Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 14:10 
Przyjaciel forum

stardust napisał(a):
kolejna ciekawostka :]

Bzdura a nie ciekawostka.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 16:19 

bzdura to ta cala nagonka medialna na dopalacze. Gość dwa lata działa legalnie i nagle atak w mediach i już legalny nie jest i zabija ludzi ? Komuś mocno to nie pasowało, a ciemny naród poszedł za nawoływaniem mediów, jak lemingi w przepaść.

W pełni popieram wysłanie takiego pisma. Wiecie jak ktoś się na rodzica nie nadaje, to takie zamknięcie dopalaczy w niczym nie pomoże, dzieciaki sobie znajdą coś równie fajnego ;)

polecam poznanie drugiego strona kija:

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/111 ... alaczecom/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 16:47 

Azarael,
No ale teraz nie bardzo Cię rozumiem i nie bardzo wiem o co Ci chodzi:
Żal Ci tych sklepów?
Żal Ci właściciela?
Żal Ci tego świństwa którym handlują?
Jesteś za tym żeby to było legalne i ogólnie dostępne?
Lepiej się będziesz czół jeżeli będziesz miął to na wyciągnięcie ręki?
Ale rozumiem Ludzi (dorosłych) którzy byli klientami tych sklepów i korzystali z tego typu używek.
Każdy dorosły niech robi ze swoim życiem co chce, jego sprawa.

Tylko uważam nie można pozwolić żeby dzieci miały w miarę swobodny dostęp do tych rzeczy.
I dlatego, obojętnie co by się nie działo, i ta cała zadyma wokół tego świństwa,jeżeli ukróci chociaż w jakimś stopniu handel , to ja jestem za.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 17:16 
Przyjaciel forum

Azarael napisał(a):
bzdura to ta cala nagonka medialna na dopalacze. Gość dwa lata działa legalnie i nagle atak w mediach i już legalny nie jest i zabija ludzi ? Komuś mocno to nie pasowało, a ciemny naród poszedł za nawoływaniem mediów, jak lemingi w przepaść.

Nic dodać nic ująć .Zgadzam się w 100%. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 17:34 
Przyjaciel forum

aszastra napisał(a):
Nic dodać nic ująć .Zgadzam się w 100%. :-)

Następny się wk.....ił, że nie będzie miał co jarać :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 17:35 

krzyzak tak ogólnie można powiedzieć, że jestem za wolnością. Przeciwny jestem cenzurze, manipulacją mediów i sztucznym działaniom polityków pod presją dziennikarzy. Bo jedynym powodem dlaczego dlaczego politycy się tym zajęli to nagłośnienie sprawy przed media. Poza tym jestem za poszanowaniem prawa, nie były przeprowadzone żadne ekspertyzy, które miały by jednoznacznie połączyć objawy tych dzieciaków do spożycia dopalaczy. Żal mi tych ludzi, którzy stracili pracę. W dopalaczach zawsze sprawdza się dowód osobisty, jeśli ktoś jest dorosły, to niech odpowiada za swoje wybory i decyzje. Na podobnej zasadzie można by zamknąć handel alkoholem, bo uważam to za problem znacznie bardziej groźny niż dopalacze. Niech rodzice rozmawiają z dziećmi to nawet jak pod domem będą kokę sprzedawać to dziecko tego nie kupi. Teraz ponownie zacznie kwitnąć handel ziołem na dużą skalę i taki dzieciak zostanie złapany z 0,5 g w kieszeni, złapią go i ma przesrane życie, bo nasze prawo nie rozróżnia dilera, który czerpie zyski milionowe, od posiadacza jednej torebki w kieszeni.

Wkurza mnie to wszystko, bo z jednej strony zezwala się na nielegalne manifestacje ( obrońcy krzyża ), a z drugiej strony zamyka się legalnie działający biznes, bo dziecko poprosiło żula żeby mu kupił dopalacz...

i żeby nie było, ja tam tego się nie tykam.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 18:11 

krzyzak napisał(a):
Jesteś za tym żeby to było legalne i ogólnie dostępne?
Tylko uważam nie można pozwolić żeby dzieci miały w miarę swobodny dostęp do tych rzeczy.

A ja uważam, że nie można pozwolić, żeby rodzice mieli gdzieś wychowanie własnych dzieci. Czy te dzieci ktoś zmusił do wzięcia tego badziewia? Siłą wciskał do ust? Wątpię.

