Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 20:32 
Przyjaciel forum

simar napisał(a):
I tak się sami zagubili...

No nie przesadzajmy, nie jesteśmy taką ciemną masą ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2009, o 22:15 
Współpraca Portalu z Pulsem Kwidzyna rzeczywiście zaowocowała ożywieniem i to dość charakterystycznym. Redaktor Pulsu udostępnia czytelnikom Portalu nie tylko wybrane publikacje z wydania papierowego, a sięga także do archiwum skąd wyjmuje teksty sprzed kilku lat. Zainteresowanie budzi opowiastka z 2003 roku o prostytuującym się dziewczęciu imieniem „Milka”. Redaktor wyraża zadowolenie i zapowiada:
Cytuj:
Ilość odsłon próbnego tekstu potwierdza potrzeby społeczne. Jak nie Milka, to będzie inna landrynka.
Jak powiedział, tak uczynił i Portal otrzymał kolejną powtórkę z Pulsu tej samej świeżości (2003) i tematyki. Gdyby tam były jeszcze stosowne do tematu ilustracje, z pewnością wymarzona ilość odsłon wielokrotnie przekroczyłaby nakład Pulsu.

Bardziej od tej gazety interesuje mnie jednak zmieniający się profil Portalu, jakby nie było „stowarzyszonego” z Forum.
Przedrukowywane tam felietony z Pulsu obrastają w komentarze, z których większość jest niegrzeczna i napastliwa wobec osoby Redaktora, co jest mu niespodzianką. Zapewne przywykł do raczej uprzejmej wymiany zdań podpisanych imieniem i nazwiskiem.
Jemu samemu i przybocznym, co wyraźnie widać, nie służy internetowy dyskurs z anonimowymi internautami. Niestety , wypowiedzi coraz częściej wpadają w ton, przed którym próbują się bronić. Coraz większa liczba przymiotników wyraźnie to potęguje.
Nie jest to nam obce, lecz chyba coraz lepiej sobie z tym radzimy.
Opisana sytuacja sprawia, że „Pulsowa” witryna na Portalu coraz częściej przypomina coś, co dobrze znamy u siebie, tylko u nas nazywa się to „Kasztany”, gdzie kasztanić może sobie każdy do woli, albo za karę.

W ostatnim felietonie Redaktor odsyła jednego ze swych oponentów tutaj do nas. Nie bardzo jednak wyczuwam, czy to za karę, czy po nauki :
Cytuj:
To wszystko jest niczym przy innych teoriach, ale tym razem umieszczonych na forum „e-kwidzyn”. W dziale „Politykierzy” można znaleźć „cudowne” stwierdzenia. Pan zachowujący anonimowość byłby tam prawie w ogóle niezauważalny.

Praca dziennikarza niewdzięczną i ciężką jest. :neutral:

Tytuł:
PostNapisane: 29 listopada 2009, o 15:16 

Dobrze Budslavsky, że poruszyłeś tę sprawę. Skomentuję "Puls na łikend" hurtem. Portal, spokojny do tej pory mruczek pokazuje pazurki. Z dziennikarskiego punktu widzenia to są tematy. Dla mnie jednak tego rodzaju sprawy tam poruszane to ciemna strona miasta. Nie chcę o tym wiedzieć, tego czytać, to brudne, żeby nie powiedzieć plugawe i do tego odgrzewane kotlety.
Chyba jakiś nagłówek mogłby ostrzegać, że treści tam zawarte mogą zniesmaczyć czytelnika.

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2009, o 01:49 

Dziwne to jest. Nie wiem, może oni chcą takimi tematami przyciągnąć więcej czytelników? :roll: Ja osobiście po przeczytaniu nagłówków o tych parach albo o Milce już nawet nie czytałem dalej bo mnie to nie obchodzi... Bardziej interesuję się co dzieje się w mieście teraz i tym co mnie w nim czeka, niż stare wywiady sprowadzające się do jednego tematu :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2009, o 06:47 
Cytuj:
Nie chcę o tym wiedzieć, tego czytać, to brudne, żeby nie powiedzieć plugawe i do tego odgrzewane kotlety.

Kto co robi w swojej sypialni nie powinno nikogo interesować, ale z drugiej strony nie można się okłamywać. Rozmowa o "tych" rzeczach dla wielu Polaków nadal jest tematem tabu, a ja lubię gdy ktoś przynajmniej próbuje je przełamywać. Nie chcę tu powtarzać się i wzorem Kwidzownika uprawiać krucjaty, ale niestety zawdzięczamy to kilkunastu wiekom panowania Kościoła i wmawiania ludziom, że sex jest grzechem.

Terencjusz: „Człowiekiem jestem i nic co ludzkie, nie jest mi obce”

Tytuł:
PostNapisane: 29 stycznia 2010, o 19:55 

http://kwidzyniacy.pl/index.php/rozklad ... nu-38.html

przydałaby się aktualizacja

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2010, o 14:26 

http://kwidzyniacy.pl/index.php/kino.html

przydałaby się aktualizacja

Tytuł: Re: Kwidzyniacy ... NADCHODZĄ!
PostNapisane: 25 stycznia 2011, o 07:11 
Przyjaciel forum

W kwestii formalnej chciałbym zapytać czy portal zakończył swoją działalność?
Ostatni artykuł mam z 19 grudnia 2010 roku.

PostNapisane: 25 stycznia 2011, o 08:41 
Przyjaciel forum

Napisz do redakcji: http://kwidzyniacy.pl/index.php/kontakt.html

PostNapisane: 25 stycznia 2011, o 09:02 
reflexes napisał(a):
czy portal zakończył swoją działalność?
To co widać, to skończyła się współpraca z "Pulsem".

PostNapisane: 25 stycznia 2011, o 09:09 
Przyjaciel forum

Budslavsky, to mistrz dedukcji, tylko coś mu ostatnio coraz częściej trafiają się błędne diagnozy, no ale cóż. :roll:

PostNapisane: 25 stycznia 2011, o 09:46 
Wyprowadzono z portalu przedruki felietonów i wstępniaków z "Pulsu" na tamtejszy portal, a tym samym skończyły sie dyskusje i komentarze na kwidzyniacy.pl.
Drosik, na pewno masz lepszy wzrok, ale czy poza 2 przedrukami archiwalnych materiałów sprzed kilku lat, widzisz jeszcze coś "pulsującego" na portalu po 19 grudniu?

PostNapisane: 25 stycznia 2011, o 09:48 
Przyjaciel forum

Nic innego nie widzę i kończę dyskusję. :)

PostNapisane: 25 stycznia 2011, o 10:15 
Też nie zamierzam o tym dyskutować, ale może zechcesz coś sprostować z tego:
drosik napisał(a):
:arrow: Budslavsky, to mistrz dedukcji, tylko coś mu ostatnio coraz częściej trafiają się błędne diagnozy,

PostNapisane: 25 stycznia 2011, o 10:32 
Przyjaciel forum

Cytuj:

A czy ekipa prowadząca forum i kwidzyniaków to nie jest ta sama grupa osób?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1