Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 936 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 63  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2010, o 17:12 

I nadal są w zmowie, by utrzeć nosa temu w Kauflandzie.

lakoc napisał(a):
przez tyle lat sztucznego zawyzania cen u nas na mnie napewno nie zarobia.

Popieram

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2010, o 11:57 

Nie chce martwić ale...
"...W maju przyszłego roku zdrożeje paliwo. Około 5 groszy za litr – alarmuje „Rzeczpospolita”.
Ci, którzy do starych samochodów z silnikiem
Diesla czy starych ciężarówek tankują tzw. biodiesel, czyli np. B100, będą musieli sięgnąć do portfela jeszcze głębiej. To dlatego, że zamiast nieco ponad 3 zł za litr tego paliwa, jak to jest obecnie, płacić będą prawdopodobnie ponad 4
zł za litr, czyli aż o 1 zł więcej.
Boleśnie odczują to zwłaszcza producenci rolni, którzy do maszyn rolniczych często tankują właśnie biodiesel, czyli biokomponenty stanowiące samoistne paliwo.
To efekt decyzji rządu o likwidacji wszystkich ulg w podatku akcyzowym z tytułu dodawania biokomponentów do paliw i olejów napędowych.

(źródło rp.pl) ..."

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2010, o 13:30 

Walther napisał(a):
Tym razem to nie ja ale "Wyborcza" obs..ła Donalda! Czy Szanowny Pan nie zauważył
"... donosi „Gazeta Wyborcza”..." Co się szanowny pan czepiasz?

Walther napisał(a):
To efekt decyzji rządu o likwidacji wszystkich ulg w podatku akcyzowym z tytułu dodawania biokomponentów do paliw i olejów napędowych.

Dobrze że nam SZANOWNY PAN przypomniał, ŻE TO WINA RZĄDU!
Będziemy pamiętać!

Tym razem (żeby nie było niedomówień) temat zas.....ł nie SZANOWNY PAN Walther ani nie "Wyborcza" a :

Walther napisał(a):
(źródło rp.pl) ..."

A tak na marginesie: to fajnie że to wina rządu, bo może przez to straci w słupkach i na popularności.
Prawda SZANOWNY PANIE Walther ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2010, o 13:54 
Zbanowany

krzyzak napisał(a):
Tym razem (żeby nie było niedomówień) temat zas.....ł nie SZANOWNY PAN Walther a :

Rozumiem, że gdyby to był cytat z "Faktu" "SE" lub innego poważnego dziennika, w którym autor demaskowałby wpływy młodego Dubienieckiego (oczywiście zaznaczając, że to rodzina Kaczyńskich) na zmowę paliwową w mieście to temat nie był zas...wykropkowany?

krzyzak napisał(a):
A tak na marginesie

A tak na marginesie - non quo sed quo modo.

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2010, o 20:53 

Jakby paliwo "poszło za przykładem jabłek" i drożało przez kaczkę to można by mówić o aferze.Na szczęście teraz rządzi elita i żadne podwyżki nam nie straszne :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 października 2010, o 11:42 

Ciekaw jestem gdzie się podziało słynne 3X15%? Tak na marginesie:
Cytuj:
A tak na marginesie: to fajnie że to wina rządu, bo może przez to straci w słupkach i na popularności.
Prawda SZANOWNY PANIE Walther ?

Jak rząd ma tak wiernych wyborców jak Pan Panie Krzyzak którzy z taką wiarą patrzą na jego POczynania to ja na jego ( tego rządu ) miejscu nie bałbym się o słupki poparcia. Ba patrzyłbym z wiarą w przyszłość! Huk będzie większy. Prawda Panie Krzyzak?

Tytuł:
PostNapisane: 5 października 2010, o 19:27 

Walther napisał(a):
Huk będzie większy. Prawda Panie Krzyzak?

No oczywiście że huk będzie większy i piękniejszy, zwłaszcza dla SZANOWNEGO PANA, PANIE WALTHER. Bo mnie to wisi jaki to będzie huk, niestety. :sad:
Przykro mi. :sad:
Dla mnie jedynie wielkim hukiem byłoby powrót PISu do władzy. :-(

Walther napisał(a):
Jak rząd ma tak wiernych wyborców jak Pan Panie Krzyzak którzy z taką wiarą patrzą na jego POczynania to ja na jego ( tego rządu ) miejscu nie bałbym się o słupki poparcia

A skąd SZANOWNY PAN wie że to ja jestem jednym z wiernych wyborców tego rządu? :razz:
Muszę PANA SZANOWNEGO niestety rozczarować. :sad:
Powiem SZANOWNEMU PANU że nic z tego. Myli się SZANOWNY PAN. Jak by rząd miał takich wiernych wyborców jak ja to by nie było rządu. :-)
A to dlatego że, od kilkunastu lat dałem sobie spokój z wyborami do parlamentu, i kto mnie zna, to o tym wie, że nie chodzę na wybory, a dlaczego? :roll:
To długa historia.
Miedzy innymi dlatego że:
Dopóki nie zmieni się ordynacja wyborcza i nie wejdą okręgi jednomandatowe itd... ale o tym już kiedyś, gdzieś, na forum pisałem.

