Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2010, o 14:32 

Walther napisał(a):
Wracając do dopalaczy, jeżeli ktoś jest na tyle głupi, żeby żreć czy palić to świństwo jego sprawa. Jest popyt jest podaż

Ale właśnie problem polega na tym, że zażywają je nastoletnie "dzieci" które nie mają jeszcze pojecia czy jest to świństwo czy nie, a biorątylko dlatego, że jest to obecnie bardzo modne...

Pełnoletnia osoba paląca "ziółko", papierosy czy pijąca piwko :-D , to inna sprawa i rzeczywiście dojrzały wybór (choć brak jest u nas pełnego uświadomienia na temat szkodliwości zażywania tego typu używek)... ale co tu się dziwić, jak o prezerwatywach uczą księża na religii

Co do dopalaczy to mieszkam blisko sklepu... i szok.. dzieci na zakupach :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2010, o 14:53 
Przyjaciel forum

Walther napisał(a):
Panie Darku pisze Pan do ludzi nowoczesnych i światłych

Panie Walther nie uogólniał bym aż tak daleko :grinka: :grinka: :grinka:
Choć Ci o których pan pisze są w przewadze :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2010, o 16:39 

Cytuj:
Ale właśnie problem polega na tym, że zażywają je nastoletnie "dzieci" które nie mają jeszcze pojęcia czy jest to świństwo czy nie, a biorą tylko dlatego, że jest to obecnie bardzo modne...

Za moich czasów to modne było winko na czterech w krzakach no ale ćóż świat idzie z postępem. A gdzie są ich rodzice? Przecież są w powszechnym użytku dowody osobiste.Problem dopalaczy, narkotyków istniał od zawsze tylko teraz zyskał rozgłos dzięki mediom. Dlaczego?
Na papierosach jest tyle ostrzeżeń, że niedługo nie będzie widać nazwy.
Cytuj:
Pełnoletnia osoba paląca "ziółko", papierosy czy pijąca piwko :-D , to inna sprawa i rzeczywiście dojrzały wybór

No ja nie wiem czy palenie jakiegoś szajsu jest dorosłe, paliłem kiedyś haszysz i... wolę "piwko" bo kac "przyjemniejszy". ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2010, o 19:28 

A może problem dopalaczy wśród małoletnich miłośników chemii w pewnym stopniu sam by się rozwiązał gdyby koszty leczenia pokrywali rodzice.Wydaje mi się że po wydaniu kilkuset złotych za wybryk "małolata" rodzice by się zainteresowali co robi ich dziecko a być może kara finansowa skłoniła by ich do rozmowy na temat umilaczy zycia.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2010, o 20:07 

Cytuj:
No ja nie wiem czy palenie jakiegoś szajsu jest dorosłe, paliłem kiedyś haszysz i... wolę "piwko" bo kac "przyjemniejszy".

oczywiście ja również preferuję piwko, szczególnie zimne :-D . Ale widzisz dokonujemy własnych wyborów, bo po okresie dojrzewania "presja" otoczenia jest mniejsza i dociera do ludzi, że nie trzeba nikomu imponować, żeby mieć znajomych (choć do niektórych ten fakt nie dotarł mimo wieku średniego :roll: ) i to jest właśnie dojrzały wybór tego jak chcesz się relaksować...

Walther napisał(a):
A gdzie są ich rodzice?

Obserwując obecnie otoczenie, zauważyłem, iż rodzice bardzo często są tak zajęci zarabianiem pieniędzy żeby zaspokoić podstawowe potrzeby jak opłacanie rachunków i zakup żywności, że na wychowanie dzieci nie mają już za bardzo czasu...
Po za tym dzieciaki za ideały do naśladowania mają obecnie "cwaniaczków" którzy w życiu minuty uczciwie nie przepracowali, a wszelkie autorytety (rodzice, nauczyciele itp.) maja głęboko w d... bo chcą żyć szybko, na poziomie a że krótko to inna sprawa.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2010, o 21:00 

Cytuj:
Obserwując obecnie otoczenie, zauważyłem, iż rodzice bardzo często są tak zajęci zarabianiem pieniędzy żeby zaspokoić podstawowe potrzeby jak opłacanie rachunków i zakup żywności, że na wychowanie dzieci nie mają już za bardzo czasu...

