Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2010, o 20:26 
Przyjaciel forum

reflexes napisał(a):
jedyny zwolennik

Zwolenników było (nadal jest?) nieco więcej niż jeden. Widać to po ilości plakatów na mieście.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2010, o 20:41 

beges napisał(a):
Cała ta akcja "Kupuj w Kwidzynie" to jakieś beznadziejne gó...o

Nie wiem dlaczego ale ja do takiego wniosku,(tak po cichutku),to już na początku tej akcji doszedłem. :sad:

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2010, o 20:42 

Tragedia!
Szukałam ostatnio zmywarki i mikrofalówki. Miałam konkretne wymagania, i co?
W Kwidzynie albo nie było, ale ceny wzięli z kosmosu. Opłacało mi się zamówić w sklepie internetowym, zapłacić za kuriera i jeszcze byłam do przodu.

Przykład: kuchenka mikrofalowa (konkretny model, który sobie upatrzyłam) w kwidzyńskim mediaexpercie - 490 zł, cena ze sklepu internetowego 320 zł + 20 zł przesyłka.
Rachunek jest prosty.
Oczywiście wolałabym pójść do sklepu i kupić wszystko na miejscu, ale...

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2010, o 20:47 
Przyjaciel forum

dixi,
Nie znasz sklepu BMS :?:
Wynajdujesz najtańszą ofertę w internecie, drukujesz i idziesz negocjować cenę.

Przykład z minionego piątku: zmywarka marki bosch, najniższa cena w internecie (z kosztami przesyłki) to 1375 PLN, cena w mediaexpert 1650 PLN, cena w BMS na Staszica 1350 PLN.

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2010, o 20:50 

Byłam, oglądałam nic ciekawego nie znalazłam.
Ale przyznaję się, nie wdawałam się w rozmowę z personelem, może by mi sprowadzili :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 09:23 

drosik napisał(a):
dixi,
Nie znasz sklepu BMS :?:
Wynajdujesz najtańszą ofertę w internecie, drukujesz i idziesz negocjować cenę.

Przykład z minionego piątku: zmywarka marki bosch, najniższa cena w internecie (z kosztami przesyłki) to 1375 PLN, cena w mediaexpert 1650 PLN, cena w BMS na Staszica 1350 PLN.

A dlaczego by tak nie robić w każdym sklepie? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 11:33 
Przyjaciel forum

drosik napisał(a):

Zgadza się. Jak się nachodzisz albo najeździsz po mieście to uda Ci się zaoszczędzić dodatkowe 25 złotych. Tylko ile trzeba na to czasu i paliwa zmarnować? W przypadku zakupów w sieci siadasz z kawką/piwem do kompa, odpalasz go, a w tym czasie albo mieszasz kawę albo szukasz otwieracza do butelek. Później zostaje tylko wpisanie w przeglądarkę adresu jednego z wielu serwisów porównujących ceny i wypełnienie formularza z danymi. Zajmuje to czas potrzebny na wypicie połowy piwa. Rozważania moje zakładają, że kupujący wie co chce kupić.
Dodam tylko, że w przypadku zakupów w Kwidzynie i w sieci marne są szanse, żeby dużo przepłacić kupując w necie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 12:08 
Przyjaciel forum

reflexes,
Wszystko dobrze jak jest dobrze.

Pierwszy problem związany z kupnem w sieci to taki, że jak towar do Ciebie przyjedzie to odbierasz go przed drzwiami budynku. Wszystko dobrze jak mieszkasz w domku lub na parterze, gorzej gdy mieszkasz w bloku, a do tego pracujesz w tych samych godzinach co kurier.

Otwierasz taką paczkę, okazuje się, że ktoś się pomylił i przysłali Ci nie ten model, brakuje jakiś elementów albo co gorsza sprzęt jest uszkodzony - zaczynają się megaschody.

Kolejna sprawa to reklamacje, gdy masz gwarancje dor-to-dor to super, jednak sprawa się komplikuje, gdy jak przyjedzie serwisant i się okaże, że tą gwarancję nie wystawił Ci dystrybutor tylko jakiś "Pan Krzych" (podobieństwo imion zupełnie przypadkowe) i za naprawę trzeba słono zapłacić to już nie jest tak miło i sielsko.
Raz taką sytuację przeżyłem i powiedziałem nigdy więcej, unikam kupowania od byle sprzedawców.

Jest jeszcze jedna kwestia, sprzęt zazwyczaj kupujemy, gdy ten który aktualnie posiadamy odmawia posłuszeństwa, czyli musimy się go pozbyć. Otóż panowie ze sklepu zabierają ten sprzęt bez mrugnięcia okiem.

Aha,
Miałem taki przypadek, że dostałem od rodzinki w spadku prawie nową lodówkę, bo oni wymieniali sobie na jakąś nowszą. Panowie z wcześniej wymienianego sklepu, dostarczyli do mojej rodzinki nową lodówkę, a tą od nich dostarczyli do mnie (na 3 piętro) bez żadnej opłaty czy czegoś podobnego.

To pisałem ja, zadowolony klient sklepu BMS przy ulicy Staszica w Kwidzynie :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 12:21 

Dorzuciłbym jeszcze kwestie zakupu odzieży i butów via internet...

