Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2010, o 11:09 

Na to wszystko mogę tylko odpowiedzieć żartem. Pan Kazimierz może mnie zneutralizować tylko w jednym przypadku - jak będę pensjonariuszem Domu Opieki Społecznej w Kwidzynie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2010, o 17:02 

Piotr_J
„Gdyby nie kokolcze jajo przywiezione z Gdanska przez marszalka Czarnobaja, to sprawy by nie bylo.”

Budslavsky
„Tylko nieznajomość realiów kwidzyńskich może tłumaczyć posądzanie radnego Marka S. o kunktatorstwo polityczne związane z tą akcją.”

Moim zdaniem obecność Pana Kazimierza oraz Pana asystent burmistrza na spotkaniu jest wystarczającym argumentem za tym, że nie będzie spalarni ponieważ gdyby „z kukułczego jaja” miało naprawdę się coś wykluć Panowie ci nie przystąpili by do akcji „stop spalarni” a przypuszczam, że przekonywali by mieszkańców do zaakceptowania budowy spalarni. Uważam, że w/w Panowie oraz Pan marszałek potrafią wypracować wspólne stanowisko beż pomocy Komitetu Przeciw Spalarni w Kwidzynie.

Przez ostanie kilkanaście lat oglądałem relacje telewizji kablowej z sesji Rady Miejskiej w Kwidzynie. Przez tan czas widziałem wystąpienia Pana Marka na tym najwyższym poziomie w ważnych dla mieszkańców sprawach jak i te trochę na niższym poziomie, motywów których nie byłem w stanie zrozumieć. Jeśli Pan Marek poczuł się urażony to oczywiście go przepraszam. Interesujące jednak w tej sprawie jest to, że odezwali się „ adwokaci” Pana Marka natomiast on sam wykazał się dość sporym poczuciem humoru.

Piotr_J
„Na banery pojda nie Twoje pieniadze, wiec sie o nie nie martw. My tez wolelibesmy ich nie wydawac. Gdyby nie kokolcze jajo przywiezione z Gdanska przez marszalka Czarnobaja, to sprawy by nie było”.

To fakt nie zamierzam dokładać się do banerów. Ale faktem jest też i to, że do wyborów samorządowych pozostało 63 dni. Wielu zacnych członków Komitetu Przeciw Spalarni w Kwidzynie z pewnością w nich wystartuje. Ja osobiście mam wrażenie że kampania już się rozpoczęła i chyba nie do końca na zasadach określonych w ordynacji wyborczej do rad gmin, powiatów i sejmików województw – ale to tylko moje subiektywne odczucia.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2010, o 18:36 
Panie Krzysztofie,
może obejdzie się bez tych nominacji adwokackich, by nie szukać tu jakichś innych.

kris64 napisał(a):
Moim zdaniem obecność Pana Kazimierza oraz Pana asystenta burmistrza na spotkaniu jest wystarczającym argumentem za tym, że nie będzie spalarni ponieważ ... itd

Oczywiście, że to zainteresowanie władz Komitetem Obywatelskim, zanim jeszcze zakończyła się jego akcja, to bardzo czytelna próba ratowania twarzy, po tym jak nagłośnione zostały ich niejawne uzgodnienia z inwestorem spalarni. Również nie ma co ukrywać, że radni z p. Przewodniczącym też wypadli tu nie najlepiej, demonstrując brak zainteresowania i w 99% swą bierność wobec tematu, tak istotnego dla mieszkańców. Gdyby Rada nie miała na karku rychłych wyborów, to w tym składzie najprawdopodobniej lokalizacja spalarni już by przeszła, jak po mydle.

Oby ta wróżba o zrezygnowaniu przez inwestora spalarni z oferty IP spełniła się. Bo o to tu chodzi. Ale ciągle jest to tylko wróżba i życzenie mieszkańców (tych którzy słyszeli o spalarni). Inwestor testuje jeszcze lokalizację w Szadółkach, ale nie zrezygnował z Kwidzyna, który ciągle jest w odwodzie i przy odmowie dotacji unijnych ... wolę nie kończyć. Polecam strony firmowe inwestora: ZUT Gdańsk.

Tytuł: Burmistrz określił spalarnię darem
PostNapisane: 19 września 2010, o 18:04 

Pod artykułem "Powstał Komitet Obywatelski Stop Spalarni w Kwidzynie" na kwidzyniacy.pl pojawił się ciekawy wpis przywołujący wywiedź Andrzeja Krzysztofika na forum Klubu Małej Ojczyzny.

Tytuł:
PostNapisane: 19 września 2010, o 20:00 
Byłem na tym zjeździe Klubu i wysłuchałem rekomendacji spalarni do Kwidzyna wygłoszonej przez Burmistrza Krzysztofiaka. Raczej tłumaczył się przed tym szacownym gronem, że spalarnia musi gdzieś powstać i zostało mu to narzucone (???). Było to zaskoczeniem dla zebranych.
Cytuj:
Obecnemu na zjeździe Burmistrzowi zgłoszono rozliczne wątpliwości i zastrzeżenia odnośnie decyzji o przyjęciu spalarni śmieci trójmiejskich (i nie tylko) do Kwidzyna. Co ciekawe, wygłaszali to starzy kwidzyniacy mieszkający dziś już gdzie indziej. Burmistrz bronił się, że to wymyślono w pomorskim urzędzie marszałkowskim.