Zamiast lamentu "młodzież schodzi na psy" jest lament "ojojoj, ten diler sprzedał mojemu dziecku trefne narkotyki, co za cham!", co uważam za komedię :D

A jak normalne informacje nie docierają to studia mogą być niezłą lekcją - jak się patrzy na kogoś kto przez 10 godzin uprawia surfing na desce klozetowej i mówi, że zaraz umrze to potrafi ochota na takie specyfiki przejść ;) Tylko, że studia zaczynają się stosunkowo późno ;)

Wracając do tej całej nagonki - sprzedaż dopalaczy w górę, udziały dilerów handlujących standardowymi narkotykami w dół, ot i wyjaśnienie ;)

A niech sobie zalegalizują wszystkie narkotyki świata, budżet podreperują, kto ma brać ten będzie brał i sobie sam załatwi towar, a przynajmniej nie będzie pretensji - bo to na własną odpowiedzialność, a nie "pan z dopalaczy mi wcisnął" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 18:25 

W ogóle w temacie wypowiada się osoba , która choć raz testowała dopalacze ? bo czasami jak czytam niektóre wpisy , dochodzę do wniosku że dana osoba za dużo przed TV siedzi i łyka w wszystko co tam powiedzą , jakby powiedzieli rzuć się w g***o to by tak zrobiła :)
Medal ma zawsze dwie strony , no i jak dziś wyczytałem skarb państwa traci przez zamknięcie dopalaczy prawie 80 mil. zł miesięcznie , znając życie jak by zalegalizowali marihuane pewnie do skarbu trafiało by dwa a nawet trzy razy tyle ... no ale przecież to NARKOTYK , od tysięcy lat od niego nikt ni zginął , a od legalnej choćby nikotyny setki jak nie tysiące dziennie ginie.Po legalizacji takie dopalacze same by z czasem upadły ...

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 18:34 

ankl napisał(a):
A ja uważam, że nie można pozwolić, żeby rodzice mieli gdzieś wychowanie własnych dzieci. Czy te dzieci ktoś zmusił do wzięcia tego badziewia? Siłą wciskał do ust? Wątpię.

Ty albo nie masz dzieci albo jestes na "głodzie" dopalaczowym... I wkur... mnie jak ktoś takie farmazony pier... na forum. Człowieku, taka jest właśnie różnica między dziećmi a dorosłymi, że dziecka nie trzeba zmuszać do brania tego gówna, bo samo weźmie dla faktu zaimponowania kolegom!!!

Co do wychowania dzieci to sorki, ale np. moi rodzice zawsze dobrze mnie wychowywali, ale to nie zmieniło faktu, że jak pojechałem w 8 klasie podstawówki na biwak, to sobie z kolegami "winko" wypiliśmy. Pomijam fakt, że nikomu nie smakowało ale napić się trzeba było, żeby poczuć się "dorosłym". I co ma do tego wychowanie rodziców, którzy nie są przy tobie 24h, a w pewnym wieku bardziej liczy się tak naprawdę otoczenie a nie dom. I jak wspomniałem, NIKT po tym winku na OIOMie nie wylądował, a po dopalaczach multum ludzi... WIĘC CZŁOWIEKU ALBO ZASTANÓW SIĘ CO TY PISZESZ ALBO ZMIEŃ DILERA...

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 19:13 

"Chcącemu nie dzieje się krzywda"

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 19:20 

kulas napisał(a):

To może pozwólmy na publiczny dostęp do broni palnej, jak to jest w Texasie, bo z CHĘCIĄ bym sobie postrzelał w paru publicznych miejscach, a przecież "Chcącemu nie dzieje się krzywda" więc co tam komu szkodzi.... :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 19:21 

dl99 napisał(a):
ZMIEŃ DILERA.......................podaj numer moze dobry jest.........bo dopalacze to gowno lepiej mogliby zlagodzic prawo dla trawki tak jak w Czechach.....tylko nie wiem czy i to by przeszlo w faszystowsko-katolickim panstwie i przy takim podejsciu spoleczenstwa :idea:

Ostatnio edytowano 9 października 2010, o 19:22 przez POMPEY04, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 19:22 

dl99 napisał(a):
kulas napisał(a):

To może pozwólmy na publiczny dostęp do broni palnej, jak to jest w Texasie, bo z CHĘCIĄ bym sobie postrzelał w paru publicznych miejscach, a przecież "Chcącemu nie dzieje się krzywda" więc co tam komu szkodzi.... :-D :-D :-D

Też jestem za, ale co rozumiesz pod pojęciem publiczny dostęp? Publiczny dostęp to można mieć do toalety w Urzędzie Miasta.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 19:23 
Przyjaciel forum

Moderatorzy ŚPIOM albo :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2010, o 19:23 

kulas napisał(a):
Publiczny dostęp
........no tak tez mam kilka osob na oku ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1