Lilith napisał(a):
Sebek36, ale tu chodzi o pomoc jednej, konkretnej rodzinie. Równie dobrze możesz doposażyć
którąś ze świetlic środowiskowych.
Szczerze mówiąc, nie znam rodziny, która nie pije, a potrzebuje pomocy.
Lilith napisał(a):
Darek, Ja mówię serio. Te biedniejsze rodziny, które nie są alkoholickie sobie radzą jakoś.
Lilith napisał(a):
W Kwidzynie jest jako taki dom dziecka?
Lilith napisał(a):
To nie jest dom dziecka. To jest oddział, który nazywa się rodzinny dom dziecka, lub coś w ten deseń.
I oni z pewnością jako mniejsza jednostka nie potrzebują pomocy.
Ja widzę Lilith że ty się bardzo zaangażowałaś w tą pomoc,może chcesz zostać pośrednikiem w tej ofiarności? Ci nie potrzebują , tamtym się nie należy, czy dom dziecka istnieje, inni to pijacy ?

(jak się zaczynają kłopoty finansowe bardzo często ludzie sięgają po alkohol, aby choć na chwilę utopić problemy dnia codziennego).
ina67 z pewnością ma szlachetne serce, ale chyba za to się źle zabrała.
Gdybym ja miał zamiar podzielić się swoimi pieniędzmi z potrzebującymi ludźmi, nie otwierałbym takiego postu na forum internetowym, tylko poszukałbym ogłoszeń, blogów, wpisów w internecie ludzi, którzy w
desperacji chcę sprzedać swoje narządy aby mieć pieniądze i wyjść z dołka.Każdy ma swoje większe lub mniejsze problemy myślę, że ina67 może być samotną osobą, która jest skłonna dotować rodzinę, ale Ona również oczekuje czegoś w zamian. Potrzebuje bliskości, kontaktu, może miłości, opieki może za kilka lat, to nic złego, lub też poklasku, wdzięczność, tablicy pamiątkowej? to też nic złego...
To jest bardzo bardzo zacne i szlachetne, szacunek.
Na forum ktoś jakiś czas temu organizował pomoc dla Pana Andrzeja, który wylądował w szpitalu z powodu swojego stanu zdrowia.
Były zamieszczone fotki w jakich warunkach żył, ta akcja była wspaniała i wielu z nas ofiarowała pomoc itd... może ktoś taki, jeśli ma to być jednostka ?
Ja jednak polecałbym dzieciaki (dom dziecka) to jest przyszłość, dzieci które nie maja rodziców, nie mają dzieciństwo, najbliższych do których nie mogą się przytulić, od których nie dostają prezentów pod choinkę, dzieciaki, które nie mają ciepłego domowego ogniska.
to nie jest takie trudne
http://www.firmy.net/domy-i-izby-dziecka,kwidzyn.htmlpozdrawiam ina67 i mam nadzieję, że dokonasz słusznego wyboru

-- 14 sie 2011, o 12:07 --
Dom Dziecka im. M. Konopnickiej
Braterstwa Narodów 56/58
82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie
jest dom dziecka moi drodzy