Ale możliwe że SZANOWNY PAN ma inne informacje na mój temat (nazywając mnie wyborcą tego Rządu ) o których ja nawet nie mam pojęcia.
Wie pan co PANIE SZANOWNY jeżeli SZANOWNY PAN mi udowodni że kiedykolwiek w swoim życiu należałem do jakiejkolwiek partii, i że przez ostatnie 12 lat brałem udział w wyborach parlamentarnych. Jestem gotów przeprosić za wszystko co złego napisałem na temat PISu. A nawet zrobić coś gorszego: ZAGŁOSUJĘ NA PIS :evil:
A jeżeli nie ma PAN na to dowodów to niech SZANOWNY PAN mnie wyborcą Rządu nie nazywa bo SZANOWNY PAN po prostu kłamie, i jest nie wiary godny. ;) :-)

Tytuł:
PostNapisane: 5 października 2010, o 22:16 

Wie Pan bronisz Pan ich ( rządu ) z taka zaciętością, że można się zasugerować. Ja niczego nie zamierzam udowadniać a jeżeli nie głosował Pan w wyborach parlamentarnych przez ostatnie 12 lat to nie uczestniczył Pan w życiu politycznym kraju
Cytuj:
jeżeli SZANOWNY PAN mi udowodni że kiedykolwiek w swoim życiu należałem do jakiejkolwiek partii, i że przez ostatnie 12 lat brałem udział w wyborach parlamentarnych.
to jak Pan chcesz być wiarygodnym komentatorem życia politycznego.
Cytuj:
ZAGŁOSUJĘ NA PIS
na miły Bóg żartujesz Pan chyba bo jak nie to trzeba będzie iść głosować na komuchów. No tak trzeba było by cofnąć się 12 lat do tyłu i
Cytuj:
A jeżeli nie ma PAN na to dowodów to niech SZANOWNY PAN mnie wyborcą Rządu nie nazywa bo SZANOWNY PAN po prostu kłamie, i jest nie wiary godny.
i zobaczyć jak Pan wtedy głosował. Zresztą to nie jest na temat a za nazwanie kogoś kłamcą
Cytuj:
SZANOWNY PAN po prostu kłamie, i jest nie wiary godny.
Kodeks Boziewicza przewidywał jedno ... ale skoro Pan nie posiadasz zdolności honorowych to i nie prasnę w twarz rękawicą. Bywaj waść !!!
Insbud Lotnicza Bio- 3.99, Pb - 4.44, ON - 4.19

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2010, o 09:25 

Walther napisał(a):
to jak Pan chcesz być wiarygodnym komentatorem życia politycznego.

Uważa PAN że tylko członkowie partii są wiarygodnymi komentatorami, tak jak SZANOWNY PAN?
To po co i dlaczego zapraszają i namawiają politycy, tych wszystkich niewiarygodnych( bezpartyjnych) do udziału w wyborach jeżeli oni są niewiary godni?
No ale to nie ma znaczenia. Przecież Kaczyński (jak sam przyznał)w czasie kampanii prezydenckiej był niewiary godny ponieważ był na haju czy dopalaczach (ups, przepraszam na prochach), i nie wiedział co czynił i co mówił. :-)
Walther napisał(a):
na miły Bóg żartujesz Pan chyba bo jak nie to trzeba będzie iść głosować na komuchów.

Gdybym głosował, to zagłosował bym nie tylko na komuchów ale, choćby na samego szatana byleby nie na PIS.
Cytuj:
Kodeks Boziewicza przewidywał jedno ... ale skoro Pan nie posiadasz zdolności honorowych to i nie prasnę w twarz rękawicą. Bywaj waść !!!