Gorzej jak sami ćpają albo piją.
Cytuj:
Po za tym dzieciaki za ideały do naśladowania mają obecnie "cwaniaczków" którzy w życiu minuty uczciwie nie przepracowali, a wszelkie autorytety (rodzice, nauczyciele itp.) maja głęboko w d... bo chcą żyć szybko, na poziomie a że krótko to inna sprawa.

Tu się zgodzę z tobą w 100% Kiedyś się czytało z wypiekami na twarzy "Tajemniczą wyprawę Tomka" a dziś ogląda się teledyski na VIVI-e gdzie prawie kopulują półnagie panienki.

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2010, o 06:23 
Przyjaciel forum

dl99 napisał(a):
że nie trzeba nikomu imponować, żeby mieć znajomych

Jeżęli ktokolwiek ma znajomych, którym, żeby być w "paczce", trzeba imponować paleniem, wciąganiem czy łykaniem jakiegoś gó..na to ja mam tylko jedną propozycję. Zmienić znajomych, im szybciej tym lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2010, o 11:22 
dl99 napisał(a):
Ja zaobserwowałem, że jeśli co złego dzieje się z dzieckiem, to jest to najczęstsza wymówka rodziców.

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2010, o 14:06 

http://www.wykop.pl/artykul/488975/skle ... dopalaczy/

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2010, o 14:08 
Przyjaciel forum

Kurde znów butapren zdrożeje :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2010, o 15:18 

Walther napisał(a):
Za moich czasów to modne było winko na czterech w krzakach no ale ćóż świat idzie z postępem.

To ten sam mechanizm - czy winko, czy dopalacze, czy twarde narkotyki - chodzi tylko o to by wspólnie po bandzie się przejechać.
Parafrazując współczesnych histeryków można tylko zawołać: "A gdzie byli rodzice, gdy tamci młodzi Państwo winko w krzakach pili?"...

To jak z jazdą samochodem - 70 lat temu imponowało jak się rozpędził człowiek do 70 km/h. Dziś trzeba setkę z przodu dodać, bo na to pozwalają współczesne maszyny.
Tylko człowiek pozostaje ten sam - z tymi samymi namiętnościami ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2010, o 15:56 

Darek napisał(a):
Kurde znów butapren zdrożeje :grinka:
bo padne :grinka: marihuana powinna byc legalna a wszystkie chemiczne swinstwa zakazane

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2010, o 19:48 

Walther napisał(a):
Gorzej jak sami ćpają albo piją.

Baaardzo trafiona uwaga :-D :-D :-D

Kruk napisał(a):
To ten sam mechanizm - czy winko, czy dopalacze, czy twarde narkotyki - chodzi tylko o to by wspólnie po bandzie się przejechać.

Ja wiem czy to ten sam mechanizm??? Przyznam nie raz sie piwko z kolegami popijało, ale jedyne co za to groziło to jakieś "spawanko" pod murem, a od dopalaczy dzieciaki na OIOMie lądują... pomijam aspekty zdrowotne ale kto płaci za ich leczenie???

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 09:45 

Cytuj:
Parafrazując współczesnych histeryków można tylko zawołać: "A gdzie byli rodzice, gdy tamci młodzi Państwo winko w krzakach pili?"...
i tu się zgodę z dl99
Cytuj:
Przyznam nie raz sie piwko z kolegami popijało, ale jedyne co za to groziło to jakieś "spawanko" pod murem, a od dopalaczy dzieciaki na OIOMie lądują

To jest właśnie ta zasadnicza różnica między dopalaczami a winkiem. Kac albo respirator. Trafna uwaga z tym OIOM-em dl99.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 13:35 

kolejna ciekawostka :]
http://www.wykop.pl/ramka/490871/zawiad ... idu-akcja/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1