistów to tylko prywatnie .Nic z tego nie rozumiem i jeszcze jedno coraz czesciej sie słyszy ze my swojej emerytury nie dostaniemy a jezeli juz to i tak nie wiele bo nie bedzie miał kto na nas pracowac ? nie rozumiem przeciez to ja pracuje na swoja emeryture juz bez mała20 lat to gdzie sa te pieniazki . Ja wiem ze niby moja składka idzie na opłate emerytur dla emerytów dzisiejszych ale oni zeby ja dostac tez ja wypracowali wiec o co tu chodzi ?? Przez ok 12 lat nie byłam chora na zadne powazne choroby (cały czas pracujac i odprowadzajac składki) wiec uwazam ze w tej chwili moich pieniazków powinno sie uzbierac tyle ze mogłabym miec apartament w szpitalu :grinka: a tu sie okazuje ze za Fanaberie musze płacic .I jeszcze jedno czy te składki do ZUS-u trzeba odprowadzac?? i co bedzie jak nie bede chciała czy to cos zmieni ??

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2010, o 19:45 

madzia70 napisał(a):
I jeszcze jedno czy te składki do ZUS-u trzeba odprowadzac??

Trzeba.. Janusz Korwin Mikke miał alternatywne rozwiązanie dla tych co uważają że ZUS ich okrada i że jest niepotrzebne. Głosowałaś na niego?

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2010, o 15:13 

madzia70 napisał(a):
Przez ok 12 lat nie byłam chora na zadne powazne choroby (cały czas pracujac i odprowadzajac składki) wiec uwazam ze w tej chwili moich pieniazków powinno sie uzbierac tyle ze mogłabym miec apartament w szpitalu

niestety madziu70 w Polsce działa system solidarny,a nie prywatny, stąd też pieniądze które płacisz od dłuższego czasu na służbę zdrowia idą na innych chorych, a nie tylko na Ciebie. Dlatego lamentowanie, że są długie kolejki, trzeba chodzić prywatnie, itp. niewiele da.... bo nie płacimy na SIEBIE, tylko na WSZYSTKICH i kasy nie starcza... jak zmienimy system na wzór amerykański (choć nie najlepszy) to każdy będzie płacił za siebie i będzie mógł wymagać. A teraz np. na tomografię głowy musimy czekać kilka tygodni (choć pracujemy i płacimy składki), a pijaczek który walnie się w łep i straci przytomność dostanie ją od razu (choć może nigdy ani grosza na służbę zdrowia nie dać) :roll: taki system...............

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1