Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Urząd miasta...kwidzyniacy....a mieszkania
PostNapisane: 30 lipca 2010, o 13:42 

Ja poruszę pewien temat co od jakiegoś czasu strasznie mnie irytuje delikatnie mówiąc....Jak to jest ze patologii która nie złożyła wszystkich dokumentów o przyznanie mieszkania dostała je z miejsca bo dziewczyna jest w ciąży a ja mając już dziecko...dochody swoje bo jestem samotna matka nie mogę dostać mimo ze tez nie mam wszystkich dokumentów... :evil:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2010, o 15:48 
Bo w Urzędzie miasta nie lubią punków :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2010, o 16:58 

wedlug mnie jestes za agresywna no i Twoje podejscie ze sie cos Tobie nalezy z urzedu....prosze Cie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2010, o 17:40 
Przyjaciel forum

Też bym chciał żeby mi dali, a nie dali i musiałem sobie kupić. Ale to chyba normalne w dzisiejszych czasach. Nic z darmo. Aha, dodam, że dziecko też mam i też sobie je zrobiłem sam :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2010, o 17:51 

Nie rozumiem tematy dawania mieszkań! Co to za podejście? Ja kupiłam mieszkanie! Płacę co miesiąc wcale nie małą ratę kredytu, co miesiąc też kalkuluję, żeby do wypłaty starczyło i nie liczę, że ktoś mi coś da... Może oglądałaś ostatnio ciekawa reklamę z morałem? :) To tylko mamy za darmo co zrobimy sami :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2010, o 18:15 
Przyjaciel forum

Hopeczka napisał(a):
To tylko mamy za darmo co zrobimy sami :D

Ot i to jest sedno sprawy. Temat do zamknięcia :grin:
Ja bym jeszcze pozabierał te mieszkania, które już do tej pory zostały rozdane.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2010, o 17:38 

Macie pieniądze to możecie sobie mówić jak kiedyś bedziecie w ciezkiej sytuacji to zobaczycie

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2010, o 10:42 
Przyjaciel forum

Punkowa Misia napisał(a):
Macie pieniądze to możecie sobie mówić jak kiedyś bedziecie w ciezkiej sytuacji to zobaczycie

Tak ja śpię na forsie. Wysypuje mi się z każdej szafy. A kredyt na mieszkanie, na 30 lat, który może tuż przed emeryturą uda mi się spłacić to wziąłem sobie dla jaj. Głupi tylko jestem, że nie polazłem do burmistrza i nie poprosiłem o mieszkanie od miasta.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2010, o 11:54 

reflexes napisał(a):
Tak ja śpię na forsie.

Doskonale Cię rozumiem, bo sama też mam życie obfitujące w nadmiar pieniędzy. Mam też świetne poczucie humoru, a więc kredyt hipoteczny, który spłacę już wkrótce w wieku 51 lat. Nie wiem tylko co wtedy zrobię z nadmiarem pieniędzy. Pójdę chyba do burmistrza i dam innym na mieszkanie, gdyż mają trudną sytuację.
Morał z tego krótki i wszystkim znany - To tylko mamy za darmo co zrobimy sami!

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2010, o 12:15 

CHyba nie jesteś w takiej cięzkiej sytuacji skoro stać CIebie na komputer i internet.
Dziwię sie że jeszcze jest coś takiego jak dawanie mieszkań za darmo, takie mieszkania powinny być oddawane pod licytację, a dla ludzie mniej majętnych są mieszkania socjalne na Dankowie.
To jest komunistyczne myslenie " Mi sienalezy to a tamto, bo mam mniej niż inni, to sobie zarób, idź do pracy, znajdź coś dodatkowego , zdobądź nowe kwalifikacje, umiejętnosci, a nie czekasz aż ci ktoć coś da - wstyd po prostu, taka żebranina

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2010, o 12:32 

A ja nie rozumiem waszego podejścia. Dziewczyna chciała się poskarżyć na niesprawiedliwość, która ją spotkała (wg jej mniemania), a wy ją od razy zjechaliście z góry na dół. Przeraziła mnie ta wasza zaborczość: "ja kupiłem, to inni też niech sobie kupią".
Są sytuacje, kiedy miasto pomaga. Czy kobieta z dziećmi ciężko pracująca w jakiejś fabryce, lecz doświadczająca przemocy domowej powinna się wynieść do mieszkania socjalnego? Chyba należą jej się lepsze warunki niż życie wśród podobnych do jej męża. Owszem na Dankowo powinien trafić jej mąż, ale jaka jest rzeczywistość w tej kwestii każdy wie.
Aby dostać mieszkanie od burmistrza trzeba zapewne spełniać różne kryteria. Większość z nas by ich zapewne nie spełniła. Ale myślę, że jeżeli któryś z was miałby szansę na takie mieszkanie, na pewno by go nie odmówił.
...żeby nie było, nie mieszkam w mieszkaniu Renawy - nikt mi nic nie dał za darmo.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2010, o 13:11 

EDIT:
Miałam napisać, że mieszkam w mieszkaniu RENAWY, a wyszło, że nie mieszkam.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2010, o 13:22 
dixi napisał(a):
Aby dostać mieszkanie od burmistrza trzeba zapewne spełniać różne kryteria.

no wlasnie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2010, o 10:28 

Mieszkanie prawem, nie towarem. Nie może być tak, że wygania się ludzi pod most, bo nie stać ich na czynsz czy mieszkanie własnościowe. Różnie się w życiu układa i trzeba brać to pod uwagę. A że nasze władze wolą inwestować w spektakularne obiekty a nie socjalne mieszkania, to odrębna kwestia.

http://kwidzyn.naszemiasto.pl/artykul/3 ... ,id,t.html

Jak czytam te wasze komentarze pod postem samotnej matki, to robi mi się autentycznie niedobrze. Jesteście mistrzami zaszczuwania. Jeśli koleżanka spełnia warunki formalne, to mieszkanie jej się należy jak psu buda (wiem, że w tym kontekście zwrot nie brzmi dobrze), więc żal jest uzasadniony. Żaden to komunizm, tylko element polityki społecznej, realizowany wszędzie i będący osiągnieciem współczesnej cywilizacji. Cieszę się , że was stać na wszystko po cenach rynkowych i gratuluję, jednak nie każdy ma tyle szczęścia.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2010, o 10:46 
Nie wiedziałem, że wróciliśmy do Socjalizmu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1