Ostatnio kupowałem dla mojej białogłowy suknię i niestety mimo usilnych wymian ze sprzedawcą nie udało się dobrać odpowiedniego rozmiaru (powód - na stronie była błędna rozmiarówka)

Sprzedawca był jednak wyrozumiały i po kilku wymianach towaru zgodził się na zwrot pieniędzy, niestety każda przesyłka była pokrywana przeze mnie co podniosło ewentualna cenę zakupu o jakieś 60zł...

O ile opłaca się w internecie zamawiać sprzęt drobny o tyle np na zakup telewizora przez internet bym się nie zdecydował.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 13:56 
Przyjaciel forum

drosik napisał(a):
Pierwszy problem związany z kupnem w sieci to taki, że jak towar do Ciebie przyjedzie to odbierasz go przed drzwiami budynku. Wszystko dobrze jak mieszkasz w domku lub na parterze, gorzej gdy mieszkasz w bloku, a do tego pracujesz w tych samych godzinach co kurier.

Tak to prawda, ja mam to szczęście, że mieszkam w domu ale jak mieszkałem w bloku na 4 piętrze to też zamawiałem i jakoś dawałem radę z tym sobie poradzić. Z kurierami staram się zawsze umówić po godzinach pracy i bardzo często się udaje. Jak nie to mam to szczęście, że moge sam albo kogoś poprosić aby podjechał i odebrał.
drosik napisał(a):
Otwierasz taką paczkę, okazuje się, że ktoś się pomylił i przysłali Ci nie ten model, brakuje jakiś elementów albo co gorsza sprzęt jest uszkodzony - zaczynają się megaschody.

Większość sprzedawców zastrzega sobie żeby paczkę otwierać przy kurierze i sprawdzać jego kompletność i uszkodzenia. Zawsze tak robie i też nie ma z tym kłopotu.
drosik napisał(a):
Kolejna sprawa to reklamacje, gdy masz gwarancje dor-to-dor to super, jednak sprawa się komplikuje, gdy jak przyjedzie serwisant i się okaże, że tą gwarancję nie wystawił Ci dystrybutor tylko jakiś "Pan Krzych" (podobieństwo imion zupełnie przypadkowe) i za naprawę trzeba słono zapłacić to już nie jest tak miło i sielsko.
Raz taką sytuację przeżyłem i powiedziałem nigdy więcej, unikam kupowania od byle sprzedawców

Przyznam, że jeszcze nigdy nie miałem takiej sytuacji.
drosik napisał(a):
Jest jeszcze jedna kwestia, sprzęt zazwyczaj kupujemy, gdy ten który aktualnie posiadamy odmawia posłuszeństwa, czyli musimy się go pozbyć. Otóż panowie ze sklepu zabierają ten sprzęt bez mrugnięcia okiem.

Z tym też nie mam kłopotu, bo mam młodych chłopaczków na osiedlu, którzy ambitnie zbierają złom i przyjmują takie sprzęty. Dodatkowo w sieci udaje mi się z reguły zamówić i otrzymać towar szybciej niż udaje się go załatwić w naszych sklepach.
drosik napisał(a):
To pisałem ja, zadowolony klient sklepu BMS przy ulicy Staszica w Kwidzynie

To pisałem ja, człowiek zadowolony z zakupów w internecie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 14:04 

drosik napisał(a):
o pisałem ja, zadowolony klient sklepu BMS przy ulicy Staszica w Kwidzynie

Chyba zadzwonie do nich i przedyktuje im linka znak po znaku, litera po literze strone z tym postem ;)
drosik, jestes bardzo fajna zywa reklama :D Powinni Ci za to placic ;)
ja w BMS kupiłam gazoweczke, dziala... tak dobrze jak obsluga tego sklepu...
pisalam to ja, zadowolona klientka sklepu BMS :D
pisałam to tez ja, zadowolona klientka allego... ale sprzet wole kupic na miejscu.. ;D albo w obrebie kilkudziesieciu km, ale tam gdzie moge go zobaczyc dotknac, a nawet odebrac osobiscie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 17:25 
Przyjaciel forum

Hopeczka napisał(a):
moge go zobaczyc dotknac

Równie dobrze można go zobaczyć w internecie na fotkach. Może jestem naiwny ale mi wystarcza. W końcu lodówka czy pralka to nie jest kobieta którą będę dotykał dla przyjemności, a jedynie sprzęt, którego używam z konieczności. Co innego jakbym miał kupić np. Tv czy jakiś sprzęt grający. Wolałbym zobaczyć i posłuchać jak gra. Z tym, że pewnie i tak bym kupił w necie, bo z reguły taniej.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 17:36 

reflexes, masz racje, ale mezczyzni i kobiety inaczej podchadza do robienia zakupow, my kobiety lubimy zobaczyc na walsne oczy i dotknac takiego sprzetu jak pralka, bo kochamy je uzywac ;) wiec musza w oko wpadac :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 17:53 

Hopeczka napisał(a):
my kobiety lubimy zobaczyc na walsne oczy i dotknac takiego sprzetu

No jasne!! ;) :roll:

:-) :grin: :-D

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2010, o 18:52 

Przyszedł do nas list od Kwidzynianki, poczytajcie na www.kupujwkwidzynie.pl
propos akcji kupuj w kwidzynie i dlaczego jest jak jest i długo, długo nic, ani nikt tego nie zmieni...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1