Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2010, o 20:53 
Walther napisał(a):
coś Pan adwokat. Ja sobie nie życzę, żebyś się Pan wypowiadał w MOIM imieniu.
No i o to chodzi. Ja też sobie nie życzę żeby wrzucano mnie do jednego wora. Walther, według magzeusta powinieneś lepiej przeanalizować swój pijacki bełkot bez ładu i składu zanim zacznie się recenzować innych?
P.S Broń z której strzelał morderca to Walther PPK

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2010, o 21:18 

Cytuj:
Broń z której strzelał morderca to Walther PPK

to pistolet nie rewolwer więc tak jak pisałem wyżej. Nie spotkałem się z "gazowcem" Waltherem PPK
http://portal.wiatrowki.pl/opisy-i-test ... -ppks.html
Piszą, że napastnik użył oryginalnej nie przerabianej broni wyprodukowanej przed II W.Ś. Jeżeli to Walther to tylko PP ( kolekcjonerski rarytas) tylko skąd on miał naboje 7,65 mm Browning?

Załączniki:
300px-Walther_PP.jpg
300px-Walther_PP.jpg [ 10.26 KiB | Przeglądane 2555 razy ]
300px-Walther_PPK_1848.jpg
300px-Walther_PPK_1848.jpg [ 13.48 KiB | Przeglądane 2564 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2010, o 22:24 
Zbanowany

MACIEKZB napisał(a):
Przepraszam za wszystkich Kwidzyniaków i nie tylko, że nie podzielają Twoich poglądów i trzeźwego oceniania sytuacji politycznej.

Ja się przeprosin nie domagam, nie oczekuję. Tym bardziej - podobnie jak przedmówca - nie uważam, że powinieneś przepraszać w imieniu kogokolwiek ponad siebie samego - jeśli czujesz taką potrzebę. Pisząc kwidzyniacy - miałem na myśli uczestników tamtej i kilku innych dyskusji na tym forum a nie mieszkańców miasta w którym także spędziłem "kilka lat" swojego życia. Ludzie których znam z Kwidzyna to w zdecydowanej większości osoby potrafiące uszanować odmienność poglądów, potrafiące dyskutować i zdobyć się na komentarze bardziej skomplikowane niż cytowane wcześniej "emot-ikonki". Z innymi po prostu nie utrzymuję kontaktu, bo szkoda mi czasu (mógłbym określić tych ludzi dosadniej - posługując się słowami wielkiego autorytetu w dziedzinach wszelkich - prof. (?) Bartoszewskiego, ale ja jestem podobno pisowcem - a oni nie przyrównują swoich przeciwników do bydła, nekrofilii i innych równie taktownych wyrażeń.) Więc prosiłbym Cię o niewypowiadanie się w imieniu "Kwidzyniaków" a co najwyżej w imieniu małej grupy spośród "kwidzyniaków".

Cenię ludzi którzy nie podzielają moich poglądów - pod warunkiem, że mają własne i potrafią ich sensownie bronić. Cenię ludzi którzy potrafią się zdobyć na kontrargumenty ponad "to przecież on" - "jesteś pisowcem" etc... A skoro cenię, to nie widzę sensu jakichkolwiek przeprosin.

MACIEKZB napisał(a):
według magzeusta powinieneś lepiej przeanalizować swój pijacki bełkot bez ładu i składu zanim zacznie się recenzować innych?

Wg magzeusta - to przeanalizować swój bełkot powinny osoby którym "nieczęsto" udaje napisać się cokolwiek związanego z tematem w jakim zabierają głos, i bynajmniej nie o Walthera mi tutaj chodzi - co jak mniemam dobrze wiesz. To jest jak z moim "ulubieńcem" Niesiołowskim - nigdy nie ma nic do powiedzenia w temacie - zawsze powtarza bzdury o podłości i nikczemności przy okazji obrażając kilka osób - ale to ma oglądalność. Krew się leje, coś się dzieje. Tak samo jest na tym forum. Nie ma miejsca na rozmowę - najważniejsze to napisać coś śmiesznego i koniecznie dużo ikonek!

Prosiłbym jedynie o wyczyszczenie wątku z tych wszystkich bzdurnych komentarzy nie mających nic wspólnego ze sprawą.

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy - bez strachu przed powrotem IV RP.

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2010, o 22:43 

magzeust napisał(a):
Ludzie których znam z Kwidzyna to w zdecydowanej większości osoby potrafiące uszanować odmienność poglądów, potrafiące dyskutować i zdobyć się na komentarze bardziej skomplikowane niż cytowane wcześniej "emot-ikonki".

(...)

Cenię ludzi którzy nie podzielają moich poglądów - pod warunkiem, że mają własne i potrafią ich sensownie bronić. Cenię ludzi którzy potrafią się zdobyć na kontrargumenty ponad "to przecież on" - "jesteś pisowcem" etc... A skoro cenię, to nie widzę sensu jakichkolwiek przeprosin.

