Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pożegnanie lata 2011
PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 09:45 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Te zawody są organizowane tylko dla elity

No to ciekawe masz pojęcie "elity". Ja tam nikogo takiego nie widziałem. Jak dla mnie to byli ludzie zupełnie normalni.

PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 10:27 

Cugowski:

Załączniki:
IMG_3645.jpg
IMG_3645.jpg [ 106.07 KiB | Przeglądane 5125 razy ]

PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 10:40 

Elegancka fota Grzesiu.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 10:59 

reflexes napisał(a):
Cytuj:
Te zawody są organizowane tylko dla elity

No to ciekawe masz pojęcie "elity". Ja tam nikogo takiego nie widziałem. Jak dla mnie to byli ludzie zupełnie normalni.

Wydaje mi się, że ci ludzie czują się jak by byli elitą kwidzyna .. bo to ich zawody .. Nic się nie robi zby mieszkańcy Kwidzyna zainteresowali się konami .. Mogły by być jakieś pokazy, przejazdy miastem itp .

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 12:53 

Cytuj:
Wydaje mi się, że ci ludzie czują się jak by byli elitą kwidzyna .. bo to ich zawody .. Nic się nie robi zby mieszkańcy Kwidzyna zainteresowali się konami .. Mogły by być jakieś pokazy, przejazdy miastem itp .

Malkontencisz Waść!

Byłem na tych zawodach w piątek i w niedzielę. Może nie są jakieś super widowiskowe, ale rzucanie kulkami na piasku też nie jest, ale jakoś na to nie narzekasz. Zawody sportowe mają to do siebie, że albo kogoś interesują, albo nie. Ja też pewne dyscypliny lubię, inne mniej.

Elit żadnych nie zauważyłem, sam do nich nie należę, choć na zawodach byłem. Oczywiście znajomi i rodzina kibicują, ale co w tym złego. Inni też mogą kibicować, ale wolą pomarudzić.

Ujeżdżenie i WKKW są dyscyplinami olimpijskimi (pewnie niektórzy pamiętają udział naszego Jacka Krukowskiego w Igrzyskach w Barcelonie). Przyszli mistrzowie olimpijscy zaczynają właśnie od takich zawodów jak te z zeszłego weekendu. Pamiętajcie o tym.

siklerspiotr, pokazy były przed koncertem w sobotę wieczorem. Przejazdy miastem (bryczki) też są np. podczas Dni Kwidzyna.

Aby zainteresować mieszkańców końmi, cyklicznie organizowana jest szkółka jeździecka. Są też trenerzy prywatni. Mamy w Kwidzynie dwóch ułanów, którzy kontynuują tradycje 18 pułku z Grudziądza. Swego czasu ułani z Grudziądza byli nawet na deptaku przy ul. Piłsudskiego. Jak jeszcze chciałbyś zainteresować mieszkańców, aby poświęcili mnóstwo wolnego czasu i zajęli się nie tylko jeździectwem, ale i opieką nad końmi.

PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 13:15 

Uściślijmy, WKKW się odbyło w zeszły weekend czy nie? Wiem że to widowiskowe pokazy.
Bo liczyłem na to bardzo, ale podobno nie dostali licencji czy coś takiego i zrezygnowałem.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 13:48 
Przyjaciel forum

punky napisał(a):
Uściślijmy, WKKW się odbyło w zeszły weekend czy nie? Wiem że to widowiskowe pokazy.
Bo liczyłem na to bardzo, ale podobno nie dostali licencji czy coś takiego i zrezygnowałem.

Zostały odwołane.

PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 13:58 

Mnie interesowało ujeżdżenie ze względu na eleganckie stroje w jakie były odziane zawodniczki. :lol:

PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 16:21 

Byłem na chwilę na koncercie Braci Cugowskich i rzeczywiście było mało ludzi. Na składową tego składa się termin i miejsce. Troszeczkę odstraszyła też nadchodząca burza. Myślę, że we wrześniu i na placu teatralnym byłoby zdecydowanie więcej osób.

PostNapisane: 30 sierpnia 2011, o 16:39 

Dla mnie bzdurą jest łączenie koncertu z zawodami. Chyba, że koncert ma zachęcić przyjezdnych zawodników, ale chyba nie tędy droga.