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2010, o 09:59 

Wczoraj się dowiedziałam, że niestety moja koleżanka organizuje konferencje, w celu zablokowania planu budowy spalarni w Gdańsku. Czyli, że ostatnie słowo nie padło.

simar napisał(a):
Pod artykułem "Powstał Komitet Obywatelski Stop Spalarni w Kwidzynie" na kwidzyniacy.pl pojawił się ciekawy wpis przywołujący wywiedź Andrzeja Krzysztofika na forum Klubu Małej Ojczyzny.

już ten cytat wcześniej padał na tym forum w kontekście spalarni, ale podobno powiedziała to jakaś kobieta.

EDIT:
łączenie postów

Ostatnio edytowano 20 września 2010, o 10:11 przez Didi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2010, o 23:09 

Obiecałem raz na dzień informację o stanie banerowego konta. Na chwilę obecną stan wynosi 0,00 PLN.

Niezależnie od tego przypominam, że najbliższe zebranie Komitetu Obywatelskiego w najbliższy czwartek, o godz. 17.00 w siedzibie Rady Miejskiej. A we wtorek wieczorem jedziemy na spotkanie z mieszkańcami Kamionki.

Ostatnio edytowano 21 września 2010, o 09:53 przez simar, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2010, o 17:20 

Jest pierwsza wpłata. Stan konta: 35,45 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2010, o 10:30 

Stan konta na koniec tygodnia: 135,45 zł.
Termin najbliższego spotkanie Komitetu Obywatelskiego STOP SPALARNI zostanie podany na początku października. A zanim to nastąpi, to można biernie uczestniczyć w posiedzeniu Rady Miejskiej (30 wrzesień - czwartek, godz. 16.15), bo to na niej przekażemy petycję z podpisami kwidzyniaków.

Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2010, o 10:45 

Niestety, terminy dwóch ostatnich spotkań nakładały się z moimi sprawami. Czy dostaniemy relację z ostatnich wydarzeń?
Czy ktoś wybiera się w czwartek na posiedzenie Rady? Chętnie przyłączyłabym się do towarzystwa. Jeszcze nie widziałam posiedzenia na żywo. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2010, o 10:11 

Ostatnie spotkanie miało charakter bardziej roboczy. Nie chciałbym tutaj przedstawiać kilku wątków, bo ze względów taktycznych byłoby to niepożądane. Najważniejsze ustalenie to takie, że podpisy do Rady Miejskiej można zdać najpóźniej do środy i to do godz. 16.00. Miejscem "kontaktowym" jest nadal redakcja Pulsu Kwidzyna.
Ania, Arek i Piotrek przypilnowali ledowe obwieszczenia. Jurek zabrał się za edycję poprawionej ulotki. KrzaQ obiecał umieścić na kwidzyniakach.pl "ścieżkę" do strony STOP-SPALARNI. Część osób zadeklarowała chęć przybycia na obrady najbliższej sesji. To tyle w telegraficznym skrócie.

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2010, o 13:14 

Dziś o 16:15 Rada Miejska. Ktoś się wybiera?

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2010, o 13:38 
Zainteresowanych "przepłoszeniem" spalarni z Kwidzyna (decyzja lokalizacyjna jest ciągle zawieszona) serdecznie namawiam do przybycia na sesję, o której przypomina Piotr.
Sam ledwo co wylazłem ze skomunalizowanej ( :-) ) kardiologii i jeszcze nie nadaję się do publicznego użytku, ale mam nadzieję, ze wkrótce to mi minie.

Przy okazji, przebudźcie Radę, a jak będzie sposobność, to przepytajcie, czy w ogóle ten temat ją interesuje i czy coś na temat spalarni w Kwidzynie słyszeli, poza tym co przyjmują do wierzenia z tego, co opowiadają im panowie Burmistrzowie, zresztą raz tak, a raz tak.

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2010, o 13:44 
Budslavsky napisał(a):
Przy okazji, przebudźcie Radę, a jak będzie sposobność, to przepytajcie, czy w ogóle ten temat ją interesuje i czy coś na temat spalarni w Kwidzynie słyszeli, poza tym co przyjmują do wierzenia z tego, co opowiadają im panowie Burmistrzowie, zresztą raz tak, a raz tak.
A ktoś zwrócił się do Przewodniczacego Rady o zabranie głosu? Bo jeśli ktoś się odezwie niepytany to może być wyproszony z sesji

Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2010, o 13:49 

MACIEKZB napisał(a):
A ktoś zwrócił się do Przewodniczacego Rady o zabranie głosu?

Zrobi to zapewne jeden z członków komitetu, ale nie uprzedzajmy faktów. :-)

Jurek, trzymaj się i nie daj się!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1