Szkoda, że nie postępujesz jak Twoi znajomi.
Nie, nie cenisz, a kontrargumentów nie przyjmujesz.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2010, o 22:45 

Cytuj:
Jasne, że nie bez powodu, tylko nie chodziło o ideową walkę z komunizmem, tylko uzyskanie strefy wpływów. Mało romantyczne i altruistyczne, ale taka prawda.
Łamie mi to serce. Państwo dbające o własny interes, aktywnie działające w jego obronie, zamiast w altruistycznym widzie Czynić Świat Lepszym i dbać by Wszyscy Ludzie Byli Sobie Braćmi. Oczywiście bez wojska i przemocy, bo to ZŁO.

Zgroza. :roll:

Cytuj:
Każda rewolucja jest odpowiedzią na coś. Rewolucja na Kubie nie powiodłaby się, gdyby Batista miał społeczne poparcie.
Ależ miał - stąd egzekucje, "obozy reedukacyjne" dotykające wszystkich, którzy nie wpisali się w profil ogarniętego słusznym gniewem proletariatu... Stąd kubańscy ochotnicy, którzy zginęli w Zatoce Świń. Stąd tysiące uciekające z Kuby do Wielkiego Szatana w moment po objęciu przez bandę Fidela władzy.

Cytuj:
Jedne rebelie wspomagają, inne tłumią- czyli zachowują się jak imperium w stosunku do swoich kolonii.
I w związku z tym? Od kiedy to wszyscy rebelianci godni są wsparcia? Od kiedy to w interesie państwa jest wspieranie wszystkich rebeliantów?

Cytuj:
Piętnuję, bo nie lubię relacji opartych na dominacji i przymusie.
To pech, bo problem polega na tym, że państwa nie są sobie równe i mają sprzeczne interesy.
A moralną zajebistością z bycia tak postępowym i humanistycznym nie da się prowadzić efektywnej polityki.

Cytuj:
Tymi gnębionymi komunistami byli również cywile.
Tak sobie myślę, że nawet większość. Na tym polega chyba wojna domowa?

Cytuj:
Bardzo bym chciała, by USA pognębiło trochę komunistów chińskich. Mogli by przynieść tam demokrację, w końcu z tego słyną. Myślisz, że się doczekam? :wink:
Nie, bo to kompletnie bezcelowe - Chińczycy sami skorygują swój system polityczny pod wpływem rozbuchanej ekonomii.

Cytuj:
Cieszę się z powodu Kolumbii, jeśli wychodzi na prostą.
Nie wiem, czy powinnaś się do tego głośno przyznawać, bo osiągnięto to metodą którą potępi każdy szanujący się lewicowiec... Żadnych rozmów, ustępstw dla FARC, zamiast tego inwestycja w silną armię, dobry wywiad i pokaźne nagrody dla "partyzantów" przechodzących na stronę rządu Kolumbii. Plus pomoc Amerykanów i izraelskich "najemników".
Działa. Kolumbia już dawno nie była tak stabilna.

Cytuj:
Jedynym wyznacznikiem dobrego ustroju jest dla mnie demokratyczna wola ludzi.
Rozumiem, że w związku z tym uważasz systemy polityczne takiego Iranu, czy Wenezueli za dobre, mimo iż wola ludu przybrała tam formy morderstw, odbierania własności prywatnej (Wenezuela z boskim Hugo), czy chociażby wieszania homoseksualistów na żyłce?
Hm, Hamas też wygrał demokratyczne wybory, po czym zaczął fizycznie eliminować swoich przeciwników z Fatahu.
Przecież ich istnienie to rezultat "woli ludu". I wbrew doniesieniom zachodnich mediów, systemy te nadal mają w takim Iranie, czy Wenezueli poparcie większości.
Nie ma co, jest demokracja = dobry ustrój. Wola ludu rzecz święta... chcą wieszać, chcą kobiet w burkach, chcą kary dla kobiety za bycie ofiarą gwałtu - ich prawo, nam nic do tego.
Demokracja przecież uświęca wszystko. :roll:

Cytuj:
Gdyby nie lewica, zatrzymalibyśmy się na etapie feudalizmu (rewolucja francuska niosła lewicowe jak na tamte czasy ideały).
W których owej "równości" i "braterstwa" dziwnym trafem nie starczyło dla wszystkich... ale rozumiem, że te tysiące ofiar to drobnostka przy doniosłej roli Rewolucji, która żadnym wielkim przełomem nie była. Po co ewoluować jak system rządów takiej Wielkiej Brytanii, skoro można z przytupem, szubienicami, pacyfikacjami i śpiewem na ustach.

Cytuj:
Multikulturowość to kolejne wyzwanie, z którym można sobie poradzić, pod warunkiem że odsuniemy od siebie uprzedzenia.
Heh, czyli nieasymilujące się grupy społeczne, to nadal wina gospodarzy? Za mało pieniędzy wpakowanych w opiekę społeczną i edukację, w "kampanie uświadamiające", za mało miłych gestów ze strony gospodarzy, no i Państwo nie zmieniające swych praw by wyjść naprzeciw religii, której przytoczenie w tym kontekście byłoby niepoprawnie politycznie...
Jak dobrze, że czas na eksperyment polegający na uczynieniu z Państwa przytuliska dla każdego już mija.

Tytuł:
PostNapisane: 21 października 2010, o 06:25 
Przyjaciel forum

Koniec.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1