Zawody powinny się odbywać częściej. Podkreśliła to pani Helena Zagor podczas ceremonii wręczania nagród. Bez zawodów Miłosna będzie tylko lokalnym ośrodkiem treningowym i stajnią.

PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 00:15 

VWiatraki też były na Miłosnej :)

Załączniki:
20110827346.jpg
20110827346.jpg [ 74.5 KiB | Przeglądane 4928 razy ]

PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 07:21 

Powiem coś od siebie ;)
Co roku są organizowane zawody w ujeżdżeniu właśnie w sierpniu, teraz dołożyli koncert i nazwali te zawody jako "pożegnanie lata".

A co do zawodów WKKW to nie chodziło o licencje, odwołali je, bo było za mało chętnych po prostu (nie no dobra chętnych było, ale sporo osób nie zapłaciło :lol: ) z niecierpliwością czekam na kros w Kwidzynie (jedna z trzech konkurencji w WKKW), bo jest na prawdę widowiskowy :)
Ja byłam praktycznie całą sobotę i w niedziele od rana do dekoracji :) Na wyższych konkurach i w niedziele na tak zwanych "kur'ach" (program dowolny do muzyki) było na co popatrzeć :)

A co powiedzie na temat pokazów wieczornych z soboty? :)

Piotr_J napisał(a):
Zawody powinny się odbywać częściej. Podkreśliła to pani Helena Zagor podczas ceremonii wręczania nagród. Bez zawodów Miłosna będzie tylko lokalnym ośrodkiem treningowym i stajnią.

Żeby były częściej to trzeba mieć na to fundusze niestety ;) Dobrze, że zawody w skokach przez przeszkody są częściej :) (mała reklama: Pod koniec września (24-25) są Mistrzostwa Pomorza na Miłosnej ;) )

PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 07:41 

No dobra zowody odbywają się może często ale informacja do mieszkańców dociera praktycznie dopiero po zawodach .. Jest słaba informacja o tych zawodach .. Teraz przecież można zrobić taką reklame zawodów praktycznie za darmo np. za pośrednictwem facebooka ... Troche reklamy by się przydało ..

-- 31 sie 2011, 2011 06:42 --

ilh_ac napisał(a):
Powiem coś od siebie ;)

Żeby były częściej to trzeba mieć na to fundusze niestety ;) Dobrze, że zawody w skokach przez przeszkody są częściej :) (mała reklama: Pod koniec września (24-25) są Mistrzostwa Pomorza na Miłosnej ;) )

Jak byś nie wspomniała o tych zawodachto pewnie większość z Nas bo o tym nie wiedziała .

PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 07:58 

siklerspiotr, informacja wisiała na tym forum od 12.08., na stronie miejskiej i kilku innych też, ale Ty jeszcze potrzebujesz pejsbooka. Szkoda, że nie Zeppelina latającego nad miastem z megafonami. :569: :roll:

Po prostu ludzie mają gdzieś oglądanie zawodów, bo za daleko, nic się nie dzieje, koń może kopnąć albo ugryźć, tam same elity, śmierdzi z mini zoo, psy szczekają z przytuliska, za gorąco, za zimno, grill u kumpla przepadnie, lepiej jechać do Stegny, pewnie nie ma miejsca na parkingu, burza będzie, bo się nie znam itp., itd.

Ludzi na siłę nie przyciągniesz, nawet jak im plakaty na drzwiach przykleisz. Tak to już jest.

PostNapisane: 31 sierpnia 2011, o 08:26 

Piotr_J napisał(a):
... lepiej jechać do Stegny, pewnie nie ma miejsca na parkingu ...

Święta prawda Piotrek. Najbardziej podobał mi się zacytowany fragment. Tradycyjnie wszyscy uważają, że w Kwidzynie potrzebne jest to, tamto i siamto, a jak już jest to i tak się nie korzysta. Lepiej kupić browca, siedzieć na kanapie i oglądać powtórkę Majewskiego. No chyba, że Doda przyjedzie ... i zagra na parkingu przed blokiem. Co by blisko było.

ilh_ac >>> Gucha to ty?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1