O moje zdolności honorowe to niech się SZANOWNY PAN nie martwi.
Ale gdyby PAN miał chociaż troszeczkę tych zdolności honorowych , to by się SZANOWNY PAN sam,( i to tak porządnie i to nie jeden raz) prasnął i to nie tylko w twarz. ;) :-)
A jeżeli ma PAN SZANOWNY ochotę mnie prasnąć, to służę twarzą . :-)
Tylko musi się PAN SZANOWNY liczyć z tym że zdarza mi się czasami oddać, i to z nawiązką. ;) :-)

A jeżeli chodzi o paliwa, to tutaj podobno codziennie aktualne ceny:
http://www.stacjebenzynowe.pl/search_st ... t=&paliwo=

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2010, o 11:01 

Kod:
Tylko musi się PAN SZANOWNY liczyć z tym że zdarza mi się czasami oddać, i to z nawiązką.

Cóż pomarzyć dobra rzecz. Jest jeden problem z tym oddawaniem z nawiązka.
Kod:
A jeżeli ma PAN SZANOWNY ochotę mnie prasnąć, to służę twarzą .

rękawiczką oczywiście, rękawiczką.
Kod:
( i to tak porządnie i to nie jeden raz) prasnął i to nie tylko w twarz

Widać Pan to czyniłeś nie raz stąd pewnie ten wyraz twarzy
"...Uważa PAN że tylko członkowie partii są wiarygodnymi komentatorami, tak jak SZANOWNY PAN? ..." Tu akurat Pan nie trafił bo nie należę do żadnej partii.
"...Przecież Kaczyński (jak sam przyznał)w czasie kampanii prezydenckiej był niewiary godny ponieważ był na haju czy dopalaczach (ups, przepraszam na prochach), i nie wiedział co czynił i co mówił..."Płemieł cały czas jest na haju i nie wie co czyni przed, PO, w trakcie i cały czas i jakoś nikt z tego newsa nie robi? Pewnie to są te standardy wg PO. Cóż.
Cytuj:
To po co i dlaczego zapraszają i namawiają politycy, tych wszystkich niewiarygodnych( bezpartyjnych) do udziału w wyborach jeżeli oni są niewiary godni?

Jeżeli Pan nie potrafi sobie odpowiedzieć na tak proste pytanie no to nie mamy o czym rozmawiać. Zresztą pozwoli Pan ,że tę "wymianę" zdań uznam za jałową i ją zakończę. Pisz pan po polsku bo już sam nie wiem
Cytuj:
niewiarygodnych
czy
Kod:
niewiary godni?

Tak na marginesie:
Cytuj:
Gdybym głosował, to zagłosował bym nie tylko na komuchów ale, choćby na samego szatana byleby nie na PIS

fajne preferencje wyborcze. Gratuluję!
A zapomniał bym: ceny paliw ( przepraszam ale nie byłem dzisiaj na mieście a ) nie podam.
Cytuj:

Ostatnio edytowano 6 października 2010, o 11:12 przez Walther, łącznie edytowano 5 razy

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2010, o 11:06 
krzyzak, Walther, przypominam temat - Ceny paliw Kwidzyn :027:

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2010, o 12:29 

Walther napisał(a):
"Płemieł cały czas jest na haju i nie wie co czyni przed, PO, w trakcie i cały czas i jakoś nikt z tego newsa nie robi? Pewnie to są te standardy wg PO. Cóż.

:grin: :-D :-D :-D :-D

No tak, ale do takiego wniosku to może dość tylko taki wytrawny znawca i polityk jak,SZANOWNY PAN Walther,

MACIEKZB napisał(a):
krzyzak, Walther, przypominam temat - Ceny paliw Kwidzyn :027:

MACIEKZB Masz rację. Przepraszam!

A z SZANOWNEGO PANA Walthera, nie należy się śmiać, żartować i nabijać , należy temu PANU po prostu współczuć. :sad: :-(
:grin: :-D

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2010, o 13:01 

Panie Krzyżak odpowiem Panu słowami wielkiego poety Juliana Tuwima:
Cytuj:
Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
Nie powiem nawet pies cię jebał,
bo to mezalians byłby dla psa.

Może wreszcie coś Pan zrozumiesz. Wytrawny znawco! :roll:
A paliwo w Kwidzynie dalej drogie !!!

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2010, o 15:03 

Walther, zapewne Tuwim był wielkim poetą, ale nie na tyle wielkim, abyś tu jego cytatem zgorszenie siał. Do konfliktów doprowadzasz. Mącisz spokój między ludźmi i za to daję Tobie kolejne ostrzeżenie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 października 2010, o 15:40 

Dzięki! Rajczel.
Cytuj:
SZANOWNY PANIE Walther! Czy PAN musi każdy temat obs..ć tym swoim uwielbieniem do Donalda Tuska?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 936 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 63  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1